back to top
27.2 C
Athens
Παρασκευή 6 Ιουνίου 2025

Γιάννης Σηφάκης, Εθνική Ασφαλιστική: Εργαζόμαστε όλοι μαζί για να δημιουργούμε συνεχώς ένα «θετικό αποτύπωμα»

Στην Εθνική Ασφαλιστική, συμπληρώσαμε 131 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, έχοντας αφήσει ανεξίτηλη τη σφραγίδα μας στην ελληνική επιχειρηματική σκηνή, τον ασφαλιστικό κλάδο, ειδικότερα, αλλά και την κοινωνία.

Για την Εθνική Ασφαλιστική, η οποία έχει όραμα και στόχο της τον άνθρωπο και την ανθρωποκεντρική προσέγγιση σε κάθε δράση της, επιχειρηματική ή κοινωνική, η υιοθέτηση της ιδέας της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης δεν αποτελεί απλώς μια επιχειρηματική τάση των καιρών, αλλά εντάσσεται, όπως διαχρονικά έχει αποδειχθεί, στον πυρήνα των αξιών της και της κουλτούρας της. 

- Advertisement -

Εργαζόμαστε όλοι μαζί για να δημιουργούμε συνεχώς ένα «θετικό αποτύπωμα», έχοντας βαθιά γνώση ότι όταν συνδυάζονται οι δεξιότητες, η εμπειρία και το όραμα, μπορούμε να επιτύχουμε εξαιρετικά αποτελέσματα. 

Στα πλαίσια αυτά, η Εθνική Ασφαλιστική ακολουθεί μια πολυεπίπεδη στρατηγική Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, δηλώνοντας με την ενεργή της παρουσία τη στήριξή της σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, αλλά και σε δράσεις φορέων παιδείας, υγείας, πολιτισμού και αθλητισμού. 

- Advertisement -

Τη χρονιά που μας πέρασε, το πλάνο Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης που υλοποιήθηκε είχε ως αποδέκτες φορείς υποστήριξης ευπαθών κοινωνικών ομάδων, παιδιών και ενηλίκων σε ανάγκη, ενώ, με αφορμή την πανδημία, πραγματοποιήθηκαν χορηγίες για την ενίσχυση των μέτρων προστασίας έναντι της Covid-19. 

Παράλληλα, η Εθνική Ασφαλιστική έχει σταθερά την ευθύνη της λειτουργίας του Χώρου Ιστορικής Μνήμης 1941-1944 και του Χώρου Τέχνης ΣΤΟart ΚΟΡΑΗ, στην Κοραή 4, στο κέντρο της Αθήνας. 

Με γνώμονα την πράσινη ανάπτυξη

Η Εθνική Ασφαλιστική, ιδιαίτερα ευαισθητοποιημένη σε θέματα που αφορούν την κλιματική αλλαγή, αλλά και την πράσινη ανάπτυξη, επενδύει μόνιμα και σταθερά σε ανάλογα προϊόντα. Συγκεκριμένα, έχει ήδη εντάξει στην επενδυτική της πολιτική την κατεύθυνση σε επενδύσεις με ESG (Environmental-Social-Corporate Governance), χαρακτηριστικά, διαβλέποντας όχι μόνο την τάση, αλλά ουσιαστικά την ανάγκη. 

Η εταιρεία επέλεξε αμοιβαία κεφάλαια με αντίστοιχο προσανατολισμό και με επενδύσεις είτε θεματικές, στο Νερό, τους Φυσικούς Πόρους, το Κλίμα, είτε ευρύτερα με ESG επιλογές. 

Η Εθνική Ασφαλιστική εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση ενστερνισμού και εφαρμογής των σχετικών αρχών σε όλη την γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών της.

Στη συνέχεια, οργάνωσε και υλοποίησε τον σχεδιασμό unit linked προϊόντων μας σε συνεργασία με την BNP Paribas Asset Management, έναν από τους μεγαλύτερους διαχειριστές κεφαλαίων, με πολυετή γνώση και εμπειρία στις ESG επενδύσεις. Η σειρά των προϊόντων που επιλέχθηκαν έχει αποκλειστικά επενδύσεις με ESG χαρακτηριστικά. 

