back to top
15.5 C
Athens
Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2026

Έρχεται η “big day” για την Ευρώπη Holdings

Μία κομβική ημερομηνία αποτελεί η 6η Μαρτίου, ημέρα κατά την οποία θα συγκληθεί η έκτακτη γενική συνέλευση από την Ευρώπη Holdings (Παιανία).

Μεταξύ των θεμάτων είναι η παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας, αλλά και η επαναγορά ιδίων μετοχών.

- Advertisement -

Το τρίπτυχο της επιτυχίας (Intrakom Properties (Σ. Κόκκαλης), Κλουκίνας – Λάππας και Ευρώπη Ασφαλιστική, του Νικόλαου Μακρόπουλου θα μετουσιωθεί σε έναν νέο επιχειρηματικό πόλο με ισχυρό αποτύπωμα (και) στον ασφαλιστικό κλάδο της χώρας.

- Advertisement -

Η δρομολογούμενη ΑΜΚ θα κυμανθεί περίπου στα 56 εκατ. ευρώ και θα σηματοδοτήσει το νέο σχήμα που θα έχει, κάτω από την ομπρέλα του, ένα σημαντικό χαρτοφυλάκιο ακινήτων.

Το ακριβές χρονοδιάγραμμα θα εξαρτηθεί από τις εγκρίσεις της ΤτΕ

Αναφορικά με το buy back, θα προταθεί η απόκτηση ιδίων μετοχών μέχρι ποσοστού 10% των μετοχών τη εταιρείας (συμπεριλαμβανομένων των ιδίων μετοχών που θα κατέχει η εταιρεία σε κάθε χρονική στιγμή), σε ένα εύρος τιμών που θα κυμαίνεται από 1 έως 2,5 ευρώ, για χρονικό διάστημα 24 μηνών με ισχύ από τις 6.3.2025 έως τις 5.3.2027. Η νέα εταιρεία εκτιμάται ότι θα έχει απόδοση ιδίων κεφαλαίων της τάξης του 20%.

Όλη η επιχειρηματική αγορά αναγνώρισε την κίνηση για την είσοδο του Ομίλου Intracom, του Σωκράτη Κόκκαλη, στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης, μέσω της προσυμφωνημένης εξαγοράς της Ευρώπη Ασφαλιστική.

Αυτή περιλαμβάνει την απόκτηση του 65% της “Ευρώπη Ασφαλιστική” από τον Νικόλαο Μακρόπουλο έναντι 30 εκατ. ευρώ και σε δεύτερο χρόνο το υπόλοιπο 35% έναντι 16,55 εκατ. σε μετοχές της Ευρώπη Holdings, έτσι ώστε ο πρώην βασικός μέτοχος να διαθέτει το 10,3% του μετοχικού κεφαλαίου και να είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος μετά την Intracom Holdings.

–> Νέα εποχή για την ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Το νέο σχήμα, μέσω της “Ευρώπη Ασφαλιστική”, θα ενισχύσει το χαρτοφυλάκιό του, εισερχόμενο με ισχυρή δυναμική στον ασφαλιστικό κλάδο, κάτι που θα διαφοροποιήσει τις πηγές εσόδων της και θα ισχυροποιήσει την παρουσία της στην αγορά.

Η Ευρώπη Ασφαλιστική είναι σταθερά κερδοφόρος και διαθέτει από τους υψηλότερους δείκτες φερεγγυότητας και συγκεκριμένα, οι δείκτες κάλυψης του περιθωρίου φερεγγυότητας (SCR) και (MCR) διαμορφώθηκαν σε 200,64% και 294,77% αντίστοιχα για το 2023, σημειώνοντας ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Όσον αφορά στις οικονομικές επιδόσεις της αυτή έκλεισε το 2024 με κέρδη προ φόρων ύψους € 6,21 εκ. αυξημένα κατά 21,3% σε σχέση με τα αντίστοιχα κέρδη του 2023 τα οποία ανήλθαν σε € 5,12 εκ.

–> Μεγάλες συνέργειες και υπεραξίες για την Ευρώπη ΑΕΓΑ από τον εταιρικό μετασχηματισμό στον όμιλο INTRAKOM

Τα θέματα της Γ.Σ.

  1. Τροποποίηση του Καταστατικού της Εταιρείας με κατάργηση των παραγράφων β, γ, δ και ε του άρθρου 5 και προσθήκη στο άρ. 5 νέων παραγράφων β, γ, δ, ε, στ, ζ και η, και τροποποίηση του αρ. 16 παρ. 2 περ. α., αναφορικά με το αρμόδιο όργανο λήψης απόφασης και τη διαδικασία αυξήσεως του μετοχικού κεφαλαίου της Εταιρείας. Παροχή εξουσιοδοτήσεων.
  2. Παροχή εξουσιοδότησης προς το Διοικητικό Συμβούλιο να αυξάνει το μετοχικό κεφάλαιο της Εταιρείας με δυνατότητα περιορισμού ή κατάργησης του δικαιώματος προτίμησης των υφιστάμενων μετόχων, σύμφωνα με τα άρθρα 24 παρ.1 και 27 παρ. 4 Ν. 4548/2018.
  3.  Έγκριση Προγράμματος για την απόκτηση ιδίων μετοχών της Εταιρείας (πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών / share buy-back programme), σύμφωνα με το άρθρο 49 του Ν. 4548/2018 και παροχή εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο της Εταιρείας για την υλοποίηση της αποφάσεως και την τήρηση των νομίμων προς τούτο διατυπώσεων.
  4.  Λοιπά Θέματα και Ανακοινώσεις.Σε περίπτωση μη επίτευξης της απαιτούμενης από το Νόμο απαρτίας για την λήψη απόφασης σε οποιοδήποτε από τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης, η Γενική Συνέλευση θα συνέλθει σε επαναληπτική συνεδρίαση την Πέμπτη, 13.3.2025, ώρα 12.00 μ.μ. στον ίδιο χώρο, χωρίς τη δημοσίευση  νεότερης Πρόσκλησης, σύμφωνα με την παρ. 2 του άρθρου 130 του Ν. 4548/2018. Τα θέματα της Ημερήσιας Διάταξης της τυχόν Επαναληπτικής Γενικής Συνελεύσεως θα είναι τα ίδια ως άνω αναφερόμενα.

