back to top
17.7 C
Athens
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

ICAP Employment Solutions: Ζητείται αποδοτικό νομοθετικό πλαίσιο.

Με τη συμμετοχή 100 Επιχειρηματιών και Ανωτάτων Στελεχών ολοκληρώθηκε το επιχειρηματικό forum «Προοπτικές των νέων αλλαγών/μεταρρυθμίσεων σε Εργασιακά, Ασφαλιστικά & Αγορά Εργασίας » που για 1η χρονιά διοργάνωσε η ICAP Εmployment Solutions την Τετάρτη 21 Ιουνίου, στο Caravel Hotel.

Η σημαντική όσο και άκρως επίκαιρη αυτή εκδήλωση αποτελεί μια καινοτόμα πρωτοβουλία που θέτει ως στόχο τόσο ν΄αμβλύνει την κατανόηση του επιχειρηματικού κόσμου επί των ευκαιριών αλλά και των κρίσιμων θεμάτων που αναδεικνύονται από τις πρωτοφανής αλλαγές στα Εργασιακά και Ασφαλιστικά ζητήματα της Χώρας μας, όσο και να διαγνωστεί πως αυτές οι αλλαγές επηρεάζουν το επιχειρείν αλλά και την Αγορά Εργασίας

- Advertisement -

Στο πρώτο panel με θέμα ”Προοπτικές των νέων μεταρρυθμίσεων σε εργασιακά, ασφαλιστικά & επιπτώσεις στην Αγορά Εργασίας” συμμετείχαν σημαντικοί παράγοντες της οικονομικής ζωής του τόπου οι οποίοι έθιξαν καίρια ζητήματα που απασχολούν τις επιχειρήσεις και τους οργανισμούς που καλούνται να τις εφαρμόσουν:

Ο κ. Κωνσταντίνος Αγραπιδάς , Διδάκτωρ Παντείου Πανεπιστημίου, Διευθυντής στη Διεύθυνση Αμοιβής της Εργασίας του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σημείωσε ότι «Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στο θεσμικό πλαίσιο που αφορά στις εργασιακές σχέσεις και κυρίως στο σύστημα καθορισμού του κατώτατου μισθού και στο σύστημα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας. Το κρίσιμο ωστόσο ζήτημα για την Ελλάδα, είναι η δημιουργία νέων και καλά αμειβόμενων θέσεων εργασίας, σε νέους τομείς της οικονομίας και η μείωση της ανεργίας.»

- Advertisement -

Ο κ. Θεόδωρος Τόλλης Ph.D., Εκτελεστικός Διευθυντής, ICAP Employment Solutions τόνισε ότι «Ο αέρας ευελιξίας που φυσάει σε Γαλλία, Ιταλία και Γερμανία δίνει νέες ιδέες στην αγορά εργασίας με νέους τύπους συμβάσεων. Οι νέες ατομικές, ευέλικτες συμβάσεις θα συμμορφώνονται με τους εργατικούς νόμους και σκοπό έχουν την αύξηση της απασχόλησης με οποιοδήποτε τίμημα. Αναμένεται έτσι να επιβληθούν και στη χώρα μας ως βέλτιστες ευρωπαϊκές πρακτικές. Οι νομοθέτες στην Ελλάδα πρέπει να εξασφαλίσουν ένα κατάλληλο και αποδοτικό νομοθετικό πλαίσιο.

Οφείλουμε να άρουμε περιττούς περιορισμούς που, ενώ δεν προσφέρουν απολύτως τίποτα στον τομέα «ασφάλεια στη θέση εργασίας», αντίθετα εμποδίζουν τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας και βάζουν σε κίνδυνο την ανάπτυξη της χώρας.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

H αγορά εργασίας στην Ελλάδα το 2021

Τις τάσεις στην εγχώρια αγορά εργασίας, από την πλευρά των εργαζομένων αλλά και των υποψηφίων κατέγραψε για έβδομη συνεχή χρονιά η έρευνα «Η Απασχολησιμότητα στην Ελλάδα»

Τι πιστεύει η νέα γενιά για το μέλλον της εργασίας

Adecco Group Foundation: Η ψυχική υγεία των εργαζομένων είναι ύψιστης σημασίας για τη νέα γενιά. Το 87% των νέων θέλουν ευέλικτο ωράριο εργασίας αναζητώντας ισορροπία μεταξύ επαγγελματικής και προσωπικής ζωής. Το 79% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι τα soft skills θα είναι πιο σημαντικά από τα hard skills για τους μελλοντικούς ηγέτες.

Αυξάνονται οι προοπτικές απασχόλησης σε χρηματοοικονομικά και ασφάλειες

Θα υπάρξουν νέες ευκαιρίες απασχόλησης στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης ευρύτερα; Στο ερώτημα αυτό η απάντηση είναι πως οι προοπτικές προσλήψεων είναι θετικές, καθώς οι προθέσεις προσλήψεων για το δ' τρίμηνο του 2021 διαμορφώνονται στο +18% στο τομέα των χρηματοοικονομικών & ασφαλειών.

Ποιος είναι ο αντίκτυπος κρίσης στην αγορά εργασίας

Τι αναφέρει η Διεύθυνση Οικονομικών Μελετών της Alpha Bank.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Euroins Ελλάδος, Μέγας Χορηγός του Kallithea Night Run

Η Euroins Ελλάδος για ακόμη μια χρονιά είναι Μέγας Χορηγός του Kallithea Night Run.

Σέντρα στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών

Το 12ο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Π.ΑΣΦ.Ε 2025 είναι γεγονός!

Γενική διευθύντρια της Insurance Europe η Thea Utoft Høj Jensen

Η Insurance Europe, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Thea Utoft Høj Jensen διορίστηκε νέα γενική διευθυντρια.

Έρχεται το 3ο Συνέδριο του ΠΑΝΟΡΜΟΥ

Το Συνεργατικό Σχήμα Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης «ΠΑΝΟΡΜΟΣ» ετοιμάζεται να διοργανώσει τον προσεχή Νοέμβριο, το 3ο Συνέδριό του

Δημοφιλή Άρθρα


 

 

Ροή Ειδήσεων

Η Euroins Ελλάδος, Μέγας Χορηγός του Kallithea Night Run

Η Euroins Ελλάδος για ακόμη μια χρονιά είναι Μέγας Χορηγός του Kallithea Night Run.

Σέντρα στο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών

Το 12ο Πρωτάθλημα Ποδοσφαίρου Ασφαλιστικών Εταιρειών Π.ΑΣΦ.Ε 2025 είναι γεγονός!

Τι μπορεί να «πυροδοτήσει» τον καρκίνο του προστάτη

Κάθε άνδρας μπορεί να κινδυνεύει από την εμφάνιση καρκίνου του προστάτη. Η ασθένεια προσβάλλει αθλητές και λογιστές, πολιτικούς και γιατρούς

Άνοδος κυβερνοεγκλημάτων με στόχο ηλικιωμένους

Οι βασικές κυβερνοεπιθέσεις έρχονται με τη μορφή ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και τεχνολογικών απατών και επιθέσεων

Έρευνα ΠΟΥ για την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στην εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου

Νέα στοιχεία  από πρόσφατη ανασκόπηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκε από τους Karipidis et al στο Environmental International, αναφέρουν