back to top
22.4 C
Athens
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2025

Ι. Χατζηθεοδοσίου στο iifo21: Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Θεσμική ομιλία κατά το άνοιγμα του Insurance Intermediaries Forum 2021 έκανε ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΚΕΕΕ & ΕΕΑ – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Mega Brokers AE . 

“Ειδικά σε αυτήν την χρονική στιγμή υπάρχει φως στο τούνελ και πρέπει να μπουν οι βάσεις για την επόμενη μέρα. Μιλώντας για το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου, μιλάμε για το μέλλον της οικονομίας. Ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο”, τόνισε στην εισαγωγή του.

- Advertisement -

Και επεσήμανε: Πρέπει δραστικά να αναβαθμιστεί το γνωστικό πεδίο των διαμεσολαβητών, πρέπει να μάθουν τις νέες τεχνολογίες, καθώς για ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον πρέπει να χειρίζονται καλά την τεχνολογία.

Η επιτυχία εξαρτάται από την επικοινωνία με τον καταναλωτή. Ένα επάγγελμα που έπρεπε να προχωρήσει στην digital εποχή. Να εξετάσουμε με σοβαρότητα πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, πήραμε μάθημα από την πανδημία, κληθήκαμε σε μία νύχτα να προσαρμοστούμε. Η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πελατών επέβαλλε την καλή λειτουργία των ψηφιακών εργαλείων. Οι ψηφιακοί αναλφάβητοι έμειναν στο περιθώριο. Η πανδημία ανέβασε τον πήχη και πρέπει να δούμε την επιμόρφωση των διαμεσολαβητών. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα επιμελητήρια, είχαμε διαγνώσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, οπότε κινηθήκαμε σε δύο κατευθύνσεις και με εκπαιδευτικά webinars, δράσεις e learning κτλ.

- Advertisement -

“Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή. Τα επιμελητήρια θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον κλάδο”.

Παράλληλα παρέθεσε στοιχεία έρευνας, σύμφωνα με τα οποία, το 80% απάντησε ότι θα συνδυάσει παλιές με νέες μεθόδους, το 48% θέλει εκπαίδευση και το 33% λέει ναι στη λειτουργία νέων σάιτ.

“Έχουμε πιάσει τον παλμό των συναδέλφων. Είναι ένας κλάδος που εξελίσσεται συνεχώς. Ξεκάθαρα δηλώνω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι απρόσκοπτα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της στήριξης των συναδέλφων, για το καλό της οικονομίας” τόνισε κλείνοντας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αλλαγή ώρας στην τελετή αποκαλυπτηρίων του πρώτου αγάλματος προς τιμήν των μικρομεσαίων επιχειρηματιών

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 της Κυριακής 12 Οκτωβρίου στο Πεδίον του Άρεως, παρουσία ΠτΔ και Δημάρχου Αθηναίων

Ανανέωση δυνάμεων στην ΕΕΑΕ – Η Πρόεδρος Δήμητρα-Ιωάννα Λύχρου αποχωρεί αφήνοντας ισχυρή κληρονομιά

Οι εκλογές ανέδειξαν νέα πρόσωπα, με ισχυρή παρουσία της γυναικείας και δεύτερης γενιάς ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Επιφυλάξεις για τον ΕΔΑ ασφαλίστρων υγείας εκφράζει η ΠΕΚΑΠ

Έλεγχο του κόστους στην πηγή αντιπροτείνει η ένωση καταναλωτών, δεσμευόμενη να συνεχίσει τον αγώνα για δίκαιο και διαφανές σύστημα

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Είμαστε η γέφυρα ανάμεσα στις ανάγκες των πολιτών και τις δυνατότητες της ασφαλιστικής αγοράς» 

«Βαθιά επιθυμία μας, να προσφέρουμε κάτι παραπάνω από υπηρεσίες, να προσφέρουμε εμπιστοσύνη και ηρεμία» - Συνέντευξη στον Λάμπρο Αριστ. Ρόδη

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αποταμίευσης

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού - Δείτε τις ημερομηνίες

Αλλαγή ώρας στην τελετή αποκαλυπτηρίων του πρώτου αγάλματος προς τιμήν των μικρομεσαίων επιχειρηματιών

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 12:00 της Κυριακής 12 Οκτωβρίου στο Πεδίον του Άρεως, παρουσία ΠτΔ και Δημάρχου Αθηναίων

Δημιουργική συνάντηση στα γραφεία του Panormos Cluster με την Generali

Η συνάντηση επιβεβαίωσε τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ φορέων και εταιρειών, δημιουργώντας τις βάσεις για νέες κοινές δράσεις

Η Groupama σχεδιάζει να διπλασιάσει το εταιρικό δίκτυο – Διορθώσεις στις προμήθειες

Η ασφαλιστική επιζητά να αναπτύξει μια νέα γενιά managers, που θα δώσουν ώθηση στην αγορά βάσει του σχεδίου «Maverick»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Συνεργασία IBM και Anthropic για ανάπτυξη επιχειρησιακού λογισμικού με έμφαση σε ασφάλεια και διακυβέρνηση

Η συνεργασία ενσωματώνει το Claude σε επιλεγμένα επιχειρησιακά εργαλεία και προϊόντα με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας των πελατών της IBM.

2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αποταμίευσης

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού - Δείτε τις ημερομηνίες

Η υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων από φυσικές καταστροφές στο επίκεντρο του νέου workshop του ΣΕΤΕ

Η εκδήλωση του ΣΕΤΕ ανοίγει τον διάλογο ανάμεσα στην τουριστική βιομηχανία και στην ασφαλιστική αγορά

Κλινικές Επιζώντων Καρκίνου: Νέο μοντέλο φροντίδας υγείας με πρωτοβουλία της Bristol Myers Squibb

Η πρώτη Κλινική Επιζώντων Καρκίνου στο Αττικό Νοσοκομείο παρουσιάστηκε στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Beyond Cancer»

Ασυνήθιστη παρενέργεια των φαρμάκων απώλειας βάρους: Οι GLP-1 αγωνιστές επηρεάζουν τις ιατρικές απεικονίσεις

Σύμφωνα με νέα έρευνα, τα εν λόγω φάρμακα ενδέχεται να οδηγούν σε λανθασμένες ερμηνείες και περιττές εξετάσεις