Σε δικαστικές περιπέτειες οδηγείται το Επικουρικό Κεφάλαιο κλάδου Αυτοκινήτου και οι δικαιούχοι αποζημιώσεων – ασφαλισμένοι της Enterprise, μετά το αδιέξοδο στο οποίο κατέληξαν οι διαπραγματεύσεις μεταξύ του φορέα στην Ελλάδα και των αρμόδιων ελεγκτικών αρχών της Βρετανίας, για το ποια χώρα θα καλύψει τις υποχρεώσεις που ανέκυψαν για την εταιρεία μετά την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της.
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αρχές στη Βρετανία δεν δέχθηκαν να αναλάβουν την ευθύνη καταβολής των αποζημιώσεων, θεωρώντας ότι η χώρα δεν ευθύνεται νομικά για το επιχειρείν του Γιβραλτάρ όπου είχε την έδρα της η Enterprise, ενώ από την πλευρά του το Επικουρικό Κεφάλαιο υποστήριξε ότι το Γιβραλτάρ εντάχθηκε στην Ευρωπαϊκή Ένωση από κοινού με τη Βρετανία καθώς επίσης ότι δεν αποτελεί ένα ξεχωριστό κράτος – μέλος της Ε.Ε.
Μάλιστα, αξίζει να τονιστεί ότι με τη θέση της Ελλάδας έχουν ήδη συνταχθεί τόσο η Γαλλία όσο και η Ιταλία, που αντιμετωπίζουν ανάλογα ζητήματα.
Πλέον, η διαδικασία που θα ακολουθηθεί χαρακτηρίζεται ως μονόδρομος, καθότι σε πρώτη φάση οι τέσσερις χώρες θα προσφύγουν στη διαιτησία, με την προοπτική μιας συναινετικής διευθέτησης του όλου θέματος και αν αυτό δεν καταστεί εφικτό τότε τη λύση θα κληθούν δώσουν τα δικαστήρια της Βρετανίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι το Επικουρικό Κεφάλαιο της Ελλάδας απαιτεί από τις αρμόδιες αρχές της Βρετανίας αποζημιώσεις αξίας περί τα 30 εκατ. ευρώ.