back to top
31.3 C
Athens
Τετάρτη 9 Ιουλίου 2025

Η Generali εξαγοράζει και την AXA στη Μαλαισία

Σε μια νέα σημαντική κίνηση εξαγοράς προχωρά ο όμιλος Generali, αυτή τη φορά για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες της AXA στη Μαλαισία.

Συγκεκριμένα, η Generali θα αποκτήσει το 53% της AXA Affin General Insurance Berhad (49,99% από την AXA και 3% από την Affin και μικρομετόχους) και το 70% της AXA Affin Life Insurance Berhad (49% από την AXA και 21% από την Affin), αντίστοιχα.

- Advertisement -

Ο Όμιλος υπέβαλε επίσης αίτηση στην τοπική ρυθμιστική αρχή για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της MPI Generali Insurans Berhad (MPI Generali) από την Multi-Purpose Capital Holdings Berhad (MPHB Capital).

Βάσει της συμφωνίας, η AXA θα πουλήσει τις μετοχές της στην AAGI και την AALI έναντι 140 εκατ. ευρώ (σε μετρητά). Το συνολικό ποσό της συναλλαγής ανέρχεται σε 262 εκατ. ευρώ.

- Advertisement -

Νούμερο 2 στο κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων της Μαλαισίας, μπαίνει και στον κλάδο Ζωής

Πρακτικά, η Generali θα λειτουργεί στη Μαλαισία μέσω δύο εταιριών, μία στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων και μία στον κλάδο ζωής. Στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων, η Generali σχεδιάζει να συγχωνεύσει τις εργασίες της MPI Generali με την AXA Affin General Insurance.

Μόλις ολοκληρωθούν οι συναλλαγές, η Generali θα κατέχει το 70% και στις δύο εταιρίες, οι οποίες θα λειτουργούν με το όνομα Generali. Η Affin Bank θα διατηρήσει το υπόλοιπο 30%. Οι συναλλαγές υπόκεινται στους συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της λήψης κανονιστικών εγκρίσεων, και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το δεύτερο τρίμηνο 2022.

Με τη συναλλαγή αυτή, η Generali θα γίνει η νούμερο 2 μεγαλύτερη ασφαλιστική κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων στη Μαλαισία ενώ θα αποκτήσει παρουσία και στον κλάδο ζωής, σύμφωνα πάντα με τη στρατηγική της για την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης σε αγορές υψηλού δυναμικού.

Παράλληλα, θα συνάψει αποκλειστική συμφωνία με την Affin Bank για την πώληση συμβατικών προϊόντων περιουσίας και ατυχημάτων και ζωής μέσω bancassurance.

Όπως δήλωσε ο Jaime Anchústegui Melgarejo, CEO International, Generali Group: “Οι συναλλαγές είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τη στρατηγική της Generali να ενισχύσει την ηγετική της θέση σε αγορές υψηλού δυναμικού, όπως η Μαλαισία, η οποία αντιπροσωπεύει μια πολύ ελκυστική ευκαιρία καθώς φιλοξενεί έναν αυξανόμενο πληθυσμό μεσαίας τάξης και έχει ποσοστό ασφαλιστικής διείσδυσης που είναι ακόμα σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες πιο ώριμες αγορές στην Ασία”

Από την πλευρά του ο Rob Leonardi, Regional Officer, Generali Asia σημείωσε μεταξύ άλλων: “Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για την Generali στην Μαλαισία και για το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης στην Ασία…Φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μετασχηματισμό και ενδυνάμωση του ομίλου σε αυτή την σημαντική αγορά και προσβλέπουμε να εργαστούμε με πελάτες, εργαζόμενους, δίκτυα, συνεργάτες και διανομείς σε αυτό το ταξίδι”

 

 

Σχετικές δημοσιεύσεις

Ολοκληρώθηκε η πώληση της AXA IM στην BNP Paribas

AXA IM και BNP Paribas συναποτελούν έναν ευρωπαϊκό κολοσσό με υπό διαχείριση κεφάλαια ύψους 1,5 τρισ. ευρώ

Η Generali τίμησε τα Δίκτυα των Συνεργατών της στέλνοντας ένα δυναμικό μήνυμα για το αύριο της ασφαλιστικής αγοράς

Με απόλυτη επιτυχία πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες η Εκδήλωση Συνεργατών της Generali, στον ιδιαίτερο χώρο του “Domus – Αστέρια Γλυφάδας”.

H Generali στο Release Athens Festival!

Η Generali συμμετέχει δυναμικά στο φετινό Release Athens Festival 2025, έναν από τους πιο αγαπημένους μουσικούς θεσμούς της πόλης

H Generali χορηγός του Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής

Η Generali, συνεπής στη δέσμευσή της για στήριξη του πολιτισμού και της τοπικής κοινωνίας, αποτελεί χορηγό του Φεστιβάλ Βαλκανικής Μουσικής

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Νέα Συλλογική Σύμβαση για τον ασφαλιστικό κλάδο

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ) υπέγραψαν

Αλλαγές στο σκηνικό της αντασφάλισης το 2025

Εξασφαλίστηκαν κατά τις ανανεώσεις των συμβάσεων καλύτεροι όροι και μειώσεις τιμών προσαρμοσμένες στον κίνδυνο για τις συμβάσεις περιουσίας

Ένα «Big Beautiful» νομοσχέδιο, πολλά εμπόδια σε υγεία-ασφάλιση

Οι πιθανές συνέπειες του νομοσχεδίου Τραμπ για τους έως τώρα δικαιούχους, τους παρόχους υγείας και τις ασφαλιστικές

Ιταλία: Πονοκέφαλος τα πατίνια (και) για τις ασφαλιστικές

Η νέα, αυστηρότερη νομοθεσία για τα ηλεκτρικά πατίνια φέρνει αλλαγές στον δρόμο, πιθανότατα και στην ασφαλιστική τιμολογιακή πολιτική

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Συνάντηση με ιστορικά χαρακτηριστικά στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών

Για πρώτη φορά σε κοινό τραπέζι ΕΑΕΕ και Σωματεία Διαμεσολάβησης – Πρωτοβουλία του Γιάννη Χατζηθεοδοσίου με ουσιαστικό διάλογο για την ιδιωτική ασφάλιση

Πάνω από 400 στελέχη στο καλοκαιρινό ραντεβού του ΣΕΣΑΕ

Ο ΣΕΣΑΕ πραγματοποίησε στις 25 Ιουνίου την καλοκαιρινή του εκδήλωση στο Manor House του GOLF PRIVE της Γλυφάδας

Η ετήσια καλοκαιρινή συνάντηση του ΣΕΣΑΕ

Πιστός στο ραντεβού του ο ΣΕΣΑΕ πραγματοποίησε, ακόμη μια χρονιά, την καλοκαιρινή του εκδήλωση, την Τετάρτη 25 Ιουνίου 2025

Ο Γιώργος Γεωργίου στο ΔΣ της Mind The Hack

Ο Γ. Γεωργίου έχει θητεύσει σε Allianz Global Investors, Invesco, Bank of America Merrill Lynch, Deutsche Bank, UBS, ΕΚΤ και FCA

Νέα Συλλογική Σύμβαση για τον ασφαλιστικό κλάδο

Η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών Ελλάδος (ΕΑΕΕ) και η Ομοσπονδία Ασφαλιστικών Συλλόγων Ελλάδος (ΟΑΣΕ) υπέγραψαν