back to top
18.2 C
Athens
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Επαγγελματική Ασφάλιση: Σε τροχιά αναπτυξιακού άλματος με επίκεντρο τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις

Με κεντρικό θέμα συζήτησης τις θεσμικές μεταρρυθμίσεις στην Επαγγελματική Ασφάλιση και το αναπτυξιακό άλμα που αυτές θα προκαλέσουν, προετοιμάζεται η διεξαγωγή στις 22 και 23 Φεβρουαρίου 2022 του 3oυ Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης , του κορυφαίου γεγονότος της χρονιάς για τον κλάδο. 

Το συνέδριο, στην φετινή του διοργάνωση, επιδιώκει να καταγράψει τις εξελίξεις που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο τόσο σε εγχώριο όσο και διεθνές επίπεδο στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και να αναδείξει τον ρόλο του 2ου πυλώνα ασφάλισης και τη σημασία της λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στο εκάστοτε εγχώριο οικονομικό και ασφαλιστικό γίγνεσθαι.   

- Advertisement -

Επιπλέον, το συνέδριο στοχεύει να αναδείξει τις προκλήσεις και τις αναπτυξιακές διαστάσεις της επαγγελματικής ασφάλισης, να φωτίσει τις διεθνείς εξελίξεις και πρακτικές στα πεδία του θεσμικού πλαισίου λειτουργίας και επενδυτικής διαχείρισης των επαγγελματικών ταμείων και να υπογραμμίσει τα οφέλη και τις αξίες που αυτά μπορούν να προσδώσουν στην εργασιακή και επιχειρηματική κοινότητα και συνολικά στην οικονομική και κοινωνική ζωή μιας χώρας, με την εξασφάλιση επάρκειας συνταξιοδοτικού εισοδήματος κατά την μετα-εργασιακή περίοδο για τη διατήρηση ενός αξιοπρεπούς βιοτικού επιπέδου στην τρίτη ηλικία.

Διοργανωτές είναι η ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. (Ελληνική  Ένωση  Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης) σε συνεργασία με την ethosEVENTS, το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό  InsuranceWorld  και το portal insuranceworld.gr. 

- Advertisement -

Η θεματολογία του 3ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης, το οποίο θα διεξαχθεί όπως και την προηγούμενη χρονιά ψηφιακά, αξιοποιώντας τις τεχνολογικές καινοτομίες και δυνατότητες του LiveOn Expo Complex, του σύγχρονου τρισδιάστατου συνεδριακού και εκθεσιακού κέντρου της LiveOn, περιλαμβάνει μια σειρά από παρεμβατικές ατομικές ομιλίες και τραπέζια συζήτησης (panels) με την παρακάτω βασική ιεράρχηση:

  • Panel 1o: Κλαδική μελέτη Ι.Ο.Β.Ε. για την επαγγελματική ασφάλιση. Παρουσίαση και ανάλυση συμπερασμάτων.
  • Panel 2o: Εκσυγχρονισμός θεσμικού πλαισίου Τ.Ε.Α. από το αρμόδιο Υπουργείο Εργασίας με μεταρρυθμιστική χροιά. Η Τεχνική Βοήθεια της E.I.O.P.A., η ευρωπαϊκή εμπειρία και τα επόμενα βήματα αναπτυξιακής διαδικασίας του θεσμού.
  • Panel 3o: Νέες εισαγωγές Τ.Ε.Α. στον 2ο Πυλώνα Ασφάλισης με αιχμή τον χρηματοπιστωτικό τομέα.
  • Panel 4o: Εισαγωγή κεφαλαιοποιητικού συστήματος στον 1ο Πυλώνα: Το Τ.Ε.Κ.Α., η νέα Αρχή Ελέγχου του Ασφαλιστικού Συστήματος και οι αναμενόμενες παράπλευρες ωφέλειες στην επαγγελματική ασφάλιση.
  • Panel 5o: Νέο απαιτητικό επενδυτικό περιβάλλον και εφαρμογή ΕSG κριτηρίων στις επενδυτικές στρατηγικές των Επαγγελματικών Ταμείων.
  • Panel 6o: Μια κοινωνική συμμαχία για την ανάπτυξη των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα. Εθνικό Επαγγελματικό Ταμείο: Διαστάσεις και Προοπτικές.

Το συνέδριο απευθύνεται σε ανθρώπους της αγοράς, εκπροσώπους των κοινωνικών εταίρων (εργαζομένων/εργοδοτών), εκπροσώπους εποπτικών φορέων, asset managers, αναλογιστές, ορκωτούς λογιστές, εσωτερικούς ελεγκτές και λοιπούς εμπειρογνώμονες, με στόχο μια ολιστική προσέγγιση της δράσης και της φιλοσοφίας λειτουργίας των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης. Το παρόν στις εργασίες του αναμένεται να δώσει και πλήθος παραγόντων της αγοράς, υψηλόβαθμων -Ελλήνων και ξένων- αξιωματούχων, υψηλών προσκεκλημένων και εκπροσώπων θεσμικών φορέων.

