back to top
26.4 C
Athens
Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2025

Ολοκληρώθηκε το πορτογαλικό deal της Generali!

Ενδυνάμωση της παρουσίας του ιταλικού ομίλου στην Πορτογαλία μέσω της εξαγοράς της ασφαλιστικής Seguradoras Unidas και της εταιρείας υπηρεσιών υγείας Advance Care

Της Λαλέλας Χρυσανθοπούλου

- Advertisement -

Με ενισχυμένο προφίλ στην πορτογαλική αγορά μπαίνει το 2020 για την Generali, καθώς ο ιταλικός ασφαλιστικός όμιλος ανακοίνωσε την ολοκλήρωση της διπλής εξαγοράς της ασφαλιστικής Seguradoras Unidas και της εταιρείας παροχής υπηρεσιών υγείας Advance Care έναντι 600 εκατ. ευρώ από το ιδιωτικό επενδυτικό κεφάλαιο Apollo Global Management.

Η συμφωνία είχε ανακοινωθεί τον Ιούλιο του 2019 για πρώτη φορά. Τώρα η Generali εξασφάλισε τις εγκρίσεις όλων των εμπλεκόμενων εποπτικών αρχών και υπηρεσιών ανταγωνισμού. Διευθύνων σύμβουλος των ασφαλιστικών εταιριών της Generali Group στην Πορτογαλία (Generali Vida, Generali Seguros, Seguradoras Unidas) θα είναι ο Pedro Carvalho που θα αναφέρεται απευθείας στονJaime Anchústegui, επικεφαλής του κλάδου δραστηριοτήτων του ομίλου.

- Advertisement -

Με την εξαγορά της Seguradoras Unidas, η Generali αναδεικνύεται σε δεύτερο μεγαλύτερο «παίκτη» στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων στην Πορτογαλία και σε τρίτο μεγαλύτερο στην ασφαλιστική αγορά συνολικά. Με δεδομένη την παρουσία της πορτογαλικής εταιρίας και στον κλάδο ζωής, η συναλλαγή θα επιτρέψει στην Generali να αξιοποιήσει το δίκτυο πρακτόρων της Seguradoras για να αναπτύξει προϊόντα προστασίας, κάτι που αποτελεί κεντρικό άξονα του τριετούς στρατηγικού σχεδίου Generali 2021.

Περαιτέρω, μέσω της Advance Care, η Generali αποκτά ισχυρή τεχνογνωσία στον κλάδο υπηρεσιών υγείας μέσω τρίτων, καθώς η εταιρεία είναι leader στo outsourcing ιατρικών υπηρεσιών, με μερίδιο αγοράς της τάξης του 30%. Η εν λόγω εξαγορά εξυπηρετεί την προτεραιότητα του σχεδίου Generali 2021 για αύξηση των εσόδων που προέρχονται από την παροχή υπηρεσιών.

Σημειώνεται ότι η Generali είναι παρούσα στην Πορτογαλία από το 1942 και δραστηριοποιείται στον κλάδο ζωής μέσω της Generali Vida Companhia de Seguros και στον κλάδο γενικών ασφαλίσεων μέσω της Generali Companhia de Seguros. Τα καθαρά εγγεγραμμένα ασφάλιστρα των δυο εταιρειών ανήλθαν σε 215 εκατ. Ευρώ το 2018, εκ των οποίων τα 154 εκατ. ευρώ προήλθαν από τις γενικές ασφαλίσεις και τα υπόλοιπα 61 εκατ. από τον κλάδο ζωής. Η Generali έχει επίσης παρουσία και στον κλάδο οδικής βοήθειας μέσω της Europ Assistance Portugal.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Διεθνής συμμαχία: Η Mega Brokers με τον Όμιλο Unilink

Ηγετικό ρόλο στην Acrisure για Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη αναλαμβάνει ο Τ. Χατζηθεοδοσίου - Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Το ταξίδι συνεχίζεται – πιο ισχυρό από ποτέ!»

