back to top
23.1 C
Athens
Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2025

Βράβευση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην Κίνα

Την εξαιρετική τιμή να βραβευθεί στο Πεκίνο, στο πλαίσιο του συνεδρίου με την ονομασία “The Belt and Road Global Chambers of Commerce and Associations Conference (GCCAC 2019)”, είχε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Πρόκειται για το σπουδαιότερο συνέδριο που διοργανώνεται στην Κίνα σχετικά με τα Επιμελητήρια ανά τον κόσμο και τη συνεργασία αυτών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ONE BELT ONE ROAD (Ο Δρόμος του Μεταξιού) του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping.

- Advertisement -

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τιμήθηκε με το βραβείο «Foreign Global Chamber of Commerce of Friendship and Cooperation», μαζί με Επιμελητήρια και Ενώσεις από Ρωσία, Καναδά, Μογγολία, Γερμανία, Μαλαισία και Αυστρία.

Η μεγάλη διάκριση για το Ε.Ε.Α. ήρθε ως αποτέλεσμα της σημαντικής του δράσης στην εξωστρέφεια της Ελλάδας και ειδικά στις δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν στην Κίνα.

- Advertisement -

Σημαντικό ρόλο για τη διάκριση του Ε.Ε.Α. και τη βράβευσή του στο GCCAC 2019, υπό την επίβλεψη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων της Κίνας, είναι η συμμετοχή του στην πρωτοβουλία 17+1 της Κινεζικής Κυβέρνησης για τα Επιμελητήρια. Το Ε.Ε.Α. ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην πρωτοβουλία 17+1 αναλαμβάνει πρεσβευτής σε μια υψηλής σπουδαιότητας πρωτοβουλία και συνεργασία που στόχο έχει να αυξήσει το διμερές εμπόριο ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κίνα και τις λοιπές 16 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η επαφή του Ε.Ε.Α. με την Κίνα είχε ξεκινήσει από το 2016 όταν και με σειρά ενεργειών υποστήριξε την είσοδο της ALIBABA στην ελληνική αγορά και συνεχίστηκε με σειρά επαφών με αντιπροσωπείες Κινέζων από Επιμελητήρια και τοπικές Κυβερνήσεις με στόχο την προώθηση των διμερών εμπορικών σχέσεων.

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για αυτή τη βράβευση, καθώς το έργο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών αναγνωρίζεται πλέον και εκτός συνόρων και μάλιστα από μία χώρα που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Η σχέση που έχουμε χτίσει με την Κίνα είναι σχέση ουσίας, καθώς είμασταν το Επιμελητήριο που πρώτο έφερε σε επαφή πριν από λίγα χρόνια την Alibaba με την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προσβλέποντας στην ενίσχυση του επιχειρείν. Επίσης το ΕΕΑ συμμετέχει στην κίνηση «17+1», δηλαδή στην συνεργασία μεγάλων ευρωπαϊκών επιμελητηρίων με την κινέζικη πλευρά.

Ταυτόχρονα όμως η απονομή αυτού του βραβείου μας γεμίζει και με περισσότερες ευθύνες. Ως Επιμελητήριο οφείλουμε να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μέσω της επιτυχημένης πορείας των επιχειρήσεων. Ήδη ετοιμαζόμαστε να ενισχύσουμε τα μέλη μας για τη δημιουργία e–shop, ενώ προχωρούμε και σε εκπόνηση 10 μελετών για τη στήριξη ορισμένων κλάδων. Η προσπάθεια συνεχίζεται… «, δηλώνει ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Μοναδικός Έλληνας που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση ήταν ο κ. Γιώργος Φλωράς, ο οποίος έχει ισχυρούς δεσμούς με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο παρελθόν στην προσπάθεια δημιουργίας διαύλου επικοινωνίας με την Alibaba. Ο κ. Φλωράς ήταν και αυτός που, λόγω της παρουσίας του στο Πεκίνο ως προσκεκλημένος της εκδήλωσης, παρέλαβε το Βραβείο του Ε.Ε.Α.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από το Επάγγελμα ευκαιρίας στο Επάγγελμα ευθύνης!

Η τρίτη μελέτη του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση δεν είναι απλώς μια στατιστική αποτύπωση

Τιμητική βράβευση στην Κατερίνα Σακελλαροπούλου από το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης «Γυναίκες με Όραμα: από την Αρχαία Ελλάδα στη Σύγχρονη Πραγματικότητα», την Τρίτη 21 Οκτωβρίου στο Μουσείο της Ακρόπολης

Ποιος σύμβουλος θα φέρει τα περισσότερα νέα μέλη στον ΠΣΑΣ;

Νέα δράση από τον Σύνδεσμο, με σκοπό να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η κοινότητα και η φωνή των ασφαλιστικών συμβούλων

100 Χρόνια ΕΕΑ: 2ος Αγώνας Δρόμου και Παραδοσιακά Παιχνίδια την Κυριακή 5/10 στον Πεδίον του Άρεως

Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 100 ετών από την ίδρυσή του, το ΕΕΑ προάγει μέσα από την εκδήλωση την υγεία, στην άθληση και την ποιότητα ζωής - Βίντεο

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Φοιτητές του Master in Bioeconomy στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς επισκέπτονται την INTERAMERICAN

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας για προώθηση της γνώσης, της αριστείας και της βιωσιμότητας

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας στο επίκεντρο ημερίδας του ΕΕΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής

Το Business Day 2025 της Εθνικής Ασφαλιστικής εμπνέει τη νέα γενιά επαγγελματιών

Η Εθνική συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους που θα καθορίσουν το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου

Ημέρες Καριέρας ΟΠΑ 2025: Το σημείο συνάντησης φοιτητών και επιχειρήσεων

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί 10/11 στο Ζάππειο, δίνοντας την ευκαιρία για διά ζώσης συνεντεύξεις με εκπροσώπους 100 κορυφαίων επιχειρήσεων

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

Υποτροφία €8.500 για μέλη της ΠΕΝΕΝ από το Μητροπολιτικό Κολλέγιο

Για το πρόγραμμα MSc International Maritime Business, που υλοποιείται σε συνεργασία με το Warsash Maritime School του Southampton Solent University

Φοιτητές του Master in Bioeconomy στο Πανεπιστήμιο Πειραιώς επισκέπτονται την INTERAMERICAN

Η πρωτοβουλία εντάσσεται στο πλαίσιο της δέσμευσης της εταιρείας για προώθηση της γνώσης, της αριστείας και της βιωσιμότητας

Ο νέος Κώδικας Οδικής Κυκλοφορίας στο επίκεντρο ημερίδας του ΕΕΑ

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου, με δυνατότητα διαδικτυακής συμμετοχής

Η παγίδα της ασφαλιστικής παραγωγής στη Διαμεσολάβηση

Βάζοντας κάτω όλα τα βιβλία και κάνοντας τη σούμα, βγαίνει ένα αποτέλεσμα θαυμαστό - εκ πρώτης όψεως...

Το Business Day 2025 της Εθνικής Ασφαλιστικής εμπνέει τη νέα γενιά επαγγελματιών

Η Εθνική συνεχίζει να επενδύει στους ανθρώπους που θα καθορίσουν το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου