back to top
14.7 C
Athens
Τετάρτη 2 Απριλίου 2025

E.Ε.Α.: Εντυπωσιακή η πρώτη επίσημη εκδήλωση του Agora Athens στο Ζάππειο

Το καθηλωτικό αποτέλεσμα του συνδυασμού τέχνης, μόδας και επιχειρηματικότητας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν οι παρευρισκόμενοι στον εμβληματικό χώρου του Ζαππείου Μεγάρου, όπου την Τετάρτη 18 Οκτωβρίου 2023, διοργανώθηκε με επιτυχία από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών η πρώτη επίσημη εκδήλωση του Agora Athens – του μεγαλύτερου ανοικτού κέντρου εμπορίου της χώρας που εκτείνεται στο ιστορικό κέντρο της Αθήνας.

Σε ένα μοναδικό διαδραστικό art & fashion show, ο καλλιτέχνης Ιάσονας Μέγκουλας aka Cacao Rocks δημιούργησε ζωντανά μία εικαστική εγκατάσταση ερμηνεύοντας την ανοιχτή αγορά της πόλης μέσα από την προσωπική του καλλιτεχνική ταυτότητα, ενώ την ίδια στιγμή το περιστύλιο του Ζαππείου Μεγάρου φιλοξένησε μία εντυπωσιακή επίδειξη μόδας με δημιουργίες 13 κορυφαίων Ελλήνων σχεδιαστών από την Ελληνική Ένωση Σχεδιαστών Μόδας.

- Advertisement -

Στον χαιρετισμό του ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών Γιάννης Χατζηθεοδοσίου αναφέρθηκε στο Agora Athens, ένα σημαντικό project του Ε.Ε.Α. που στόχο έχει να αναδείξει τις ομορφιές και τη σημαντικότητα μνημείων του εμπορικού ιστορικού κέντρου της Αθήνας, δηλαδή της ευρύτερης περιοχής Πλάκα-Μοναστηράκι, την αύξηση των ξένων επισκεπτών και την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας. 

- Advertisement -

Ευχαρίστησε τον Δήμο Αθηναίων για τη στήριξη στη διοργάνωση της ξεχωριστής εκδήλωσης που στόχος είναι να γίνει θεσμός, ενώ αναφερόμενος στους Έλληνες σχεδιαστές τόνισε: «Με αυτήν μας την πρωτοβουλία θέλουμε να δώσουμε μία ώθηση σε ελληνικές εταιρίες του χώρου, στέλνοντας το μήνυμα ότι ο κλάδος έχει τεράστιες δυνατότητες, οι οποίες αξίζει να αναδειχθούν. Δεν είναι εξάλλου η πρώτη φορά που στηρίζουμε την εξωστρέφεια του ελληνικού επιχειρείν. Και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε γιατί αποτελεί έναν από τους βασικότερους μοχλούς ανάπτυξης».

Στην εκδήλωση παρέστησαν πλήθος μελών της Διοικητικής Επιτροπής και του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Ε.Α., ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας, εκπρόσωποι της μόδας, καθώς και φορέων επιχειρηματικότητας και σωματείων.

Χαιρετίζοντας την εκδήλωση ο Αντιπρόεδρος του Ε.Ε.Α. και υπεύθυνος του project, Νίκος Κογιουμτσής, μίλησε για την εξέλιξη του έργου, στο οποίο μέχρι στιγμής έχουν γίνει, όπως είπε, αρκετά βήματα στην κατεύθυνση των συνεργειών εκ μέρους των έως τώρα 250 επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής με στόχο να αυξηθούν στις 800 και πλέον, από όλους τους επαγγελματικούς κλάδους, στο άμεσο μέλλον. Επισήμανε ότι με τη στήριξη και χρηματοδότηση του Ε.Ε.Α. και του Δήμου έχει δημιουργηθεί μία ψηφιακή πλατφόρμα, έχει οριοθετηθεί ηλεκτρονικά αλλά και φυσικά με καλαίσθητες πινακίδες η περιοχή, παραχωρείται στον επισκέπτη της περιοχής ελεύθερο wifi, ενώ έχει δοθεί σε αρκετές επιχειρήσεις η δυνατότητα εικονικής περιήγησης.

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ και μέλος της Διοίκησης του Ε.Ε.Α. Γιώργος Καββαθάς, σε έναν σύντομο χαιρετισμό, προέτρεψε όλους να ακολουθήσουν το μότο «ντύνομαι, τρώω, κάνω τουρισμό ελληνικά», υπογραμμίζοντας ότι «το κάθε ευρώ επιστρέφει στη χώρα, συμβάλλει στην οικονομία, στην κοινωνική συνοχή, στις θέσεις εργασίας».

