back to top
17.9 C
Athens
Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025

Generali: Νέα οργανωτική δομή, σε προτεραιότητα το LifeTime Partner 24: Οδηγώντας την Ανάπτυξη

Σε δημιουργία νέων διοικητικών θέσεων προχώρησε ο Όμιλος αξιοποιώντας το υψηλού επιπέδου στελεχιακό δυναμικό του. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της Assicurazioni Generali, σε σημερινή συνεδρίαση υπό την προεδρία του Andrea Sironi, ενέκρινε τη νέα οργανωτική δομή του Ομίλου, όπως αυτή προτάθηκε από τον Διευθύνοντα Σύμβουλο του Ομίλου, Philippe Donnet. 

- Advertisement -

Η νέα οργανωτική δομή έχει σχεδιαστεί προκειμένου να υποστηρίξει πλήρως τις προτεραιότητες του στρατηγικού σχεδίου «Lifetime Partner 24: Οδηγώντας την Ανάπτυξη». 

Οι βασικoί στόχοι της είναι οι ακόλουθοι:

- Advertisement -
  • η ενδυνάμωση του ρόλου της καθοδήγησης και του συντονισμού των κεντρικών γραφείων του Ομίλου προς όλες τις Επιχειρηματικές Μονάδες.
  • η ενίσχυση των μονάδων που έχουν ως σκοπό την επίτευξη των στόχων επιχειρησιακής αποτελεσματικότητας του σχεδίου και την επιτάχυνση του ψηφιακού μετασχηματισμού του Ομίλου.
  • η περαιτέρω ενσωμάτωση της βιωσιμότητας στον πυρήνα της επιχειρηματικής δραστηριότητας του οργανισμού μέσω της εφαρμογής της στρατηγικής ESG του Ομίλου σε επενδύσεις και προϊόντα και μέσω του εμπλουτισμού τής κουλτούρας βιωσιμότητας εντός του Ομίλου.
  • ο επαναπροσδιορισμός τής οργανωτικής και γεωγραφικής εποπτείας των αγορών και των επιχειρηματικών τομέων που εμπλέκουν πολλές χώρες, με σκοπό τη διευκόλυνση του συντονισμού και των λειτουργικών συνεργιών.

Η οργανωτική δομή αξιοποιεί τη δύναμη της δεξαμενής ταλέντων του Ομίλου: η νέα σύνθεση της Επιτροπής Διαχείρισης Ομίλου (GMC) θα εργαστεί για να διασφαλίσει την επιτυχία του σχεδίου Lifetime Partner 24: Οδηγώντας την Ανάπτυξη.

Οι οργανωτικές αλλαγές που θα τεθούν σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2022 είναι οι ακόλουθες:

– Ο Marco Sesana, εν ισχύ Επικεφαλής για την Ιταλία και τα Global Business Lines, αναλαμβάνει Γενικός Διευθυντής με έδρα τα Κεντρικά Γραφεία του Ομίλου, επιβλέποντας τις ακόλουθες λειτουργίες: Group Chief Transformation Officer, Group Chief Marketing & Customer Officer, Group Chief Investment Officer, Group Life & Health Insurance, Group P&C, Claims and Reinsurance and Group Sustainability and Social Responsibility.

– Ο Giancarlo Fancel, εν ισχύ Chief Risk Officer του Ομίλου, αναλαμβάνει Επικεφαλής για την Ιταλία. Ο Carlo Ferraresi, εν ισχύ Διευθύνων Σύμβουλος της Cattolica Assicurazioni, αναλαμβάνει Chief Risk Officer του Ομίλου και εντάσσεται στην Επιτροπή Διαχείρισης του Ομίλου (GMC).

– Δημιουργείται νέα Επιχειρηματική Μονάδα που περιλαμβάνει τη Γερμανία, την Αυστρία και την Ελβετία. Ο Giovanni Liverani, εν ισχύ Επικεφαλής για την Γερμανία και την Αυστρία & προσωρινός CEE Officer, αναλαμβάνει  Διευθύνων Σύμβουλος Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας. Ο Stefan Lehmann, εν ισχύ Chief Business Officer Exclusive Sales στη Generali Γερμανίας, αναλαμβάνει Επικεφαλής για την Γερμανία και θα αναφέρεται στον Διευθύνοντα Σύμβουλο της νέας Επιχειρηματικής Μονάδας, ενώ, ταυτόχρονα, εντάσσεται και στην Επιτροπή Διαχείρισης του Ομίλου (GMC).

– Ο Jaime Anchústegui επιβεβαιώθηκε ως CEO International. Η Διεθνής Επιχειρηματική Μονάδα επεκτείνει την περίμετρό της στις χώρες της Ανατολικής Ευρώπης και η συνολική της οργάνωση θα ανακοινωθεί αργότερα.

