back to top
22.7 C
Athens
Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2026

Τι λέει το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης για την υπόθεση ΝΝ

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης, μέσω της επιτροπής ασφαλιστικών και τραπεζικών θεμάτων, παρακολουθεί με ιδιαίτερη ανησυχία τις πρακτικές που ακολουθεί το τελευταίο διάστημα η ασφαλιστική εταιρεία ΝΝ Hellas απέναντι στο αποκλειστικό δίκτυο συνεργατών της, μη εφαρμόζοντας στις νέες συμβάσεις της, όσα ορίζει ο νέος νόμος 4583/18 σχετικά με την υποχρέωση καταβολής προμηθειών για τρία (3) έτη μετά από ενδεχόμενη διακοπή συνεργασίας με τον ασφαλιστικό διαμεσολαβητή – συνεργάτη της.

Η νέα νομοθεσία δεν επιτρέπει στις ασφαλιστικές εταιρείες παρερμηνείες και παρεκκλίσεις, οι οποίες στερούν από τον επαγγελματία ασφαλιστικό διαμεσολαβητή το δικαίωμα αμοιβής για το χαρτοφυλάκιό του που παραμένει σε ισχύ στην ασφαλιστική εταιρεία, σε περίπτωση διακοπής της μεταξύ τους συνεργασίας,.

- Advertisement -

Οι οριακές ερμηνείες του νόμου, η καταχρηστική επίδειξη ισχύος και οι μονομερείς ενέργειες σε βάρος των συναδέλφων μας ασφαλιστικών διαμεσολαβητών που διατηρούν σύμβαση αποκλειστικής συνεργασίας με την NN Hellas, δημιουργούν ερωτηματικά στο σύνολο του επαγγελματικού κλάδου των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

Σημαντικό είναι να αποφευχθεί οποιαδήποτε πρόκληση ανασφάλειας του καταναλωτικού κοινού, εξαιτίας αθέμιτων πρακτικών απέναντι σε ασφαλισμένους – πελάτες, σε περίπτωση που προκύψει σύγκρουση συμφερόντων μεταξύ των δύο μερών (ασφαλιστικής εταιρείας και ασφαλισμένου), ιδιαίτερα στην περίπτωση που επέλθει οποιαδήποτε ζημιά.

- Advertisement -

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης βρίσκεται στο πλευρό των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών και θα υποστηρίξει τα δίκαια δικαιώματα τους με κάθε νόμιμο τρόπο και μέσο.

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δεν θα σταματήσει την παρέμβαση του μόνο σε επίπεδο συστάσεων προς την εν λόγω εταιρεία (και σε οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική εταιρεία μελλοντικά προσπαθήσει να εφαρμόσει αντίστοιχες πρακτικές), αλλά θα εξαντλήσει όλες τις θεσμικές του δυνατότητες, καταγγέλλοντας την καταχρηστική συμπεριφορά της ασφαλιστικής εταιρείας NN Hellas στα αρμόδια όργανα της πολιτείας, στις εποπτικές αρχές και στη δικαιοσύνη.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η νέα γενιά ασφαλιστικών συμβούλων: Ώρα να αλλάξουμε την εικόνα του επαγγέλματός μας

Η εικόνα του ανθρώπου που προσπαθεί απλώς να πουλήσει ένα ασφαλιστήριο συμβόλαιο ανήκει σε μια άλλη εποχή.

Κορυφαίες διακρίσεις για την NN Hellas στα PEAK Awards 2026

Με τρεις κορυφαίες διακρίσεις επέστρεψε η ομάδα Digital Marketing της NN Hellas από τα PEAK Awards 2026

NN Hellas & JA Greece: 8 χρόνια δίπλα στους νέους μέσα από το My Career

Το πρόγραμμα επέστρεψε στη νέα σχολική χρονιά με σημαντικές καινοτομίες...

ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ 11: «αν ήξερες!» τι χρειάζεται σήμερα ο σύγχρονος ασφαλιστικός διαμεσολαβητής

Η σειρά vidcast «Αν Ήξερες!» του insuranceworld.gr επιστρέφει με νέο κύκλο, συνεχίζοντας να ανοίγει συζητήσεις για το παρόν και το μέλλον της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Στα γραφεία της Karavias Underwriting Agency στελέχη από το συνδικάτο των LLOYD’S

Η συνεργασία και η ανταλλαγή τεχνογνωσίας ανοίγουν τον δρόμο για νέες ασφαλιστικές λύσεις, αναφέρει η Karavias Underwriting Agency

Παρουσία του Υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη τα εγκαίνια του νέου Ψηφιακού Αγγειογράφου στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Λάρισας

Ο Υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης επισκέφθηκε χθες, Τετάρτη 14 Οκτωβρίου, τη Λάρισα, προκειμένου να εγκαινιάσει τον νέο ψηφιακό αγγειογράφο

ΣΠΑΤΕ: Οι 8 προτάσεις στην 8η Εθνική Συνδιάσκεψη Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Συγκεκριμένες παρεμβάσεις για την ενίσχυση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης και την ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης έθεσε στο επίκεντρο

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Από τον «τρόμο» στα ταμεία: Πώς το Halloween εξελίχθηκε σε μια «χρυσή» βιομηχανία δισεκατομμυρίων

Μπορεί οι ρίζες του να βρίσκονται σε αρχαία κελτικά έθιμα, όμως το σύγχρονο Halloween έχει μετατραπεί σε έναν από τους ισχυρότερους εμπορικούς κινητήρες

AIG Greece: Η αστική ευθύνη μιας επιχείρησης δεν σταματά στην είσοδό της

Τον ρόλο της ασφάλισης αστικής ευθύνης στην προστασία των επιχειρήσεων από απαιτήσεις τρίτων αναδεικνύει η AIG Greece, μέσα από ανάρτησή της στο Facebook.

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από το 2027

Ο Enrico Nanni αναλαμβάνει καθήκοντα CEO Ευρώπης στη Howden από την 1η Ιανουαρίου 2027, διατηρώντας παράλληλα τον ρόλο του Chief Commercial Officer.

Σε μία συγκυρία πιέσεων, η βιομηχανία ξεχωρίζει ως σταθερός πυλώνας ανάπτυξης για την Ελλάδα

Παρά την αυξημένη αβεβαιότητα, οι πωλήσεις του ελληνικού επιχειρηματικού τομέα συνεχίζουν να κινούνται ανοδικά, με δυναμική αντίστοιχη της ευρωπαϊκής.

Οι λευκές γραμμές που μειώνουν τα τροχαία

Έρευνα που ξεκίνησε το 1957 στις ΗΠΑ κατέγραψε μείωση 19% στα τροχαία ατυχήματα μετά την τοποθέτηση λευκών γραμμών