18.000 νέα ραντεβού μετά την παροχή της «Κάρτας Ελευθερίας»

Αυξημένο ενδιαφέρον σημειώθηκε για την «Κάρτα Ελευθερίας» όπως κατέδειξε ο αριθμός των ραντεβού που έκλεισαν νέοι μέσα σε μια ημέρα. Σημειώνεται πως οι εμβολιασμένοι νέοι 18 έως 25 ετών, έστω με μια δόση, δικαιούνται την προπληρωμένη κάρτα 150 ευρώ.

Συγκεκριμένα, χθες  18.000 νέοι αυτής της ηλικίας προχώρησαν στον ορισμό ραντεβού, σύμφωνα με τα στοιχεία που μετέδωσε ο ΣΚΑΪ. Αξίζει να διευκρινιστεί ότι πριν τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για το «προνόμιο» των εμβολιαζόμενων νέων  ο ημερήσιος μέσος όρος των νέων ραντεβού κυμαίνονταν σε 8.000 με 9.000.

Οι δικαιούχοι θα έχουν στην διάθεση τους την «Κάρτα Ελευθερίας» από το δεύτερο δεκαήμερο του Ιουλίου. Ειδικότερα, η συγκεκριμένη κάρτα θα μπορεί να αποθηκευτεί στα κινητά τηλέφωνα ως μια εφαρμογή, ενώ οι νέοι που δεν διαθέτουν κινητά νέας τεχνολογίας θα μπορούν να έχουν την freedom pass  με τη μορφή βεβαίωσης. Όπως αποσαφηνίστηκε κατά την παρουσίαση της πρωτοβουλίας, η κάρτα θα μπορεί να λειτουργήσει ως ψηφιακό πορτοφόλι στο οποίο θα χρεώνονται οι δραστηριότητες που αφορούν ταξίδια και ψυχαγωγία . Το προπληρωμένο ποσό  θα καλύπτει μετακινήσεις για ταξίδια και καταλύματα (συμπεριλαμβανομένων και κάαμπινγκ) αλλά και εισιτήρια για σινεμά, θέατρα, συναυλίες, μουσεία κ.ά. Το μέτρο αφορά συνολικά  περίπου  940.000 νέοι.

διαβάστε αναλυτικά στο virus.com.gr

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*