back to top
29.9 C
Athens
Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025

Σεμινάριο ΕΙΑΣ: Ασφαλίσεις κατά φυσικών και καιρικών φαινομένων

Η ασφάλιση των καταστροφικών κινδύνων από φυσικά και καιρικά φαινόμενα αντιμετωπίζεται συνήθως ως μία κάλυψη, απλώς συμπληρωματική της πυρκαγιάς. Ολόκληρος ο πλανήτης, όμως, πλήττεται όλο και πιο συχνά, κατά τις τελευταίες δεκαετίες, από ισχυρά και επώδυνα φαινόμενα, όπως σεισμοί, πλημμύρες και κατολισθήσεις, χαλαζοπτώσεις, ραγδαίες βροχοπτώσεις και δασικές πυρκαγιές, που συνδέονται με μια γενικότερη αλλαγή στο κλίμα αλλά και στην ανθρώπινη δραστηριότητα. Αυτές οι αλλαγές δημιουργούν την ανάγκη να επαναπροσδιορίσουμε την πολιτική θεώρησης και ασφάλισης των καταστροφικών γεγονότων, προερχομένων από φυσικά φαινόμενα.

Το 8ωρο σεμινάριο του ΕΙΑΣ με θέμα «Ασφαλίσεις κατά φυσικών και καιρικών φαινομένων» θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη 25 και 26 Σεπτεμβρίου, 16:00-19:45, στο εκπαιδευτικό κέντρο του Ινστιτούτου (Λ. Συγγρού 106, 5ος όροφος) και αναπτύσσει ενδελεχώς τα ακόλουθα θέματα:

- Advertisement -
  • Κλασική Μορφή Καλύψεων και Ασφαλιστηρίων κατά Κινδύνων από Φυσικά και Καιρικά Φαινόμενα (Λειτουργία και Δομή του Ασφαλιστηρίου, Επεκτάσεις και Εξαιρέσεις τυπικών ασφαλιστηρίων)
  • Περιεχόμενο Καλύψεων & Ανάλυση Όρων
  • Η Αξιολόγηση Κινδύνων και το Underwriting ανάμεσα στο Σήμερα και το Αύριο
  • Εξελίξεις και Τάσεις στην Ελληνική Αγορά Ασφάλισης κατά Κινδύνων από Φυσικά και Καιρικά Φαινόμενα
  • Η Ελληνική Πραγματικότητα σε Αριθμούς (ασφάλιστρα και ζημιές)
  • Πηγές Απαιτήσεων – Ζημιές – Παραδείγματα
  • Κατάσταση της Διεθνούς Ασφαλιστικής Αγοράς
  • Νέες Τεχνολογίες στη Διαχείριση Κινδύνων
  • Ο Αντίκτυπος της Κλιματικής Αλλαγής με τη μορφή Φυσικών και Καιρικών Καταστροφικών Γεγονότων
  • Προτάσεις Ασφαλιστικής Πολιτικής
  • Μηνύματα προς Πελάτες

Εισηγήτρια του Εκπαιδευτικού Σεμιναρίου είναι η Δώρα Αποστολοπούλου, Σύμβουλος Underwriting Γενικών Ασφαλίσεων, με 17ετή εμπειρία σε διευθυντικές θέσεις Underwriting Γενικών Ασφαλίσεων Πολυεθνικών Ομίλων (ενδεικτικά, ERGO & INTERAMERICAN), πτυχιούχος Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου. Προσκεκλημένος Guest Speaker είναι ο Γεώργιος Δ. Κωνσταντινόπουλος, Νομικός, Δικηγόρος παρ΄ Αρείω Πάγω, Ειδικός Εμπειρογνώμων της Ευρωπαϊκής Ένωσης επί θεμάτων Περιβάλλοντος και Περιβαλλοντικού Δικαίου, με εξειδικευμένες μεταπτυχιακές σπουδές Περιβαλλοντικής Πολιτικής και Διαχείρισης.

Το σεμινάριο έχει τους ακόλουθους κύριους στόχους: 

- Advertisement -

α. Την εμπεριστατωμένη γνωριμία του εκπαιδευτικού κοινού με τα πλέον ισχυρά φυσικά και καιρικά φαινόμενα, με τις επιπτώσεις τους στην ανθρώπινη ζωή και στην ανθρώπινη περιουσία, καθώς και με τους παράγοντες που τα προκαλούν, ολοένα και πιο συχνά.

β. Την εξοικείωση του εκπαιδευτικού κοινού με τα κύρια προγράμματα ασφάλισης κατά κινδύνων από φυσικά και καιρικά φαινόμενα, τη δομή τους και τις καλύψεις τους.

γ. Την παρουσίαση σύγχρονων κανόνων και τεχνικών Underwriting κινδύνων καταστροφικών γεγονότων για ασφαλιστήρια διαφορετικών τύπων.

δ. Την ενδελεχή ενημέρωση του εκπαιδευτικού κοινού σχετικά με την κλιματική αλλαγή και τη σύνδεσή της με τα καταστροφικά γεγονότα.

ε. Την ανάπτυξη τεκμηριωμένης επιχειρηματολογίας παρουσίασης των ενδεδειγμένων Ασφαλιστικών Λύσεων σε Πελάτες υψηλού ενδιαφέροντος (Νομικά Πρόσωπα – Εταιρείες, Φυσικά Πρόσωπα- Ιδιώτες και Επιχειρηματίες, κατόχους μεγάλης και ευαίσθητης ακίνητης περιουσίας).

