back to top
28 C
Athens
Σάββατο 9 Αυγούστου 2025

WTW: Πτώση 54% στην χρηματοδότηση των Insurtech

Της Ελενας Ερμείδου

Στα 912 εκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ διαμορφώθηκαν οι επενδύσεις των insutrtech στο πρώτο τρίμηνο 2020, σύμφωνα με την Willis Towers Watson (WTW). Η χρηματοδότηση στα insurtech υποχώρησε κατά 54% και σύμφωνα με τους αναλυτές της WTC η υποχώρηση οφείλεται στην κρίση του covid-19.

- Advertisement -

Στο τρίμηνο υπογράφηκαν λιγότερα mega-deals άνω των 100 εκατομμυρίων δολαρίων. Τα insurtech που εστιάζουν στον κλάδο Περιουσίας & Ατυχημάτων ενίσχυσαν τα συνολικά μερίδια χρηματοδότησης στο 83%, και πρόκειται για το μεγαλύτερο χάσμα που έχει δημιουργηθεί με την χρηματοδότηση του κλάδου ζωής από το τρίτο τρίμηνο του 2016.

Οι B2B συναλλαγές εκπροσωπούν το 55% των συνολικών συναλλαγών για το πρώτο τρίμηνο του 2020, ωστόσο η αξία των επενδυτικών κονδυλίων από τους (αντ)ασφαλιστές έπεσε 8% σε σχέση με το τέταρτο τρίμηνο του 2019 ενώ υποχώρησε κατά 43 ποσοστιαίες μονάδες από το υψηλότερο φτάσει στο τρίτο τρίμηνο του 2019.

- Advertisement -

Σύμφωνα με την Willis Re είναι ξεκάθαρο ότι ο COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στις αποφάσεις των (αντ)ασφαλιστών, κρατώντας πίσω τις επενδύσεις.

Η μειωμένη συμμετοχή των (αντ)ασφαλιστών εξηγεί την πτώση των mega-deal, αναφέρει στην μελέτη της η WTW κάτι το οποίο δεν την εκπλήσσει, προσθέτοντας ότι μία πιθανή εξήγηση είναι ο κορωνοϊός καθώς οι αντασφαλιστές έχουν εστιάσει το ενδιαφέρον σε πιο πιεστικά ζητήματα.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Swiss Re: Αντασφαλιστικά κεφάλαια 500 δισ., αύξηση ασφαλισμένων ζημιών 7%

Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της Swiss Re, συνολικά οι ασφαλισμένες απώλειες από φυσικές καταστροφές το 2025 θα κυμανθούν στα 145 δισεκατομμύρια

Αλλαγές στο σκηνικό της αντασφάλισης το 2025

Εξασφαλίστηκαν κατά τις ανανεώσεις των συμβάσεων καλύτεροι όροι και μειώσεις τιμών προσαρμοσμένες στον κίνδυνο για τις συμβάσεις περιουσίας

Ο εμβολιασμός για την COVID-19 μείωσε τις καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια

Οι καρδιακές προσβολές και τα εγκεφαλικά επεισόδια μειώθηκαν μετά τον εμβολιασμό με COVID-19, σύμφωνα με μεγάλη μελέτη.

ΑΟΝ, Guy Carpenter: Αντασφαλιστικά μηνύματα για το 2025

Το Capacity αυξήθηκε και η προσφορά από τους αντασφαλιστές δείχνει να είναι αρκετή για να καλύψει την ζήτηση για αντασφάλιση.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

«Και Αν Συμβεί…»: Το Podcast που αλλάζει το παιχνίδι στον Ασφαλιστικό Κλάδο

Με χιούμορ, σοφία και αληθινές ιστορίες, το νέο επεισόδιο της σειράς φωτίζει πτυχές της διαμεσολάβησης που σπάνια αναδεικνύονται

Jefferies: Στα 90 δισ. οι ασφαλισμένες ζημιές το πρώτο εξάμηνο 2025

Υπερέβησαν τα 58 δισεκατομμύρια που καταγράφηκαν στο πρώτο εξάμηνο του 2024 όσο και τον πενταετή μέσο όρο των 55 δισεκατομμυρίων δολαρίων.

P. Donnet, Generali: Θετική επίδοση σε όλους τους κλάδους με το σχέδιο «Lifetime Partner 27: Driving Excellence»

Ισχυρή ανάπτυξη στους κλάδους Γενικών Ασφαλίσεων, Ζωής και Διαχείρισης Κεφαλαίων - Δείτε τα αποτελέσματα 6μήνου

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Διεθνής συμμαχία: Η Mega Brokers με τον Όμιλο Unilink

Ηγετικό ρόλο στην Acrisure για Κεντρική-Ανατολική Ευρώπη αναλαμβάνει ο Τ. Χατζηθεοδοσίου - Γ. Χατζηθεοδοσίου: «Το ταξίδι συνεχίζεται – πιο ισχυρό από ποτέ!»

Η ΕΑΕΕ προωθεί την ασφάλιση Αστικής Ευθύνης για επαγγελματίες και ανοίγει ξανά τη συζήτηση!

Δείτε τη νέα καμπάνια της ένωσης για την επαγγελματική ασφάλιση

Μήνυμα κοινωνικής ευθύνης από τη ΔΥΝΑΜΙΣ Ασφαλιστική: «Η ασφάλειά σας είναι και δική μας ευθύνη»

Η ΔΥΝΑΜΙΣ συνιστά πριν το ταξίδι μικρές κινήσεις με μεγάλο αντίκτυπο, καθώς μπορούν να αποτρέψουν ατυχήματα και να σώσουν ζωές

Υδρογειος Ασφαλιστική: Επενδύοντας στη διαπολιτισμική συνεργασία για την ελληνική αγορά

Εκπαιδεύοντας το δυναμικό της στην ενσυναίσθηση και κατανόηση των πολιτισμικών διαφορών, η Υδρογειος ενισχύει την απόδοση σε διεθνές περιβάλλον