back to top
28.5 C
Athens
Σάββατο 27 Ιουνίου 2026

Σε έρευνα του αμερικανικού υπουργείου Δικαιοσύνης ενεπλάκη η Allianz

Η πανδημία χτύπησε ποικιλοτρόπως την οικονομία και διάφορα επενδυτικά κεφάλαια και τώρα η Allianz SE προειδοποιεί για πιθανό ουσιαστικό πλήγμα στα κέρδη της, αφού το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης άνοιξε έρευνα για τα δομημένα κεφάλαια Alpha, που βρίσκονται στο επίκεντρο δικαστικών αγωγών μετά από μεγάλες απώλειες κατά τη διάρκεια της πανδημίας, σύμφωνα με το Bloomberg.

Ειδικότερα το ρεπορτάζ του αμερικανικού μέσου αναφέρει: Η μετοχή της μεγαλύτερης ασφαλιστικής στην Ευρώπη σημείωσε πτώση στις συναλλαγές στη Φρανκφούρτη μετά την αποκάλυψη αργά την Κυριακή ότι έλαβε ένα «εθελοντικό αίτημα για έγγραφα και πληροφορίες», από το Υπουργείο Δικαιοσύνης και συνεργάζεται στην έρευνα, καθώς και με έρευνα που ξεκίνησε πέρυσι από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς. Έχει επίσης ξεκινήσει τη δική της ανασκόπηση του θέματος.

- Advertisement -

Η εταιρεία βλέπει τώρα έναν «σχετικό κίνδυνο ότι τα θέματα που σχετίζονται με τα Διαρθρωμένα Κεφάλαια Alpha θα μπορούσαν να επηρεάσουν σημαντικά τα μελλοντικά οικονομικά αποτελέσματα του Ομίλου Allianz», ανέφερε στη δήλωση. Ωστόσο, δεν είναι εφικτό να εκτιμηθεί το «ποσό κάθε πιθανής επίλυσης, συμπεριλαμβανομένων πιθανών προστίμων. Επομένως, καμία πρόβλεψη δεν έχει αναγνωριστεί στο τρέχον στάδιο».

Ο διαχειριστής περιουσιακών στοιχείων της εταιρείας Allianz Global Investors αμύνεται σε αγωγές μεγάλων συνταξιοδοτικών ταμείων και άλλων επενδυτών που αμφισβητούν τον τρόπο με τον οποίο επένδυσε χρήματα πελατών κατά τη διάρκεια της ύφεσης της αγοράς Covid-19. Η εταιρία είπε σε ομοσπονδιακό δικαστή του Μανχάταν τον Φεβρουάριο ότι οι ενάγοντες είναι πολύ έμπειροι επενδυτές που επέλεξαν ιδιωτικά κεφάλαια υψηλού κινδύνου «με τα μάτια ανοιχτά» (έχοντας ενημέρωση).

- Advertisement -

Τα hedge funds με έδρα τη Φλόριντα αγόραζαν και πουλούσαν επιλογές μετοχών για να ξεπεράσουν την απόδοση του δείκτη S&P 500. Δύο κεφάλαια έχουν ήδη εκκαθαριστεί και η Allianz βρίσκεται στη διαδικασία εκκαθάρισης των υπολοίπων.

Το πιθανό πλήγμα από τις αγωγές προσθέτει βάρη, καθώς η ασφαλιστική ανακάμπτει από την πρώτη ετήσια πτώση των κερδών του σε εννέα χρόνια. Την περασμένη εβδομάδα, η εταιρεία με έδρα το Μόναχο είπε ότι οι πιθανές απαιτήσεις από τις φονικές γερμανικές πλημμύρες το καλοκαίρι θα ανέλθουν πιθανότατα σε περισσότερα από 500 εκατομμύρια ευρώ.

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Δέκα χρόνια πριν, θυμάστε τι γράφαμε;

Ούτε κατάρρευση ούτε αναγέννηση. Η Allianz Trade εξετάζει ποιες προβλέψεις επαληθεύθηκαν και πού βρισκόμαστε σήμερα

Νέα έμφαση στην οικογενειακή οικονομική προστασία από την Allianz Greece

Το προσιτό Family Care απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερη οικονομική σταθερότητα στα αγαπημένα τους πρόσωπα, με κάλυψη έως 15 χρόνια

Η Allianz επιβράβευσε κορυφαίους συνεργάτες της με τον διαγωνισμό «Οδήγησε και εσύ ένα Premium Αυτοκίνητο»

Για σύγχρονο και υποστηρικτικό περιβάλλον συνεργασίας, που δημιουργεί ευκαιρίες εξέλιξης και ενισχύει τη δυναμική του δικτύου, έκανε λόγο ο Γ. Γκοτζαγεώργης

Allianz και Enaleia ενώνουν δυνάμεις για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και τη γαλάζια οικονομία

Μια μεγάλης κλίμακας υποθαλάσσια επιχείρηση καθαρισμού ολοκληρώθηκε με επιτυχία στο αλιευτικό λιμάνι της Πάτρας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Δέκα χρόνια πριν, θυμάστε τι γράφαμε;

Ούτε κατάρρευση ούτε αναγέννηση. Η Allianz Trade εξετάζει ποιες προβλέψεις επαληθεύθηκαν και πού βρισκόμαστε σήμερα

Ευρώπη δύο ταχυτήτων στην Οδική Ασφάλεια – Ιστορική πρόοδος για την Ελλάδα

Ύστερα από χρόνια στασιμότητας, η χώρα μας κατέγραψε μείωση-ρεκόρ 22% στους θανάτους από τροχαία δυστυχήματα στην ετήσια έκθεση PIN

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,24% ο ΕΔΑ του 2024

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Γ. Καραβίας: «Φτάνουμε εκεί που δεν πηγαίνει κανείς»

Τι δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Karavias κατά τη βράβευσή του στο 19th Insurance Conference – #inco26

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF