back to top
20.6 C
Athens
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Γενική Πανελλαδική: Υψηλό Δείκτη Φερεγγυότητας (SCR) που ξεπερνά το 228%

Έναν από τους υψηλότερους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας στην ελληνική ασφαλιστική αγορά εμφάνισε η Γενική Πανελλαδική στην έκθεση για τα Solvency II. H εταιρεία είχε επιλέξιμα ίδια κεφάλαια της τάξης των 8,795 εκατ. ευρώ και κεφαλαιακές υποχρεώσεις προς κάλυψη (SCR) της τάξης των 3,845 εκατ. ευρώ γεγονός που διαμορφώνει δείκτη φερεγγυότητας (SCR) της τάξης 228,7%.

Ιστορία και στόχοι

- Advertisement -

Πριν από 40 περίπου χρόνια, το 1978, μια μικρή, αλλά σημαντική, ομάδα ιδιοκτητών τουριστικών λεωφορείων αποφάσισε να υλοποιήσει μια απλή ιδέα: τη δημιουργία μιας ασφαλιστικής εταιρείας που θα κάλυπτε με ανταγωνιστικό ασφάλιστρο τις ανάγκες των τουριστικών λεωφορείων.

Έτσι, δημιουργήθηκε η Γενική Πανελλαδική, δηλαδή μια ασφαλιστική επιχείρηση που λειτουργεί με τη μορφή του αλληλασφαλιστικού συνεταιρισμού και με κύρια δραστηριότητά την ασφάλιση των τουριστικών λεωφορείων των μελών της. Οι καλύψεις που διαθέτει για τα ασφαλισμένα μέλη της καλύπτουν, εκτός από την αστική ευθύνη έναντι τρίτων, όλο το εύρος των ασφαλιστικών κινδύνων, όπως πυρός, κλοπής, θραύσης κρυστάλλων κ.ά. και, σύντομα, επεκτείνει τις δραστηριότητές της και σε άλλους κλάδους γενικών ασφαλίσεων.

- Advertisement -

Όλες οι παρεχόμενες καλύψεις υποστηρίζονται από ισχυρές και φερέγγυες αντασφαλιστικές συμβάσεις διεθνών οίκων, ώστε να υποστηρίζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο οι ανάγκες των περισσότερων από 1.400 ενεργών μελών.

Σήμερα, η Γενική Πανελλαδική, εκτός από τα ιδιόκτητα κεντρικά της γραφεία στο Σύνταγμα, διαθέτει δύο υποκαταστήματα, ένα στη Θεσσαλονίκη και ένα στα Χανιά της Κρήτης, έχει συστήσει τη δική της μεσιτική εταιρεία, την GP Brokers AE και συνεργάζεται με πάνω από 50 ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές.

Πρόκειται για έναν οργανισμό που συνεχώς αναπτύσσεται και εμπλουτίζεται, που στρέφεται ολοένα και περισσότερο στις νέες τεχνολογίες –ήδη ετοιμάζουμε μια mobile εφαρμογή, που θα εξυπηρετεί πολυεπίπεδα και τους πελάτες και τους συνεργάτες μας– οπότε, ναι, είμαστε ανοιχτοί και σε νέες, ποιοτικές συνεργασίες.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Θέση εργασίας από την GP Agents Α.Ε.

Η εταιρία Ασφαλιστικής Πρακτόρευσης GP Agents Α.Ε. θυγατρική της ασφαλιστικής εταιρίας ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ, αναζητά άτομο για να στελεχώσει τη θέση της Υποστήριξης – Διαχείρισης – Διεκπεραίωσης Ασφαλιστικών Εργασιών Λοιπών Κλάδων Γενικών Ασφαλίσεων.

