back to top
34.2 C
Athens
Δευτέρα 29 Ιουνίου 2026

Βράβευση του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών στην Κίνα

Την εξαιρετική τιμή να βραβευθεί στο Πεκίνο, στο πλαίσιο του συνεδρίου με την ονομασία “The Belt and Road Global Chambers of Commerce and Associations Conference (GCCAC 2019)”, είχε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών.

Πρόκειται για το σπουδαιότερο συνέδριο που διοργανώνεται στην Κίνα σχετικά με τα Επιμελητήρια ανά τον κόσμο και τη συνεργασία αυτών στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας ONE BELT ONE ROAD (Ο Δρόμος του Μεταξιού) του Κινέζου Προέδρου Xi Jinping.

- Advertisement -

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών τιμήθηκε με το βραβείο «Foreign Global Chamber of Commerce of Friendship and Cooperation», μαζί με Επιμελητήρια και Ενώσεις από Ρωσία, Καναδά, Μογγολία, Γερμανία, Μαλαισία και Αυστρία.

Η μεγάλη διάκριση για το Ε.Ε.Α. ήρθε ως αποτέλεσμα της σημαντικής του δράσης στην εξωστρέφεια της Ελλάδας και ειδικά στις δράσεις και πρωτοβουλίες που αφορούν στην Κίνα.

- Advertisement -

Σημαντικό ρόλο για τη διάκριση του Ε.Ε.Α. και τη βράβευσή του στο GCCAC 2019, υπό την επίβλεψη της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων της Κίνας, είναι η συμμετοχή του στην πρωτοβουλία 17+1 της Κινεζικής Κυβέρνησης για τα Επιμελητήρια. Το Ε.Ε.Α. ως εκπρόσωπος της Ελλάδας στην πρωτοβουλία 17+1 αναλαμβάνει πρεσβευτής σε μια υψηλής σπουδαιότητας πρωτοβουλία και συνεργασία που στόχο έχει να αυξήσει το διμερές εμπόριο ανάμεσα στην Ελλάδα, την Κίνα και τις λοιπές 16 χώρες της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης.

Η επαφή του Ε.Ε.Α. με την Κίνα είχε ξεκινήσει από το 2016 όταν και με σειρά ενεργειών υποστήριξε την είσοδο της ALIBABA στην ελληνική αγορά και συνεχίστηκε με σειρά επαφών με αντιπροσωπείες Κινέζων από Επιμελητήρια και τοπικές Κυβερνήσεις με στόχο την προώθηση των διμερών εμπορικών σχέσεων.

Δήλωση Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για αυτή τη βράβευση, καθώς το έργο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών αναγνωρίζεται πλέον και εκτός συνόρων και μάλιστα από μία χώρα που γνωρίζει πολύ καλά τι σημαίνει σύγχρονη επιχειρηματικότητα. Η σχέση που έχουμε χτίσει με την Κίνα είναι σχέση ουσίας, καθώς είμασταν το Επιμελητήριο που πρώτο έφερε σε επαφή πριν από λίγα χρόνια την Alibaba με την ελληνική κυβέρνηση και τις ελληνικές μικρομεσαίες επιχειρήσεις, προσβλέποντας στην ενίσχυση του επιχειρείν. Επίσης το ΕΕΑ συμμετέχει στην κίνηση «17+1», δηλαδή στην συνεργασία μεγάλων ευρωπαϊκών επιμελητηρίων με την κινέζικη πλευρά.

Ταυτόχρονα όμως η απονομή αυτού του βραβείου μας γεμίζει και με περισσότερες ευθύνες. Ως Επιμελητήριο οφείλουμε να εργαστούμε ακόμα πιο σκληρά για να έρθει η πολυπόθητη ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας, μέσω της επιτυχημένης πορείας των επιχειρήσεων. Ήδη ετοιμαζόμαστε να ενισχύσουμε τα μέλη μας για τη δημιουργία e–shop, ενώ προχωρούμε και σε εκπόνηση 10 μελετών για τη στήριξη ορισμένων κλάδων. Η προσπάθεια συνεχίζεται… «, δηλώνει ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου.

