back to top
32 C
Athens
Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025

Βραβεύθηκαν οι λύσεις της ESET για την προστασία των παιδιών και την ασφάλεια των Mac

Οι λύσεις της ESET για τη διαδικτυακή προστασία των παιδιών και την ασφάλεια των Mac διακρίθηκαν στις πρόσφατες δοκιμές του οργανισμού AV-Comparatives. Σύμφωνα με την έκθεσή του «Mac Security Review & Test», επικρατεί μια λανθασμένη αντίληψη ότι τα συστήματα macOS δεν κινδυνεύουν από απειλές όπως οι υπόλοιπες πλατφόρμες. Το τελευταίο διάστημα ωστόσο παρατηρήθηκαν διάφοροι τύποι κακόβουλου λογισμικού να διεισδύουν σε αυτήν την πλατφόρμα – από το πιο πρόσφατο FruitFly μέχρι crypto-ransomware που εμποδίζουν τους χρήστες να έχουν πρόσβαση στα δεδομένα τους.

Όπως εξηγεί η ESET στη σχετική ανακοίνωση, το σχεδιασμένο ειδικά για MacOS ESET Cyber Security Pro αποτελεί μια ολοκληρωμένη λύση προστασίας που επιτρέπει στους χρήστες να περιηγούνται στο διαδίκτυο με ασφάλεια, εξαλείφοντας κάθε είδους απειλές, όπως ιούς, worms και spyware. Η λειτουργία Anti-Phishing διασφαλίζει ότι τα ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα, όπως username, password και κωδικοί για τραπεζικές συναλλαγές, είναι προστατευμένα από τις ψεύτικες ιστοσελίδες που «μεταμφιέζονται» ως αυθεντικές. Το ESET Cyber Security Pro έχει αποσπάσει την έγκριση και τις συστάσεις του οργανισμού AV-Comparatives, ο οποίος επαίνεσε την ικανότητα του προγράμματος να σαρώνει μεμονωμένα αρχεία, την εύκολη πρόσβαση και τη λειτουργία του γονικού ελέγχου. Στις δοκιμές, η λύση της ESET σημείωσε πολύ υψηλά επίπεδα ανίχνευσης του κακόβουλου λογισμικού σε Mac σε συνδυασμό με 100% ανίχνευση κακόβουλου λογισμικού σε Windows.

- Advertisement -

Στην αξιολόγηση του ESET Cyber ​​Security Pro, ο οργανισμός AV-Comparatives αναγνώρισε επίσης την ευκολία στην εγκατάσταση του λογισμικού. Με τη λύση της ESET, ο χρήστης μπορεί να εγκαταστήσει το λογισμικό antivirus εύκολα και μετά να ξεχάσει ότι υπάρχει, καθώς εκτελείται στο παρασκήνιο προσφέροντας απρόσκοπτη προστασία και ζητά την προσοχή του χρήστη μόνο όταν είναι απαραίτητο. Θα εντοπίσει επίσης δυνητικά ανεπιθύμητες εφαρμογές που συνήθως απαιτούν τη συγκατάθεση του χρήστη πριν από την εγκατάσταση.

Επιπλέον, ο AV-Comparatives, απαντώντας στις ανησυχίες των χρηστών Mac ότι το λογισμικό ασφαλείας από τρίτους κατασκευαστές μπορεί πιθανώς να επιβραδύνει τις επιδόσεις του υπολογιστή τους, επιβεβαίωσε ότι η λύση δεν επηρέασε την απόδοση κατά τη διάρκεια των καθημερινών λειτουργιών ούτε μείωσε τις ταχύτητες του Internet.

- Advertisement -

Φροντίζοντας για τη διαδικτυακή ασφάλεια των παιδιών

Ο οργανισμός AV-Comparatives έδωσε υψηλή βαθμολογία στη λύση ESET Parental Control for Android, απονέμοντας της το βραβείο AV-Comparatives Approved Parental Control Award για το 2017. Σε παγκόσμιο επίπεδο, μόνο τρεις λύσεις γονικού ελέγχου κατόρθωσαν να συμμετάσχουν στις δοκιμές και να πιστοποιηθούν ως εγκεκριμένο προϊόντα, μεταξύ των οποίων και η λύση της ESET.

