Την ολλανδική ασφαλιστική μεσιτική Heinenoord αποκτά η NN Group

Πλειοψηφικό μερίδιο (70%) στην μεσιτική εταιρεία ασφαλίσεων Heinenoord αποκτά η NN Group, καθώς κατέληξε σε συμφωνία με την Qmulus Invest B.V. και την AS Holding B.V. Πρόκειται για ένα σημαντικό deal για τον όμιλο ΝΝ, το οποίο υπολογίζεται στα 130 εκατ. ευρώ περίπου. Βάσει της συμφωνίας η ΝΝ έχει τη δυνατότητα εξαγοράς και του υπόλοιπου 30% εντός 4 ετών. Για την ολοκλήρωση της συμφωνίας απαιτούνται οι εγκρίσεις των αρμόδιων ρυθμιστικών αρχών και αναμένεται στα τέλη του έτους.

Η Heinenoord είναι ένας από τους μεγαλύτερους ασφαλιστικούς μεσίτες και πάροχους υπηρεσιών στην ολλανδική ασφαλιστική αγορά, προσφέροντας, μεταξύ άλλων, διαχείριση των ασφαλιστηρίων συμβολαίων, υπηρεσίες ανάληψης υποχρεώσεων και τη διαχείριση αξιώσεων.

Σχολιάζοντας τα παραπάνω, ο David Knibbe, Διευθύνων Σύμβουλος NN Group σημείωσε:

«Η NN πιστεύει ακράδαντα στο μέλλον της ενδιάμεσης συμβουλευτικής αγοράς και στην προστιθέμενη αξία που έχει η συμβουλή του μεσίτη για τους πελάτες. Η συντριπτική πλειοψηφία της διανομής εκτός ζωής περνά από το κανάλι του μεσίτη. Η ασφαλιστική αγορά αλλάζει ταχύτατα με νέες προτάσεις πελατών, ενοποίηση στη διανομή, ψηφιοποίηση και την αυξανόμενη σημασία των εξουσιοδοτημένων πρακτόρων και παρόχων υπηρεσιών, οι οποίοι προσφέρουν ένα ευρύ φάσμα ασφαλιστικών υπηρεσιών. Καθώς η Heinenoord διαδραματίζει ενεργό ρόλο στην αλυσίδα αξίας μεταξύ πελατώ και ασφαλιστικών εταιρειών, αυτή η εξαγορά θα ενισχύσει τις δυνατότητες διανομής μας και θα ενισχύσει την ηγετική μας θέση στην ολλανδική αγορά εκτός ζωής. Η NN έχει δεσμευτεί να συνεχίσει την επιτυχημένη στρατηγική του Heinenoord για να φτάσει στην 5η θέση στην Ολλανδία. Η Heinenoord θα διατηρήσει την ανεξάρτητη θέση της ως μεσίτης και θα παραμείνει αφοσιωμένη στην εξυπηρέτηση των μακροχρόνιων πελατειακών σχέσεων και συνεργασιών της.»

η σχετική ανακοίνωση

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*