back to top
31.8 C
Athens
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

Η Ευρώπη Ασφαλιστική περνάει στην εταιρεία Κλουκίνας – Λάππας με 46,55 εκατ. ευρώ

Μεταβιβάζονται οι μετοχές της εταιρείας Ευρώπη Ασφαλιστική στην Κλουκίνας – Λάππας, ενώ η μεταβίβαση θα γίνει τμηματικά, αρχικά ποσοστού 65% και μετέπειτα του υπόλοιπου 35%.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της Ευρώπη Ασφαλιστική αναμένεται να ολοκληρωθεί στις 31.3.2025 οπότε και θα ανοίξει επισήμως μία ακόμη ένδοξη σελίδα στην ιστορία της ελληνικής ασφαλιστικής εταιρείας.

- Advertisement -

Αναλυτικότερα, η «Ι. ΚΛΟΥΚΙΝΑΣ – Ι. ΛΑΠΠΑΣ» (δ.τ. «ΚΛΜ Α.Ε.», εφεξής η «Εταιρεία»), σε συνέχεια των από 29.5.2024 και 13.9.2024 Ανακοινώσεών της, ανακοινώνει την υπογραφή στις 10/10/2024 Σύμβασης Αγοραπωλησίας μετοχών μεταξύ της Εταιρείας, της ανώνυμης εταιρείας «KNL INVESTMENT HOLDINGS», μοναδικής μετόχου της ανώνυμης ασφαλιστικής εταιρείας «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» και του κ. Νικολάου Μακρόπουλου, μοναδικού μετόχου της ως άνω Πωλήτριας εταιρείας, ως Εγγυητή, για την απόκτηση από την Εταιρεία του συνόλου (100%) των μετοχών της «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» .

Ειδικότερα, η μεταβίβαση των μετοχών της «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» στην Εταιρεία, βάσει των όρων της ως άνω Σύμβασης, θα γίνει τμηματικά (αρχικά ποσοστού 65% και μετέπειτα του υπόλοιπου 35%), έναντι συνολικού τιμήματος ποσού 46.550.000 ευρώ (εκ του οποίου ποσό 30.000.000 ευρώ θα καταβληθεί με τη μεταβίβαση του 65% και ποσό 16.550.000 ευρώ με τη μεταβίβαση του υπολοίπου 35%).

- Advertisement -

H ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική διευρύνει ουσιαστικά τον επενδυτικό ορίζοντα της Intrakom

Η ολοκλήρωση των ως άνω μεταβιβάσεων τελεί υπό την πλήρωση όρων και αιρέσεων που έχουν τεθεί με τη Σύμβαση για κάθε μία εκ των μεταβιβάσεων αυτών, περιλαμβανομένης, μεταξύ άλλων, της σχετικής έγκρισης της Τράπεζας της Ελλάδος.

Η ολοκλήρωση της μεταβίβασης των μετοχών της «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» στην Εταιρεία εκτιμάται ότι θα συντελεστεί μέχρι την 31.12.2024 για το 65% αυτών και μέχρι την 31.03.2025 για το υπόλοιπο 35%. Η Εταιρεία θα ενημερώνει το επενδυτικό κοινό για κάθε εξέλιξη με επόμενες ανακοινώσεις της.

H Κλουκίνας -Λάππας, η Intracom Properties και το deal με την ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

Σχετικές δημοσιεύσεις

«BUSINESS ADVANCED» & «BUSINESS PROTECT»: Νέα Προγράμματα της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, μέλος του Ομίλου INTRACOM, ανακοινώνει την αναβάθμιση των προγραμμάτων ασφάλισης επιχειρήσεων «BUSINESS ADVANCED»

Νικόλαος Μακρόπουλος: Απαιτείται εξυγίανση στον κλάδο Αυτοκινήτου

Αν δεν γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια ασφάλισης αυτοκινήτου, τοτε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στον κλάδο

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική επεκτείνεται στην Αγορά της Ρουμανίας

Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις δραστηριότητες της στη Ρουμανία με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (Freedom of Service)

Ευρώπη Ασφαλιστική: Έτοιμη για εξαγορές στις ασφάλειες

Η Intracom θα παραχωρήσει μέρος των δικαιωμάτων προτίμησής της στον Νίκο Μακρόπουλο, ιδρυτή της Ευρώπη Ασφαλιστική, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα κατέχει το 13,4% της εισηγμένης.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Τα εξοργιστικά του bancassurance για την ασφάλιση επιχειρήσεων

Η πελάτισσα κατέληξε να αγοράσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ το κόστος του οποίου ήταν 140 ευρώ το χρόνο.

Απεργία στα ΜΜΕ

Σε απεργία στις 5 και στις 12 Ιουνίου προχωρούν οι δημοσιογράφοι μετά την πρόσκληση των ενώσεών τους.

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τα εξοργιστικά του bancassurance για την ασφάλιση επιχειρήσεων

Η πελάτισσα κατέληξε να αγοράσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ το κόστος του οποίου ήταν 140 ευρώ το χρόνο.

Απεργία στα ΜΜΕ

Σε απεργία στις 5 και στις 12 Ιουνίου προχωρούν οι δημοσιογράφοι μετά την πρόσκληση των ενώσεών τους.

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη