back to top
19.3 C
Athens
Τετάρτη 2 Οκτωβρίου 2024

Αυτός είναι ο μεγαλύτερος πελάτης των Ασφαλιστικών

Το να μην λέμε τα πράγματα με το όνομα τους, εγκαίρως, αποτελεί έναν σημαντικό παράγοντα στρες και ασάφειας για τους γύρω μας, καθώς δημιουργεί πληθώρα ερμηνειών που καταλήγουν εναντίον μας. 

Πώς το ακούτε και, πώς το ερμηνεύετε Εσείς, όταν ένα πολύ γνωστό όνομα, για παράδειγμα από την κοινότητα του επιχερείν, ή κρατικοί λειτουργοί, εκπρόσωπποι πολιτικών κομμάτων τονίζουν σε εκδηλώσεις:  “Εγώ είμαι πολύ μεγάλος πελάτης των ασφαλιστικών, έχω ασφαλίσει ότι έχω, πρόσωπα, περιουσία, ευθύνες, τα πάντα σε εσάς”; Πω, πω λες, τι είμαι εγώ!

- Advertisement -

Αρχικά, ακούγεται πολύ υπεύθυνο. Ακούγεται επίσης και κολακευτικό, αν τα λόγια αυτά προέρχονται από κρατικό λειτουργό. Και, άλλες ερμηνείες μπορείτε να δώσετε, μάλιστα όταν στην χώρα αυτή στα έδρανα της Βουλής κρατά ακόμα καλά η αντιπαράθεση, μεταξύ των πολιτικών κομμάτων για την λειτουργία της ιδιωτικής ασφάλισης και τις συμπράξεις μεταξύ κράτους και ιδιωτών. Διαφωνίες για να φτιάξεις εχθρούς, συγκρούσεις, λόγια για να κάνεις σχέσεις, αλλά χωρίς σχέδιο και έργο. 

Οι άνθρωποι της ιδιωτικής ασφάλισης περνάνε πολύ χρόνο διορθώνοντας λάθη, επιδίδονται σε συγκρίσεις, αποζητούν να επιβεβαιώνουν τον ρόλο τους. Κάποιες φορές, αν παρατηρήσει κανείς, οι συγκρίσεις κρύβουν και μία υπεροψία, την υπεροψία εκείνου που κατέχει την αλήθεια, αλλά αυτή η υπεροψία κρύβει και μία ανασφάλεια. Την ανασφάλεια για το μέλλον, πώς θα πορευτούμε και αν τα σχέδια μας θα γίνουν πραγματικότητα.

- Advertisement -

Δεδομένου ότι η η ζωή τρέχει μπροστά, είναι ωφελιμότερο να χτίζει κανείς αυτό που θα υπάρξει, παρά να αναλύει αυτό που δεν υπήρξε. Είτε γυρνάμε το κεφάλι μας προς το παρελθόν, είτε στρέφουμε την προσοχή μας σε αυτό που έχουμε μπροστά μας. Τα λάθη του παρελθόντος αφού δεν πρόκειται να αλλάξουν, έχουν χρησιμότητα;

Μήπως αυτό βοηθά ;

Οι πολιτικοί μαζεύουν οπαδούς, οι άρχοντες μαζεύουν αυλικούς, οι τεμπέληδες μαζεύουν σχέσεις, οι φιλήδονοι μαζεύουν συντρόφους, μόνο τα ενάρετα άτομα έχουν φίλους.

Η ιδιωτική ασφάλιση έχει ρόλο και χρόνο ακόμα να χτίσει αυτό που μπορεί να υπάρξει, με σχέδιο, χωρίς αναφορές και συγκρίσεις, και χωρίς να αναλύει αυτό που δεν υπήρξε ποτέ στο παρελθόν. Η επιχειρηματικότητα δεν χρειάζεται οπαδούς, παρά μόνο σχέδιο, είτε αυτό προέρχεται από τον ιδιωτικό τομέα είτε από το δημόσιο.

