back to top
16 C
Athens
Πέμπτη 23 Απριλίου 2026

Η Universal Life αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του νέου προτύπου IFRS 17 με λύσεις SAP

Η Universal Life επιλέγει τη λύση SAP S/4HANA® for financial products subledger, insurance option, στοχεύοντας στον χρηματοοικονομικό μετασχηματισμό της καθώς και στη συμμόρφωση με τις προκλήσεις του νέου Διεθνούς Προτύπου Χρηματοοικονομικής Αναφοράς – ΔΠΧΑ 17 (IFRS 17). Το έργο θα υλοποιηθεί από τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της SAP, impovIT Global Ltd και AMS-Advanced Management Solutions Ltd.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του ΔΠΧΑ 17 (IFRS 17) είναι η βελτίωση της ποιότητας των χρηματοοικονομικών πληροφοριών ενσωματώνοντας σε αυτές εκτιμήσεις κινδύνου και μετρήσεις απόδοσης, κάτι που θα βοηθήσει στην καλύτερη αναγνώριση των κινδύνων που συνεπάγεται η έκδοση ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ενώ παράλληλα θα παρέχει σε ενδιαφερόμενα μέρη πιο ουσιαστικές πληροφορίες για την καλύτερη κατανόηση της οικονομικής θέσης, της απόδοσης και των κινδύνων μιας ασφαλιστικής επιχείρησης.

- Advertisement -

Η βελτιωμένη συνέπεια και διαφάνεια στην παρουσίαση των χρηματοοικονομικών πληροφοριών θα βοηθήσει ασφαλιστικούς οργανισμούς, όπως η Universal Life, να  βελτιώσουν τα συστήματα διακυβέρνησής τους, να ενδυναμώσουν τους ισολογισμούς τους και να προσφέρουν καλύτερη προστασία στους ασφαλισμένους τους.

Το έργο υλοποίησης περιλαμβάνει τις λύσεις S/4HANA Financial Products Subledger, Profitability and Performance Management και SAP Analytics Cloud. Οι λύσεις αυτές καλύπτουν την διαχείριση των ασφαλιστικών και αναλογιστικών δεδομένων, τους υπολογισμούς που είναι σχετικοί με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, την ενσωμάτωση με το Γενικό Καθολικό καθώς και την προετοιμασία των γνωστοποιήσεων και των χρηματοοικονομικών αναφορών που απορρέουν από το ΔΠΧΑ 17 (IFRS 17).

- Advertisement -

Στο πλαίσιο του έργου υλοποίησης, η Universal Life θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο λογιστικό της σύστημα με τη λύση S/4HANA Financials. Η ομαλή  ενσωμάτωση μεταξύ της λύσης SAP S/4HANA Financials και του Financials Products Subledger για τους σκοπούς του ΔΠΧΑ 17 (IFRS 17), θα επιτρέψει στην Εταιρεία να αξιοποιήσει συνέργειες μεταξύ της Οικονομικής Διεύθυνσης και του Αναλογιστικού Τμήματος και θα απλοποιήσει την επεξεργασία σύνθετων ασφαλιστικών προϊόντων.

Το ΔΠΧΑ 17 (IFRS 17) είναι ένα πρότυπο που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων τον Μάιο του 2017. Θα αντικαταστήσει το ΔΠΧΑ 4 (IFRS 4) για τη λογιστική απεικόνιση ασφαλιστήριων συμβολαίων και θα έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Το νέο λογιστικό πρότυπο, η AI, ο μετασχηματισμός και τα φορολογικά κυριαρχούν στην ατζέντα του ασφαλιστικού κλάδου

Για 14η συνεχόμενη χρονιά, η KPMG στην Ελλάδα, προχώρησε στη δημοσίευση της Ετήσιας Έκθεσης για την Ασφαλιστική Αγορά για το 2024

KPMG: ΔΠΧΑ 17 – Οι διαφοροποιήσεις εστιάζονται στην επιμέτρηση συμβολαίων μακράς διάρκειας 

Οι σημαντικές διαφοροποιήσεις του προτύπου εστιάζονται κυρίως στην επιμέτρηση για τα συμβόλαια μακράς διάρκειας, όπου οι εταιρείες θα πρέπει πλέον να εκτιμήσουν

Μετρώντας τις επιδόσεις των λογιστικών προτύπων ΔΠΧΑ 17

Πώς ερμηνεύει η μεγάλη συμβουλευτική ΕΥ τις αλλαγές για τις ασφαλιστικές επιχειρήσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Tiresias4Business: Νέο ψηφιακό οικοσύστημα πληροφόρησης για εταιρικούς χρήστες

Η Τειρεσίας υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων, ενώ παράλληλα συμβάλει στη μείωση του πιστωτικού κινδύνου, στη διαφάνεια των συναλλαγών και στη βιώσιμη ανάπτυξη

Η LiveOn λανσάρει την EventAtlas: τη νέα πλατφόρμα για ολοκληρωμένη διαχείριση εγγραφών & συμμετοχών για events

Η LiveOn ανακοινώνει το λανσάρισμα της EventAtlas, μια νέα, all-in-one λύση για τη διαχείριση συμμετοχών σε events

Με τη συμμετοχή της NAK Insurance Brokers ξεκινά την Τετάρτη 22/4 το Delphi Economic Forum XI

Ο CEO Νίκος Κατσιμπέρης θα λάβει μέρος στο πάνελ με τίτλο «From Prevention to Protection: Greece's NatCat Strategy»

Το MDRT Hellas για την απώλεια της Φωτεινής Μόσχου

«Με βαθιά θλίψη αποχαιρετούμε τη Φωτεινή Μόσχου, ένα νέο μέλος της οικογένειας του MDRT Academy, που έφυγε τόσο ξαφνικά και άδικα από τη ζωή»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Μάθετε τι αλλάζει στην Generali Hellas από τις 6 Μαΐου

Οι αλλαγές στα προγράμματα Life On, Medical Safety, Medical Family και τα ετήσια αποτελέσματα

Tiresias4Business: Νέο ψηφιακό οικοσύστημα πληροφόρησης για εταιρικούς χρήστες

Η Τειρεσίας υποστηρίζει τη λήψη αποφάσεων, ενώ παράλληλα συμβάλει στη μείωση του πιστωτικού κινδύνου, στη διαφάνεια των συναλλαγών και στη βιώσιμη ανάπτυξη

Γ. Χατζηθεοδοσίου: Προς θετική κατεύθυνση τα νέα μέτρα, αλλά πάλι χωρίς μειώσεις έμμεσων φόρων

Ως προς τη ρύθμιση οφειλών, ο Πρόεδρος του ΕΕΑ πιστεύει ότι μια νέα λύση 120 δόσεων θα βοηθούσε ουσιαστικά και χωρίς δημοσιονομικό κόστος

Πιστοποίηση Best Practice για τη στρατηγική ανταμοιβών της NN Hellas

Στόχος της στρατηγικής Total Rewards είναι η ουσιαστική και δίκαιη αναγνώριση της συνεισφοράς κάθε εργαζομένου

Η Εθνική Ασφαλιστική επενδύει στη νέα γενιά στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2026

Η εταιρεία ανέδειξε το δυναμικό της περιβάλλον, όπου οι νέοι μπορούν να αξιοποιήσουν την τεχνολογία για να εξελιχθούν και να καινοτομήσουν