back to top
25.8 C
Athens
Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025

Ξεκίνησαν οι αιτήσεις παρόχων πιστοποίησης για συμμετοχή στις νέες δράσεις αναβάθμισης δεξιοτήτων 80.000 ανέργων

Ξεκίνησε η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων παρόχων πιστοποίησης προσώπων για την ένταξή τους στο Μητρώο Παρόχων Πιστοποίησης που συγκροτεί η Δημόσια Υπηρεσία Απασχόλησης (ΔΥΠΑ), στο πλαίσιο των προγραμμάτων αναβάθμισης δεξιοτήτων «νέας γενιάς» για 80.000 ανέργους, συνολικού προϋπολογισμού 100 εκ. ευρώ, με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας.

Στόχος της δράσης είναι η αποτελεσματική διασύνδεση της κατάρτισης με τις ανάγκες της αγοράς εργασίας και η ενίσχυση της απασχολησιμότητας των ανέργων για την ταχύτερη εργασιακή επανένταξή τους.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, οι πάροχοι που ενδιαφέρονται να πιστοποιήσουν τις γνώσεις και δεξιότητες των καταρτιζομένων στα «Προγράμματα αναβάθμισης δεξιοτήτων και επανακατάρτισης σε κλάδους υψηλής ζήτησης με έμφαση στις ψηφιακές και “πράσινες” δεξιότητες», καλούνται να υποβάλουν αίτηση μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης της Δημόσιας Διοίκησης, gov.gr, σύμφωνα με τους όρους και προϋποθέσεις που αναγράφονται στη σχετική πρόσκληση, για ένταξη στο μητρώο.

Η αίτηση συμμετοχής βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  https://www.oaed.gr/upskilling-pistopoiisi

- Advertisement -

Υπενθυμίζεται ότι η δράση αφορά στην παροχή θεωρητικής κατάρτισης διάρκειας 50-200 ωρών σε 80.000 ανέργους ηλικίας άνω των 18 ετών, που θα οδηγεί σε απόκτηση ψηφιακών και «πράσινων» γνώσεων και δεξιοτήτων και αντίστοιχη πιστοποίηση μέσω ανεξάρτητων φορέων πιστοποίησης, οι οποίοι θα ενταχθούν στο ειδικό Μητρώο Φορέων Πιστοποίησης προσώπων της ΔΥΠΑ εφόσον πληρούν συγκεκριμένα κριτήρια διασφάλισης ποιότητας, όπως ορίζει  η δημόσια πρόσκληση. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν από επιτροπές και οι πάροχοι που πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις, θα ενταχθούν στο Μητρώο.
Τα νέα προγράμματα σηματοδοτούν την αναβάθμιση της συνεχιζόμενης επαγγελματικής κατάρτισης των ανέργων, με στοχευμένες παρεμβάσεις σε όλη την διαδικασία και τους εμπλεκόμενους φορείς (πάροχοι κατάρτισης, πάροχοι πιστοποίησης, καταρτιζόμενοι, κλπ.).

1. Δείτε εδώ την Πρόσκληση Παρόχων Πιστοποίησης
2. Δείτε εδώ το ΔΤ παρόχων πιστοποίησης αναβάθμισης δεξιοτήτων 80.000 ανέργων
3. Δείτε εδώ το ΦΕΚ Έργου

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ πληρώνουν 64,3 εκατ. ευρώ αυτή την εβδομάδα

Θα καταβληθούν σε 85.284 δικαιούχους κατά την εβδομάδα 16-20 Μαΐου στο πλαίσιο των προγραμματισμένων καταβολών του e-ΕΦΚΑ και του ΟΑΕΔ.

Αναλυτικά οι πληρωμές από ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ αυτή την εβδομάδα – καταβολές και για το πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ»

Η καταβολή της ενίσχυσης στου εργαζομένους που ήταν ενταγμένοι στο πρόγραμμα «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» τον Μάρτιο περιλαμβάνεται μεταξύ των προγραμματισμένων πληρωμών από Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων,  e-ΕΦΚΑ και ΟΑΕΔ για την εβδομάδα 11-15 Απριλίου.

Νέο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ για την απασχόληση 10.000 νέων ανέργων

Ιδιαίτερα αυξημένα κίνητρα – Ενίσχυση των κινήτρων και στο «Πρώτο Ένσημο»

Καταβολές 2,4 δισ. ευρώ από ΕΦΚΑ, ΟΑΕΔ και ΟΠΕΚΑ αυτή την εβδομάδα

Την πληρωμή των κύριων και επικουρικών συντάξεων Απριλίου, των προκαταβολών συντάξεων για τον ίδιο μήνα καθώς και των επιδομάτων του ΟΠΕΚΑ για τον Μάρτιο περιλαμβάνει -μεταξύ άλλων- ο προγραμματισμός των καταβολών για την εβδομάδα 28 Μαρτίου – 1 Απριλίου.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz: Οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνουν τους κινδύνους για τον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο

Έκθεση «Allianz Safety and Shipping Review 2025»: Η εμπορική σύγκρουση μεταξύ Η.Π.Α. και Κίνας, καθώς και αύξηση του «σκιώδους στόλου»

Αυξημένες κατά 16 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις των ασφαλιστικών επιχειρήσεων

Μείωση κατά 1.145 εκατ. ευρώ παρουσίασαν, τον Απρίλιο του 2025, οι καταθέσεις των επιχειρήσεων, έναντι αύξησης κατά 2.563 εκατ. ευρώ

Ασφαλιστικές: Mειωμένες κατά 244 εκατ. ευρώ οι τεχνικές προβλέψεις, στα 21 εκατ. το ενεργητικό

Η συνολική αξία του ενεργητικού των ασφαλιστικών επιχειρήσεων μειώθηκε κατά 164 εκατ. ευρώ σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο

H Αγγ. Μουρατίδου της Euroins για την Τεχνολογία και την Ενημέρωση των Πολιτών σχετικά με τις Φυσικές Καταστροφές

Η Ασφαλιστική Euroins Ελλάδος συμμετέχει ως Ασημένιος Χορηγός στο συνέδριο για τις Φυσικές Καταστροφές, NatCat Summit “Mitigating the Risk

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τα εξοργιστικά του bancassurance για την ασφάλιση επιχειρήσεων

Η πελάτισσα κατέληξε να αγοράσει ασφαλιστήριο συμβόλαιο ΑΣΤΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ το κόστος του οποίου ήταν 140 ευρώ το χρόνο.

Απεργία στα ΜΜΕ

Σε απεργία στις 5 και στις 12 Ιουνίου προχωρούν οι δημοσιογράφοι μετά την πρόσκληση των ενώσεών τους.

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη