back to top
16.6 C
Athens
Πέμπτη 9 Απριλίου 2026

«Real People, Real Growth»: Εκδήλωση ΣΕΒ-Alba για την επέτειο 10 χρόνων υποτροφιών

Μια μακρά πορεία ουσιαστικής επένδυσης στο ανθρώπινο κεφάλαιο και στη διά βίου μάθηση γιόρτασαν ο ΣΕΒ και το Alba Graduate Business School – The American College of Greece στην επετειακή εκδήλωση «Real People, Real Growth: 10 χρόνια Υποτροφιών ΣΕΒ-Alba», επιβεβαιώνοντας τη διαχρονική τους δέσμευση στην ανάπτυξη των στελεχών των επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ.

Αλέξης Κομσέλης, Διευθυντής του κέντρου επιχειρηματικότητας AHEAD του Alba Graduate Business School, Τέτα Αρβανίτη, Senior Manager of Admissions του Alba Graduate Business School, Μαρίνα Γρυλλάκη, Executive Director of Executive Development του Alba Graduate Business School, Βίκυ Μοσχοπούλου, Senior Manager of Admissions του Alba Graduate Business School, Δρ. Χρήστος Κορίτος, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων του Alba Graduate Business School & Μαριάνθη Καραϊοσιφόγλου, Senior Manager Executive Development του Alba Graduate Business School
Αλέξης Κομσέλης, Διευθυντής του κέντρου επιχειρηματικότητας AHEAD του Alba Graduate Business School, Τέτα Αρβανίτη, Senior Manager of Admissions του Alba Graduate Business School, Μαρίνα Γρυλλάκη, Executive Director of Executive Development του Alba Graduate Business School, Βίκυ Μοσχοπούλου, Senior Manager of Admissions του Alba Graduate Business School, Δρ. Χρήστος Κορίτος, Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Προγραμμάτων του Alba Graduate Business School & Μαριάνθη Καραϊοσιφόγλου, Senior Manager Executive Development του Alba Graduate Business School

Η εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Δευτέρας 16 Φεβρουαρίου 2026 στο Αμφιθέατρο του Alba, ανέδειξε τον ουσιαστικό αντίκτυπο της κοινής εκπαιδευτικής πρωτοβουλίας των δύο φορέων και παράλληλα, άνοιξε τη συζήτηση για τις νέες ανάγκες των επιχειρήσεων στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης (ΑΙ) και της ψηφιοποίησης, αλλά και για την ανάγκη υιοθέτησης πιο ευέλικτων και προσαρμοστικών μοντέλων ηγεσίας. Στο τέλος της εκδήλωσης, ανακοινώθηκε η έναρξη του 10ου κύκλου υποτροφιών για μεταπτυχιακές σπουδές στα προγράμματα Master’s και MBA του Alba για το ακαδημαϊκό έτος 2026-2027.

- Advertisement -

Το πρόγραμμα Υποτροφιών ΣΕΒ-Alba, βασικός πυλώνας της πρωτοβουλίας ΜΑΖΙ ΣΤΗ ΓΝΩΣΗ, προσφέρει υποτροφίες που καλύπτουν το 50% των διδάκτρων και απευθύνονται σε στελέχη επιχειρήσεων-μελών του ΣΕΒ, με στόχο την ενίσχυση σύγχρονων δεξιοτήτων και την ανάπτυξη ηγετικών ικανοτήτων για την αντιμετώπιση των προκλήσεων της σύγχρονης επιχειρηματικής πραγματικότητας. Μέχρι σήμερα, 68 στελέχη έχουν ωφεληθεί, καλλιεργώντας τη νοοτροπία και τις δεξιότητες που τους επιτρέπουν να ανταποκρίνονται στην αλλαγή, να προωθούν την καινοτομία και να δημιουργούν θετικό αντίκτυπο στις 52 μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις-μέλη του ΣΕΒ στις οποίες εργάζονται.

Στέλιος Αργυρός, Πρόεδρος του Alba Association & Ντόρα Οικονόμου, Διευθύντρια Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ
Στέλιος Αργυρός, Πρόεδρος του Alba Association, και Ντόρα Οικονόμου, Διευθύντρια Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ

Την εκδήλωση της 16ης Φεβρουαρίου άνοιξαν με χαιρετισμούς ο Πρόεδρος του ALBA Association Στέλιος Αργυρός και ο Αντιπρύτανης του Alba Graduate Business School Δρ. Χρήστος Κορίτος, αναδεικνύοντας τη σημασία της σύνδεσης της ακαδημαϊκής γνώσης με τις σύγχρονες ανάγκες της αγοράς και τον καθοριστικό ρόλο της εκπαίδευσης στον επιχειρηματικό μετασχηματισμό.

