back to top
16.5 C
Athens
Παρασκευή 18 Απριλίου 2025

Α. Χατζηκύρου, 7Q Investment Group: Η συμπλήρωση του 1ου πυλώνα από την επαγγελματική ασφάλιση καθίσταται αναγκαία

ΕΛΕΝΗ ΠΑΠΑΔΑΚΗ/PHOTOPRESS Θ&Α ΑΝΑΓΝΩΣΤΟΠΟΥΛΟΙ

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης με τίτλο: «Σε σταυροδρόμι το μέλλον της Επαγγελματικής Ασφάλισης: Αναγκαιότητα άμεσων μεταρρυθμίσεων για αναπτυξιακή ώθηση» αποσκοπεί στην καταγραφή των εξελίξεων που έλαβαν χώρα τον τελευταίο χρόνο σε εγχώριο και διεθνές επίπεδο, στον θεσμό της επαγγελματικής ασφάλισης αλλά και του συνταξιοδοτικού-ασφαλιστικού συστήματος γενικότερα.

- Advertisement -

Το 4o Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης #ocin23 διοργανώνεται από την Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.) και την ethosEVENTS, σε συνεργασία με το οικονομικό & επιχειρηματικό portal banks.com.gr, το ασφαλιστικό περιοδικό InsuranceWorld και το portal insuranceworld.gr.

Κατά την πρώτη ημέρα του 4ου Συνεδρίου Επαγγελματικής Ασφάλισης τοποθετήθηκε ο κ. Ανδρέας ΧατζηκύρουΙδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής, 7Q Investment Group, αναφερόμενος και στο παράδειγμα της Κύπρου.

- Advertisement -

Δείτε την παρουσίαση:

7Q IG_Presentation_4th Pension Summit_Athens_22022023

Ο ίδιος τόνισε μεταξύ άλλων: 

Επειδή μια νέα ζωή ξεκινά στην συνταξιοδότηση, τα άτομα μπορούν να αξιοποιήσουν τους 3 πυλώνες της κοινωνικής ασφάλισης ώστε να πετύχουν τον συνταξιοδοτικό τους στόχο.

Καθώς παρατηρούνται σημαντικές αλλαγές στα δημογραφικά δεδομένα, η συμπλήρωση του 1ου Πυλώνα (κρατική ασφάλιση) από τον 2ο Πυλώνα (επαγγελματική ασφάλιση) καθίσταται αναγκαία. Σήμερα, ο 2ος Πυλώνας στην Ελλάδα υστερεί σημαντικά σε μεγέθη, στις διαθέσιμες επιλογές, στην εφαρμογή έξυπνων τεχνολογικών λύσεων, και δεν είναι προσβάσιμος για ένα μεγάλο μέρος των εργαζομένων.

Η υιοθέτηση ορισμένων βασικών αρχών στο στρατηγικό σχεδιασμό των ΤΕΑ μπορεί να επιφέρει σημαντικά και βελτιωμένα αποτελέσματα.

Η τεχνολογία είναι ένα ιδιαίτερα αποτελεσματικό εργαλείο το οποίο ενισχύει την διαφάνεια, απλοποιεί διαδικασίες, επιτρέπει την επιμόρφωση και τελικά αυξάνει την εμπιστοσύνη των μελών και δικαιούχων. Ο θεσμός των πολυεργοδοτικών ΤΕΑ έχει εφαρμοστεί με επιτυχία στην Κύπρο και σε πολλές άλλες χώρες, αφού ενσωματώνει αυτές τις βασικές αρχές και χρησιμοποιεί έντονα την τεχνολογία, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η εμπιστοσύνη αλλά και το συνολικό ενεργητικό ως ποσοστό του ΑΕΠ.

