back to top
27.2 C
Athens
Σάββατο 16 Αυγούστου 2025

Αύριο Τετάρτη η ημερίδα του insuranceforum.gr στην Ρόδο για όλη την ασφαλιστική αγορά

Οι αλλαγές στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης μετά το νέο ρυθμιστικό περιβάλλον που διαμορφώνει η Ευρωπαϊκή οδηγία IDD, οι συνεχείς αλλαγές στις ασφαλιστικές εισφορές αλλά και κατά πόσο συμβάλουν τα οργανωμένα πανελλαδικά δίκτυα στις προοπτικές ανάπτυξης του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή αποτελούν τα κεντρικά θέματα της 22ης ημερίδας που διοργανώνει το insuranceforum.gr & η Insurance Innovation σε συνεργασία με τον Σύλλογο Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου αύριο Τετάρτη 27 Σεπτεμβρίου 2017 στην Αίθουσα του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου και ώρες 17.00 έως 21.00.

Διευθύνοντες Σύμβουλοι Ασφαλιστικών Εταιρειών, στελέχη εταιρειών και άνθρωποι της αγοράς, με πολύχρονη εμπειρία στον ασφαλιστικό κλάδο, θα βρεθούν στην νέα αυτή ημερίδα που για πρώτη φορά διοργανώνεται στην Ρόδο και θα σκιαγραφήσουν τις τάσεις της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς.

- Advertisement -

Η νέα αυτή ημερίδα θα αποτελέσει πηγή ενημέρωσης και δικτύωσης για τους επαγγελματίες του κλάδου οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να ενημερωθούν για όλες τις τελευταίες εξελίξεις καθώς και για τις προοπτικές ανάπτυξης του επαγγέλματος.

Τα θέματα των τριών βασικών ενοτήτων θα είναι τα εξής:

- Advertisement -

1. Ο Ρόλος και η Ευθύνη των Οργανωμένων Πανελλαδικών Δικτύων. Η συμβολή τους στην διαμόρφωση της αγοράς και του επαγγέλματος του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή καθώς και η σημερινή χαρτογράφηση της Ελληνικής Ασφαλιστικής αγοράς, με εισηγητή τον κ. Νίκο Κλήμη, Οικονομολόγο.

2. Οδηγία IDD. Οι αλλαγές που επέρχονται στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση, με ομιλήτρια την κα. Μυρτώ Χαμπάκη, Senior Manager Risk Management Services CROWE SOL Consulting.

3. Φορολογία και Ασφαλιστικές Εισφορές στην Πράξη. Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές, με εισηγητή τον κ. Τηλέμαχο Μαλγαρινό, Οικονομικό Σύμβουλο.

Στην ημερίδα θα παρευρεθούν ο κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, Αντιπρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και Πρόεδρος του Συλλόγου Ασφαλιστικών Πρακτόρων Ν. Αττικής και η κα Μαρία Δημητριάδη, Γενική Γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, οι οποίοι θα αναφερθούν στις τρέχουσες ενέργειες της ομοσπονδίας για την Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και θα απαντήσουν σε ερωτήματα που θα τεθούν από τους παρευρισκόμενους.

Επίσης κατά την διάρκεια των εργασιών της ημερίδας, το Δ.Σ του Συλλόγου Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών Δωδεκανήσου θα έχει την ευκαιρία να ενημερώσει τους παρευρισκόμενους για τους στόχους του Συλλόγου το επόμενο διάστημα.

Την ημερίδα θα χαιρετίσουν ο Πρόεδρος Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου, κ. Ιωάννης Πάππου και ο Πρόεδρος Συλλόγου Διαμεσολαβούντων στην Ιδιωτική Ασφάλιση Δωδεκανήσου, κ. Πάρις Χατζηπέτρος.

Ο σκοπός της Ημερίδας είναι διπλός, αφενός η σε βάθος ενημέρωση των Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών και η ελεύθερη δημόσια συζήτηση για το μέλλον του επαγγέλματος και αφετέρου η εξαγωγή χρήσιμων και αξιοποιήσιμων συμπερασμάτων όπως συμβαίνει και σε κάθε ημερίδα.

Αξίζει να σημειωθεί πως η ημερίδα διοργανώνεται υπό την Αιγίδα και την πολύτιμη υποστήριξη του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου το οποίο συμμετέχει ενεργά στην εκδήλωση.

Χορηγοί Ημερίδας
Ασφαλιστικές εταιρείες: ARAG, INTERLIFE ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ, ΟΡΙΖΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ
Μεσιτικές εταιρείες: KARAVIAS UNDERWRITING AGENCY COVERHOLDER AT LLOYDS, INSURANCE PRO
Εταιρείες επισκευής κρυστάλλων οχημάτων: GLASSDRIVE
Συμβουλευτικές εταιρείες: CROWE SOL CONSULTING

Χορηγοί Επικοινωνίας
Κλαδικά sites: Asfalisinet.gr – insuranceworld.gr – insurance-eea.gr – underwriter.gr

Κλαδικά περιοδικά: insuranceworld

Οικονομικά sites : euro2day.gr – sofokleousin.gr – marketnews.gr – reporter.gr – dikaiologitika.gr

Τοπικά μέσα επικοινωνίας: rodosinfonews.com – 12vima.gr – Εφημερίδα Ροδιακή – Δημοκρατική της Ρόδου – Stokokkino.gr- Στο Κόκκινο Ρόδου 103.7 – Notosnews 97,8 – Αιγαίο Τηλεόραση Δωδεκανήσου – Ίριδα τηλεόραση- Rodosreport.gr

Η ημερίδα θα διεξαχθεί υπό την Αιγίδα των παρακάτω φορέων

Επιμελητήριο Δωδεκανήσου
Πανελλήνια Ομοσπονδία Ανεξάρτητων Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών (Π.Ο.Α.Δ.)
Ένωση Επαγγελματιών Ασφαλιστών Ελλάδος(Ε.Ε.Α.Ε.)
Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων(Σ.Ε.Μ.Α.)

