back to top
27.1 C
Athens
Δευτέρα 25 Μαΐου 2026

O Γ. Χατζηθεοδοσίου ζητά κίνητρα για την ασφάλιση έναντι φυσικών καταστροφών

Την αναγκαία ενεργοποίηση του κράτους για την καθολική ασφάλιση και προστασία των πολιτών από φυσικές καταστροφές είτε με κίνητρα είτε με πρωτοβουλίες και αποφάσεις ανέδειξε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών κ. Γιάννης Χατζηθεοδοσίου μιλώντας στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του ΣΚΑΪ, για την τεράστια ζημία που προκάλεσαν οι πρόσφατες πυρκαγιές.

Τόνισε τη σημασία που έχει η στήριξη των πυρόπληκτων,  καθώς και την κοινωνική αναγκαιότητα της ασφάλισης περιουσίας από φυσικές καταστροφές, ενώ  επισήμανε  ότι όσο οικονομικά ισχυρή κι αν είναι μία χώρα, δεν μπορεί να αντιμετωπίσει μία φυσική καταστροφή, και  όποιο βοήθημα κι αν δοθεί θα είναι δύσκολο να αποκατασταθεί ένα σπίτι ή μια επιχείρηση.

- Advertisement -

Ειδικά για το ζήτημα της ασφάλισης της περιουσίας από φυσικές καταστροφές, εξήγησε, ότι στη χώρα μας δεν υπάρχει αυτή η «κουλτούρα», και τάχθηκε υπέρ της παροχής κινήτρων προκειμένου πολίτες και επιχειρήσεις να ασφαλίζουν την περιουσία τους, προστατεύοντάς την.

Ο Πρόεδρος του Ε.Ε.Α. υποστήριξε ότι η ασφάλεια φυσικών καταστροφών πρέπει να γίνει υποχρεωτική και αυτό μπορεί να συμβεί είτε μέσω του κράτους είτε μέσω ασφαλιστικών εταιριών.

- Advertisement -

Σύμφωνα με τον κ. Χατζηθεοδοσίου, μόλις το 15% των κατοικιών στη χώρα μας είναι ασφαλισμένες για φυσικές καταστροφές -με τις περισσότερες εξ αυτών να έχουν ασφαλιστεί υποχρεωτικά λόγω δανειοδότησης- ενώ από τα συνολικά περίπου 300 αυτοκίνητα που κάηκαν στις πρόσφατες πυρκαγιές, λιγότερο από το 20% διέθεταν σχετική ασφαλιστική κάλυψη.

Ακόμα, ο κ. Χατζηθεοδοσίου επανέλαβε την ανάγκη μακροπρόθεσμης στήριξης από την Πολιτεία των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τις πυρκαγιές, τονίζοντας ότι δεν είναι εύκολο να ξαναστηθούν και να λειτουργήσουν σε ένα περιβάλλον καμένων. Εξήγησε επίσης ότι προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία των αποζημιώσεων χρειάζεται να ολοκληρωθούν προηγουμένως οι σχετικές πραγματογνωμοσύνες, με το Ε.Ε.Α. και άλλους φορείς να συνδράμουν τους Δήμους για την ταχύτερη δυνατή διεκπεραίωσή τους.

Δείτε το βίντεο:

Πηγή: insurance-eea

Σχετικές δημοσιεύσεις

Mega Brokers: Ο μεγαλύτερος πράκτορας της αγοράς, με κύκλο εργασιών 19,1 εκατ. ευρώ το 2025

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ανάπτυξη 17,13% δεν είναι απλώς ένας αριθμός, αλλά αποτέλεσμα καθημερινής δουλειάς, συνέπειας και συνεργασίας με το δίκτυό μας»

Η επέκταση του «Σπίτι μου ΙΙ» ανοίγει νέο πεδίο για την ασφαλιστική αγορά κατοικίας

Oι περισσότερες χρηματοδοτήσεις συνοδεύονται από υποχρεωτική ασφάλιση πυρός και σεισμού, ενώ αυξάνεται σταδιακά και το ενδιαφέρον για πιο ολοκληρωμένα πακέτα

Στηλιτεύει ο Γ. Χατζηθεοδοσίου την εξαίρεση της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης από το «Ξεκινώ Επιχειρηματικά»

Για κατάφωρη αδικία σε βάρος επαγγελματιών που ειδικά αυτή την περίοδο δίνουν αγώνα επιβίωσης κάνει λόγο ο Πρόεδρος του ΕΕΑ

Στα €20,1 εκατ. οι αποζημιώσεις για τα ακραία καιρικά φαινόμενα του Ιανουαρίου

Μια πρώτη εκτίμηση για τις ασφαλισμένες ζημιές του διημέρου 21-22/1 επιχειρεί η νέα έρευνα της ΕΑΕΕ

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Mega Brokers: Ο μεγαλύτερος πράκτορας της αγοράς, με κύκλο εργασιών 19,1 εκατ. ευρώ το 2025

Τ. Χατζηθεοδοσίου: «Η ανάπτυξη 17,13% δεν είναι απλώς ένας αριθμός, αλλά αποτέλεσμα καθημερινής δουλειάς, συνέπειας και συνεργασίας με το δίκτυό μας»

wedo.insure: Τι πρέπει πραγματικά να γνωρίζουμε για τα ηλεκτρικά πατίνια

Κάθε νέα μορφή μετακίνησης φέρνει μαζί της και νέες ευθύνες

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Η Affidea σε ρόλο… Υποστηρικτή Υγείας του Εθνικού Θεάτρου

Η Affidea θα καλύψει πλήρως τις ανάγκες πρόληψης-διάγνωσης των εργαζομένων, ενώ παράλληλα θα τρέξουν κοινές δράσεις ευαισθητοποίησης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Έκθεση EY: Αυξάνεται η υιοθέτηση της αυτόνομης ΤΝ παρά τις ανησυχίες

Η ασφάλεια παραμένει ο βασικός προβληματισμός – 8 «πρωτοπόρες» αγορές κάνουν γρήγορες κινήσεις

Γεωργιάδης: «Η συνεργασία με το Κέντρο του Ιπποκράτους στο Σικάγο θα σώσει ζωές»

Τη σημασία της συνεργασίας του ελληνικού συστήματος υγείας με το πρότυπο oγκολογικό κέντρο επεσήμανε ο υπουργός Υγείας

Τα ερωτήματα της Ύδρας

Τα ποσοστά και οι αριθμοί δεν λένε τίποτα από μόνα τους, η δε είδηση για Ευρώπη-CrediaBank έσκασε σαν βόμβα στα ήσυχα νερά του νησιού

Εγκαινιάστηκε το Panormos Business Center με τη Δρ. Σμαρούλα Παντελή

Ένας νέος, σύγχρονος χώρος γνώσης, επικοινωνίας και ανάπτυξης για τον ασφαλιστικό κλάδο – Παρακολουθήστε το webinar

Δηλώστε δωρεάν συμμετοχή στο 13th Digital Banking Forum powered by Salesforce

Το #dbfo26 πραγματοποιείται υβριδικά στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+ στις 26/5, υπό τη διοργάνωση της ethosEvents