Τέλος, η εταιρεία εργάζεται συστηματικά στην κατεύθυνση ενστερνισμού και εφαρμογής των σχετικών αρχών σε όλη την γκάμα των προϊόντων και των υπηρεσιών της, αλλά και σε όλες τις λειτουργίες της. Στόχος οι αρχές του ESG να αποτελούν διαχρονικά δομικά στοιχεία της κουλτούρας της Εθνικής Ασφαλιστικής. 

*από το περιοδικό Insurance World

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η Εθνική Ασφαλιστική ανέδειξε την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας για μια κοινωνία ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

Με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη για συλλογική δράση και θεσμική συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης

ΕΑΔΕ: Πραγματοποίηση συνάντησης με την Εθνική Ασφαλιστική

Σε θετικό κλίμα και με διάθεση ουσιαστικού διαλόγου πραγματοποιήθηκε η συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ένωσης Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών

Εθνική Ασφαλιστική: Παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με προτεραιότητα τη μέριμνα και φροντίδα για όλους τους ασφαλισμένους μας

Σε ανακοίνωση της Εθνικής Ασφαλιστικής με τίτλο “παροχή υψηλής ποιότητας υπηρεσιών με προτεραιότητα τη μέριμνα και φροντίδα

H Eθν. Ασφαλιστική αποσύρει την εγκύκλιο για τα ασφαλιστήρια legacy – Tι λέει ο ΣΠΑΤΕ

Προς την απόσυρση της εγκυκλίου με την οποία άλλαζε την διαδικασία αποζημίωσης ομάδας ασφαλιστηρίων ισόβιας διάρκειας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Στη Θεσσαλονίκη 13/6 η ΓΣ της Interlife,  αλλαγές στο ΔΣ (;), στο 29% το δικαίωμα ψήφου του Ι. Βοτσαρίδη

 Tο υφιστάμενο ΔΣ εξελέγην από την ΓΣ Μετόχων στις 16 /6/ 2021 και η θητεία του διήρκησε μέχρι 16 Ιουνίου του έτους 2026

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Ασφάλιση πιστωτικού κινδύνου: Μετεξέλιξη, σύγχρονες τάσεις και στρατηγικές προκλήσεις

Η επαγγελματική μου ενασχόληση στην ασφάλιση πιστώσεων τα τελευταία 25+ έτη μού αποδεικνύει διαρκώς ότι πρόκειται για έναν δυναμικά εξελισσόμενο

Κοινό μέτωπο σχηματίζουν διαμεσολαβητές και εταιρείες για τα νοσήλια

Παρ' όλο που διανύουμε ήδη το α` εξάμηνο του 2025, η αναστάτωση στην αγορά καλά κρατεί γύρω από τις αυξήσεις στα ασφάλιστρα Υγείας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

MEGA Brokers: Φυτεύουμε σήμερα για το αύριο που αξίζουμε

Όποιος περνά από το Πάρκο Δημήτρη Μπέη της Αθήνας,...

Στη Θεσσαλονίκη 13/6 η ΓΣ της Interlife,  αλλαγές στο ΔΣ (;), στο 29% το δικαίωμα ψήφου του Ι. Βοτσαρίδη

 Tο υφιστάμενο ΔΣ εξελέγην από την ΓΣ Μετόχων στις 16 /6/ 2021 και η θητεία του διήρκησε μέχρι 16 Ιουνίου του έτους 2026

Η Allianz επιβράβευσε τους Συνεργάτες της με τον Διαγωνισμό «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο»

Η Allianz διοργάνωσε και φέτος τον Διαγωνισμό Αυτοκινήτου «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο», θέλοντας να επιβραβεύσει τους Συνεργάτες

Οι προτάσεις της ΕΑΕΕ για έναν πιο ασφαλή και σύγχρονο Κ.Ο.Κ.

Την υποστήριξή της στην πρωτοβουλία για την αναμόρφωση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) εκφράζει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Επανεκλογή του Σπ. Μπαρκούζου, Διευθυντή Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea στο Δ.Σ. της AMICE

Ο κ. Σπύρος Μπαρκούζος, Διευθυντής Διαχείρισης Κινδύνων της Syndea, επανεξελέγη ως μόνιμο μέλος, με τριετή θητεία έως το 2028 στο Δ.Σ. της AMICE