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Εντυπωσιακές επιδόσεις για το 2024

ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ: Ζητείται στέλεχος με εμπειρία στις εκδόσεις του κλάδου πυρός και των λοιπών κλάδων

Νίκος Μακρόπουλος: H βράβευση του «gentleman» της ασφαλιστικής αγοράς

Σωκράτης Κόκκαλης: Ήξερε από ακίνητα, έμαθε από ασφάλειες με την βοήθεια του Ν. Μακρόπουλου

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική σε νέα, σύγχρονα γραφεία

Οι καινούριες εγκαταστάσεις αντικατοπτρίζουν τη φιλοσοφία της εταιρείας: υψηλή ποιότητα, τεχνολογία αιχμής, συνεργασία και προσανατολισμός στο αύριο

Η PENCO πίσω από την ασφαλιστική κάλυψη του εργοστασίου της Βιολάντα στα Τρίκαλα

Ποιες εταιρείες συμμετέχουν στο συνασφαλιστήριο περιουσίας και διακοπής εργασιών

Σεμινάριο Ασφαλίσεων Μεταφορών και Ευθύνης Μεταφορέως από το ΕΙΑΣ

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης την Τρίτη 27 και την Πέμπτη 29 Ιανουαρίου, 16:00-19:20 

Η νέα εποχή της ΕΥΡΩΠΗ Holdings

Αποτέλεσμα της στρατηγικής απόφασης της εταιρείας να επενδύσει σε εξαγορές και συνεργασίες στον ασφαλιστικό κλάδο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Κερδοφορία και νέα στρατηγική τετραετίας στο 1ο Townhall της Τειρεσίας για το 2026

Στόχος της διοίκησης είναι η μετεξέλιξη της Τειρεσίας σε ένα σύγχρονο Γραφείο Πίστης, αντίστοιχο με τα πρότυπα μεγάλων διεθνών οργανισμών

Ενισχύεται το δυναμικό της Euroins – Επιθεωρητής Πωλήσεων Β. Ελλάδας ο Γ. Κυριακίδης

«Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού μας με έμπειρα στελέχη αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας» δήλωσε η Γενική Διευθύντρια Α. Μουρατίδου

Pricefox.gr: Οδηγός για το myPROPERTY και την έκπτωση ΕΝΦΙΑ

Χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές από την online πλατφόρμα σύγκρισης τιμών

Η Ατλαντική Ένωση επενδύει στην ευέλικτη Ασφάλιση Κατοικίας – Προγράμματα προσαρμοσμένα σε κάθε στάδιο ζωής

Κοινός παρονομαστής αποτελεί η παροχή ολοκληρωμένων καλύψεων με χαμηλό κόστος, σε συνδυασμό με πρόσθετα προνόμια

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Η ΕΚΠΟΙΖΩ για την απόφαση του Αρείου Πάγου που φέρνει ανακούφιση σε χιλιάδες δανειολήπτες του ν. Κατσέλη

Μεταξύ άλλων η Ένωση αναφέρεται στον κομβικό ρόλο που είχε η παρέμβασή της, καθώς ανέδειξε τις σοβαρές συνέπειες του λανθασμένου υπολογισμού των τόκων

Επιχειρηματικά Βραβεία ΧΡΗΜΑ: Απόψε η βραδιά των κορυφαίων

Την Παρασκευή 6/2, η 23η Τελετή Απονομής των Επιχειρηματικών Βραβείων ΧΡΗΜΑ – #hraw25 θα αναδείξει τις επιχειρήσεις που στηρίζουν την ελληνική οικονομία

Κερδοφορία και νέα στρατηγική τετραετίας στο 1ο Townhall της Τειρεσίας για το 2026

Στόχος της διοίκησης είναι η μετεξέλιξη της Τειρεσίας σε ένα σύγχρονο Γραφείο Πίστης, αντίστοιχο με τα πρότυπα μεγάλων διεθνών οργανισμών

Ενισχύεται το δυναμικό της Euroins – Επιθεωρητής Πωλήσεων Β. Ελλάδας ο Γ. Κυριακίδης

«Η ενίσχυση του ανθρώπινου δυναμικού μας με έμπειρα στελέχη αποτελεί βασικό πυλώνα της στρατηγικής μας» δήλωσε η Γενική Διευθύντρια Α. Μουρατίδου

Pricefox.gr: Οδηγός για το myPROPERTY και την έκπτωση ΕΝΦΙΑ

Χρήσιμες οδηγίες και συμβουλές από την online πλατφόρμα σύγκρισης τιμών