back to top
19.3 C
Athens
Σάββατο 23 Μαΐου 2026

Η Universal Life αντιμετωπίζει τις προκλήσεις του νέου προτύπου IFRS 17 με λύσεις SAP

Η Universal Life επιλέγει τη λύση SAP S/4HANA® for financial products subledger, insurance option, στοχεύοντας στον χρηματοοικονομικό μετασχηματισμό της καθώς και στη συμμόρφωση με τις προκλήσεις του νέου Διεθνούς Προτύπου Χρηματοοικονομικής Αναφοράς – ΔΠΧΑ 17 (IFRS 17). Το έργο θα υλοποιηθεί από τους εξουσιοδοτημένους συνεργάτες της SAP, impovIT Global Ltd και AMS-Advanced Management Solutions Ltd.

Ένα από τα βασικά στοιχεία του ΔΠΧΑ 17 (IFRS 17) είναι η βελτίωση της ποιότητας των χρηματοοικονομικών πληροφοριών ενσωματώνοντας σε αυτές εκτιμήσεις κινδύνου και μετρήσεις απόδοσης, κάτι που θα βοηθήσει στην καλύτερη αναγνώριση των κινδύνων που συνεπάγεται η έκδοση ασφαλιστηρίων συμβολαίων, ενώ παράλληλα θα παρέχει σε ενδιαφερόμενα μέρη πιο ουσιαστικές πληροφορίες για την καλύτερη κατανόηση της οικονομικής θέσης, της απόδοσης και των κινδύνων μιας ασφαλιστικής επιχείρησης.

- Advertisement -

Η βελτιωμένη συνέπεια και διαφάνεια στην παρουσίαση των χρηματοοικονομικών πληροφοριών θα βοηθήσει ασφαλιστικούς οργανισμούς, όπως η Universal Life, να  βελτιώσουν τα συστήματα διακυβέρνησής τους, να ενδυναμώσουν τους ισολογισμούς τους και να προσφέρουν καλύτερη προστασία στους ασφαλισμένους τους.

Το έργο υλοποίησης περιλαμβάνει τις λύσεις S/4HANA Financial Products Subledger, Profitability and Performance Management και SAP Analytics Cloud. Οι λύσεις αυτές καλύπτουν την διαχείριση των ασφαλιστικών και αναλογιστικών δεδομένων, τους υπολογισμούς που είναι σχετικοί με τα Διεθνή Πρότυπα Χρηματοοικονομικής Αναφοράς, την ενσωμάτωση με το Γενικό Καθολικό καθώς και την προετοιμασία των γνωστοποιήσεων και των χρηματοοικονομικών αναφορών που απορρέουν από το ΔΠΧΑ 17 (IFRS 17).

- Advertisement -

Στο πλαίσιο του έργου υλοποίησης, η Universal Life θα αντικαταστήσει το υφιστάμενο λογιστικό της σύστημα με τη λύση S/4HANA Financials. Η ομαλή  ενσωμάτωση μεταξύ της λύσης SAP S/4HANA Financials και του Financials Products Subledger για τους σκοπούς του ΔΠΧΑ 17 (IFRS 17), θα επιτρέψει στην Εταιρεία να αξιοποιήσει συνέργειες μεταξύ της Οικονομικής Διεύθυνσης και του Αναλογιστικού Τμήματος και θα απλοποιήσει την επεξεργασία σύνθετων ασφαλιστικών προϊόντων.

Το ΔΠΧΑ 17 (IFRS 17) είναι ένα πρότυπο που εκδόθηκε από το Συμβούλιο Διεθνών Λογιστικών Προτύπων τον Μάιο του 2017. Θα αντικαταστήσει το ΔΠΧΑ 4 (IFRS 4) για τη λογιστική απεικόνιση ασφαλιστήριων συμβολαίων και θα έχει ισχύ από την 1η Ιανουαρίου 2023.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Universal Life: Στρατηγική συνεργασία με τον Όμιλο ΙΑΣΩ για αναβαθμισμένες υπηρεσίες υγείας στην Ελλάδα

Στο πλαίσιο της συνεχούς ενίσχυσης και διεύρυνσης του δικτύου της, με στόχο την αποτελεσματική κάλυψη αναγκών των ασφαλισμένων της σε Κύπρο και εξωτερικό

Όμιλος Φωτιάδη: Οι δηλώσεις για το ασφαλιστικό mega deal με την Alpha Bank

O κυπριακός όμιλος προβλέπεται να διατηρήσει σημαντική συμμετοχή στο ενοποιημένο σχήμα Universal Life-Altius, με τη διοίκηση να ασκείται από κοινού

Το νέο λογιστικό πρότυπο, η AI, ο μετασχηματισμός και τα φορολογικά κυριαρχούν στην ατζέντα του ασφαλιστικού κλάδου

Για 14η συνεχόμενη χρονιά, η KPMG στην Ελλάδα, προχώρησε στη δημοσίευση της Ετήσιας Έκθεσης για την Ασφαλιστική Αγορά για το 2024

KPMG: ΔΠΧΑ 17 – Οι διαφοροποιήσεις εστιάζονται στην επιμέτρηση συμβολαίων μακράς διάρκειας 

Οι σημαντικές διαφοροποιήσεις του προτύπου εστιάζονται κυρίως στην επιμέτρηση για τα συμβόλαια μακράς διάρκειας, όπου οι εταιρείες θα πρέπει πλέον να εκτιμήσουν

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Στην Trastor 3 ακίνητα της Εθνικής Ασφαλιστικής

Έναντι τιμήματος 38,6 εκατ. ευρώ – Δείτε τη σχετική ανακοίνωση

13th Digital Banking Forum powered by Salesforce: «Οι ευκαιρίες και οι προκλήσεις της επόμενης γενιάς του ΑΙ για τον χρηματοπιστωτικό τομέα»

Το #dbfo26 πραγματοποιείται υβριδικά στο Divani Caravel και στην πλατφόρμα LiveOn Events+ στις 26/5, υπό τη διοργάνωση της ethosEvents

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

eSafe Cyber Security Hellas και Cato Networks ανέδειξαν το μέλλον του AI-native SASE

Ένα exclusive roundtable event, αφιερωμένo στις νέες αρχιτεκτονικές ασφάλειας και στη μετάβαση σε AI-native υποδομές

ΕΥΡΩΠΗ Holdings: Ξεκινά η διαδικασία συγχώνευσης με την CrediaBank

Ν. Μακρόπουλος: «Επιταχύνουμε συνδυάζοντας τις ικανότητές μας στην ασφαλιστική αναδοχή και μεσιτεία με το πανελλαδικό δίκτυο διανομής και την ψηφιακή εμβέλεια της τράπεζας»

Δ. Μαζαράκης από την Ύδρα: Καμία πρόοδος στην Υγεία

Τι απάντησε ο CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής σε σχετική ερώτηση του «IW» στην 26η Συνάντηση των (Αντ)ασφαλιστών

Διήμερο webinar ΕΕΑ-ΕΙΑΣ για την επίδραση της ΤΝ στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση

Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί σε 2 διαδικτυακές συναντήσεις, 25 και 27 Μαΐου – Δείτε τη θεματολογία και τους εισηγητές, δηλώστε δωρεάν συμμετοχή