back to top
10.2 C
Athens
Πέμπτη 10 Απριλίου 2025

Atradius: Αύξηση 2,7% στις παγκόσμιες πωλήσεις λιανικής

Το 2016, οι περισσότερες αγορές διαρκών καταναλωτικών αγαθών λιανικής πώλησης αναμένεται να επεκταθούν περαιτέρω, με τις παγκόσμιες πωλήσεις λιανικής να αυξάνονται κατά 2,7%, σύμφωνα με το Economist Intelligence Unit, στο οποίο αναφέρεται η Atradius στο τελευταίο της «Market Monitor». 

Σε γεωγραφικό επίπεδο, η Ασία θα παρουσιάζει  και πάλι την υψηλότερη -από έτος σε έτος- αύξηση του όγκου των πωλήσεων, καθοδηγούμενη από ισχυρή ζήτηση στην Κίνα και την Ινδία, αλλά και σε μεγάλες αγορές με μεσαίας κλίμακας επιχειρήσεις, όπως η Ινδονησία και το Βιετνάμ. Στη Βόρεια Αμερική, οι προοπτικές για τις αμερικανικές επιχειρήσεις λιανικής πώλησης παραμένουν θετικές, ενώ η κατάσταση του λιανεμπορίου στον Καναδά είναι περισσότερο πιεστική. Οι επιδόσεις λιανικής στην Ευρώπη παρουσιάζουν ποικιλομορφία, με αγορές, όπως η Γερμανία, να αποδίδουν καλά και άλλες, όπως η Ιταλία και η Ισπανία, όπου οι λιανικές πωλήσεις δεν έχουν ακόμη επιστρέψει στα -προ κρίσης- επίπεδα, να παρουσιάζουν χαμηλές επιδόσεις.

- Advertisement -

Στις περισσότερες αγορές, παγκοσμίως, τα περιθώρια των διαρκών καταναλωτικών αγαθών λιανικής πώλησης παραμένουν στενά, μιας και, παρά τη γενική ανάκαμψη, οι περισσότεροι καταναλωτές παραμένουν σαφώς προσανατολισμένοι στις τιμές. Αυτό εξακολουθεί να αποτελεί κληρονομιά της κατά το παρελθόν ύφεσης, καθώς και συνέπεια της αυξανόμενης πρόκλησης που θέτουν οι διαδικτυακοί λιανοπωλητές έναντι των παραδοσιακών καταστηματαρχών: η διαφάνεια των τιμών, όπως αυτή παρέχεται στους καταναλωτές από διαδικτυακούς εμπόρους λιανικής πώλησης, διατηρεί την πίεση που ασκείται στα περιθώρια κέρδους,  καθ’ όλο το μήκος της αλυσίδας τιμών.

Όπως το 2015, η επιτυχία και η ανθεκτικότητα των διαρκών καταναλωτικών αγαθών λιανικής πώλησης, όλο και περισσότερο, εξαρτάται από την ικανότητά τους να υιοθετήσουν νέες στρατηγικές, όπως π.χ. τη δημιουργία και την επέκταση διαδικτυακών επιχειρήσεων ή / και την προσφορά συμπληρωματικών υπηρεσιών. Μένει να φανεί πώς κυρίως οι «μικρότεροι παίκτες», που συχνά εμφανίζουν ασθενέστερα οικονομικά, μπορούν να αντιμετωπίσουν τις συνεχιζόμενες προκλήσεις στο άκρως ανταγωνιστικό λιανεμπόριο διαρκών καταναλωτικών αγαθών.

- Advertisement -

Η μελέτη «Market Monitor – April 2016» της Atradius εστιάζεται στις ακόλουθες αγορές με επίκεντρο τον κλάδο των Διαρκών Καταναλωτικών Αγαθών:

  • Γερμανία – Η εύρωστη εγχώρια ζήτηση αναμένεται να συνεχιστεί και το 2016
  • Ολλανδία – Υψηλότερη ανάπτυξη σημειώθηκε το 2015 , ωστόσο άνισα κατανεμημένη
  • Ηνωμένο Βασίλειο – Παρουσιάζεται συνεχής αύξηση στην κατανάλωση
  • ΗΠΑ – Αύξηση των πωλήσεων αναμένεται τα επόμενα χρόνια
  • Καναδάς – Η συρρίκνωση των εορταστικών περιόδων εκπτώσεων ενδέχεται να οδηγήσει σε καθυστερήσεις πληρωμών και πτωχεύσεις το 2016
  • Ιταλία – Συγκρατημένη ανάπτυξη αναμένεται το 2016
  • Πολωνία – Περαιτέρω ανάπτυξη αναμένεται το 2016