- Advertisement -

Ο κ. Αργυρός ανέφερε, απευθυνόμενος στους φοιτητές και τους αποφοίτους: «Η δημιουργία του Alba πριν πολλά χρόνια, αποδεικνύεται σήμερα, με την δική σας παρουσία εδώ μία επιτυχημένη “τρέλα”. Είμαστε ευγνώμονες που σπουδάσατε στο Alba γιατί μάθαμε από εσάς. Δεν σας μάθαμε μόνο, αλλά είχαμε την χαρά να μάθουμε κι εμείς. Και ακόμα μεγαλύτερη είναι η χαρά του να είμαστε υπερήφανοι για εσάς και την καριέρα που έχετε ακολουθήσει».

Με τη σειρά του, ο Δρ. Κορίτος επισήμανε την μακροχρόνια και σταθερή υποστήριξη του ΣΕΒ στην επιστημονική κατάρτισης των στελεχών από όλους του κλάδους αλλά και στην εμπιστοσύνη που δείχνει στο Alba Graduate Business School για την υλοποίησης αυτή της κατάρτισης τους. Ανέφερε, επίσης, ότι το Alba Graduate Business School, ανταποκρινόμενο στην εμπιστοσύνη των σπουδαστών και του ΣΕΒ, καθώς και στις διαφαινόμενες εκπαιδευτικές ανάγκες που αναδύονται σε πολλούς κλάδους της ελληνικής και παγκόσμιας οικονομίας, διευρύνει διαρκώς το ακαδημαϊκό του αποτύπωμα. Στο πλαίσιο αυτό, προσθέτει νέα ακαδημαϊκά προγράμματα στον χώρο του Business Analytics, αλλά και νέες εξειδικεύσεις σε υπάρχοντα ακαδημαϊκά προγράμματα στους τομείς του Energy Management και Health Care Management.

Ντόρα Οικονόμου, Διευθύντρια Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ
Ντόρα Οικονόμου, Διευθύντρια Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της δεκαετούς συνεργασίας ΣΕΒ-Alba, με τη Διευθύντρια Τομέα Ανάπτυξης Ανθρώπινου Δυναμικού του ΣΕΒ Ντόρα Οικονόμου,να αναδεικνύει τα οφέλη που έχουν αποκομίσει τόσο οι υπότροφοι όσο και οι επιχειρήσεις-μέλη από τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα. Η κα Οικονόμου δήλωσε: «Η σημερινή ημέρα μας δίνει την ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά τους υποτρόφους μας και να ακούσουμε πώς η υποτροφία του ΣΕΒ και η φοίτηση στα μεταπτυχιακά προγράμματα του Alba Graduate Business School επηρέασαν την επαγγελματική και προσωπική τους πορεία. Οι υποτροφίες ΣΕΒ προσφέρονται φέτος για 10η συνεχή χρονιά, ενώ έχουν ήδη δώσει την ευκαιρία σε περίπου 70 στελέχη να ολοκληρώσουν μεταπτυχιακές σπουδές υψηλού επιπέδου σε κάποιο από τα προγράμματα του Alba. Η εμπειρία τους επιβεβαιώνει σε όλους μας την αξία της επένδυσης στη γνώση».

Δρ. Παύλος Βλάχος, κάτοχος της έδρας «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος», Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας & Καινοτομίας & Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Alba Graduate Business School, Ζήνα Δούκα, Talent Management Lead στη METLEN Energy & Metals, Dragana Jelacic, Commercial People & Culture Manager στην Coca Cola HBC, Ελένη Μπούρη, HR Assistant στη VITEX S.A. & υπότροφος ΣΕΒ & Κωνσταντίνος Καλπαξίδης, Metaxa Master στο The House of Metaxa & υπότροφος ΣΕΒ
Δρ. Παύλος Βλάχος, κάτοχος της έδρας «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος», Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Καινοτομίας, και Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Alba Graduate Business School, Ζήνα Δούκα, Talent Management Lead στη METLEN Energy and Metals, Dragana Jelacic, Commercial People and Culture Manager στην Coca Cola HBC, Ελένη Μπούρη, HR Assistant στη VITEX SA και υπότροφος ΣΕΒ, και Κωνσταντίνος Καλπαξίδης, Metaxa Master στο The House of Metaxa και υπότροφος ΣΕΒ

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η δυναμική συζήτηση με τίτλο «Ηθική της Φροντίδας και Ανθρώπινο Κεφάλαιο στην εποχή των αλγορίθμων», με τη συμμετοχή στελεχών της αγοράς, καθώς και υποτρόφων του προγράμματος. Συγκεκριμένα, ο Δρ. Παύλος Βλάχος, κάτοχος της έδρας «Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης και Βιωσιμότητας Θεόδωρος Παπαλεξόπουλος», Αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας & Καινοτομίας & Καθηγητής Μάρκετινγκ στο Alba Graduate Business School, η Dragana Jelacic, Commercial People & Culture Manager στην Coca Cola HBC, η Ζήνα Δούκα, Talent Management Lead στη METLEN Energy & Metals, ο Κωνσταντίνος Καλπαξίδης, Metaxa Master στο The House of Metaxa και υπότροφος ΣΕΒ, και η Ελένη Μπούρη, HR Assistant στη VITEX SA & υπότροφος ΣΕΒ, αναφέρθηκαν στη σημασία της ανθρωποκεντρικής ηγεσίας, της ηθικής στη λήψη αποφάσεων και της ισορροπίας μεταξύ τεχνολογικής προόδου και ανθρώπινων αξιών, σε ένα περιβάλλον όπου οι αλγόριθμοι και η Τεχνητή Νοημοσύνη επηρεάζουν ολοένα και περισσότερο τη λειτουργία των επιχειρήσεων.

