back to top
32.4 C
Athens
Τρίτη 12 Αυγούστου 2025

Θ. Σκυλακάκης: Πάνω από 1 δισ. για την Υγεία από το Ταμείο Ανάκαμψης – Δυνατότητες για ΣΔΙΤ

Πάνω από 1 δισ. ευρώ προβλέπονται στο Ταμείο Ανάκαμψης για τον τομέα της υγείας, όπως γνωστοποίησε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, κατά τη διάρκεια παρέμβασής του στο «Καθημερινή 1st Health Summit».

Πιο συγκεκριμένα, το κυβερνητικό στέλεχος εξήγησε ότι συμπεριλαμβανομένων και των Συμπράξεων Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ), το συνολικό ποσό μπορεί να ξεπεράσει το 1,5 δισ. Ευρώ.

- Advertisement -

Όσον αφορά το τι ακριβώς προβλέπει το Ταμείο Ανάκαμψης για την υγεία, ο κ. Σκυλακάκης παρέπεμψε στην ψηφιακή μετάβαση, στην υιοθέτηση του ηλεκτρονικού φακέλου ασθενή, στα ψηφιακά πρωτόκολλα, στη διαλειτουργικότητα των νοσοκομείων, καθώς και στις παρεμβάσεις εκσυγχρονισμό των κτιριακών υποδομών.

Θα περιλαμβάνει, επίσης, όπως έσπευσε να προσθέσει, και το μεγάλο πρόγραμμα πρόληψης «Σπύρος Δοξιάδης». «Είναι ένα μεγάλο πρόγραμμα και μια μεγάλη πρόκληση, ώστε να απορροφηθούν τα χρήματα στη βάση του νέου νοσοκομειακού χάρτη, γιατί πρέπει και να εκσυγχρονίσουμε και να μεταρρυθμίσουμε», συνέχισε ο αναπληρωτής Υπουργός.

- Advertisement -

Ερωτηθείς για το ιδιωτικό και το δημόσιο, ο κ. Σκυλακάκης επεσήμανε ότι πρέπει να σκεφτόμαστε το σύστημα υγείας ως κάτι ενιαίο, διευκρινίζοντας ότι δεν πρέπει να βάζουμε ένα «κινεζικό τείχος» μεταξύ αυτών των δύο. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να αξιοποιούμε τα πλεονεκτήματα του δημοσίου και την ανταγωνιστικότητα του ιδιωτικού. «Μόνο όταν υπάρχει σωστή όσμωση, υπάρχει και ένα αποτελεσματικό σύστημα υγείας» σχολίασε, χαρακτηριστικά.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο ενός νέου lockdown, αποσαφήνισε ότι δεν υπάρχει ένα μαγικό μέρος ή ένας μαγικός τρόπος για να γεννήσουμε χρήματα. «Κάθε δαπάνη είναι ένα μελλοντικό φορολογικό έσοδο» συνέχισε, για να συμπληρώσει ότι «δεν υπάρχει λευκή επιταγή για καμία κρίση» και ότι «πρέπει να είμαστε συνετοί».

Την ίδια ώρα, επιβεβαίωσε ότι ο προϋπολογισμός του 2021 θα έχει αυξημένες μόνιμες δαπάνες για την υγεία. «Ελπίζω και εύχομαι να έχει μειωμένες έκτακτες δαπάνες για τον Covid. Είχαμε περίπου 1 δισ. δαπάνες για τον Covid το 2021».

«Για του χρόνου έχουμε προβλέψει λιγότερα χρήματα, σημαντικά λιγότερα. Έχουμε όμως αύξηση των μόνιμων δαπανών, συμπεριλαμβανομένων και των δαπανών για το φάρμακο. Θα περιέχονται και τα πρώτα χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης, κυρίως για το πρόγραμμα της πρόληψης» σημείωσε εκ νέου.