– Όλες οι παγκόσμιες επιχειρηματικές γραμμές -Generali Corporate and Commercial, Generali Employee Benefits και Arte Generali- συγκεντρώνονται κάτω από τη νέα Επιχειρηματική Μονάδα της Γαλλίας, την Europ Assistance και Global Business Lines, με Επικεφαλής τον Jean-Laurent Granier.

Από σήμερα, ο Simone Bemporad, Διευθυντής Επικοινωνίας και Εταιρικών Υποθέσεων του Ομίλου, αναλαμβάνει επίσης τη θέση του Εκπροσώπου Τύπου του Ομίλου, και ο Antonio Cangeri, Γενικός Σύμβουλος του Ομίλου, εντάσσεται στην Επιτροπή Διαχείρισης του Ομίλου (GMC).

Επισυνάπτεται το νέο οργανόγραμμα του Ομίλου Generali, συμπεριλαμβανομένης της σύνθεσης της Επιτροπή Διαχείρισης του Ομίλου (GMC) που θα τεθεί σε ισχύ από την 1η Σεπτεμβρίου 2022. 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Generali στα Καλάβρυτα, με το Εταιρικό Υβριδικό Δίκτυο Συνεργατών

Για τα παραγωγικά τους αποτελέσματα βραβεύτηκαν οι πρώτοι του δικτύου, με ένα τριήμερο γεμάτο εικόνες, δράσεις και εκπλήξεις

Ταξίδι έμπνευσης και εξέλιξης στην Κίνα για τους συνεργάτες της Generali

Kάθε μέρα του ταξιδιού αποτέλεσε για τους ανθρώπους της Generali ευκαιρία προσωπικής ανάπτυξης και αλλαγής προοπτικής

Μ. Θεμιστοκλέους και Π. Δημητρίου συζήτησαν για τις συνέργειες δημόσιου-ιδιωτικού τομέα σε υγεία και ασφάλιση

Παρακολουθήστε το βίντεο της συζήτησης που διεξήχθη στο πλαίσιο του Fortune Greece CEO Initiative Forum 2025

Όλη η εικόνα της Generali στο 9μηνο 2025, στο βάθος η Mediobanca

Διψήφια αύξηση κερδοφορίας, αλλά και δυσαρέσκεια για τον Philippe Donnet

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Commercial Value: Προσωρινές διανομές στους δικαιούχους ασφαλίσματος κατά ζημιών

Σε ποιες περιπτώσεις χρειάζονται να προσκομιστούν νέα δικαιολογητικά έως 12.12.2025

The Fair Five: Η Eurolife FFH μεταμορφώνει τη διαδικασία των αποζημιώσεων οχήματος με ΤΝ

Το προηγμένο σύστημα σημαίνει «λιγότερη γραφειοκρατία και περισσότερο χρόνο για ουσιαστική, ανθρώπινη εξυπηρέτηση»

Η Μαρία Δημητριάδη-Βιλτανιώτη αποχαιρετά τον ΣΠΑΤΕ μετά από 12 χρόνια αφοσίωσης στη διαμεσολάβηση

Η κ. Δημητριάδη αφήνει πίσω της ένα ισχυρό και δυναμικό συλλογικό όργανο, έτοιμο να συνεχίσει τις προσπάθειες πάνω στις βάσεις που εκείνη δημιούργησε

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

100 Χρόνια Πανελλήνιος Ιατρικός Σύλλογος – Ένας αιώνας προσφοράς στην ελληνική κοινωνία

Οι εορτασμοί για τα 100 χρόνια του ΠΙΣ θα κορυφωθούν στις 13 Δεκεμβρίου

Eurohold: Σημαντική αύξηση εσόδων και κερδοφορίας στο εννεάμηνο του 2025

Αύξηση εσόδων 12% και EBITDA 23,1% για τη μητρική της Euroins

Health4Crew: Μια ελληνική startup για την υγεία των ναυτικών

Το μοντέλο της νεοφυούς επιχείρησης στηρίζεται σε τρεις βασικούς άξονες: πρόληψη, άμεση υποστήριξη και συνεχόμενη παρακολούθηση

Η Humanity Greece χαρτογραφεί για πρώτη φορά τον εθελοντισμό στην Ελλάδα – Βίντεο

Και με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντισμού φωταγωγεί εμβληματικά σημεία της χώρας

Το επιτυχημένο επιχειρηματικό μοντέλο της Atlantic Insurance Co. Public Ltd

Ο Οικονομικός Διευθυντής της κυπριακής ασφαλιστικής Λουκής Ιωάννου παρουσίασε τις δραστηριότητες και προοπτικές της στο Roadshow του ΧΑΚ