Σύψας: Μέσα Αυγούστου το 4ο κύμα στην Ελλάδα

Προειδοποίηση για ένα νέο κύμα της πανδημίας εξαιτίας της μετάλλαξης με το στέλεχος Δέλτα ο καθηγητής Λοιμωξιολογίας Νίκος Σύψας. Το τέταρτο πανδημικό κύμα είναι προ των πυλών, σύμφωνα με τον καθηγητή.

Νέο «τσουνάμι» της πανδημίας αναμένεται στην χώρα, αφού «ήδη στην Ελλάδα έχουμε κρούσματα με το στέλεχος Δέλτα και στην Κρήτη και στα νησιά και στην Αττική» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Σύψας μιλώντας στο Μega. Ο ίδιος προέβλεψε ότι η μετάλλαξη «σύντομα θα καλύψει όλη την Ελλάδα».

Την ανησυχία του εξέφρασε ο καθηγητής για το «μεγάλο κομμάτι του λαού μας» που είναι ανεμβολίαστο και εκτίμησε ότι οι συνέπειες του πανδημικού κύματος θα είναι ορατές στα «μέσα Αυγούστου». Ο καθηγητής εξήγησε ότι η συγκεκριμένη μετάλλαξη μολύνει περισσότερο νέους ανθρώπους «γιατί είναι αυτοί που έχουν μεγαλύτερη κινητικότητα». Δεν είναι τυχαίο σύμφωνα με τον καθηγητή ότι ο μέσος όρος ηλικίας των νέων κρουσμάτων είναι τα 27 έτη.

Δυσοίωνες είναι οι προβλέψεις γιατί προς το παρόν σε αυτές τις ηλικίες δεν προκαλείται πίεση στο ΕΣΥ. Ωστόσο, όταν η μετάδοση θα απλωθεί σε «άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή με υποκείμενα νοσήματα που για κάποιο παράξενο λόγο δεν έχουν εμβολιαστεί κι εκεί θα πιεστεί το ΕΣΥ». Τότε, σύμφωνα με τον κ. Σύψα θα προκύψει κίνδυνος και πρόβλημα για την κοινωνία μας.

Επίσης, ο καθηγητής σημείωσε ότι ναι μεν οι νέοι έχουν πιο ήπια συμπτώματα αλλά όχι μηδενικές πιθανότητες να εισέλθουν σε ΜΕΘ. Ο κ.Σύψας τόνισε «δεν έχουμε την πολυτέλεια να χάσουμε ούτε έναν νέο άνθρωπο» και τάχθηκε υπέρ του εμβολιασμού των νέων.

διαβάστε στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*