Αντωνίνα Καλκαβούρα, Executive Director of Corporate Affairs and Executive MBA
Αντωνίνα Καλκαβούρα, Executive Director of Corporate Affairs and Executive MBA

Επισημαίνεται ότι οι υποτροφίες του 10ου κύκλου αφορούν τα ακόλουθα προγράμματα:

• The Alba MBA
• MSc in Finance
• MSc in Management
• MSc in Strategic Human Resources Management
• MSc in Marketing

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με την ηλεκτρονική υποβολή των αιτήσεων, οι ενδιαφερόμενοι και οι ενδιαφερόμενες μπορούν να ανατρέξουν εδώ. Καταληκτική ημερομηνία είναι η 30ή Απριλίου 2026.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από τον διάλογο στη συλλογική δράση: Το Ευρωπαϊκό Σύμφωνο για το Κλίμα στην Αθήνα – Βίντεο

Η εκδήλωση του Εθνικού Συντονιστή ΙΝΖΕΒ αποτέλεσε πλατφόρμα συνεργασίας μεταξύ θεσμικών φορέων, επιστημονικής κοινότητας, εκπροσώπων της ΚτΠ και της αγοράς

Syndea: Ημερίδα για ενίσχυση της συνεργασίας με τους συνεταιρισμούς σε περιβάλλον αυξανόμενων προκλήσεων

Με σημαντική συμμετοχή εκπροσώπων συνεταιριστικών οργανώσεων και στόχο τη δημιουργία σταθερών βάσεων προστασίας και βιώσιμης ανάπτυξης

Μια «γιορτή που χορεύει στη μνήμη» αποτέλεσε η πρώτη κοπή πίτας του MDRT στην Ελλάδα

Για το MDRT Hellas, κάθε συνάντηση είναι «κάτι περισσότερο από ένα event – είναι μια υπενθύμιση ότι #TogetherWeGoFurther»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Πασχαλινό bazaar με κοινωνικό αποτύπωμα στα γραφεία της Groupama Ασφαλιστικής

Σε συνεργασία με το Χαμόγελο του Παιδιού και τα Παιδικά Χωριά SOS, που προσφέρουν καθημερινά φροντίδα και στήριξη σε παιδιά και οικογένειες

1ο Πασχαλινό Bazaar, με την ΕΛΕΠΑΠ και το Make-a-Wish, για τον Όμιλο Επιχειρήσεων Σαρακάκη και Kinsen

Στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών Εταιρικής Υπευθυνότητας και Βιωσιμότητας, και με την ένθερμη συμμετοχή των εργαζομένων του

Greek Risk Management Awards 2026: Η απονομή των πρώτων ελληνικών βραβείων για τη Διαχείριση Κινδύνου

Δείτε τους μεγάλους νικητές αλλά και όσα είχαν να πουν οι ομιλητές των #grma26

Έχετε σκεφτεί τι θα γίνει σε περίπτωση σύγκρουσης με ανασφάλιστο όχημα;

50 χρόνια από την ίδρυσή του, ο ρόλος του Επικουρικού Κεφαλαίου παραμένει πιο επίκαιρος από ποτέ – Επετειακό συνέδριο την Τρίτη 12 Μαΐου στο Divani Caravel

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αλλάζουν από σήμερα οι τάσεις στα ασφάλιστρα πολέμου, τι λένε οι μεσίτες για την εκεχειρία

Με την αύξηση της ζήτησης για ασφάλιση έρχονται και σημαντικές διορθώσεις στις τιμές των ασφαλίστρων

ΕΕΑ: Πράξεις αγάπης σε 6 κοινωνικές δομές ενόψει Πάσχα

Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Οι ΜμΕ, μέσω των δράσεων του ΕΕΑ, ενισχύουν τη συνοχή και την ανθρωπιά»

Το κόστος μετακίνησης αυτό το Πάσχα: Τι πληρώνουμε για καύσιμα και ασφάλεια;

Όλες οι απαραίτητες πληροφορίες αλλά και συμβουλές, από το Pricefox

Αυξάνεται η ζήτηση για βραχυχρόνιες μισθώσεις το Πάσχα – Στο προσκήνιο η ανάγκη για ασφαλιστική κάλυψη

Το πρόγραμμα ERGO My Home Bnb συνδυάζει καλύψεις περιουσίας και αστικής ευθύνης

Το ΕΣΥ μειώνει δραστικά τις λίστες αναμονής με τα Απογευματινά Χειρουργεία

Η σημαντική πρωτοβουλία για την επιτάχυνση των επεμβάσεων έχει πετύχει, σύμφωνα με το Υπουργείο, μείωση της τάξης του 86,5%