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Αναγκαίος ο συμπληρωματικός ρόλος της ιδιωτικής ασφάλισης

Την περίοδο 2020-2022, ο προϋπολογισμός στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, μόνο για τα έργα αποκατάστασης ζημιών από φυσικές καταστροφές

Η ιδιωτική ασφάλιση και το κράτος

Οι επιχειρήσεις αντιμετωπίζουν πολυάριθμους κινδύνους, που μπορούν να έχουν σοβαρές επιπτώσεις στην παραγωγικότητα, στην απασχόληση και στο περιβάλλον. 

Μια νέα εποχή κράτους-ιδιωτικής ασφάλισης που αναμέναμε!

Η ισχυρή κυβέρνηση του πρωθυπουργού, κ. Κυριάκου Μητσοτάκη, που προέκυψε από τις εθνικές εκλογές της 25ης Ιουνίου 2023, φανέρωσε ήδη τις

Σημαντικές αλλαγές και προωθητικές εξελίξεις τα μέτρα που εξήγγειλε ο Πρωθυπουργός για την ιδιωτική ασφάλιση

Iκανοποίηση επικρατεί στην ασφαλιστική κοινότητα για τις προτάσεις του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη από την ΔΕΘ για την ιδιωτική ασφάλιση.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Aσφάλιση Κατοικίας/ΕΝΦΙΑ: Τα αποτελέσματα προβληματίζουν…

Η “καυτή πατάτα” του ζητήματος ασφάλισης κατοικιών, εν μέσω των ραγδαίων αλλαγών που επιφέρει στις ζωές μας η Κλιματική Κρίση είναι ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης διευθέτησης.

Ασφαλιστικές εξελίξεις, ένας καυτός χειμώνας γεμάτος δράση

Περιμένουμε να δούμε το πως θα ομαδοποιηθούν οι κίνδυνοι

Η υιοθέτηση της τεχνητής νοημοσύνης στην ασφαλιστική αγορά παρουσιάζει τόσο κινδύνους όσο και ευκαιρίες

Βρισκόμαστε στην αρχή μιας εντυπωσιακά ενδιαφέρουσας εποχής, η οποία θα χαρακτηριστεί από την επανάσταση που θα φέρουν οι νέες τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης

Πώς ασφαλίζονται οι κατοικίες για φυσικές καταστροφές, τι αλλάζει

Δύο σημαντικά κίνητρα δίνει το νέο σχέδιο νόμου για την ασφάλιση κατοικιών έναντι φυσικών καταστροφών

Δημοφιλή Άρθρα


 

 

Ροή Ειδήσεων

Άνοδος κυβερνοεγκλημάτων με στόχο ηλικιωμένους

Οι βασικές κυβερνοεπιθέσεις έρχονται με τη μορφή ηλεκτρονικού ψαρέματος (phishing) και τεχνολογικών απατών και επιθέσεων

Έρευνα ΠΟΥ για την επίδραση των κινητών τηλεφώνων στην εμφάνιση καρκίνου του εγκεφάλου

Νέα στοιχεία  από πρόσφατη ανασκόπηση του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) που δημοσιεύθηκε από τους Karipidis et al στο Environmental International, αναφέρουν

Interamerican: Θα προσεγγίσει το ορόσημο των 500 εκατ. ευρώ η παραγωγή το 2024

Την εκτίμηση ότι, η συνολική παραγωγή της Interamerican θα προσεγγίσει τα 500 εκατ. Ευρώ το 2024 έχουν πολλά στελέχη του ομίλου μετά το τέλος του γ' τριμήνου.

Γενική διευθύντρια της Insurance Europe η Thea Utoft Høj Jensen

Η Insurance Europe, η ευρωπαϊκή ομοσπονδία ασφαλίσεων και αντασφαλίσεων, ανακοίνωσε σήμερα ότι η Thea Utoft Høj Jensen διορίστηκε νέα γενική διευθυντρια.

Aσφάλιση Κατοικίας/ΕΝΦΙΑ: Τα αποτελέσματα προβληματίζουν…

Η “καυτή πατάτα” του ζητήματος ασφάλισης κατοικιών, εν μέσω των ραγδαίων αλλαγών που επιφέρει στις ζωές μας η Κλιματική Κρίση είναι ένα ζήτημα που χρήζει άμεσης διευθέτησης.