back to top
26.1 C
Athens
Παρασκευή 22 Μαΐου 2026

Ιστορικά αποτελέσματα για τον Όμιλο Allianz στο Β’ Τρίμηνο και Α’ Εξάμηνο του 2025

Ο Όμιλος Allianz ανακοίνωσε εντυπωσιακά οικονομικά αποτελέσματα για το δεύτερο τρίμηνο και το πρώτο εξάμηνο του 2025, επιτυγχάνοντας ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας και επιβεβαιώνοντας τον στόχο για το σύνολο του έτους.

Τα καθαρά κέρδη που αποδίδονται στους μετόχους για το β’ τρίμηνο διαμορφώθηκαν στα 2,84 δισ. ευρώ, αυξημένα κατά 13% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2024, ενώ η λειτουργική κερδοφορία ανήλθε στα 4,4 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 12,2%. Ο συνολικός κύκλος εργασιών έφτασε τα 44,5 δισ. ευρώ, με οργανική αύξηση 8%, ενώ τα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη ανήλθαν σε 3 δισ. ευρώ.

- Advertisement -

Σε επίπεδο εξαμήνου, ο κύκλος εργασιών διαμορφώθηκε στα 98,5 δισ. ευρώ (+10,1%), η λειτουργική κερδοφορία στα 8,6 δισ. ευρώ (+9,3%), και τα καθαρά κέρδη στα 5,5 δισ. ευρώ (+9,5%). Η Allianz πέτυχε αύξηση των κερδών ανά μετοχή στα 13,99 ευρώ και διατήρησε τον δείκτη φερεγγυότητας Solvency II στο υψηλό επίπεδο του 209%.

Σημαντική ήταν η συμβολή όλων των τομέων: στις ασφαλίσεις περιουσίας και ζημιών ο συνδυασμένος δείκτης βελτιώθηκε στο 91,2%, ενώ στον κλάδο ζωής και υγείας διατηρήθηκε υψηλό περιθώριο νέας παραγωγής (5,7%). Ο τομέας διαχείρισης περιουσίας κατέγραψε καθαρές εισροές 42 δισ. ευρώ στο εξάμηνο και αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας.

- Advertisement -

Η διοίκηση του Ομίλου επιβεβαίωσε την πρόβλεψη λειτουργικής κερδοφορίας 16 δισ. ευρώ για το έτος και προχωρά στην υλοποίηση προγράμματος επαναγοράς μετοχών έως 2 δισ. ευρώ.

Ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου Oliver Bäte χαρακτήρισε τα αποτελέσματα του πρώτου εξαμήνου ως «ιστορικά», τονίζοντας την ισχυρή επίδοση στον τομέα των ασφαλίσεων περιουσίας και ζημιών και την επιτυχημένη στρατηγική επένδυση στο χαρτοφυλάκιο.

Από την πλευρά της, η Οικονομική Διευθύντρια Claire-Marie Coste-Lepoutre επεσήμανε ότι η Allianz πέτυχε ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας, επιδεικνύοντας βιώσιμη και κερδοφόρα ανάπτυξη σε όλους τους τομείς και παραμένοντας σταθερά προσηλωμένη στη δημιουργία αξίας για τους μετόχους της.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Επιθεώρηση Φουφόπουλου: Η επιτομή της επιτυχίας, έκαστος εφ’ ω ετάχθη

«Σε αυτόν τον τζίρο χωρούν πολλά και έξοδα και αμοιβές» διαβεβαίωσε με απόλυτη ασφάλεια ο Γ. Φουφόπουλος στην ετήσια εκδήλωση βραβεύσεων

Ισχυρό ξεκίνημα το 2026 η Allianz, με ρεκόρ λειτουργικής κερδοφορίας – Βίντεο

«Σε καλό δρόμο» προκειμένου να επαληθεύσει την πρόβλεψη για ετήσια κέρδη 17,4 δισ. ευρώ

Allianz Commercial: Ο Karol Dobias νέος Global Head of Multinational της AGCS από την 1η Ιουνίου 2026

Στέλεχος με πολυετή διεθνή εμπειρία και βαθιά γνώση της λειτουργίας των πολυεθνικών ασφαλιστικών προγραμμάτων

Αλλαγές στα μερίδια του bancassurance, η Allianz με ΕΤΕ αποφασιστικά στην αγορά

6% αύξηση στα έσοδα από προμήθειες σε επίπεδο ομίλου προσδοκά η ΕΤΕ από την εξαγορά του 30% της Allianz Ελλάδος

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή