back to top
29.9 C
Athens
Σάββατο 2 Αυγούστου 2025

Α. Χατζηκύρου, 7Q Investment Group: Η συμπλήρωση του 1ου πυλώνα από την επαγγελματική ασφάλιση καθίσταται αναγκαία

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ/PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης με τίτλο: «Σε σταυροδρόμι το μέλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Αναγκαιότητα άμεσων μεταρρυθμίσεων για αναπτυξιακή ώθηση» αποσκοπεί στην καταγραφή των εξελίξεων που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

- Advertisement -

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin23 διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Κατά την πρώτη ημέρα του 4ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης τοποθετήθηκε ο κ. Ανδρέας ΧατζηκύρουΙδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής, 7Q Investment Group, αναφερόμενος και στο παράδειγμα της Κύπρου.

- Advertisement -

Δείτε την παρουσίαση:

7Q IG_Presentation_4th Pension Summit_Athens_22022023

Ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων: 

Επειδή μια νέα ζωή ξεκινά στην συνταξιοδότηση, τα άτομα μπορούν να αξιοποιήσουν τους 3 πυλώνες της κοινωνικής ασφάλισης ώστε να πετύχουν τον συνταξιοδοτικό τους στόχο.

Καθώς παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές στα δημογραφικά δεδομένα, η συμπλήρωση του 1ου Πυλώνα (κρατική ασφάλιση) από τον 2ο Πυλώνα (επαγγελματική ασφάλιση) καθίσταται αναγκαία. Σήμερα, ο 2ος Πυλώνας στην Ελλάδα υστερεί σημαντικά σε μεγέθη, στις διαθέσιμες επιλογές, στην εφαρμογή έξυπνων τεχνολογικών λύσεων, και δεν είναι προσβάσιμος για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων.

Η υιοθέτηση ορισμένων βασικών αρχών στο στρατηγικό σχεδιασμό των ΤΕΑ μπορεί να επιφέρει σημαντικά και βελτιωμένα αποτελέσματα.

Η τεχνολογία είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο το οποίο ενισχύει την διαφάνεια, απλοποιεί διαδικασίες, επιτρέπει την επιμόρφωση και τελικά αυξάνει την εμπιστοσύνη των μελών και δικαιούχων. Ο θεσμός των πολυεργοδοτικών ΤΕΑ έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην Κύπρο και σε πολλές άλλες χώρες, αφού ενσωματώνει αυτές τις βασικές αρχές και χρησιμοποιεί έντονα την τεχνολογία, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η εμπιστοσύνη αλλά και το συνολικό ενεργητικό ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Εξίσου σημαντικό, τα πολυεργοδοτικά ΤΕΑ απευθύνονται και μπορούν να προσφερθούν ως επιλογή σε όλες τις επιχειρήσεις και σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως μεγέθους, προσφέροντας έτσι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο ενίσχυσης του 2ου Πυλώνα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τα 4 σενάρια κλιματικού κινδύνου για την ευρωζώνη – Πού βρισκόμαστε σήμερα

Τα σενάρια του NGFS εξετάζουν την κοινή επίδραση καταστροφών και πολιτικών σε ΑΕΠ, πληθωρισμό και χρηματοπιστωτική σταθερότητα έως το 2030

Ταμεία Επαγγελματικής Ασφάλισης: Στα 2,54 δισ. ευρώ το ενεργητικό στο πρώτο τρίμηνο

Η συνολική αξία του ενεργητικού των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (στο εξής «Ταμείων») αυξήθηκε κατά 30 εκατ. ευρώ

Θεσμική συνάντηση εργασίας της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Πραγματοποιήθηκε η 1η θεσμική συνάντηση εργασίας της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) με την νέα Υφυπουργό Εργασίας

6ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης: Όσα δήλωσαν on camera κορυφαίοι προσκεκλημένοι

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος το 6ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης...

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

I. Γιουμπάκης (SENATUS): «Το ακίνητο συνδέει real estate και ασφάλιση – Μοχλός ανάπτυξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη»

Οι πελάτες ενδιαφέρονται για ουσιαστική προστασία. Αξιολογούν την πλήρη αξία του ακινήτου, τη ζημιά σε τρίτους και την απώλεια εισοδήματος

Munich Re: Σαρώνουν οι καταστροφές, 95% άνω του μέσου όρου 10ετίας

Τι ποσοστό ζημιών αντιπροσωπεύει το κάθε φαινόμενο

Άννυ Τρύφων, Designia: Δίπλα στις επιχειρήσεις ως risk advisors

Το σχήμα συνασφάλισης αποτελεί ένα εξαιρετικά χρήσιμο εργαλείο για την ανάληψη μεγάλων -από πλευράς ύψους- κεφαλαίων...

C. Borean, Generali: Το Solvency II ως καταλύτης των ευρωπαϊκών επενδύσεων

Απαραίτητη χαρακτηρίζει την απελευθέρωση πλεονάζοντος προληπτικού κεφαλαίου για πιο παραγωγικές επενδύσεις ο πρόεδρος της οικονομικής επιτροπής της Insurance Europe

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Το ΕΕΑ δίπλα στους πληγέντες του Κρυονερίου: Άμεση στήριξη και επόμενος στόχος η δενδροφύτευση

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών αποδεικνύει έμπρακτα ότι βρίσκεται σταθερά στην πρώτη γραμμή και της κοινωνικής προσφοράς

Όταν η ομάδα συναντιέται εκτός γραφείου…

Το γραφείο του Γρηγόρη Φανού, σημαντικός κρίκος στην αλυσίδα της Groupama Ασφαλιστικής, πραγματοποίησε ξεχωριστό meeting στον Κάλαμο

Ευχαριστούμε, Διαμεσολάβηση!

H μαζική συμμετοχή ανθρώπων της πρώτης γραμμής στο #inco25 επιβεβαίωσε πως η διαμεσολάβηση είναι η δύναμη της αγοράς

ΕΑΔΕ: Η θεσμοθέτηση της απευθείας διαβίβασης στοιχείων στα μητρώα ενισχύει τη διαφάνεια

Η ΕΑΔΕ αναγνωρίζει τη συνεχή προσπάθεια του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθήνας για την προώθηση ενός μέτρου με ουσιαστικό όφελος

I. Γιουμπάκης (SENATUS): «Το ακίνητο συνδέει real estate και ασφάλιση – Μοχλός ανάπτυξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη»

Οι πελάτες ενδιαφέρονται για ουσιαστική προστασία. Αξιολογούν την πλήρη αξία του ακινήτου, τη ζημιά σε τρίτους και την απώλεια εισοδήματος