back to top
28 C
Athens
Τρίτη 2 Σεπτεμβρίου 2025

Covid-19: Στήριξη σε Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, UNICEF, Ερυθρό Σταυρό από Visa Foundation

Το Ίδρυμα της Visa (Visa Foundation) ανακοίνωσε τη διάθεση επιχορηγήσεων 8,8 εκατομμυρίων δολαρίων, μέρος του κονδυλίου έκτακτης ανάγκης του Ιδρύματος ύψους 10 εκατομμυρίων δολαρίων, για την υποστήριξη κορυφαίων ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Στην Ευρώπη, το Visa Foundation διένειμε τον μήνα Μάιο 1,4 εκατομμύρια δολάρια σε οργανισμούς που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή αντιμετώπισης της πανδημίας COVID-19, συμπεριλαμβανομένων των Γιατρών Χωρίς Σύνορα, της UNICEF και του Ερυθρού Σταυρού. Οι οργανώσεις παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες σε ευάλωτα νοικοκυριά, ιατρικές προμήθειες και υποστήριξη σε άτομα που κινδυνεύουν σε όλη την Ευρώπη. 

- Advertisement -

Αυτές οι επιχορηγήσεις αποτελούν μέρος της δέσμευσης ύψους 210 εκατομμυρίων δολαρίων του Visa Foundation, με 10 από αυτά να αφορούν στην ανακούφιση σε έκτακτων αναγκών των οργανισμών παγκοσμίως, ως συνέπεια της πανδημίας του Covid-19. Επιπλέον πόροι ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, θα καλύψουν τις μακροπρόθεσμες ανάγκες  μικρών και πολύ μικρών επιχειρήσεων μέσα στα επόμενα 5 χρόνια. 

«Κοινότητες και οικογένειες σε όλο τον κόσμο αντιμετωπίζουν πρωτοφανείς δυσκολίες ως αποτέλεσμα της πανδημίας COVID-19», δήλωσε η Charlotte Hogg, CEO της Visa Europe. «Το ζωτικής σημασίας έργο αυτών των ανθρωπιστικών οργανώσεων γίνεται ακόμη σημαντικότερο εν μέσω μιας κρίσης τέτοιας κλίμακας.» 

- Advertisement -

Σε όλη την Ευρώπη, οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν μεγάλες προσκλήσεις στην καθημερινότητά τους εξαιτίας του COVID-19. Έχει επηρεάσει την πρόσβαση σε βασικά αγαθά, υπηρεσίες και υγειονομική περίθαλψη, επιφέροντας οικονομικές δυσκολίες σε εκατομμύρια ανθρώπους. Η οικονομική αβεβαιότητα κάνει δύσκολη την φροντίδα των οικογενειών τους. Οι επιχορηγήσεις στους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα, τη UNICEF και τον Ερυθρό Σταυρό, θα υποστηρίξουν αυτούς τους οργανισμούς ώστε να συνεχίσουν να παρέχουν κρίσιμες υπηρεσίες σε ανθρώπους σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Είμαστε ευγνώμονες για την αξιοθαύμαστη βοήθεια που παρέχουν οι ανθρωπιστικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, στις κοινότητες που πλήττονται από την πανδημία COVID-19», δήλωσε ο Graham Macmillan, Πρόεδρος του Visa Foundation. «Το Ίδρυμα της Visa είναι περήφανο που προσφέρει τις επιχορηγήσεις αυτές για να υποστηρίξει το καίριας σημασίας έργο των οργανώσεων στις επικίνδυνες εποχές που ζούμε.»

Το επερχόμενο πενταετές πρόγραμμα ύψους 200 εκατομμυρίων δολαρίων, θα υποστηρίξει τις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις, με έμφαση στην προώθηση της οικονομικής ανέλιξης των γυναικών, δύο κρίσιμους πυλώνες για τη μακροπρόθεσμη οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία του COVID-19. Αυτή η δέσμευση επεκτείνει τη μακροχρόνια υποστήριξη του Visa Foundation στις μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις παγκοσμίως. Πρόσθετες πληροφορίες σχετικά με τη στρατηγική επιχορηγήσεων και επενδύσεων του Ιδρύματος θα κοινοποιηθούν τους επόμενους μήνες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Visa εστιάζεται στην κυβερνοασφάλεια και στις στρατηγικές πρόληψης για τους πελάτες

Η αξιοποίηση του παγκόσμιου δικτύου Visa Consulting & Analytics (VCA) και ο νέος επικεφαλής προϊόντων κυβερνοασφάλειας J. Dewey

Visa: 10 συμβουλές για να κάνετε τις αγορές σας με ασφάλεια 

Σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Visa ‘’Απειλές απάτης στις γιορτές 2024’’, οι απειλές αυτές κλιμακώνονται.

