back to top
21.2 C
Athens
Τρίτη 3 Ιουνίου 2025

Συγγενείς, φίλοι και πλήθος κόσμου στο ύστατο «αντίο» της Λάουρα Μακροπούλου

Παρουσία προσωπικοτήτων της επιχειρηματικής, ασφαλιστικής, πολιτικής, κοινωνικής και πνευματικής ζωής πραγματοποιήθηκε εις την εκκλησία του Αγίου Διονυσίου του Αρεοπαγίτου η νεκρώσιμος ακολουθία της Λάουρα Μακροπούλου, μητέρας του Προέδρου της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική Νικόλαου Μακρόπουλου.

Μια αριστοκρατική γυναίκα, η οποία διακρίθηκε για το ήθος, την ευγένεια και τη συνεχή προσφορά στον συνάνθρωπο. Ο σύζυγός της Αχιλλέας Μακρόπουλος, μια εμβληματική μορφή στον χώρο του ελληνικού επιχειρείν, της πολιτικής και του αθλητισμού, ο οποίος πέρασε από τα κορυφαία αξιώματα του ποδοσφαιρικού ΠΑΟ και του Ερασιτέχνη Παναθηναϊκού, αλλά και τα παιδιά της, Νίκος, Κωστής, Σωτήρης και Αλέξανδρος, την αποχαιρέτησαν συντετριμμένοι…

- Advertisement -

H Λάουρα Μακροπούλου έφυγε ήρεμα στα 87 της χρόνια, γεμάτη από αγάπη και φροντίδα, έχοντας δίπλα της τα παιδιά της αλλά κυρίως έχοντας δίπλα της τον επί εβδομήντα χρόνια πολυαγαπημένο σύζυγό της και πατέρα των παιδιών της Αχιλλέα.

Η Λάουρα, το γένος Πάντου, γεννήθηκε σε ένα προάστιο της Νέας Υόρκης, από εύπορους Έλληνες γονείς. Νεαρή κοπέλα, γνώρισε κι ερωτεύτηκε τον Αχιλέα Μακρόπουλο, έζησαν ευτυχισμένα χρόνια στην Νέα Υόρκη και στη συνέχεια επέστρεψαν στην Ελλάδα. Δραστήρια και δυναμική, στήριζε πάντα και με ουσιαστικό τρόπο τον πατέρα των παιδιών της σε όλες του τις δραστηριότητες. Τον βοήθησε να ανοίξει νέους επιχειρηματικούς ορίζοντες και δημιούργησε τις προϋποθέσεις για διεθνείς συνεργασίες, πρωτόγνωρες για την εποχή. Η Λάουρα, ήταν εκεί για όλη την οικογένεια, πάντα υποστηρικτική και εμψυχωτική, ο συνδετικός κρίκος της μεγάλης οικογένειας που έφτιαξε μαζί με τον Αχιλέα  Μακρόπουλο, μια αστείρευτη πηγή έμπνευσης, δύναμης και αγάπης που μοίραζε απλόχερα.

- Advertisement -

Εφτασε όμως η ώρα που τα παιδιά αποχαιρέτησαν την μητέρα και μαζί και έναν σημαντικό κομμάτι της ζωής τους. Ο αποχαιρετισμός, δύσκολος για τα παιδιά και για το πατέρα που επί 70 χρόνια μοιράστηκε την ζωή του μαζί της. Η Λάουρα Μακροπούλου απέκτησε 10 εγγόνια και 5 δισέγγονα. Για κάθε ένα από τα παιδιά της και τις γυναίκες των παιδιών της, για κάθε της εγγόνι, για κάθε της δισέγγονο, είχε πάντα μια καλή κουβέντα

Τον επικήδειο λόγο έβγαλε ο πρεσβύτερος υιός της Οικογένειας Νίκος Μακρόπουλος, κάνοντας αναδρομή στα χρόνια που πέρασαν και την γενικότερη διαδρομή και προσφορά, συμπαράσταση της εκλιπούσας στο πατέρα τους, αλλά και την αφοσίωση της στην οικογένεια.

