back to top
21.4 C
Athens
Δευτέρα 13 Οκτωβρίου 2025

Νέες μέθοδοι εκπτώσεων στα ασφάλιστρα οχημάτων

Πολιτική τιμολογίων δύο (ή και περισσότερων) ταχυτήτων διαπιστώνεται στην αγορά καθώς σημαντικός αριθμός ασφαλιστικών εταιρειών στον κλάδο Αστικής Ευθύνης Αυτοκινήτων διέρχεται μεθόδους ώστε να καταστούν, σε συγκεκριμένα κανάλια πώλησης ή γεωγραφικές περιοχές, ανταγωνιστικότερες.

Από πληροφορίες προκύπτει πώς οι εταιρείες χορηγούν εκπτώσεις επί των τιμολογίων τους σε συνεργάτες με υψηλή παραγωγή, εκπτώσεις οι οποίες ωστόσο δεν αφορούν στη διαμεσολάβηση αλλά στον ασφαλισμένο. Με τον τρόπο αυτό επιβραβεύουν τα παραγωγικά γραφεία πωλήσεων δίνοντας τους ένα ακόμη εργαλείο τόνωσης της απόδοσής τους, διατηρώντας όμως αμετάβλητο το ποσοστό προμήθειας. Την ίδια ώρα ωφελημένοι βγαίνουν οι πελάτες-καταναλωτές που είναι και το ζητούμενο.

- Advertisement -

Επίσης, άλλες ασφαλιστικές επιλέγουν τον δρόμο της “γεωγραφικής” τιμολόγησης. Δηλαδή τιμολογούν περισσότερο επιθετικά (με μειώσεις) στην περιφέρεια, όπου η κρίση φαίνεται ότι έχει χτυπήσει σε μεγαλύτερο βαθμό τα νοικοκυριά σε σχέση με την Αθήνα. Παράγοντες της αγοράς αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι, στο διάστημα από το 2012 έως το 2014 τα ασφάλιστρα στην Αθήνα έχουν μειωθεί σε μέσα επίπεδα κατά 25%, ενώ σε περιοχές τις περιφέρειας το αντίστοιχο ποσοστό υπολογίζεται στο 30 με 35%.

Στο μεταξύ, στην αγορά συνεχίζονται οι αντιδικίες μεταξύ ασφαλιστικών εταιρειών και δικτύων πώλησης για το ζήτημα των προμηθειών. Τα «κρούσματα» μείωσης των ποσοστών επί των οποίων υπολογίζονται οι προμήθειες των διαμεσολαβούντων δεν έχουν σταματήσει. Μάλιστα, καταγράφονται και επιθετικές αποφάσεις, που προβλέπουν μειώσεις προμηθειών στον κλάδο Αυτοκινήτων ακόμη και στο μισό, ενώ νέες «εκπτώσεις» αποφασίζονται και για τον κλάδο Ζωής και συγκεκριμένα στα συμβόλαια Υγείας.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων από φυσικές καταστροφές στο επίκεντρο του νέου workshop του ΣΕΤΕ

Η εκδήλωση του ΣΕΤΕ ανοίγει τον διάλογο ανάμεσα στην τουριστική βιομηχανία και στην ασφαλιστική αγορά

Σεμινάριο ΕΙΑΣ: Ασφαλιστική Διαχείριση Κληρονομιών και Μεταβιβάσεων Περιουσιακών Στοιχείων

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, στις 14 και 16 Οκτωβρίου 2025

Η επάνοδος της Groupama

Τη στρατηγική της εταιρείας για επιστροφή στην κερδοφορία εντός διετίας παρουσίασε ο νέος CEO Hassène Feki

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Apollon Insurance: Η ασφάλεια που αγκαλιάζει κάθε πτυχή της επιχείρησής σου

Η εταιρεία φροντίζει ώστε μια απρόβλεπτη στιγμή να μη θέσει σε κίνδυνο την επιχειρηματική συνέχεια

Η ΟΑΣΕ συμμετέχει στην απεργία της 14ης Οκτωβρίου

Σε συνέχεια των κινητοποιήσεων κατά του εργασιακού νομοσχεδίου, η Ομοσπονδία καλεί τα μέλη της 11:00 π.μ. στο Σύνταγμα

Check Point: 1.900 κυβερνοεπιθέσεις εβδομαδιαίως ανά οργανισμό τον Σεπτέμβριο – Αύξηση 41% στην Ελλάδα

Τον αυξημένο κίνδυνο που συνεπάγεται η διάδοση της GenAI αναδεικνύει η τελευταία Παγκόσμια Έκθεση Πληροφοριών Απειλών της εταιρείας

Εξαγόρασε την Aqurance ΑΕ η EY Ελλάδος

Η Aqurance παρέχει ολοκληρωμένα προγράμματα κλινικού, εμπορικού και ψηφιακού μετασχηματισμού σε εταιρείες του κλάδου υγείας και βιοεπιστημών

Ακατάλληλες έως και 40% οι αξονικές τομογραφίες στην Ευρώπη – Στην Ελλάδα το υψηλότερο ποσοστό

Ευρωπαϊκή εκστρατεία ενημέρωσης για την ορθολογική χρήση των απεικονιστικών εξετάσεων πραγματοποιεί η HERCA