Σημαντική εξέλιξη για το Ταμείο Επαγγελματικής Ασφάλισης Υπαλλήλων Φαρμακευτικών Εργασιών (ΤΕΑΥΦΕ) αποτελεί η έγκριση από την Εθνική Αναλογιστική Αρχή της αναλογιστικής μελέτης του 2023. Το γεγονός αυτό καθιστά το Ταμείο το μοναδικό σήμερα Επαγγελματικό Ταμείο –από τα συνολικά τέσσερα που δημιουργήθηκαν το 2013– με εγκεκριμένη μελέτη για το τρέχον έτος.
Ο πρόεδρος του ΤΕΑΥΦΕ, κ. Ελευθέριος Ντούμας, δήλωσε ότι η έγκριση των αναλογιστικών μελετών πενταετίας στον πρώτο σχεδόν χρόνο λειτουργίας του νέου διοικητικού συμβουλίου αποδεικνύει τη δέσμευση όλων να λειτουργούν με ξεκάθαρη στόχευση, αποτελεσματικά και με γνώμονα το καλύτερο μέλλον των ασφαλισμένων και των συνταξιούχων του Ταμείου. Όπως τόνισε, η αποφυγή των προβλεπόμενων μειώσεων βάσει της Ιδρυτικής Αναλογιστικής Μελέτης για τα έτη 2021 και 2022 επιβεβαιώνει αυτή τη σταθερή πορεία.
Ο κ. Ντούμας ανέφερε επίσης τη σημαντική συμβολή της προέδρου της Εθνικής Αναλογιστικής Αρχής, κας Μαριάννας Παπαμιχαήλ, και του Αναλογιστή της Αρχής, κ. Ευάγγελου Αλεξόπουλου, οι οποίοι σε συνεργασία με τον αναλογιστή του Ταμείου, κ. Σταύρο Αξιώτη της εταιρείας SANY Consulting, κατάφεραν να καλύψουν το χαμένο έδαφος του παρελθόντος και να αναδείξουν το ΤΕΑΥΦΕ στην πρώτη θέση μεταξύ των Επαγγελματικών Ταμείων με εγκεκριμένη μελέτη για το 2023.
Ολοκληρώνοντας, ο πρόεδρος τόνισε ότι οι θετικές αυτές εξελίξεις, σε συνδυασμό με τη σταθερότητα των οικονομικών μεγεθών του Ταμείου, δημιουργούν τις βάσεις για μια νέα εποχή, αντάξια και ανταποδοτική των προσδοκιών και των απαιτήσεων των ασφαλισμένων και συνταξιούχων του ΤΕΑΥΦΕ.