Τέλος, η Πρόεδρος της Ελληνικής Ένωσης Σχεδιαστών Μόδας Ορσαλία Παρθένη έκανε λόγο για μία «γιορτή για τη δημιουργικότητα και την επιχειρηματικότητα» της Αθήνας και κατ’ επέκταση της χώρας και του πολιτισμού μας, τόνισε τη σημασία του επιμελητηριακού θεσμού ως συμμάχου της επιχειρηματικότητας και σημείωσε πόσο σημαντικό είναι να γνωρίσει η νέα γενιά αυτή την ιστορική, πρώτη αγορά της Αθήνας και συνάμα τη δημιουργικότητα των Ελλήνων σχεδιαστών που δραστηριοποιούνται στην πόλη.

Οι σχεδιαστές μόδας που συμμετείχαν είναι οι ακόλουθοι:

Σωτήρης Γεωργίου

Γιώργος Ελευθεριάδης

Ντενίζ Ελευθερίου

Βασίλης Ζούλιας

Λιάνα Καμπά

Ιωάννα Κουρμπέλα

Χαρά Λεμπέση

Άγγελος Μπράτης

Δημήτρης Ντάσιος

Δημήτρης Πέτρου

Maison Faliakos

Kathy – Heyndels

Orsalia Parthenis

To event παρουσίασε η Μίνα Μπιράκου.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παρέμβαση της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του Ε.Ε.Α. για το επίδομα μητρότητας

Με επιστολή της προς την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, η Πρόεδρος της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

Μνημόνιο Συνεργασίας Ε.Ε.Α. – Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και το Υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας ενώνουν δυνάμεις για την προώθηση

Το Ε.Ε.Α. στηρίζει τις κινητοποιήσεις της 28ης Φεβρουαρίου για τα Τέμπη

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών στηρίζει τις συγκεντρώσεις που θα γίνουν σε πόλεις της Ελλάδας και του εξωτερικού στις 28 Φεβρουαρίου

Ζήστε τη μαγεία του Αθηναϊκού Καρναβαλιού – Το Ε.Ε.Α. σας προσκαλεί στο μεγάλο αποκριάτικο γεγονός

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και ο Δήμος Αθηναίων σας προσκαλούν να ζήσετε και φέτος μία αξέχαστη αποκριάτικη γιορτή στο κέντρο της Αθήνας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Διπλή Διάκριση για την Carglass Ελλάδος στα Belron Exceptional People Awards 2024

Δύο σημαντικές διακρίσεις κατέκτησε η Carglass®Ελλάδοςστον παγκόσμιο διαγωνισμό Belron® Exceptional People Awards 2024

Η Allianz επεκτείνει τη συνεργασία της με το Παγκόσμιο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα έως το 2032

Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά – Μαζί: Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024

ΤΜΕΔΕ: Νέες ασφαλιστικές καλύψεις σε συνεργασία με την Allianz και Generali

Από σήμερα 1η Απριλίου 2025 τίθενται σε εφαρμογή οι νέες εξειδικευμένες ανταποδοτικές ασφαλιστικές καλύψεις,

Κ. Σεμερτζόγλου: Η HDI κλείνει 30 χρόνια στην Ελλάδα, προετοιμάζει δράσεις

Στο πλαίσιο της επετείου, η HDI σχεδίαζει σειρά από δράσεις με στόχο να ευχαριστήσει τους ανθρώπους που συνέβαλαν στην επιτυχία της αλλά και για να ενισχύσει περισσότερο τις σχέσεις της  με την επιχειρηματική κοινότητα

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ασφάλιση Εκδηλώσεων από την Karavias Underwriting Agency

Η Karavias Underwriting Agency, συνεχίζοντας τη στήριξη της προς τον Πολιτισμό και τις Καλλιτεχνικές Δραστηριότητες, παρουσιάζει το νέο καινοτόμο ασφαλιστικό προϊόν «Ασφάλιση Εκδηλώσεων».

Έγκριση της ΕΕ για το νέο εμβόλιο έναντι της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου

To «πράσινο φως» έδωσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για το νέο εμβόλιο σχετικά με την πρόληψη της Πνευμονιοκοκκικής Νόσου σε ενήλικες.

Διπλή Διάκριση για την Carglass Ελλάδος στα Belron Exceptional People Awards 2024

Δύο σημαντικές διακρίσεις κατέκτησε η Carglass®Ελλάδοςστον παγκόσμιο διαγωνισμό Belron® Exceptional People Awards 2024

EIAΣ: Το νέο πρόγραμμα προσφέρει υψηλή τεχνογνωσία στο ανθρώπινο δυναμικό της ασφαλιστικής αγοράς

Πολυθεματικό και λίαν ενδιαφέρον είναι το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Απριλίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών

Η Allianz επεκτείνει τη συνεργασία της με το Παγκόσμιο Ολυμπιακό και Παραολυμπιακό Κίνημα έως το 2032

Πιο γρήγορα, πιο ψηλά, πιο δυνατά – Μαζί: Μετά την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων στο Παρίσι το 2024