Στ. Φρούσος (Γενική Πανελλαδική): Πήραμε χρήσιμα διδάγματα από την κρίση. Προχωράμε μπροστά…

Ο κ. Στάθης Φρούσος συγκαταλέγεται στα έμπειρα και καταρτισμένα στελέχη της ελληνικής ασφαλιστικής αγοράς. Η συνολική επαγγελματική του διαδρομή, πάντα στον ιδιωτικό τομέα, αποτελεί απόδειξη της βαθιάς γνώσης

Ο Μερκούρης Σαρρής στη Γενική Πανελλαδική

Αναλαμβάνοντας τα καθήκοντα του Project Management Officer (PMO), ο κ. Σαρρής είναι υπεύθυνος του τομέα έργων που αφορούν την ανάπτυξη νέων προϊόντων και την επέκταση των δραστηριοτήτων της εταιρείας.

Γενική Πανελλαδική: Γιόρτασε τα 40 χρόνια της με ανανεωμένη εταιρική εικόνα, νέες προοπτικές και στόχους

Σε μία λαμπρή γιορτή, την οποία τίμησαν με την παρουσία τους περισσότεροι από 300 προσκεκλημένοι, η ΓΕΝΙΚΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ γιόρτασε την επέτειο των 40 χρόνων από την ίδρυσή της

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Έρευνα ΠΟΥ για την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στην εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου

Νέα στοιχεία  από πρόσφατη ανασκόπηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκε από τους Karipidis et al στο Environmental International, αναφέρουν

Interamerican: Θα προσεγγίσει το ορόσημο των 500 εκατ. ευρώ η παραγωγή το 2024

Την εκτίμηση ότι, η συνολική παραγωγή της Interamerican θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. Ευρώ το 2024 έχουν πολλά στελέχη του ομίλου μετά το τέλος του γ' τριμήνου.

ΙNTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.: Αύξηση παραγωγής ασφαλίστρων 9μήνου 

Κερδοφορία, αύξηση Παραγωγής Ασφαλίστρων, Ενεργητικού, Επενδύσεων και Αποθεμάτων καθώς και υψηλοί Δείκτες Φερεγγυότητας χαρακτηρίζουν τα Αποτελέσματα

Οι Πολωνοί (αντ)ασφαλιστές ψάχνουν για συνεργασίες

Το μεγάλο αυτό έργο ανασυγκρότησης της Πολωνίας που χρηματοδοτείται από την ΕΕ βάζει στο τιμόνι της Κεντρικής και Ανατολικής Ευρώπης την Πολωνία ενώ δρομολογεί θετικές εξελίξεις στην (αντ)ασφαλιστική αγορά

Δημοφιλή Άρθρα


 

 

Ροή Ειδήσεων

Άνοδος κυβερνοεγκλημάτων με στόχο ηλικιωμένους

Οι βασικές κυβερνοεπιθέσεις έρχονται με τη μορφή ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και τεχνολογικών απατών και επιθέσεων

Έρευνα ΠΟΥ για την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στην εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου

Νέα στοιχεία  από πρόσφατη ανασκόπηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκε από τους Karipidis et al στο Environmental International, αναφέρουν

Interamerican: Θα προσεγγίσει το ορόσημο των 500 εκατ. ευρώ η παραγωγή το 2024

Την εκτίμηση ότι, η συνολική παραγωγή της Interamerican θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. Ευρώ το 2024 έχουν πολλά στελέχη του ομίλου μετά το τέλος του γ' τριμήνου.

Γενική διευθύντρια της Insurance Europe η Thea Utoft Høj Jensen

Η Insurance Europe, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Thea Utoft Høj Jensen διορίστηκε νέα γενική διευθυντρια.

Aσφάλιση Κατοικίας/ΕΝΦΙΑ: Τα αποτελέσματα προβληματίζουν…

Η “καυτή πατάτα” του ζητήματος ασφάλισης κατοικιών, εν μέσω των ραγδαίων αλλαγών που επιφέρει στις ζωές μας η Κλιματική Κρίση είναι ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης διευθέτησης.