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΠΣΑΣ: Παρουσιάζει τα εγχειρίδια που δημιούργησε η Μ. Χαμπάκη για τα μέλη του

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 27 Απριλίου 16.00 - 18.00 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Υλοποιώντας τη δέσμευσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων θα προωθήσει και τα δύο εγχειρίδια στα μέλη του, τα οποία παρευρέθηκαν στις ετήσιες βραβεύσεις του στις 6 Δεκεμβρίου 2021.

ΠΣΑΣ: Παρουσιάζει τα εγχειρίδια που δημιούργησε η Μ. Χαμπάκη για τα μέλη του

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 27 Απριλίου 16.00 - 18.00 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Υλοποιώντας τη δέσμευσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων θα προωθήσει και τα δύο εγχειρίδια στα μέλη του, τα οποία παρευρέθηκαν στις ετήσιες βραβεύσεις του στις 6 Δεκεμβρίου 2021.

ΠΣΑΣ: Παρουσιάζει τα εγχειρίδια που δημιούργησε η Μ. Χαμπάκη για τα μέλη του

Η παρουσίαση θα γίνει την Τετάρτη 27 Απριλίου 16.00 - 18.00 μέσω της ηλεκτρονικής πλατφόρμας του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών. Υλοποιώντας τη δέσμευσή του ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Ασφαλιστικών Συμβούλων θα προωθήσει και τα δύο εγχειρίδια στα μέλη του, τα οποία παρευρέθηκαν στις ετήσιες βραβεύσεις του στις 6 Δεκεμβρίου 2021.

EIOPA: Τα θετικά και οι δυσκολίες στην εφαρμογή IDD

Η Ευρωπαϊκή Αρχή Ασφαλίσεων και Επαγγελματικών Συντάξεων (EIOPA) δημοσίευσε την πρώτη της έκθεση σχετικά με την εφαρμογή της Οδηγίας Διανομής Ασφαλίσεων (IDD), η οποία ρυθμίζει τον τρόπο σχεδιασμού και διανομής ασφαλιστικών προϊόντων στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«Και Αν Συμβεί…»: Το Podcast που αλλάζει το παιχνίδι στον Ασφαλιστικό Κλάδο

Με χιούμορ, σοφία και αληθινές ιστορίες, το νέο επεισόδιο της σειράς φωτίζει πτυχές της διαμεσολάβησης που σπάνια αναδεικνύονται

Θ. Δομπρίδης, ΕΑΚ: Ξεκινούν επιτόπιοι έλεγχοι για τη NIS2 – Βίντεο

Τι θα περιλαμβάνει το υπό διαμόρφωση πλαίσιο ελέγχου των υπόχρεων από την Εθνική Αρχή Κυβερνοασφάλειας

I. Γιουμπάκης (SENATUS): «Το ακίνητο συνδέει real estate και ασφάλιση – Μοχλός ανάπτυξης με πολλαπλασιαστικά οφέλη»

Οι πελάτες ενδιαφέρονται για ουσιαστική προστασία. Αξιολογούν την πλήρη αξία του ακινήτου, τη ζημιά σε τρίτους και την απώλεια εισοδήματος

Πιστοποίηση ΤτΕ: Η MEGA Brokers προετοιμάζει τους υποψήφιους διαμεσολαβητές

Οδηγίες για τις εξετάσεις πιστοποίησης της Τράπεζας της Ελλάδος και σεμινάρια προετοιμασίας προσφέρει στους υποψηφίους η MEGA Brokers

Δημοφιλή Άρθρα

Sorry. No data so far.

Ροή Ειδήσεων

ΑΠΑ: Επείγουσα προειδοποίηση για τη χρήση drones σε περιοχές πυρκαγιών

Κίνδυνος για τις επιχειρήσεις πυρόσβεσης και την ανθρώπινη ζωή

Η σύνεση φέρνει αυξημένη κερδοφορία για τη Swiss Re το α΄ εξάμηνο

Πώς σχολιάζουν τα αποτελέσματα ο διευθύνων σύμβουλος Andreas Berger και ο οικονομικός διευθυντής Anders Malmström

Καλοκαιρινή ανανέωση για Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές – Μικρές αλλαγές με μεγάλο αποτύπωμα

Η καλοκαιρινή περίοδος μπορεί να αποτελέσει πολύτιμη ευκαιρία για επαγγελματική ανασύνταξη και προσωπική φροντίδα

Κ. Κατσαφάδος: Νέα μέτρα για τους πυρόπληκτους τη Δευτέρα – Άνιση η μάχη με την κλιματική κρίση

Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του υφυπουργού Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

ΠΑΝΟΡΜΟΣ: Σημαντική άνοδος το 2024, στρατηγικός στόχος η καινοτομία

Ιδιαίτερη αναφορά κατά τη ΓΣ έγινε στην αύξηση της μερίδας των εταίρων, η οποία έφτασε σε πρωτοφανή για τον συνεταιρισμό επίπεδα