Για πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την επίσημη ιστοσελίδα του συνεδρίου 3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης | ethosEVENTS  καθώς επίσης και τα social κανάλια FacebookLinkedIn, και YouTube.

Μπορείτε επίσης να δηλώσετε την συμμετοχή σας στο συνέδριο μέσα από τον παρακάτω σύνδεσμο 3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης-Δήλωση Συμμετοχής | ethosEVENTS

 

3o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης, 22 & 23 Φεβρουαρίου 2022 LiveOn Digital Event 

Για περισσότερες πληροφορίες:

Κος Γιάννης Τριανταφύλλου, Διευθυντής Marketing, ethosGROUP,
τηλ. +30 2109984810,

e-mail: triantafyllou.y@ethosmedia.eu

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σε θετικό πρόσημο οι επιδόσεις των φορέων της Επαγγελματικής Ασφάλισης το 2023

Η Επαγγελματική Ασφάλιση αποτελεί έναν μηχανισμό πρόσθετης ασφαλιστικής προστασίας των εργαζομένων, ο οποίος χαρακτηρίζεται από τον προαιρετικό

Διαβάζοντας «πίσω από τις γραμμές» πριν το συνέδριο για την επαγγελματική ασφάλιση

Η στατιστική και, τελικά, η σύγκριση στοιχείων είναι περίεργο πράγμα. Διαβάζουμε, λοιπόν, ότι το ενεργητικό των επαγγελματικών ταμείων στο τρίτο τρίμηνο μειώθηκε

H “βίβλος” της Επαγγελματικής Ασφάλισης διά χειρός Χ. Νούνη

Μόλις κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις Παπαζήση το βιβλίο του Δρ. Χρήστου Νούνη με τίτλο: «Το Οικοσύστημα της Επαγγελματικής Ασφάλισης στην Ελλάδα

ocin24: Ένα πολυθεματικό συνέδριο με υψηλές επιδόσεις σε συμμετοχές και συμπεράσματα

Υψηλές επιδόσεις σε όρους συμμετοχής συνέδρων, περιεχομένου, επικοινωνίας και διεισδυτικότητας στην αγορά εργασίας καθώς και γόνιμα συμπεράσματα για την επιτάχυνση της αναπτυξιακής διαδικασίας του θεσμού της επαγγελματικής ασφάλισης στη χώρα μας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Γενική διευθύντρια της Insurance Europe η Thea Utoft Høj Jensen

Η Insurance Europe, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Thea Utoft Høj Jensen διορίστηκε νέα γενική διευθυντρια.

Έρχεται το 3ο Συνέδριο του ΠΑΝΟΡΜΟΥ

Το Συνεργατικό Σχήμα Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης «ΠΑΝΟΡΜΟΣ» ετοιμάζεται να διοργανώσει τον προσεχή Νοέμβριο, το 3ο Συνέδριό του

5ος παιδικός σταθμός από την Eurolife FFH, στη Χάλκη

Η Eurolife FFH, μέλος της οικογένειας της Fairfax, πιστή στο όραμά της για την αντιμετώπιση του δημογραφικού προβλήματος στη χώρα μας, συνεχίζει το «ταξίδι» της

Μια μεγάλη γιορτή αθλητισμού!

Με μεγάλη επιτυχία και συμμετοχή διοργανώθηκε την Κυριακή 29/9 από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, στο Πεδίον του Άρεως, ο πρώτος αγώνας δρόμου για μικρομεσαίους επιχειρηματίες

Δημοφιλή Άρθρα


 

 

Ροή Ειδήσεων

Άνοδος κυβερνοεγκλημάτων με στόχο ηλικιωμένους

Οι βασικές κυβερνοεπιθέσεις έρχονται με τη μορφή ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και τεχνολογικών απατών και επιθέσεων

Έρευνα ΠΟΥ για την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στην εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου

Νέα στοιχεία  από πρόσφατη ανασκόπηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκε από τους Karipidis et al στο Environmental International, αναφέρουν

Interamerican: Θα προσεγγίσει το ορόσημο των 500 εκατ. ευρώ η παραγωγή το 2024

Την εκτίμηση ότι, η συνολική παραγωγή της Interamerican θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. Ευρώ το 2024 έχουν πολλά στελέχη του ομίλου μετά το τέλος του γ' τριμήνου.

Γενική διευθύντρια της Insurance Europe η Thea Utoft Høj Jensen

Η Insurance Europe, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Thea Utoft Høj Jensen διορίστηκε νέα γενική διευθυντρια.

Aσφάλιση Κατοικίας/ΕΝΦΙΑ: Τα αποτελέσματα προβληματίζουν…

Η “καυτή πατάτα” του ζητήματος ασφάλισης κατοικιών, εν μέσω των ραγδαίων αλλαγών που επιφέρει στις ζωές μας η Κλιματική Κρίση είναι ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης διευθέτησης.