Τέλος, ερωτηθείς για τα θετικά του 2021, ο κ. Σκυλακάκης επικαλέστηκε την αύξηση της μέσης κατά κεφαλήν δαπάνης στον τουρισμό, την ενίσχυση των επενδύσεων και των εξαγωγών, καθώς και την περαιτέρω μείωση της ανεργίας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Κάποιο «ιατρικό» ψάχνει ασφαλιστικά τέρματα να βάλει γκολ

Ετοιμάζονται οι ασφαλιστικές να εκδώσουν νέα προγράμματα  μετά από συμφωνία μαζί Του; τι λέτε να κάνει η Generali;

Με 200% ζημιές στην υγεία, η ασφαλιστική αγορά που πάει;

Η μεγαλύτερη νίκη της ασφαλιστικής αγοράς είναι, να μπορέσει να συγκεντρώσει όλη της δύναμη για να μείνει ΕΚΕΙ που είναι και να κάνει ΕΔΩ αυτό που πρέπει να κάνει

Μέτρα ΤΩΡΑ για τον κλάδο Υγείας

Για όλες τις πτυχές του προβλήματος των ασφαλίστρων υγείας μίλησαν εκτενώς θεσμικοί παράγοντες και στελέχη της αγοράς από την Ύδρα

Επτά απαντήσεις ψάχνει ο Ανασφάλιστος

Υπάρχει κάποιος που θα μπορέσει να δώσει μία απάντηση από τις επτά που ψάχνει ο Ανασφάλιστος με σιγουριά ;.....

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο χάρτης πληρωμών e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ από 11 έως 14 Αυγούστου

Πώς θα καταβληθούν 50.761.000 ευρώ σε 54.846 δικαιούχους

«Και Αν Συμβεί…»: Το Podcast που αλλάζει το παιχνίδι στον Ασφαλιστικό Κλάδο

Με χιούμορ, σοφία και αληθινές ιστορίες, το νέο επεισόδιο της σειράς φωτίζει πτυχές της διαμεσολάβησης που σπάνια αναδεικνύονται

Σε ποιες αττικές παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση

13 οι ακατάλληλες περιοχές, σύμφωνα με την εγκύκλιο της αναπληρώτριας υπουργού Υγείας

Αγορά Ιδιωτικής Υγείας και Ασφάλισης: Τι αποκαλύπτει η τελική Έκθεση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Η υπερφόρτωση του ΕΣΥ οδηγεί σε άνοδο τα ασφάλιστρα υγείας, αλλά το ιδιωτικό σύστημα δεν πρέπει να αποτελεί προϊόν πολυτελείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ντάνιελ: Ολοκληρώθηκε η προκαταβολή κρατικής αρωγής, ξεκινά η τελική επιχορήγηση

Η συνολική επιχορήγηση ανέρχεται στο 70% της κατά περίπτωση εκτιμώμενης ζημιάς

Plenum Investments: Πάνω από 11% οι αποδόσεις cat bonds τον Ιούνιο, 56 νέα ομόλογα

Η συνολική απόδοση της αγοράς καταστροφικών ομολόγων είναι σήμερα 19% με 20% χαμηλότερη συγκριτικά με ένα έτος πριν

Επιτροπή Ανταγωνισμού: Εγκρίθηκε η εξαγορά της Εθνικής Ασφαλιστικής από την Τράπεζα Πειραιώς

Για ποιους λόγους η Επιτροπή έκρινε ότι η συγκέντρωση δεν είναι σε θέση να περιορίσει σημαντικά τον ανταγωνισμό

ΕΑΕΕ: Τι αλλάζει στη διαδικασία ελέγχου οχήματων που κυκλοφορούν ενώ έχουν δηλωθεί σε ακινησία

Διαβάστε τη σχετική εγκύκλιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Πώς αμείβεται η αργία του Δεκαπενταύγουστου;

Η ΓΣΕΕ ενημερώνει για τον τρόπο αμοιβής τόσο σε επιχειρήσεις που δεν λειτουργούν όσο και σε εκείνες που λειτουργούν νόμιμα την προσεχή Παρασκευή