Aπό τον πολιτικό κόσμο το παρόν έδωσαν, η σύζυγος του πρώην πρωθυπουργού Γεωργία Α. Σαμαρά, ο Γραμματέας πολιτικής επιτροπής της Ν.Δ. και βουλευτής Ηρακλείου Λευτέρης Αυγενάκης οι τέως Υπουργοί,  κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά, κα Ζέτα Μακρή, ο κ. Π. Δούκας, ο κ. Απόστολος Κράτσας, η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Δημοκρατίας «Κων/νος Καραμανλής» και τέως Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού κοινοβουλίου κα Ρόδη Κράτσα, η σύζυγος του τεως υπουργού Εργασίας και βουλευτή της Ν. Δημοκρατίας κα Θεοδώρα. Ι. Βρούτση, η κα Λίζα Εβερτ και άλλοι.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

«BUSINESS ADVANCED» & «BUSINESS PROTECT»: Νέα Προγράμματα της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική, μέλος του Ομίλου INTRACOM, ανακοινώνει την αναβάθμιση των προγραμμάτων ασφάλισης επιχειρήσεων «BUSINESS ADVANCED»

Νικόλαος Μακρόπουλος: Απαιτείται εξυγίανση στον κλάδο Αυτοκινήτου

Αν δεν γίνουν αυξήσεις στα τιμολόγια ασφάλισης αυτοκινήτου, τοτε θα υπάρξει μεγάλο πρόβλημα στον κλάδο

Η ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική επεκτείνεται στην Αγορά της Ρουμανίας

Η ΕΥΡΩΠΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ανακοίνωσε ότι επεκτείνει τις δραστηριότητες της στη Ρουμανία με καθεστώς Ελεύθερης Παροχής Υπηρεσιών (Freedom of Service)

Ευρώπη Ασφαλιστική: Έτοιμη για εξαγορές στις ασφάλειες

Η Intracom θα παραχωρήσει μέρος των δικαιωμάτων προτίμησής της στον Νίκο Μακρόπουλο, ιδρυτή της Ευρώπη Ασφαλιστική, ο οποίος μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας θα κατέχει το 13,4% της εισηγμένης.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Allianz: Οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνουν τους κινδύνους για τον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο

Έκθεση «Allianz Safety and Shipping Review 2025»: Η εμπορική σύγκρουση μεταξύ Η.Π.Α. και Κίνας, καθώς και αύξηση του «σκιώδους στόλου»

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.

Υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων για φυσικές καταστροφές: Oλιστική προσέγγιση ζητούν οι ΜμΕ

Υποχρεωτική έγινε η ασφάλιση αυτοκινήτων και επιχειρήσεων με τζίρο άνω των 500.000 ευρώ από την 1η Ιουνίου 2025, για φυσικές καταστροφές

Μήνυμα ενότητας και εμπιστοσύνης στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση και Προστασία των Ασφαλισμένων

Σε κλίμα συγκίνησης, αισιοδοξίας και ενότητας για το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου, πραγματοποιήθηκε η τιμητική βράβευση της Προέδρου του ΣΠΑΤΕ

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Εθελοντική αιμοδοσία στο insurancemarket

Στις 12 Μαΐου, το insurancemarket διοργάνωσε την πρώτη του εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία του, με τη συμμετοχή εργαζομένων, φίλων και συγγενών

Δ. Νοδάρος, NN Hellas: Τα εντυπωσιακά αποτελέσματα, η συμφωνία επιτυχίας… (οι μουσικοί και ο μαέστρος!)

Στα πολύ εντυπωσιακά αποτελέσματα που κατέγραψε η NN Hellas για ακόμη μια χρονιά αναφέρθηκε ο κ. Διονύσης Νοδάρος, Γενικός Διευθυντής Πωλήσεων

Φ. Μιχάλη: Θα συνεχίσουμε να είμαστε στην πρώτη θέση με αξιοπιστία και με δύναμη

Στην κατάμεστη αίθουσα του Κέντρου Πολιτισμού «Ελληνικός Κόσμος» διεξήχθη την Δευτέρα το Ετήσιο Συνέδριο Πωλήσεων της ΝΝ Ηellas.

Allianz: Οι γεωπολιτικές εντάσεις αυξάνουν τους κινδύνους για τον παγκόσμιο ναυτιλιακό κλάδο

Έκθεση «Allianz Safety and Shipping Review 2025»: Η εμπορική σύγκρουση μεταξύ Η.Π.Α. και Κίνας, καθώς και αύξηση του «σκιώδους στόλου»

Τo νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ε.Ι.Α.Σ.

Επίκαιρες και ενδιαφέρουσες θεματικές επιλογές εμπεριέχει το Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα Ιουνίου 2025 του Ελληνικού Ινστιτούτου Ασφαλιστικών Σπουδών.