back to top
18.1 C
Athens
Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2025

Ευρωπαική Πίστη : Αύξηση 35% της μετοχής σε διάστημα 20 ημερών με ενδιαφέρον και από ξένους

Του Νίκου Σακελλαρίου

Κατά 35% έχει αυξηθεί η μετοχή της Ευρωπαικής Πίστης (της μοναδικής ασφαλιστικής εταιρείας πλέον που εκπροσωπεί την ασφαλιστική αγορά στο ελληνικό χρηματιστήριο)  από τις 24 Απριλίου που ξεκίνησε το ράλι των μετοχών εξαιτίας της συμφωνίας για το κλείσιμο της ελληνικής Αξιολόγησης.

- Advertisement -

Η μετοχή από τα 2,3 ευρώ έχει εκτοξευθεί στα 3,09 ευρώ , γεγονός που έχει προκαλέσει εντύπωση παρά τους σχετικά χαμηλούς όγκους .  Η χρηματιστηριακή μετεξέλιξη της μετοχής της Ευρωπαικής Πίστης αποδίδεται αφ’ ενός στα καλά αποτελέσματα που ανακοίνωσε πρόσφατα η εταιρεία  σε συνέντευξη τύπου την οποία παρακολούθησαν και χρηματιστηριακοί αναλυτές και στελέχη τραπεζών αλλά και στο ενδιαφέρον που έχει προκαλέσει σε ξένα funds η παρουσία της EBRD στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας.

Μία φήμη που κυριαρχεί στην αγορά είναι ότι η πρόσφατη άνοδος προέρχεται κυρίως από τοποθετήσεις μεγάλου ξένου συνταξιοδοτικού fund, όμως δεν υπάρχει επιβεβαίωση.  To γεγονός ότι η Ευρωπαική Πίστη έχει στις 16 Μαίου τη Γενική της Συνέλευση  προκαλεί επίσης μία συσπείρωση των μετόχων από τη στιγμή μάλιστα που θα μοιράσει και μέρισμα.

- Advertisement -

Η εταιρεία ανακοίνωσε πρόσφατα κέρδη άνω των 20 εκατ. ευρώ  με αύξηση παραγωγής κατά 8,1% σε σχέση με πέρυσι.  Η απόδοση ιδίων κεφαλαίων είναι ιδιαίτερα υψηλή  και από τις μεγαλύτερες τόσο στην ασφαλιστική αγορά όσο και ανάμεσα στις υπόλοιπες εισηγμένες.  Μετά την διαφαινόμενη πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής , η Ευρωπαική Πίστη θα γίνει η μεγαλύτερη ελληνική ασφαλιστική εταιρεία.

Τα ανώτατα στελέχη της παραμένουν αισιόδοξα σχετικά με την διεύρυνση της διείσδυσης των ασφαλιστικών εταιρειών στην ελληνική κοινωνία.  Πρόσφατα κατά τη συνέντευξη τύπου , ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ.  Νίκος Χαλκιόπουλος δήλωσε: «Περιμένουμε την ολοκλήρωση της δεύτερης αξιολόγησης προκειμένου να βελτιωθούν κατά πολύ τα πράγματα στην εγχώρια ασφαλιστική αγορά. Οι πολίτες έχουν πλέον κατανοήσει την αναγκαιότητα για σύναψη συμβολαίων σύνταξης, υγείας και άλλων κατηγοριών και προσδοκούμε ότι ολοένα και περισσότεροι θα σπεύδουν σταδιακά να ασφαλιστούν.»

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ευρώπη Holdings: Πλήρης κάλυψη της ΑΜΚ – Δεν έμειναν αδιάθετες νέες μετοχές

Η Εταιρεία με την επωνυμία «Ευρώπη Holdings ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ» (η «Εταιρεία») γνωστοποιεί στο επενδυτικό κοινό ότι η αύξηση

Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Πραγματογνωμόνων στην Αθήνα 

H Γενική Συνέλευση της Διεθνούς Ένωσης Πραγματογνωμόνων που συνήλθε την προηγούμενη Παρασκευή στην Αθήνα

Αναμένονται εκπλήξεις από τέσσερις μεγάλες ασφαλιστικές

Οσο για τον ανταγωνισμό αυτός θα είναι μεγάλος, και περιμένουμε να δούμε, και όλες τις άλλες θέσεις των υπολοίπων ασφαλιστικών που κρατάνε μισόκλειστα τα χαρτιά τους. 

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού και η Ευρωπαϊκή Πίστη στην Global Money Week 2022

Το Ινστιτούτο Χρηματοοικονομικού Αλφαβητισμού σε αρμονική συνεργασία με την Ευρωπαϊκή Πίστη συμβάλλουν στην διάχυση της χρηματοοικονομικής γνώσης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΤτΕ: Το πρόγραμμα εξετάσεων πιστοποίησης ασφαλιστών για το α΄ 6μηνο 2026

Οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν το διάστημα Φεβρουαρίου-Ιουνίου σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Ιωάννινα

Σας ενδιαφέρει να μάθετε την ασφαλιστική μας ιστορία;

Το MINETTA Insurance HUB φέρνει στο φως συναρπαστικά τεκμήρια του ασφαλιστικού μας παρελθόντος

Προϋπολογισμός 2026 – Επιταχυντής οικονομικής ευμάρειας οι επενδύσεις

Μεγάλα πρωτογενή πλεονάσματα προβλέπει ο νέος προϋπολογισμός που κατατέθηκε στη Βουλή - 4 άξονες ανθεκτικότητας στην εισηγητική έκθεση

Η ψηφιακή ασφάλεια δεν είναι πια μόνο θέμα τεχνολογίας – Ξεκάθαρη ανάγκη κάλυψης από την ασφαλιστική αγορά!

Τι αποκαλύπτει πανελλαδική έρευνα της Visa σε συνεργασία με το Ινστιτούτο της ΕΣΕΕ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Άμεση αντίδραση ΔΕΕΙΑ στην επιστολή του ΕΕΑ για αθέμιτες πρακτικές – Αναμένονται οι κυρώσεις

Την ανάγκη επιβολής προστίμων και αναίρεσης μη σύννομων πρακτικών που πλήττουν τους επαγγελματίες επισημαίνει σε νέα ανακοίνωση το Επιμελητήριο

Νέα προσθήκη στην ομάδα της Allianz Trade στην Ελλάδα – Η Μαρία Αλυμάρα αναλαμβάνει ως Account Manager

Η εταιρεία προσβλέπει σε ενίσχυση της πελατοκεντρικής προσέγγισης και αριστεία στις επιχειρηματικές συνεργασίες

Η Hoolie Pet Insurance φέρνει νέα εποχή στην ασφάλιση κατοικιδίων στην Ελλάδα

Με φιλοσοφία απλότητας και διαφάνειας, η εταιρεία υπόσχεται ουσιαστική κάλυψη, χωρίς περίπλοκα ψιλά γράμματα και αναπάντεχες εξαιρέσεις

Νέο προϊόν ασφάλισης που θα εντυπωσιάσει, σύντομα στις οθόνες σας

Το διαδικτυακό προϊόν θα απευθύνεται σε ΜμΕ που το έχουν ανάγκη και μέχρι τώρα δυσκολεύονται πολύ να πάρουν καλύψεις

Η Interlife διαθέτει δωρεάν 91.143 ίδιες μετοχές

Με κύριο στόχο την επιβράβευση των στελεχών για τη συνεισφορά τους στην αξιοσημείωτη απόδοση της εταιρείας τα τελευταία οικονομικά έτη