back to top
24.7 C
Athens
Τρίτη 22 Σεπτεμβρίου 2026

Α. Χατζηκύρου, 7Q Investment Group: Η συμπλήρωση του 1ου πυλώνα από την επαγγελματική ασφάλιση καθίσταται αναγκαία

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ/PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης με τίτλο: «Σε σταυροδρόμι το μέλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Αναγκαιότητα άμεσων μεταρρυθμίσεων για αναπτυξιακή ώθηση» αποσκοπεί στην καταγραφή των εξελίξεων που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

- Advertisement -

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin23 διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Κατά την πρώτη ημέρα του 4ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης τοποθετήθηκε ο κ. Ανδρέας ΧατζηκύρουΙδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής, 7Q Investment Group, αναφερόμενος και στο παράδειγμα της Κύπρου.

- Advertisement -

Δείτε την παρουσίαση:

7Q IG_Presentation_4th Pension Summit_Athens_22022023

Ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων: 

Επειδή μια νέα ζωή ξεκινά στην συνταξιοδότηση, τα άτομα μπορούν να αξιοποιήσουν τους 3 πυλώνες της κοινωνικής ασφάλισης ώστε να πετύχουν τον συνταξιοδοτικό τους στόχο.

Καθώς παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές στα δημογραφικά δεδομένα, η συμπλήρωση του 1ου Πυλώνα (κρατική ασφάλιση) από τον 2ο Πυλώνα (επαγγελματική ασφάλιση) καθίσταται αναγκαία. Σήμερα, ο 2ος Πυλώνας στην Ελλάδα υστερεί σημαντικά σε μεγέθη, στις διαθέσιμες επιλογές, στην εφαρμογή έξυπνων τεχνολογικών λύσεων, και δεν είναι προσβάσιμος για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων.

Η υιοθέτηση ορισμένων βασικών αρχών στο στρατηγικό σχεδιασμό των ΤΕΑ μπορεί να επιφέρει σημαντικά και βελτιωμένα αποτελέσματα.

Η τεχνολογία είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο το οποίο ενισχύει την διαφάνεια, απλοποιεί διαδικασίες, επιτρέπει την επιμόρφωση και τελικά αυξάνει την εμπιστοσύνη των μελών και δικαιούχων. Ο θεσμός των πολυεργοδοτικών ΤΕΑ έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην Κύπρο και σε πολλές άλλες χώρες, αφού ενσωματώνει αυτές τις βασικές αρχές και χρησιμοποιεί έντονα την τεχνολογία, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η εμπιστοσύνη αλλά και το συνολικό ενεργητικό ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Εξίσου σημαντικό, τα πολυεργοδοτικά ΤΕΑ απευθύνονται και μπορούν να προσφερθούν ως επιλογή σε όλες τις επιχειρήσεις και σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως μεγέθους, προσφέροντας έτσι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο ενίσχυσης του 2ου Πυλώνα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αυξήθηκε κατά 8,1% η συνολική αξία του ενεργητικού των ΤΕΑ το β΄ τρίμηνο

Διαμορφώθηκε στα 3 δισ. ευρώ έναντι 2,6 δισ. ευρώ το προηγούμενο τρίμηνο, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΤτΕ

Β. Παναγιωτίδης: Η επαγγελματική ασφάλιση μας απασχολεί ως Ελλάδα και Ευρώπη

Δήλωση του Ανώτερου Διευθυντή της Ελληνικής Ένωσης Τραπεζών στο περιθώριο του #ocin26

Επαγγελματική ασφάλιση: Αξιοπιστία, ευελιξία και προοπτική για τη νέα γενιά

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης περιγράφει τη φιλοσοφία του νέου νομοσχεδίου

Β. Λαζαράκου: Στόχος μας για τα ΤΕΑ οι ασφαλείς επενδύσεις

Δήλωση της Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς στο περιθώριο του #ocin26

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – REINSURANCE: Η «ασφάλιση» της ασφαλιστικής

Ένα εργοστάσιο αξίας 300 εκατ. ευρώ, μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα ή ένα χαρτοφυλάκιο με χιλιάδες ακίνητα μπορεί να είναι ασφαλισμένο

Λεξικό Ασφαλιστικής Αγοράς: Το Insurance World εξηγεί την ασφαλιστική αγορά, λέξη προς λέξη!

Το Insurance World παρουσιάζει μια νέα σειρά 10 διαδοχικών άρθρων που αποκωδικοποιεί τη γλώσσα της ασφαλιστικής αγοράς και εξηγεί

Κατερίνα Σέιχ αλ Μπασάτενα, Hellas Direct: «Στις αποζημιώσεις η τεχνολογία επιταχύνει, αλλά ο άνθρωπος παραμένει αναντικατάστατος»

Η ασφάλιση δοκιμάζεται πραγματικά τη στιγμή της ζημιάς. Όταν ένα ατύχημα συμβαίνει, όταν ο ασφαλισμένος βρίσκεται σε πανικό και αναζητά απαντήσεις...

Νέα υπενθύμιση για τα ανασφάλιστα οχήματα από το Επικουρικό Κεφάλαιο

Στο ζήτημα της ασφάλισης των οχημάτων και των συνεπειών που δημιουργεί η κυκλοφορία ανασφάλιστων οχημάτων επανέρχεται το Επικουρικό Κεφάλαιο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Χρ. Μεγάλου: Εμπιστοσύνη στη διοίκηση της Εθνικής Ασφαλιστικής – Τι διεμήνυσε στον Σύλλογο για την πολιτική σταθερότητα

Σε ανοικτή συζήτηση που είχε ο Χρήστος Μεγάλου Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Πειραιώς με τον Σύλλογος της Εθνικής Ασφαλιστικής και την Διοίκηση

Νέο τεύχος του περιοδικού VOICE της Υδρογείου Ασφαλιστικής – Με το βλέμμα στην καινοτομία και τη συνεργασία

Το νέο τεύχος του εταιρικού περιοδικού VOICE της Υδρογείου Ασφαλιστικής κυκλοφόρησε, παρουσιάζοντας τις τελευταίες εξελίξεις

ΜΙΝΕΤΤΑ: Επιπλέον προνόμια υγείας για τους κατόχους νοσοκομειακών προγραμμάτων

Επιπλέον προνόμια υγείας παρέχονται στους κατόχους νοσοκομειακών προγραμμάτων της ΜΙΝΕΤΤΑ Ασφαλιστική, σύμφωνα με σχετική ενημέρωση της εταιρείας.

AIG: Οι φθινοπωρινές καταιγίδες έρχονται – Τι πρέπει να προσέξουν οι πολίτες

Με αφορμή την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου και την πιθανότητα εκδήλωσης έντονων βροχοπτώσεων, η AIG Greece

Το κορυφαίο γεγονός της χρονιάς για το Risk Management πλησιάζει

Οι συμμετοχές για το 6ο Greek Risk Management Forum 2026 συνεχίζονται, με την ημερομηνία του συνεδρίου να πλησιάζει.