back to top
29.7 C
Athens
Σάββατο 27 Ιουνίου 2026

Οι Ξένες Επενδύσεις και οι Μεταρρυθμίσεις στο 4th InvestGR Forum 2021

To 4th InvestGR Forum 2021: Reforming the Greek Economy θα πραγματοποιηθεί φέτος στις 14 Ιουλίου (ATHENS HILTON) και θα έχει υβριδική μορφή, σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.

Κεντρική θεματική του φετινού InvestGR Forum είναι η σύνδεση των Ξένων Άμεσων Επενδύσεων με τις Μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα.

- Advertisement -

Στο εναρκτήριο πάνελ, η ΕΥ Ελλάδος θα παρουσιάσει, κατ’ αποκλειστικότητα και σε πρώτη πανελλήνια παρουσίαση στο InvestGR Forum, τα ευρήματα της έρευνας που διεξάγει η ΕΥ σε παγκόσμια κλίμακα, με τίτλο: “Attractiveness Survey”.

Συγκεκριμένα, θα παρουσιαστούν και θα αναλυθούν τα πρώτα ευρήματα της έρευνας της ΕΥ, «Attractiveness Survey: Ελλάδα 2021», με θέμα την ελκυστικότητα της Ελλάδας ως επενδυτικού προορισμού.

- Advertisement -

Η τρίτη έκδοση της ετήσιας έρευνας της EY θα αποτυπώσει τις απόψεις της επενδυτικής κοινότητας για την Ελλάδα, τα πλεονεκτήματα και τις αδυναμίες της χώρας ως επενδυτικού προορισμού, καταγράφοντας, επίσης, τις επιδόσεις της στην προσέλκυση ξένων  άμεσων επενδύσεων (ΞΑΕ) κατά το περασμένο έτος, καθώς και την πορεία της ως επενδυτικού προορισμού συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια.

Στα υπόλοιπα πάνελ του Forum, Υπουργοί της Κυβέρνησης θα παρουσιάσουν τις βασικές μεταρρυθμίσεις και τα σχέδια τους στους τομείς ευθύνης τους, ενώ θα υπάρξουν και θεματικά πάνελ για την Καινοτομία, τη Βιώσιμη Ανάπτυξη και τις Πράσινες Επενδύσεις, καθώς και μια ενότητα κατά την οποία CEOs θα παρουσιάσουν ο καθένας από ένα πρόβλημα και την προτεινόμενη λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Το 4th InvestGR Forum 2021: Reforming the Greek Economy πραγματοποιείται με την υποστήριξη και την αιγίδα της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, του Υπουργείου Εξωτερικών και του ΣΕΒ σύνδεσμος επιχειρήσεων βιομηχανιών, ενώ σημαντικά ΜΜΕ είναι Χορηγοί Επικοινωνίας.

Στρατηγικοί Χορηγοί του 4th InvestGR Forum 2021 είναι οι EY Ελλάδος και JTI, ενώ Χορηγοί και Υποστηρικτές είναι οι εταιρείες ABBVIE, ΑΔΜΗΕ, ΑΘΗΝΑΪΚΗ ΖΥΘΟΠΟΙΪΑ, AVRAMAR, HEWLETT PACKARD ENTERPRISE, HUAWEI, INTERAMERICAN, MIRUM HELLAS, OTIS, PFIZER, ROCHE, ΣΦΕΕ, ALPHA BANK, HILL INTERNATIONAL, NN HELLAS.

Για τη διαδικτυακή παρακολούθηση, μπορείτε να εγγραφείτε εδώ: http://investgr.eu/en/home-conference-en

Σχετικές δημοσιεύσεις

Live Vidcast με τον Αντ. Τσακνάκη: «Αν ήξερες πώς μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα ταξιδεύει από χώρα σε χώρα»

Συζήτηση του Country Lead, Anytime by Interamerican Romania, με τον Διευθυντή Σύνταξης του «IW» Λ. Ρόδη, στο πλαίσιο του 19th Insurance Conference – #inco26

Οι «Resilience Stories» της Interamerican δείχνουν τι σημαίνει ανθεκτικότητα στην πράξη

Αναδεικνύοντας τη σημασία της προσαρμοστικότητας και της ετοιμότητας απέναντι στις προκλήσεις ενός διαρκώς μεταβαλλόμενου κόσμου – Δείτε το 1ο επεισόδιο

Interamerican: Δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία με οδηγό τη βιωσιμότητα

Μια χρονιά ουσιαστικής προόδου στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στις δραστηριότητές του καταγράφει ο Όμιλος στη 14η «Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,24% ο ΕΔΑ του 2024

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF

Κ. Κουτσόπουλος: Καταπολέμηση απάτης και εξοικονόμηση πόρων με την πλατφόρμα CoReact

Μια ΑΙ λύση σχεδιασμένη με γνώμονα τις ανάγκες των ασφαλιστικών εταιρειών παρουσίασε ο CPO της Covariance στο #inco26

Ξεπέρασε το 8% η αύξηση ασφαλίστρων υγείας για πάνω από τους μισούς ασφαλισμένους το 2026

Η ανάλυση της αρμόδιας Ανεξάρτητης Αρχής αναδεικνύει ζητήματα κατανομής των αυξήσεων, επαρκούς τεκμηρίωσης και ενημέρωσης των ασφαλισμένων

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Ευτελούς αξίας ασφάλιστρα αυτοκινήτου, τι μας είπε ο Νικόλαος Μακρόπουλος

Είχε, για μία ακόμα φορά, το θάρρος ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστικής να αναφερθεί στη ριζωμένη εμπορική πολιτική των ΕΠΥ

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 6,24% ο ΕΔΑ του 2024

Δείτε την αναλυτική ανακοίνωση

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Γ. Καραβίας: «Φτάνουμε εκεί που δεν πηγαίνει κανείς»

Τι δήλωσε ο ιδρυτής και CEO της Karavias κατά τη βράβευσή του στο 19th Insurance Conference – #inco26

DOTSOFT ΑΕ: Στρατηγική επένδυση για επιτάχυνση ανάπτυξης και διεθνούς παρουσίας

Τι σηματοδοτεί η απόκτηση μειοψηφικού ποσοστού συμμετοχής από το επενδυτικό κεφάλαιο Diorama Investments II RAIF