back to top
27.2 C
Athens
Τρίτη 4 Αυγούστου 2026

ΕΕΑ: Παράδοση ειδών πρώτης ανάγκης σε πυρόπληκτους της Εύβοιας

Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθήνας (ΕΕΑ), συνεχίζοντας την παροχή ειδών πρώτης ανάγκης σε πληγέντες, από τις καταστροφικές πυρκαγιές του Αυγούστου 2021, παρέδωσε, σε συνεργασία με την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ), στους πυρόπληκτους της Εύβοιας, το πρώτο φορτίο. Είχε προηγηθεί η επιτόπια επίσκεψη στους πληγέντες της Αττικής και η παροχή ειδών πρώτης ανάγκης προς αυτούς, ενώ ανακοίνωσε και τη διάθεση 100.000 ευρώ για την κάλυψη άμεσων αναγκών των πληγέντων επιχειρηματιών.

Όπως δήλωσε ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου «Πιστοί στις υποσχέσεις μας για παροχή στήριξη στους πληγέντες από τις πυρκαγιές, συνεχίζουμε το έργο μας σήμερα με την παράδοση μιας παρτίδας υλικών πρώτης ανάγκης για τους πυρόπληκτους  της Ευβοίας. Οι καταστροφές ήταν μεγάλες και απαιτείται όχι μόνο άμεση βοήθεια αλλά και ένα μακροπρόθεσμο σχέδιο αποκατάστασης της παραγωγής, του τουρισμού και της οικονομικής δραστηριότητας για να αποφευχθεί η ερήμωση. ΄΄Η ελπίδα ζει ανάμεσα μας, ας σπείρουμε τους καρπούς της στην Εύβοια΄΄, είναι το σύνθημα των ανθρώπων εδώ. Σε αυτό το θα είμαστε στο πλευρό τους παίζοντας τον οικονομικό και κοινωνικό ρόλο μας, για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής».

- Advertisement -

Από την πλευρά του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και τους Αντιπροέδρους του ΕΕΑ για τη, σπουδαίας σημασίας, συμβολική κίνηση.

- Advertisement -

Η παράδοση των ειδών πρώτης ανάγκης πραγματοποιήθηκε, στις 25 Αυγούστου 2021, στο Επιμελητήριο Εύβοιας, στο περιθώριο της διευρυμένης κοινής συνεδρίασης της Διοικητικής Επιτροπής της ΚΕΕΕ υπό τον Πρόεδρο της και των ΔΕ των κατά τόπους Επιμελητηρίων με στόχο τον καθορισμό των δράσεων για την ενίσχυση των πυρόπληκτων. Στην όλη διαδικασία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του ΕΕΑ κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, οι Αντιπρόεδροι του ΕΕΑ κ.κ. Νίκος  Γρέντζελος και Ηλίας Μάνδρος, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Εύβοιας κ. Γιάννης Γεροντίτης, ο Πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιος Καββαθάς, η Δήμαρχος Χαλκιδέων κα Έλενα Βάκα, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας κ. Φάνης Σπανός, ο Δήμαρχος Μαντουδίου κ. Γιώργος Τσαπουρνιώτης, φορέων της τοπικής αυτοδιοίκησης και εκπροσώπων της πολιτικής ηγεσίας.

Στη συγκέντρωση και παράδοση των ειδών, σημαντική ήταν η συμβολή της Επιτροπής Γυναικείας Επιχειρηματικότητας του ΕΕΑ, με επικεφαλής την Πρόεδρο κα Χριστίνα Φυτέα, ενώ είδη πρώτης ανάγκης συγκέντρωσε και προσέφερε η κα Ματίνα Κυριάκου, του κοινωνικής αντίληψης Φορέα «Αλέξανδρος».

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ποιες αποζημιώσεις και ενισχύσεις θα λάβουν οι πυρόπληκτοι

Την ανάγκη άμεσης στήριξης των πολιτών που επλήγησαν από τις μεγάλες πυρκαγιές υπογράμμισε ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας

Ζημιές σε κατοικίες και κατολισθήσεις από τον ισχυρό σεισμό στην Εύβοια – Σε επιφυλακή οι αρχές

Οι ιδιοκτήτες ακινήτων που διαθέτουν ασφαλιστήριο συμβόλαιο με κάλυψη σεισμού καλούνται να προχωρήσουν άμεσα σε σειρά ενεργειών

Εντάσσονται και οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές στο «Ξεκινώ Επιχειρηματικά», μετά την παρέμβαση του ΕΕΑ

Τη διαβεβαίωση έλαβε ο Πρόεδρος Γ. Χατζηθεοδοσίου από τον Αν. Υπουργό Ν. Παπαθανάση – Οι κινήσεις που προηγήθηκαν και το ειδικό webinar που ετοιμάζεται

Στον αέρα το νέο website της ΕΑΔΕ

Ένα ακόμη ουσιαστικό βήμα για την αναβάθμιση της επικοινωνίας και της ψηφιακής παρουσίας της Ένωσης

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική στο πλευρό των ασφαλισμένων της που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Στην Εθνική Ασφαλιστική, αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι μας λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Anytime και Public ενώνουν δυνάμεις και αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Η Anytime και τα Public εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στην καθημερινότητα των πελατών τους

Η ERGO στο πλευρό των συνεργατών του Εταιρικού της Δικτύου με δύο ταξίδια επιβράβευσης στην Πράγα και το Καρπενήσι

Η ERGO Ασφαλιστική επιβράβευσε για μία ακόμη χρονιά τους συνεργάτες του Εταιρικού της Δικτύου που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους...

Infotrust Insurance Agents: Επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ στη νέα ιδιόκτητη έδρα 

Σε νέα ιδιόκτητα γραφεία μεταφέρεται η Infotrust Insurance Agents, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα στην αναπτυξιακή της πορεία και επενδύοντας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ορμούζ 2026: Τι άλλαξε για την ελληνική ασφαλιστική αγορά και τη διαμεσολάβηση

Ο πόλεμος ΗΠΑ/Ισραήλ-Ιράν (28 Φεβρουαρίου-17 Ιουνίου 2026) δεν ήταν για την Ελλάδα μια μακρινή κρίση.

Ηρθε η ‘επιταγή’ των ασφαλισμένων ζημιών από καταστροφές, Munich Re

Οι ασφαλισμένες ζημιές από φυσικές καταστροφές ανήλθαν συνολικά στα 44 δισ. δολάρια ΗΠΑ, ποσό που αντιστοιχεί σε ασφαλιστικό κενό της τάξης του 60%

Η Εθνική Ασφαλιστική στο πλευρό των ασφαλισμένων της που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Στην Εθνική Ασφαλιστική, αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι μας λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Το πρώτο εποπτικό πλαίσιο στην αγορά αντασφάλισης της Λιβύης

Το νομοθετικό κενό των 20 ετών στην αγορά αντασφάλισης καλύπτει το νέο εποπτικό πλαίσιο στο κλάδο σύμφωνα με την κυβέρνηση της Λιβύης.

Κατερίνα Χαραλαμπίδου, MDRT Hellas: Θα θέλαμε το MDRT Day by MCC Hellas 2026 να αφήσει ένα συναίσθημα

Με αφορμή την έναρξη του κύκλου των Media Partnerships, το MDRT Hellas προχωρά στη φετινή του επικοινωνιακή διαδρομή προς το MDRT Day