Εν τέλει, η κάλυψη καταστροφικών κινδύνων είναι απαραίτητο στοιχείο μιας πλήρους ασφάλισης και ως εκ τούτου αφορά όλους όσοι ασχολούνται με τις Γενικές Ασφαλίσεις. Το εκπαιδευτικό σεμινάριο βοηθά πολύ στην κατανόηση της σημασίας και της σημαντικότητας της κάλυψης και της σωστής ανάπτυξή της, υπό το πρίσμα των εξελίξεων της κλιματικής αλλαγής και των ασφαλιστικών τεχνολογιών, που επιδρούν και επηρεάζουν όρους ασφάλισης, τιμολόγησης και καλύψεις.

Το σεμινάριο απευθύνεται σε Στελέχη του Τομέως Ασφάλισης Περιουσίας, αλλά και του ευρύτερου Τομέως Underwriting Γενικών Ασφαλίσεων, που επιθυμούν να επεκτείνουν ή να εξειδικεύσουν τις γνώσεις τους στις ασφαλίσεις καταστροφικών κινδύνων από φυσικά και καιρικά φαινόμενα. Επίσης, σε Στελέχη Πωλήσεων, Εκπαίδευσης, Marketing, Product Management, Product Development και Product Engineering που επιθυμούν να γνωρίσουν ενδελεχώς τις καλύψεις και τα χαρακτηριστικά της συγκεκριμένης ασφάλισης. Ακόμη, πολύ σημαντικό, σε Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές όλων των βαθμίδων που επιθυμούν να εισέλθουν στη συγκεκριμένη Ασφαλιστική Αγορά, κατά τρόπο συστηματικό και με «όχημα» την απόκτηση υψηλής τεχνογνωσίας και εμπεριστατωμένης επιχειρηματολογίας.

Αιτήσεις συμμετοχής θα γίνονται δεκτές μέχρι την Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου 2017, ενώ το κόστος συμμετοχής ξεκινά από 70 ευρώ. Παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης και σε περιβάλλον webinar.

Περισσότερες πληροφορίες και αίτηση συμμετοχής, στο αρχείο ΑΣΦΑΛΙΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΦΥΣΙΚΩΝ & ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΩΝ_25 & 26.9.2017.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Μετεκπαίδευση στις Ασφαλίσεις Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Κινδύνων

Η πρωτοβουλία μετεκπαίδευσης ενδιαφερομένων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών μας, την οποία αναπτύσσει η ΕΣΑΠΕ με το ΕΙΑΣ

ΕΙΑΣ: Πρόγραμμα Ομαδικών Ασφαλίσεων & Αξιολόγισης Εταιρικών Κινδύνων

Οι Ομαδικές Ασφαλίσεις αποτελούν εξαιρετικά ανερχόμενο Κλάδο Ασφαλιστικής Δραστηριότητας και έναν εκ των πλέον νευραλγικών «μοχλών»

Εκπαιδευτικό σεμινάριο ασφαλίσεων Τεχνικών Κινδύνων, Κατασκευαστικών Έργων& Ευθύνης Εργοληπτών

Ο κατασκευαστικός τομέας της ελληνικής οικονομίας ανθεί, κινείται σε τροχιά διαρκούς ανόδου και οι ρυθμοί ανάπτυξης των εργασιών

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στη Θεσσαλονίκη 13/6 η ΓΣ της Interlife,  αλλαγές στο ΔΣ (;), στο 29% το δικαίωμα ψήφου του Ι. Βοτσαρίδη

 Tο υφιστάμενο ΔΣ εξελέγην από την ΓΣ Μετόχων στις 16 /6/ 2021 και η θητεία του διήρκησε μέχρι 16 Ιουνίου του έτους 2026

Οι προτάσεις της ΕΑΕΕ για έναν πιο ασφαλή και σύγχρονο Κ.Ο.Κ.

Την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) εκφράζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Υπερσυμμετοχή Διαμεσολαβητών στην εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Ε.Ε.Α

Εντυπωσιακή ανταπόκριση, ενδιαφέρον και ενθουσιασμό από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές κατέγραψε η εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών

Θεσμική συνάντηση εργασίας της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Πραγματοποιήθηκε η 1η θεσμική συνάντηση εργασίας της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) με την νέα Υφυπουργό Εργασίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

MEGA Brokers: Φυτεύουμε σήμερα για το αύριο που αξίζουμε

Όποιος περνά από το Πάρκο Δημήτρη Μπέη της Αθήνας,...

Στη Θεσσαλονίκη 13/6 η ΓΣ της Interlife,  αλλαγές στο ΔΣ (;), στο 29% το δικαίωμα ψήφου του Ι. Βοτσαρίδη

 Tο υφιστάμενο ΔΣ εξελέγην από την ΓΣ Μετόχων στις 16 /6/ 2021 και η θητεία του διήρκησε μέχρι 16 Ιουνίου του έτους 2026

Η Allianz επιβράβευσε τους Συνεργάτες της με τον Διαγωνισμό «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο»

Η Allianz διοργάνωσε και φέτος τον Διαγωνισμό Αυτοκινήτου «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο», θέλοντας να επιβραβεύσει τους Συνεργάτες

Οι προτάσεις της ΕΑΕΕ για έναν πιο ασφαλή και σύγχρονο Κ.Ο.Κ.

Την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) εκφράζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Επανεκλογή του Σπ. Μπαρκούζου, Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea στο Δ.Σ. της AMICE

Ο κ. Σπύρος Μπαρκούζος, Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea, επανεξελέγη ως μόνιμο μέλος, με τριετή θητεία έως το 2028 στο Δ.Σ. της AMICE