Παρασκευή 30 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για παιδιά 12-14 ετών

Την Παρασκευή 30 Ιουλίου, ανοίγει η πλατφόρμα για κλείσιμο ραντεβού εφήβων ηλικίας 12-14 ετών, μετά την έγκριση από την Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών, λαμβάνοντας υπόψη την επιδημιολογική εικόνα της χώρας. Όσον αφορά τους εφήβους ηλικίας 15-17 ετών, μέχρι στιγμής έχει εμβολιαστεί το 5% των παιδιών.

Αυτό ανακοινώθηκε στην καθιερωμένη ενημέρωση του υπουργείου Υγείας από την καθηγήτρια Μαρία Θεοδωρίδου και ο γενικός γραμματέας κ. Μάριος Θεμιστοκλέους. Η κα Θεοδωρίδου επισήμανε ότι στα παιδιά ηλικίας 12-15 ετών προτεραιότητα θα έχουν τα παιδιά με υποκείμενα νοσήματα και πως ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός και απαραίτητη η συγκατάθεση των γονέων ή κηδεμόνων.

Βασικός σκοπός είναι η προστασία των ευάλωτων, ενήλικων ατόμων που ζουν στο οικογενειακό και ευρύτερο περιβάλλον των παιδιών. Η κα Θεοδωρίδου ανέφερε ότι το τελευταίο διάστημα παρατηρείται ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων σε παιδιά και εφήβους. Τα ίδια δεν κινδυνεύουν τόσο, αλλά κυρίως τα άτομα του περιβάλλοντος τους, οι ανεμβολίαστοι ενήλικες που διαβιούν με τα παιδιά, ειδικά αν έχουν υποκείμενα νοσήματα.

περισσότερα στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*