back to top
20.8 C
Athens
Τετάρτη 16 Οκτωβρίου 2024

Ι. Χατζηθεοδοσίου στο iifo21: Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Θεσμική ομιλία κατά το άνοιγμα του Insurance Intermediaries Forum 2021 έκανε ο κ. Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου, Πρόεδρος ΚΕΕΕ & ΕΕΑ – Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος, Mega Brokers AE . 

“Ειδικά σε αυτήν την χρονική στιγμή υπάρχει φως στο τούνελ και πρέπει να μπουν οι βάσεις για την επόμενη μέρα. Μιλώντας για το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου, μιλάμε για το μέλλον της οικονομίας. Ο ρόλος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή έχει αναπτυχθεί σημαντικά. Διαδραματίζει σημαίνοντα ρόλο”, τόνισε στην εισαγωγή του.

- Advertisement -

Και επεσήμανε: Πρέπει δραστικά να αναβαθμιστεί το γνωστικό πεδίο των διαμεσολαβητών, πρέπει να μάθουν τις νέες τεχνολογίες, καθώς για ένα λαμπρό επαγγελματικό μέλλον πρέπει να χειρίζονται καλά την τεχνολογία.

Η επιτυχία εξαρτάται από την επικοινωνία με τον καταναλωτή. Ένα επάγγελμα που έπρεπε να προχωρήσει στην digital εποχή. Να εξετάσουμε με σοβαρότητα πως μπορούμε να γίνουμε καλύτεροι. Έχουμε υποχρέωση να είμαστε σε διαρκή εγρήγορση, πήραμε μάθημα από την πανδημία, κληθήκαμε σε μία νύχτα να προσαρμοστούμε. Η εξ αποστάσεως εξυπηρέτηση πελατών επέβαλλε την καλή λειτουργία των ψηφιακών εργαλείων. Οι ψηφιακοί αναλφάβητοι έμειναν στο περιθώριο. Η πανδημία ανέβασε τον πήχη και πρέπει να δούμε την επιμόρφωση των διαμεσολαβητών. Πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν τα επιμελητήρια, είχαμε διαγνώσει τον ψηφιακό μετασχηματισμό, οπότε κινηθήκαμε σε δύο κατευθύνσεις και με εκπαιδευτικά webinars, δράσεις e learning κτλ.

- Advertisement -

“Στόχος μας είναι να ενισχύσουμε τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή. Τα επιμελητήρια θα συνεχίσουν να στηρίζουν τον κλάδο”.

Παράλληλα παρέθεσε στοιχεία έρευνας, σύμφωνα με τα οποία, το 80% απάντησε ότι θα συνδυάσει παλιές με νέες μεθόδους, το 48% θέλει εκπαίδευση και το 33% λέει ναι στη λειτουργία νέων σάιτ.

“Έχουμε πιάσει τον παλμό των συναδέλφων. Είναι ένας κλάδος που εξελίσσεται συνεχώς. Ξεκάθαρα δηλώνω ότι θα συνεχίσω να εργάζομαι απρόσκοπτα για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, της στήριξης των συναδέλφων, για το καλό της οικονομίας” τόνισε κλείνοντας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παραμετροποίηση ασφαλίστρων, παραμετροποίηση και προμηθειών από ασφαλιστικές

Το θέμα των προμηθειών των διαμεσολαβητών αποτελεί για τις ασφαλιστικές ένα ευαίσθητο θέμα.

Βραβεία Ε.Ε.Α.: Μία λαμπρή βραδιά με την παρουσία προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της πολιτικής και της κοινωνίας

Στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

Οι προκλήσεις της Διαμεσολάβησης

Είναι, πλέον, γεγονός ότι ο ρόλος του Ασφαλιστικού Διαμεσολαβητή στις μέρες μας έχει επαναξιολογηθεί και αναβαθμιστεί αντίστοιχα με τις επιδόσεις του Κλάδου

Γ. Χατζηθεοδοσίου EEA: Σχεδιάζουμε την επόμενη μέρα, με το βλέμμα στραμμένο πάντα στην κοινωνία

Η Ομιλία Προέδρου Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννη Χατζηθεοδοσίου, στην εκδήλωση απονομής των Βραβείων «Βιώσιμης, Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Για 8η συνεχή χρονιά η Eurolife FFH γιόρτασε την Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Η Eurolife FFH, μέλος της Fairfax Financial Holdings Ltd, συμμετείχε και φέτος στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Τι προβλέπει η φορολογική μεταρρύθμιση με στόχο την εξυπηρέτηση των πολιτών

O Υπουργός Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών Κωστής Χατζηδάκης δήλωσε:Με 4 συγκεκριμένες αλλαγές με στόχο τον εκσυγχρονισμό της φορολογικής μας νομοθεσίας

Βραβεία Ε.Ε.Α.: Μία λαμπρή βραδιά με την παρουσία προσωπικοτήτων από όλο το φάσμα της πολιτικής και της κοινωνίας

Στην κατάμεστη αίθουσα της ΕΛΣ στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος» απονεμήθηκαν τα βραβεία «Βιώσιμης – Καινοτόμου & Υπεύθυνης Επιχειρηματικότητας»

ΜΙΝΕΤΤΑ: Από το 2016 συμμετέχει στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών

Ακόμη μια χρονιά ενεργής συμμετοχής της ΜΙΝΕΤΤΑ στην Εθνική Εβδομάδα Εξυπηρέτησης Πελατών ήταν η φετινή, ένας θεσμός που έχει καθιερωθεί

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η Allianz ζητά μεγαλύτερη ασφάλεια για τους ευάλωτους οδηγούς και τους πεζούς στις αστικές περιοχές

Στο πλαίσιο του 12ου Allianz Motor Day, η Allianz τόνισε την ανάγκη για καλύτερη προστασία των πεζών

Γιατροί έγραφαν χιλιάδες φάρμακα σε συγγενείς τους!

Ανάμεσα στα άλλα, μία γιατρός στο κέντρο υγείας Μυτιλήνης συνταγογράφησε τεράστιες ποσότητες φαρμάκων στο σύζυγό της και στα δύο της παιδιά!

Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Σεπτεμβρίου;

Τις ημερομηνίες πληρωμής των συντάξεων μηνός Νοεμβρίου 2024 ανακοίνωσε...

Δ. Τσεκούρας: Κάτι συμβαίνει τελευταία στον διακανονισμό των ζημιών αυτοκινήτου

Όπως όλοι ξέρετε, στις ζημίες αυτοκινήτου γενικά, λαμβάνει χώρα μια αντιπαράθεση συγκρουόμενων συμφερόντων που καταλήγει στο δίπολο του διεκδικούντος και του καταβάλλοντος την αποζημίωση.

Πως κατανέμονται οι αποζημιώσεις από τις ασφαλιστικές το εξάμηνο;

Στην έρευνα της ΕΑΕΕ του πρώτου εξαμήνου του 2024 περιλαμβάνονται τα στοιχεία 18 ασφαλιστικών επιχειρήσεων με καθεστώς εγκατάστασης