back to top
19.1 C
Athens
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2025

Μονόκεροι… κατακλύζουν την Ευρώπη

Τροχοπέδη για την περαιτέρω άνθιση της ήδη ακμάζουσας αγοράς startups στην Ευρώπη αποτελέι πλέον η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Από τις αρχές του έτους, οι επενδυτές κινήθηκαν έντονα θετικά σε επίπεδο χρηματοδοτήσεων προς τις ευρωπαϊκές startups, με την οικονομική αβεβαιότητα και την πληθωριστική έξαρση να φρενάρει, ωστόσο, την αγορά κατά το 2ο τρίμηνο του έτους.

Πρακτικά, οι startups της Ευρώπης προσέλκυσαν λιγότερα κεφάλαια, κατά το 2ο τρίμηνο του 2022, με τον πόλεμο να αποσυντονίζει τους επενδυτές, οι οποίοι έχουν τεθεί σε στάση αναμονής. Την περίοδο Απριλίου-Ιουνίου τρέχοντος έτους, οι startups ανά την Ευρώπη προσέλκυσαν χρηματοδοτήσεις $23,7 δισ., ποσό το οποίο υπολείπεται, ωστόσο, έναντι της αντίστοιχης περσινής επίδοσης με χρηματοδοτήσεις $38 δισ.

- Advertisement -

Αν και στη σκιά του πολέμου, οι χρηματοδοτήσεις προς νεοφυείς εταιρείες της Ευρώπης κινήθηκαν σε υψηλά επίπεδα, σε σχέση για παράδειγμα με το 2020. Οι αναλυτές του Crunchbase σχολιάζουν ότι χρηματοδοτήσεις νεοφυών επιχειρήσεων το 2ο τρίμηνο του 2022 είναι κατά τουλάχιστον $10 δισ. υψηλότερες από κάθε τρίμηνο το 2020.

περισσότερα στο banks.com.gr

Σχετικές δημοσιεύσεις

Greek Space Tech Forum 2025: Δυναμικό παρών δίνουν οι ελληνικές startup

Δυναμικό παρών στο Greek Space Tech Forum 2025 δίνουν ελληνικές startup που δραστηριοποιούνται στο ευρύτερο οικοσύστημα του διαστήματος

H Visa ανακοινώνει τις νεοφυείς fintechs του 4ου Κύκλου

Οι fintechs θα επωφεληθούν από τη γρήγορη πρόσβαση σε νέες αγορές και πελάτες, σε ένα παγκόσμιο δίκτυο συνεργατών και επενδυτών, καθώς και σε τεχνολογικές υποδομές.

Διαγωνισμός Επιχειρηματικότητας: Χρηματοδότηση έως 50.000 σε startups

Την ευκαιρία να διεκδικήσουν χρηματοδότηση έως 50.000 ευρώ, καθοδήγηση και υπηρεσίες επιχειρηματικής υποστήριξης θα έχουν όσες καινοτόμες νεοφυείς επιχειρήσεις δηλώσουν συμμετοχή στο διαγωνισμό επιχειρηματικότητας, Envolve Award Greece 2022, του Envolve Entrepreneurship (https://greece.envolveglobal.org/el).

Κ. Χατζηδάκης: 15.000 ευρώ σε 4.000 νέους για δημιουργία start-ups, μέσω Google

Ο Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων παρουσίασε τη νέα συνεργασία του ΟΑΕΔ και του Υπουργείου με τη Google Ελλάδας για την κατάρτιση νέων ανέργων στην ψηφιακή επιχειρηματικότητα.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Συνεργασία IBM και Anthropic για ανάπτυξη επιχειρησιακού λογισμικού με έμφαση σε ασφάλεια και διακυβέρνηση

Η συνεργασία ενσωματώνει το Claude σε επιλεγμένα επιχειρησιακά εργαλεία και προϊόντα με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας των πελατών της IBM.

Deloitte FSI Predictions 2025: 8 προβλέψεις που επαναπροσδιορίζουν το μέλλον των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών

Οι επιχειρήσεις του κλάδου, μεταξύ τους και οι ασφαλιστικές, καλούνται να μεταβούν από παθητικό ρόλο αντίδρασης σε ρόλο διαμόρφωσης αλλαγών

Διαφάνεια στα τρόφιμα: Νέο πεδίο για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Σαφέστερη βάση για την αξιολόγηση κινδύνου σε συμβόλαια επαγγελματικής και προϊοντικής ευθύνης θέτει η τροπολογία του ευρωβουλευτή Γ. Μανιάτη

Σε δημόσια διαβούλευση η «Φορολογική Μεταρρύθμιση για το Δημογραφικό και τη Μεσαία Τάξη»

Το νομοσχέδιο περιλαμβάνει το σύνολο των μέτρων που εξαγγέλθηκαν στη ΔΕΘ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ο ΣΠΑΤΕ ανοίγει τον διάλογο για τα κρίσιμα ζητήματα της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης – Ανοικτή συνάντηση την Τετάρτη 15/10 στο ΕΕΑ

Η εκδήλωση αναμένεται να αποτελέσει μια από τις πλέον ουσιαστικές πρωτοβουλίες διαλόγου των τελευταίων μηνών

Συνεργασία IBM και Anthropic για ανάπτυξη επιχειρησιακού λογισμικού με έμφαση σε ασφάλεια και διακυβέρνηση

Η συνεργασία ενσωματώνει το Claude σε επιλεγμένα επιχειρησιακά εργαλεία και προϊόντα με στόχο την αύξηση της παραγωγικότητας των πελατών της IBM.

2ος Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Αποταμίευσης

Ο διαγωνισμός απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες της ΣΤ΄ Δημοτικού - Δείτε τις ημερομηνίες

Η υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων από φυσικές καταστροφές στο επίκεντρο του νέου workshop του ΣΕΤΕ

Η εκδήλωση του ΣΕΤΕ ανοίγει τον διάλογο ανάμεσα στην τουριστική βιομηχανία και στην ασφαλιστική αγορά