back to top
28.5 C
Athens
Παρασκευή 26 Ιουνίου 2026

EΦΚΑ: 863 ευρώ κατά μ.ο. τα αναδρομικά συνταξιούχων του ιδιωτικού τομέα

Σήμερα Τρίτη 27 Ιουλίου 2021, καταβάλλονται τα αναδρομικά ποσά στους συνταξιούχους του ιδιωτικού τομέα (που υπέβαλαν αίτηση συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016) με περισσότερα από 30,1 και έως 44 έτη ασφάλισης, έπειτα από τον επανυπολογισμό των αποδοχών τους με τα βελτιωμένα ποσοστά αναπλήρωσης του νόμου 4670/2020.

Αναλυτικά, πραγματοποιήθηκε έλεγχος σε 68.965 συνταξιούχους. Από αυτούς οι 53.912 δικαιούνται αυξήσεις και αναδρομικά. Το ποσό των αναδρομικών που θα λάβουν ανέρχεται 46.565.403 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος των αναδρομικών ανά συνταξιούχο ανέρχεται σε 863,70 ευρώ.

- Advertisement -

Παράλληλα, με αυτή την πληρωμή των αναδρομικών πραγματοποιείται και η πληρωμή των αυξήσεων για τις συντάξεις του μηνός Αυγούστου. Από τις επόμενες τακτικές πληρωμές (συντάξεις Σεπτεμβρίου που πληρώνονται τέλη Αυγούστου) οι συνταξιούχοι πρόκειται να δουν μόνιμες αυξήσεις 5,1% κατά μέσο όρο στις συντάξεις τους.

Επισημαίνεται ότι για 29.032 περιπτώσεις ο επανυπολογισμός πρόκειται να ολοκληρωθεί τις επόμενες εβδομάδες και η καταβολή των ποσών στους δικαιούχους θα πραγματοποιηθεί με εμβόλιμες πληρωμές. Πρόκειται για ειδικές περιπτώσεις όπως απασχολούμενοι συνταξιούχοι, συντάξεις λόγω θανάτου όπου ο θανών απεβίωσε μετά τον Οκτώβριο του 2019 καθώς και περιπτώσεις δικαιούχων που απεβίωσαν επίσης μετά τον Οκτώβριο του 2019 και τα ποσά θα καταβληθούν στους κληρονόμους τους. Οι έλεγχοι για αυτές τις περιπτώσεις είναι πιο περίπλοκοι και για αυτό χρειάζεται σχετικά περισσότερος χρόνος.

- Advertisement -

Την Πέμπτη 29 Ιουλίου 2021, θα πραγματοποιηθεί η καταβολή των αναδρομικών σε 10.964 συνταξιούχους του δημοσίου τομέα που υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης μετά τις 13 Μαΐου 2016. Οι συνταξιούχοι που υπάγονται σε αυτή την κατηγορία έχουν δει από τον προηγούμενο μήνα τις μόνιμες αυξήσεις στις συντάξεις τους. Το συνολικό ποσό αναδρομικών που θα λάβουν ανέρχεται στα 10.843.765 ευρώ, ενώ ο μέσος όρος αναδρομικών ανά συνταξιούχο ανέρχεται σε 989 ευρώ.

Τέλος, οι υπηρεσίες του e-ΕΦΚΑ σε συνεργασία με την ανάδοχο εταιρεία προχωρούν κατά προτεραιότητα στον επανυπολογισμό των συντάξεων όσων υπέβαλαν αίτημα συνταξιοδότησης πριν από τις 13 Μαΐου 2016. Για αυτή την κατηγορία συνταξιούχων θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση.

Σχετικές δημοσιεύσεις

e-ΕΦΚΑ: Το νέο ΟΠΣ κάνει… restart στην κοινωνική ασφάλιση

Το ενοποιημένο ψηφιακό οικοσύστημα του φορέα υπόσχεται παροχή σύγχρονων και αξιόπιστων υπηρεσιών προς πολίτες και επιχειρήσεις

ΕΛΣΤΑΤ: Οι εθνικές δαπάνες υγείας το 2024 – Κοντά στο 5% η συμβολή της ιδιωτικής ασφάλισης

Η συνολική χρηματοδότηση των δαπανών υγείας αυξήθηκε κατά 5,1% σε σχέση με το 2023, σύμφωνα με τα στοιχεία της Αρχής

e-ΕΦΚΑ: Καταβολή αναδρομικών σε 7.926 συνταξιούχους

Οι δικαιούχοι προέρχονται από τα τέως Ταμεία ΤΑΠ-ΔΕΗ, ΙΚΑ, ΤΑΠΑΕ, ΤΣΑΥ, ΤΑΠΟΤΕ, ΙΚΑ-ΤΑΠΙΛΤ, ΙΚΑ-ΕΤΑΜ ΗΔΙΚΑ, IKA-ΝΠΔΔ, ΕΤΒΑ, ΤΣΠΑΤΕ

O γ.γ. Εργασιακών Σχέσεων Ν. Μηλαπίδης στη Σύνοδο του ΟΟΣΑ για την Απασχόληση, την Εργασία και τις Κοινωνικές Υποθέσεις

«Στην εποχή της Τεχνητής Νοημοσύνης» επισήμανε «η δημογραφική γήρανση και η τεχνολογική αλλαγή αποτελούν συγκλίνουσες δυνάμεις»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Στις 26/6 ο ΕΔΑ μακροχρόνιων ασφαλίσεων υγείας

Δείτε τη σχετική ανακοίνωση της ΕΛΣΤΑΤ

Κραυγή αγωνίας για το Νοσοκομείο Χανίων – Eλλείψεις, εξουθενωμένο προσωπικό και ανάγκη άμεσων λύσεων

Υγειονομικοί, αυτοδιοικητικοί και θεσμικοί φορείς περιγράφουν μια εικόνα οριακής λειτουργίας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Technology, Automation & the New Insurance Ecosystem

Όσα συζητήθηκαν στο Panel IV του 19th Insurance Conference – #inco26

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Κ. Κουτσόπουλος: Καταπολέμηση απάτης και εξοικονόμηση πόρων με την πλατφόρμα CoReact

Μια ΑΙ λύση σχεδιασμένη με γνώμονα τις ανάγκες των ασφαλιστικών εταιρειών παρουσίασε ο CPO της Covariance στο #inco26

Ασφαλιστικοί πράκτορες: Από την πώληση, στη συμβουλευτική κινδύνου

Το 19th Insurance Conference, αποτελεί την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά

Θ. Κουλουτμπάνης: Το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης δεν είναι ιδιοκτησία κανενός

Με επιστολή-ανακοίνωση η παράταξη «Ισχυροί Επαγγελματίες» με επικεφαλής τον Θάνο Κουλουτμπάνη εκφράζει την έντονη διαφωνία της