Εξίσου σημαντικό, τα πολυεργοδοτικά ΤΕΑ απευθύνονται και μπορούν να προσφερθούν ως επιλογή σε όλες τις επιχειρήσεις και σε όλους τους εργαζομένους, ανεξαρτήτως μεγέθους, προσφέροντας έτσι ένα πολύ αποτελεσματικό εργαλείο ενίσχυσης του 2ου Πυλώνα.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Tα μοναδικά συγκριτικά πλεονεκτήματα των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

Θεματική της εκπομπής ήταν «Συντάξεις από Ε.Φ.Κ.Α. και ο ρόλος των Τ.Ε.Α. για τον λογιστή - φοροτεχνικό»

Στο + 3,3% το ενεργητικό των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης

Η συνολική αξία του ενεργητικού των Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης αυξήθηκε κατά 3,3% και διαμορφώθηκε στα 2.508 εκατ. ευρώ

Δρ. Χρήστος Νούνης στα Βραβεία ΧΡΗΜΑ: Η Ευρώπη είναι υποανάπτυκτη στην αξιοποίηση των κεφαλαιοποιητικών πυλώνων

Σύντομο χαιρετισμό παρέθεσε ο Δρ. Χρήστος Νούνης, Πρόεδρος, Ελληνική Ένωση Ταμείων Επαγγελματικής Ασφάλισης (ΕΛ.Ε.Τ.Ε.Α.)

Υποχρεωτική Ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών & Εποπτεία TEA

Η Τράπεζα της Ελλάδος έχει επανειλημμένως τονίσει τη σημασία της συμβολής της ιδιωτικής ασφάλισης στην αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Σπ. Λαθούρης: «Η Howden παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις ασφάλισης που προσαρμόζονται σε κάθε επιχειρηματικό μοντέλο»

Με αδιαμφισβήτητη διεθνή εμπειρία, η Howden Hellas είναι η μόνη εξολοκλήρου καθετοποιημένη εταιρεία στην Ελλάδα

Φ. Μιχάλη (NN Hellas): Το δημογραφικό πρόβλημα είναι υπαρκτό και εντείνεται

Για τις κινήσεις που μπορεί να κάνει από νωρίς ένας σύγχρονος πολίτης με στόχο να είναι διασφαλισμένος στην ηλικία της σύνταξής του έκανε λόγο η Πρόεδρος ΔΣ και Διευθύνουσα Σύμβουλος της NN Hellas

Οι διαπιστώσεις και οι προτάσεις της Marsh στο νέο πολιτικό τοπίο

Oι επιχειρήσεις κινδυνεύουν αυτή την στιγμή περισσότερο από μία πιθανή ΣΟΒΑΡΗ διακοπή της εφοδιαστικής αλυσίδας το 2025....

Εθνική Ασφαλιστική:  Κέρδη 24,9 εκ. από τις Γενικές και 9,7 από την Ζωή/Υγεία

Η αύξηση του αποτελέσματος ασφαλιστικών εργασιών κατά 75,8 εκ. οφείλεται κυρίως στο βελτιωμένο κατά 73,1 εκ. αποτέλεσμα του Κλάδου Ζωής και Υγείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευρώπη Holdings: Τα 68,3 εκατ. ευρώ της ΑΜΚ και οι νέες εξαγορές στον ασφαλιστικό κλάδο 

Προ των πυλών βρίσκεται η κεφαλαιακή αύξηση των 68,338 εκατ. ευρώ, που δρομολογεί η Ευρώπη Holdings, θυγατρική εταιρεία της Intracom.

ΤτΕ: Διενέργεια εξετάσεων για την πιστοποίηση ασφαλιστών στη Θεσσαλονίκη

Ανακοινώνεται ότι οι εξετάσεις πιστοποίησης επαγγελματικών γνώσεων Ασφαλιστικού Πράκτορα, σύμφωνα με την Πράξη Εκτελεστικής Επιτροπής

Στις 25 Απριλίου πληρώνει 1,2 δισ. ευρώ στους συνταξιούχους ο ΕΦΚΑ

Συνολικά 1.253.742.257,83 ευρώ θα καταβληθούν σε 2.530.742 δικαιούχους από τις 22 Απριλίου έως τις 25 Απριλίου 2025 στο πλαίσιο των προγραμματισμένων

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην Κεντρική Λαχαναγορά. Συζητήσεις με εμπόρους για την κίνηση στην αγορά

Την Κεντρική Λαχαναγορά του Ρέντη επισκέφθηκε ο Πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου

ΕΟΔΥ: Οδηγίες για την κατανάλωση τροφών στο πασχαλινό τραπέζι

Ο ΕΟΔΥ έδωσε οδηγίες για την κατανάλωση τροφών στο πασχαλινό τραπέζι. Ο Οργανισμός παραθέτει κανόνες κατά τον χειρισμό των τροφίμων