back to top
24.3 C
Athens
Πέμπτη 5 Ιουνίου 2025

Η «ωριμότητα» δεν πρέπει να αργήσει άλλο… 

Η θέσπιση του γάμου των ομοφυλοφίλων και η θεσμοθέτηση των κινήτρων που θα συμβάλουν, αναμφίβολα, στην ενίσχυση της ιδιωτικής ασφάλισης από την ίδια την κυβέρνηση, θα έλεγα ότι έχουν έναν κοινό παρονομαστή: την ωριμότητα της κοινωνίας!

Κάλλιο αργά παρά ποτέ, κοινωνία και Πολιτεία, Πολιτεία και κοινωνία, καταφέρνουμε να βρούμε βηματισμούς που να ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες της ζωής μας και, χωρίς «φόβο και πάθος», να προχωράμε στις απαραίτητες νομοθετικές ρυθμίσεις που θα εναρμονίζονται με το ευρωπαϊκό γίγνεσθαι.

- Advertisement -

Ειδικότερα για την ασφαλιστική αφορά, για να είμαστε και επί της ουσίας, η μείωση του ΕΝΦΙΑ μέσω της ασφαλιστικής κάλυψης της κατοικίας αρχικά και ακολούθως η εφαρμογή της υποχρεωτικής ασφάλισης για τις μεσαίες και μεγάλες επιχειρήσεις με ετήσιο κύκλο εργασιών άνω των 2 εκατ. ευρώ, από τις αρχές του 2024, είναι δύο πολύ σημαντικές αλλαγές που συμβαίνουν αυτόν τον χρόνο στον κλάδο της ιδιωτικής ασφάλισης στην Ελλάδα, οι οποίες ούτε τυχαία συνέβησαν ούτε, ασφαλώς, πρέπει να μας αφήνουν ικανοποιημένους και, πολύ περισσότερο, στάσιμους.

Έχουν να κάνουν με μια συστηματική, εμπεριστατωμένη, διαρκή προσπάθεια διατήρησης ενός μόνιμου διαλόγου με την εκάστοτε πολιτική ηγεσία μέσα από τους θεσμικούς εκπροσώπους του ασφαλιστικού χώρου, για να φτάσουμε τη δέσμευση του ίδιου του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, και άλλων υπουργών της κυβέρνησής του, όπως ο κ. Άδωνις Γεωργιάδης κ.ά., που όχι μόνο τήρησαν την «υπόσχεσή» τους, αλλά άνοιξαν πράγματι τον δρόμο για να μιλάμε ξανά για αληθινά κίνητρα ενίσχυσης της ασφαλιστικής αγοράς στο άμεσο και απώτερο μέλλον.

- Advertisement -

Η «ωριμότητα» μπορεί να άργησε, αλλά δεν πρέπει να αργήσει κι άλλο, για να φτάσουμε στις επόμενες δίκαιες διεκδικήσεις…

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δ. Γαβαλάκης: Προσπαθούμε να πείσουμε την κυβέρνηση για την αξία της θέσπισης, εκ νέου, φορολογικών κινήτρων

Στο τέλος Μαρτίου, η Ελληνική Στατιστική Αρχή επικαιροποίησε, για το 2022, τα δεδομένα που αφορούν το Σύστημα Λογαριασμών Υγείας (ΣΛΥ).

Επιτέλους, κίνητρα!

Χρειάστηκε να περάσουν πάρα πολλά χρόνια για να «απενοχοποιηθεί» τελικά η πολιτική βούληση απέναντι στις δίκαιες διεκδικήσεις του κλάδου της ιδιωτικής ασφάλισης

Κίνητρα και ενθάρρυνση ΤΩΡΑ για ασφαλιστική ευθύνη

Οι  συνθήκες είναι πλέον ώριμες και στην Ελλάδα, ώστε να διαμορφωθούν και κυρίως να εφαρμοσθούν κυβερνητικές πολιτικές ενθάρρυνσης της ατομικής ασφαλιστικής ευθύνης

Ιδιωτική Ασφάλιση: Παραγωγή, κίνητρα, υποχρεωτικότητα και άλλες προκλήσεις

Ολοκληρώνεται σιγά σιγά και το 2021, ένα έτος με εξίσου ιδιαίτερες προκλήσεις όπως το 2020, με τη διαφορά όμως ότι τα στοιχεία - σε επίπεδα παραγωγής τουλάχιστον - είναι ενθαρρυντικά για την ασφαλιστική αγορά.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

NN. Σχεδιάζει να καταρρίψει το νέο ρεκόρ πωλήσεων το 2025 με επενδύσεις εκατομμυρίων

Επενδύσεις ύψους 25 εκατομμυρίων ευρώ ετοιμάζει η ΝΝ στην Ελλάδα για να ενισχύσει το προφίλ της και τις επιδόσεις των 1500 συνεργατών της, αναμένοντας το 2025

Πάνος Δημητρίου/Generali: Σήμερα έχουμε πάρτι, είμαστε μπροστά από τον ανταγωνισμό

H Generali  αποφασίζει δυναμικά, τώρα ‘να κάνει ένα limit up,  αλλάζοντας όλα στο customer care, είπε ο Πάνος Δημητρίου.

6ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης: Όσα δήλωσαν on camera κορυφαίοι προσκεκλημένοι

Με μεγάλη επιτυχία διοργανώθηκε και φέτος το 6ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης...

Όλα όσα ακούσαμε και είδαμε στο φετινό, επετειακό Insurance & Reinsurance Meeting

Για 25η χρονιά πραγματοποιήθηκε η καθιερωμένη Συνάντηση Ασφαλιστών και Αντασφαλιστών που διοργανώνει η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Απεργία στα ΜΜΕ

Σε απεργία στις 5 και στις 12 Ιουνίου προχωρούν οι δημοσιογράφοι μετά την πρόσκληση των ενώσεών τους.

Ποιες μικρομεσαίες επιχειρήσεις εξαιρούνται της ασφάλισης για δύο έτη

Η εξαίρεση από την υποχρεωτική ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών για τις επιχειρήσεις δύναται να γίνει και μόνιμη!

O Γ. Χατζηθεοδοσίου στην ΕΡΤ για την υποχρεωτική ασφάλιση επιχειρήσεων

Στο θέμα των ασφαλίστρων στα προγράμματα Υγείας που υφίσταται ακόμα ως πρόβλημα της αγοράς αναφέρθηκε ο πρόεδρος του ΕΕΑ κ. Γ. Χατζηθεοδοσίου

«Σταθερά Μαζί»: Πάνω από 850 συμμετοχές στα συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ σε Αθήνα & Θεσσαλονίκη

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκαν τα δύο ετήσια συνέδρια της ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ για το 2025, τα οποία πραγματοποιήθηκαν σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Η Εθνική Ασφαλιστική ανέδειξε την ανάγκη θεσμικής συνεργασίας για μια κοινωνία ανθεκτική στην κλιματική αλλαγή

Με κεντρικό μήνυμα την ανάγκη για συλλογική δράση και θεσμική συνεργασία, ο Διευθύνων Σύμβουλος της Εθνικής Ασφαλιστικής, Δημήτρης Μαζαράκης