Το πρόγραμμα κρατά τα παιδιά ασφαλή από ιστοσελίδες που απευθύνονται σε ενήλικες και τους προστατεύει από περιεχόμενο που προωθεί τα τυχερά παιχνίδια ή τα όπλα στο διαδίκτυο. Έχοντας δοκιμάσει την αποτελεσματικότητα του λογισμικού γονικού ελέγχου σε 2.000 ιστότοπους με δυνητικά ακατάλληλο περιεχόμενο για παιδιά, ο AV-Comparatives διαπίστωσε ότι η λύση της ESET μπλόκαρε το 98% των ιστότοπων που εμφάνιζαν περιεχόμενο που απευθύνεται σε ενήλικες.

Η λύση ESET Parental Control for Android επιτρέπει στους γονείς να βοηθήσουν το παιδί τους να πλοηγηθεί με ασφάλεια στο διαδίκτυο, να διαχειριστεί τις εφαρμογές και τις ιστοσελίδες που χρησιμοποιεί και να αποφασίσουν από κοινού τι είναι κατάλληλο. Το λογισμικό παρέχει ένα πολύ ευρύ φάσμα κατηγοριοποίησης ιστοτόπων που μπορούν να παρακολουθούνται ή/και να μπλοκάρονται, και επιτρέπει στους γονείς να ελέγχουν αποτελεσματικά τις εφαρμογές που χρησιμοποιούν τα παιδιά τους και σε ποιες ώρες το κάνουν.

Το ESET Parental Control for Android έλαβε επίσης πολύ θετικά σχόλια επειδή ήταν φιλικό προς τα παιδιά, ιδιαίτερα σε επίπεδο σχεδιασμού και λόγω της λειτουργίας SOS message, που επιτρέπει στα παιδιά να στέλνουν την τοποθεσία τους με κείμενο στους γονείς τους. Ο Andreas Clementi, CEO του AV-Comparatives, δήλωσε: «Μας άρεσε η λειτουργία SOS message και τα πολύ φιλικά προς το παιδί μηνύματα που εμφανίζονται στην οθόνη, τα οποία εξηγούν τι κάνει το πρόγραμμα».

«Όλοι οι χρήστες -είτε χρησιμοποιούν Mac ή οποιοδήποτε άλλο λειτουργικό σύστημα, είτε είναι παιδιά ή ενήλικες- πρέπει να μπορούν να χρησιμοποιούν το διαδίκτυο και να διερευνούν τις μεγάλες ευκαιρίες του με ασφάλεια, χωρίς να φοβούνται ότι θα πέσουν θύματα εγκλήματος στον κυβερνοχώρο», δήλωσε ο Branislav Styk, Head of Product Management στην ESET. «Είμαστε υπερήφανοι που κατασκευάζουμε ποιοτικές και πολυσύνθετες λύσεις που διασφαλίζουν ότι οι πελάτες μας μπορούν να περιηγηθούν στο διαδίκτυο χωρίς ανησυχία. Αυτή η αναγνώριση από τον AV-Comparatives επιβραβεύει την προσπάθεια των ειδικών της ESET.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

ESET: Δεν υπάρχουν μαγικές λύσεις στην κυβερνοασφάλεια

Ενώ το 2020 ήταν μια χρονιά με επιθέσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, κατά το 2021 κυριάρχησαν εξαιρετικά σοβαρές ευπάθειες τύπου ransomware, malware και phishing. 