Διαβάστε τη μελέτη:

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

«Όαση» για τις συναλλαγές η ασφάλιση πιστώσεων

Η εγχώρια αγορά, χρόνια τώρα, ήδη από το 2008, που ξέσπασε η διεθνής οικονομική κρίση και η Ελλάδα, 24 μήνες μετά, βίωσε τη δική της πολυετή

Με ρυθμό ανάπτυξης 6% η Atradius Hellas το 2024

Μία ακόμα θετική χρονιά αποτέλεσε το 2024 για την εταιρεία ασφάλισης πιστώσεων Atradius Hellas, η οποία πέτυχε αύξηση

Γεράσιμος Τζέης: Οι επισφαλείς εμπορικές συναλλαγές θα αυξηθούν φέτος κατά 20%

Την εκτίμηση ότι οι επισφαλείς εμπορικές συναλλαγές θα αυξηθούν φέτος διεθνώς κατά 20% σε σχέση με το 2023

Deputy Managing Director της Atradius Hellas ο Γρηγόρης Σταματόπουλος

Τη στελεχιακή της ομάδα αναβαθμίζει η Atradius Hellas, εντάσσοντας στο δυναμικό της τον κ. Γρηγόρη Σταματόπουλο, ο οποίος από σήμερα, 14 Οκτωβρίου, αναλαμβάνει τη θέση του Deputy Managing Director της εταιρείας.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Κοντά στο 1 δις η παραγωγή για την NN Hellas το 2024

Eντυπωσιακές επιδόσεις για ακόμη μια χρονιά κατέγραψε το 2024 η NN Hellas.  Σύμφωνα με την Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής

Aυτές οι 8 ασφαλιστικές ήταν οι κορυφαίες σε παραγωγή το 2024

Τα 8 κορυφαία ασφαλιστικά brands, σε όρους παραγωγής ααφαλίστρων για το 2024 προκύπτουν από τα αρχικά στοιχεία που απορρέουν

Πέντε ασφαλιστικές ελέγχουν το 87% της αγοράς

Στις ασφαλίσεις κατά ζημιών, ο δείκτης ζημιών της αγοράς στις 30.9.2024 ανήλθε σε 52% των αντίστοιχων δεδουλευμένων ασφαλίστρων

Ο Αλέξανδρος Μπόζας νέος Γενικός και Εμπορικός Διευθυντής της Infotrust

O κ. Αλέξανδρος Μπόζας αναλαμβάνει τον ρόλο του Γενικού & Εμπορικού Διευθυντή και Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της εταιρείας Infotrust.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Το καυτό θέμα της υποχρεωτικότητας στην ασφάλιση περιουσίας για τους ασφαλιστές

Δεν είναι παράλογες οι ανησυχίες των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και της ΕΑΔΕ. Εύλογα τους έβαλε σε σκέψη μίας και έχουν προηγούμενα...

Νέος associate director στη Howden Hellas ο Ιωάννης Πολίτης

Η Howden Hellas, ο μεγαλύτερος μεσίτης ασφαλίσεων στην Ελλάδα και την Κύπρο, ανακοινώνει την ένταξη του Ιωάννη Πολίτη

Η Εθνική Ασφαλιστική συνεχίζει να κατέχει ισχυρή παρουσία στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Σύμφωνα με στοιχεία που περιλαμβάνει η έκθεση Φερεγγυότητας και χρηματοοικονομικής κατάστασης της Εθνικής Ασφαλιστικής

Κοντά στο 1 δις η παραγωγή για την NN Hellas το 2024

Eντυπωσιακές επιδόσεις για ακόμη μια χρονιά κατέγραψε το 2024 η NN Hellas.  Σύμφωνα με την Έκθεση Φερεγγυότητας και Χρηματοοικονομικής

Τα ηνία της ΕΙΝΑΠ αναλαμβάνει ο Γιώργος Σιδέρης

Το «τιμόνι» της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας και Πειραιά αναλαμβάνει ο Γιώργος Σιδέρης, μετά την ομόφωνη εκλογή του.