Τι πέτυχε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19

Το μεγαλύτερο σε μέγεθος και έκταση έργο που έχει ολοκληρωθεί μέχρι σήμερα στον τομέα της Υγείας αποτέλεσε το εμβολιαστικό προγράμμα COVID-19 στην Ελλάδα

ΠΟΥ: Τουλάχιστον 17 εκατ. Ευρωπαίοι με Long COVID

Εκατομμύρια άνθρωποι θα πρέπει να ζήσουν με long covid τα επόμενα χρόνια, σύμφωνα με τον ΠΟΥ. Εκτιμάται ότι 17 εκ. Ευρωπαίοι είχαν συμπτώματα διάρκειας τουλάχιστον τριών μηνών το 2020 και 2021.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Interlife: Η Αικατερίνη Ζιάκου αναλαμβάνει υπεύθυνη Εσωτερικού Ελέγχου

Η Αικατερίνη Ζιάκου ανέλαβε υπεύθυνη Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου κατόπιν ομόφωνης απόφασης ΔΣ

H «ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ» αναζητά έμπειρο στέλεχος Ασφαλίσεων Αστικής Ευθύνης & Γενικών Ατυχημάτων

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική (Όμιλος Intracom) επιδιώκει να ενισχύσει την ομάδα της με ένα ακόμη έμπειρο και καταρτισμένο στέλεχος

Οι κριτικές πελατών ως «νόμισμα εμπιστοσύνης» στον ασφαλιστικό κλάδο

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η We Insurance, που καταγράφει σταθερά υψηλή ικανοποίηση μέσα από τις δημόσιες αξιολογήσεις των πελατών της

Υδρόγειος Ασφαλιστική: Υπέρβαση συμβολαίου για τον «κάπτεν Σπύρο» των Κυθήρων

Πώς μια εταιρεία μπορεί να σταθεί πλάι στον ασφαλισμένο της ξεπερνώντας τα στενά όρια ενός συμβολαίου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Η. Τσολάκης: 368 δράσεις σε 6 χρόνια αποδεικνύουν ότι η παρουσία της ΠΟΑΔ είναι απαραίτητη

Τη συνεισφορά της ΠΟΑΔ στα δρώμενα της ιδιωτικής ασφάλισης εξαίρει ο πρόεδρος Ηλίας Τσολάκης ενόψει εκλογοαπολογιστικών εργασιών και ΓΣ

Interlife: Η Αικατερίνη Ζιάκου αναλαμβάνει υπεύθυνη Εσωτερικού Ελέγχου

Η Αικατερίνη Ζιάκου ανέλαβε υπεύθυνη Μονάδας Εσωτερικού Ελέγχου κατόπιν ομόφωνης απόφασης ΔΣ

Το FCEM World Congress για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα και ηγεσία έρχεται πρώτη φορά στην Ελλάδα

Ηγέτιδες από 70+ χώρες συναντιούνται 3-5 Νοεμβρίου 2025 στην Αθήνα για ένα βιώσιμο και συμπεριληπτικό μέλλον

Βραχυχρόνιες μισθώσεις: Κανόνες, πρόστιμα και ευκαιρίες για ασφάλιση!

Ο νέος νόμος δεν είναι απλώς ρυθμιστικό μέτρο, αλλά καμπανάκι δράσης για κάθε ασφαλιστή που θέλει να κερδίσει

Ξεκινά η εφαρμογή των DRGs από την 1η Ιανουαρίου 2026

Υλοποιείται το αίτημα ασφαλιστικών εταιρειών και διαμεσολαβητών για δίκαιη μεταχείριση των ασφαλισμένων, κατάργηση των διπλοχρεώσεων και έλεγχο του κόστους υγείας