ESET: Πώς κλέβουν κωδικούς πρόσβασης οι χάκερ

Οι κωδικοί είναι τα εικονικά “κλειδιά” για τον ψηφιακό κόσμο, προσφέροντας πρόσβαση στις ηλεκτρονικές τραπεζικές συναλλαγές, στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο, στις υπηρεσίες κοινωνικής δικτύωσης, στο Netflix, στα δεδομένα που φιλοξενούνται στο “νέφος” (cloud) κ.ά.

Τα «κυβερνοπαθήματα» του 2021 που πρέπει να γίνουν «κυβερνομαθήματα» το 2022

Με την είσοδο του 2022, οι ειδικοί της ESET θεώρησαν σκόπιμο να ετοιμάσουν έναν κατάλογο με 22 στατιστικά στοιχεία για την κυβερνοασφάλεια για τη χρονιά που πέρασε, ελπίζοντας ότι θα βοηθήσει να αντιληφθούμε ότι η κυβερνοασφάλεια επηρεάζει όλες τις πτυχές της ψηφιακής μας ζωής και ότι είναι η ώρα να γίνει μια από τις προτεραιότητές μας.

Λυτρισμικό: Μία ακόμη “πληγή” για τις επιχειρήσεις

Αυξάνονται διεθνώς οι επιθέσεις κατά υπολογιστών με χρήση «λυτρισμικού» (ransomware), ενός τύπου κακόβουλου λογισμικού που κλειδώνει μια συσκευή ή κρυπτογραφεί το περιεχόμενό της

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ολοκληρωμένη Προστασία από Ατυχήματα με τα Νέα Προγράμματα «Personal Accident Protect» της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική μέλος του Ομίλου INTRACOM, πιστή στη δέσμευσή της για τη δημιουργία νέων, ανταγωνιστικών και ευέλικτων προγραμμάτων

Ολόκληρη η ΚΥΑ για την υποχρεωτική ασφάλιση αυτοκινήτου

Δημοσιεύθηκε σήμερα η Κοινή Υπουργική Απόφαση των τριών Υπουργών, Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών, Ανάπτυξης, Κλιματικής Κρίσης

«BUSINESS ADVANCED» & «BUSINESS PROTECT»: Νέα Προγράμματα της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, μέλος του Ομίλου INTRACOM, ανακοινώνει την αναβάθμιση των προγραμμάτων ασφάλισης επιχειρήσεων «BUSINESS ADVANCED»

Στοχευμένη κυβερνοεπίθεση για την υπεξαίρεση εταιρικών κεφαλαίων

Τις τελευταίες εβδομάδες, η Kaspersky εντόπισε μια σειρά από σύνθετες απόπειρες κυβερνοεπίθεσης που αποσκοπούσαν

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Οι προτάσεις της ΕΑΕΕ για έναν πιο ασφαλή και σύγχρονο Κ.Ο.Κ.

Την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) εκφράζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Επανεκλογή του Σπ. Μπαρκούζου, Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea στο Δ.Σ. της AMICE

Ο κ. Σπύρος Μπαρκούζος, Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea, επανεξελέγη ως μόνιμο μέλος, με τριετή θητεία έως το 2028 στο Δ.Σ. της AMICE

Υπερσυμμετοχή Διαμεσολαβητών στην εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών Πρακτόρων του Ε.Ε.Α

Εντυπωσιακή ανταπόκριση, ενδιαφέρον και ενθουσιασμό από τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές κατέγραψε η εκδήλωση της Επιτροπής Ασφαλιστικών

Συνέδριο Δικτύου Πωλήσεων NN Hellas: “A Symphony of Success – Ο Πελάτης δίνει το ρυθμό”

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Συνέδριο Δικτύου Πωλήσεων της NN Hellas, την Δευτέρα 2 Ιουνίου στο Κέντρο Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος»

Θεσμική συνάντηση εργασίας της ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α. με την Υφυπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης

Πραγματοποιήθηκε η 1η θεσμική συνάντηση εργασίας της Ελληνικής Ένωσης Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) με την νέα Υφυπουργό Εργασίας