P. Donnet, Generali: Θετική επίδοση σε όλους τους κλάδους με το σχέδιο «Lifetime Partner 27: Driving Excellence»

Ισχυρή ανάπτυξη στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, Ζωής και Διαχείρισης Κεφαλαίων - Δείτε τα αποτελέσματα 6μήνου

Ξεκινά το μεγάλο πρόγραμμα επαναγοράς μετοχών της Generali – Στόχος η ενίσχυση της αξίας για τους μετόχους

Συμφωνία με την Goldman Sachs για την υλοποίηση του φιλόδοξου σχεδίου - Στη Euronext Μιλάνου οι συναλλαγές

Mega Brokers – Acrisure: Στρατηγική συμμαχία που αλλάζει τα δεδομένα στην ελληνική ασφαλιστική αγορά

Λένε πως «τον Αύγουστο δεν υπάρχουν ειδήσεις» — όμως η ασφαλιστική αγορά μόλις απέκτησε τη δική της, και μάλιστα μεγατόνων!

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Ευρωβαρόμετρο: Περισσότερη προστασία και ενότητα ζητούν οι πολίτες από την ΕΕ

Οι 9 στους 10 -σε Ελλάδα και Κύπρο ακόμη περισσότεροι- ζητούν από τα κράτη μέλη να αντιμετωπίζουν τις παγκόσμιες προκλήσεις από κοινού

ΕΑΕΕ: Η θέση της ευρωπαϊκής ασφαλιστικής αγοράς για τη στρατηγική της Ένωσης Δεδομένων

H ομοσπονδία υποδεικνύει ένα σύγχρονο πλαίσιο που υποστηρίζει επιχειρήσεις, προστατεύει καταναλωτές και επιτρέπει τον ψηφιακό μετασχηματισμό της κοινωνίας

Ρεκόρ για την παγκόσμια αντασφάλιση, με κεφάλαια 805 δισ. δολαρίων

Οι αποδόσεις επί των επενδύσεων, επισημαίνει η Gallagher Re, αντιστάθμισαν τις απώλειες από καταστροφές

Η Allianz Trade αποκαλύπτει τους χρηματοοικονομικούς κινδύνους στις διεθνείς αγορές

Η Allianz Trade φωτίζει με στοιχεία τους κινδύνους που αντιμετωπίζουν οι εξωστρεφείς επιχειρήσεις και προτείνει εργαλεία προστασίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

ΔΕΘ 2025: Τι περιμένει η ασφαλιστική αγορά από τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού

Αν και οι φοροελαφρύνσεις αξιολογούνται θετικά, οι παράγοντες της αγοράς ζητούν παράλληλα στοχευμένες παρεμβάσεις για την επίλυση χρόνιων προβλημάτων

Το μέλλον της εργασίας και η σχέση του με την ασφάλιση

Τα ασφαλιστικά προϊόντα πρέπει να προσαρμοστούν σε νέες πραγματικότητες, καλύπτοντας την επαγγελματική ευθύνη και την ασφάλεια των ψηφιακών υποδομών

Σεμινάριο «Ηγεσία και Πωλήσεις στην Εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» από την ΕΣΑΠΕ

Η εκπαίδευση θα πραγματοποιηθεί σε δύο συναντήσεις, 18 και 25 Σεπτεμβρίου 2025 (15:00 – 18:20), σε υβριδικό περιβάλλον

Προειδοποίηση EMA: Εξάπλωση παράνομων φαρμάκων GLP-1 – Κίνδυνοι από αγορές μέσω διαδικτύου

Ραγδαία αύξηση παρατηρείται στην κυκλοφορία μη εγκεκριμένων σκευασμάτων για απώλεια βάρους και αντιμετώπιση του διαβήτη

Η ψευδαίσθηση της «άτρωτης» επιχείρησης και η πραγματική αξία της ασφάλισης

Η Feel Safe Insurance υπενθυμίζει ότι οι μικρές επιχειρήσεις είναι οι πιο ευάλωτες, ακριβώς επειδή δεν έχουν μεγάλα περιθώρια αντοχής