Mapfre: Αύξηση 6,2% στα ασφάλιστρα το α’ εξάμηνο του έτους 

Αύξηση 6,2% στα 11 δις. ευρώ εμφανίζουν τα ακαθάριστα εγγεγραμμένα ασφάλιστρα της Mapfre το πρώτο εξάμηνο του 2021 σε σχέση με την αντίστοιχη χρονική περίοδο του 2020, σύμφωνα με επίσημη προαναγγελία του ισπανικού ασφαλιστικού ομίλου ενόψει της επίσης ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων εξαμήνου στις 26 Ιουλίου. Βασικός καταλύτης της αύξησης ήταν η σχεδόν διπλάσια αύξηση (11,2%) των ασφαλίστρων στον αντασφαλιστικό βραχίονα της Mapfre, Mapfre Re.

Oπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση, «Η προαναγγελία των στοιχείων αποτελεί μέρος της δέσμευσής μας για διαφάνεια και επιτρέπει στο επενδυτικό κοινό να ακολουθεί τη συμπεριφορά βασικών δεικτών λίγες μέρες πριν την έγκριση και δημοσίευση των οικονομικών καταστάσεων»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που γνωστοποιήθηκαν, στον βραχίονα οδικής βοήθειας Mapfre Asistencia κατεγράφη μείωση των ασφαλίστρων κατά 26,9% (στα 246,9 εκατ. ευρώ), εξέλιξη που πιθανώς σχετίζεται εν μέρει με τους περιορισμούς στην κυκλοφορία λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού. Στην περιοχή της Βόρειας Αμερικής τα ασφάλιστρα μειώθηκαν κατά 8,1% (με το ύψος τους να διαμορφώνεται στα 1,03 δις. ευρώ), ενώ στις αγορές Ευρώπης και Ασίας κατεγράφη μείωση 4,9%, με το ύψος των ασφαλίστρων να διαμορφώνεται στα 738 εκατ. ευρώ. Στην αγορά της Ισπανίας τα ασφάλιστρα αυξήθηκαν κατά 6,9%  στα 4,25 δις. ευρώ, ενώ στη Λατινική Αμερική σημείωσαν εντυπωσιακό άλμα 51,9% (!) και έφτασαν στο 1,35 δις. ευρώ.

Η προαναγγελία οικονομικών στοιχείων έρχεται σε συνέχεια της αύξησης κερδών 37% που εμφάνισε η Mapfre σε επίπεδο ομίλου το πρώτο τρίμηνο του έτους (173,3 εκατ. ευρώ), με εμφανή ενίσχυση του  αντασφαλιστικού κλάδου που αποτυπώθηκε και στη βελτίωση του συνδυασμένου δείκτη κατά 14,2 ποσοστιαίες μονάδες στο 95,1%, χάρη σε μια «ήσυχη» -σε γενικές γραμμές- περίοδο όσον αφορά στις φυσικές καταστροφές.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*