Μοναδικός Έλληνας που έδωσε το «παρών» στην εκδήλωση ήταν ο κ. Γιώργος Φλωράς, ο οποίος έχει ισχυρούς δεσμούς με το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και έχει προσφέρει πολύτιμες υπηρεσίες στο παρελθόν στην προσπάθεια δημιουργίας διαύλου επικοινωνίας με την Alibaba. Ο κ. Φλωράς ήταν και αυτός που, λόγω της παρουσίας του στο Πεκίνο ως προσκεκλημένος της εκδήλωσης, παρέλαβε το Βραβείο του Ε.Ε.Α.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Διάκριση για τη Mega Brokers από την Apeiron Insurance Project

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Αντανακλά τη δουλειά, τη συνέπεια και την αφοσίωση του δικτύου συνεργατών και των ανθρώπων μας»

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Βράβευση του Δ. Γαβαλάκη στην εκδήλωση της Επιτροπής Πρακτόρων Ασφαλίσεων του ΕΕΑ

Αναγνώριση της διαχρονικής προσφοράς του στον ασφαλιστικό κλάδο και ιδιαίτερα της συμβολής του στην ενίσχυση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Aon: Η κλιματική μεταβλητότητα επηρεάζει ολοένα περισσότερο τα μοντέλα των ασφαλιστών

Τα ευρήματα της έκθεσης CCI υπογραμμίζουν την κλίμακα των κενών προστασίας και τη σημασία της επανεξέτασης των στρατηγικών ανθεκτικότητας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Με θετικά αποτελέσματα, καίριες επισημάνσεις και σημαντικές παρουσίες η ΓΣ της Syndea

Στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία, η επένδυση σε ψηφιακό μετασχηματισμό που θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει τις εργασίες της

Στις 8 Σεπτεμβρίου η ετήσια εκδήλωση του ΣΕΜΑ

Μια συνάντηση με ιδιαίτερη σημασία για την ασφαλιστική διαμεσολάβηση και την ευρύτερη επιχειρηματική κοινότητα

Greek Space Tech Forum 2026: Εκεί όπου διαμορφώνεται το μέλλον του Space Ecosystem

Tο #gstf26 συγκεντρώνει το ελληνικό και ευρωπαϊκό οικοσύστημα διαστημικής τεχνολογίας στις 7 και 8 Ιουλίου στο Ωδείο Αθηνώ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μετασχηματισμός, Τεχνολογία και Τεχνητή Νοημοσύνη: Το 19th Insurance Conference σηματοδότησε τη μετάβαση της ασφαλιστικής αγοράς στη νέα, ψηφιακή εποχή

Το #inco26 ανέδειξε ότι η ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα εξελίσσεται διαρκώς, αναζητώντας λύσεις και στρατηγικές που θωρακίζουν πολίτες και επιχειρήσεις

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Υπερήφανος χορηγός του πληρώματος «Flandy» και Κώστα Στεφανή στο Ράλλυ Ακρόπολις 2026

Η άκρως επιτυχημένη συμμετοχή κατέλαβε την 3η θέση στην κατηγορία WRC3

Γ. Χατζηθεοδοσίου προς Τ. Θεοδωρικάκο: Γιατί μειώσεις τιμών από τον Σεπτέμβριο και όχι από αύριο;

Δεν υπάρχει χρόνος για καθυστερήσεις στην εφαρμογή μέτρων που θα αντιμετωπίζουν την ακρίβεια, τονίζει μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Με θετικά αποτελέσματα, καίριες επισημάνσεις και σημαντικές παρουσίες η ΓΣ της Syndea

Στρατηγική προτεραιότητα για την εταιρεία, η επένδυση σε ψηφιακό μετασχηματισμό που θα βελτιώσει και θα αναβαθμίσει τις εργασίες της

Η MEGA BROKERS συνέβαλε στον καθαρισμό του λιμανιού της Παλαιάς Φώκαιας

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Στηρίζουμε πρωτοβουλίες που συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής και στην προστασία του περιβάλλοντος για τις επόμενες γενιές»