Ο κ. Jaime Anchústegui Melgarejo, CEO International της Generali

Η Generali εξαγοράζει και την AXA στη Μαλαισία

Σε μια νέα σημαντική κίνηση εξαγοράς προχωρά ο όμιλος Generali, αυτή τη φορά για την απόκτηση πλειοψηφικού ποσοστού από τις ασφαλιστικές δραστηριότητες της AXA στη Μαλαισία.

Συγκεκριμένα, η Generali θα αποκτήσει το 53% της AXA Affin General Insurance Berhad (49,99% από την AXA και 3% από την Affin και μικρομετόχους) και το 70% της AXA Affin Life Insurance Berhad (49% από την AXA και 21% από την Affin), αντίστοιχα.

Ο Όμιλος υπέβαλε επίσης αίτηση στην τοπική ρυθμιστική αρχή για την απόκτηση των υπόλοιπων μετοχών της MPI Generali Insurans Berhad (MPI Generali) από την Multi-Purpose Capital Holdings Berhad (MPHB Capital).

Βάσει της συμφωνίας, η AXA θα πουλήσει τις μετοχές της στην AAGI και την AALI έναντι 140 εκατ. ευρώ (σε μετρητά). Το συνολικό ποσό της συναλλαγής ανέρχεται σε 262 εκατ. ευρώ.

Νούμερο 2 στο κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων της Μαλαισίας, μπαίνει και στον κλάδο Ζωής

Πρακτικά, η Generali θα λειτουργεί στη Μαλαισία μέσω δύο εταιριών, μία στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων και μία στον κλάδο ζωής. Στον κλάδο περιουσίας και ατυχημάτων, η Generali σχεδιάζει να συγχωνεύσει τις εργασίες της MPI Generali με την AXA Affin General Insurance.

Μόλις ολοκληρωθούν οι συναλλαγές, η Generali θα κατέχει το 70% και στις δύο εταιρίες, οι οποίες θα λειτουργούν με το όνομα Generali. Η Affin Bank θα διατηρήσει το υπόλοιπο 30%. Οι συναλλαγές υπόκεινται στους συνήθεις όρους κλεισίματος, συμπεριλαμβανομένης της λήψης κανονιστικών εγκρίσεων, και αναμένεται να ολοκληρωθούν έως το δεύτερο τρίμηνο 2022.

Με τη συναλλαγή αυτή, η Generali θα γίνει η νούμερο 2 μεγαλύτερη ασφαλιστική κλάδου περιουσίας και ατυχημάτων στη Μαλαισία ενώ θα αποκτήσει παρουσία και στον κλάδο ζωής, σύμφωνα πάντα με τη στρατηγική της για την ενίσχυση της ηγετικής της θέσης σε αγορές υψηλού δυναμικού.

Παράλληλα, θα συνάψει αποκλειστική συμφωνία με την Affin Bank για την πώληση συμβατικών προϊόντων περιουσίας και ατυχημάτων και ζωής μέσω bancassurance.

Όπως δήλωσε ο Jaime Anchústegui Melgarejo, CEO International, Generali Group: “Οι συναλλαγές είναι πλήρως ευθυγραμμισμένες με τη στρατηγική της Generali να ενισχύσει την ηγετική της θέση σε αγορές υψηλού δυναμικού, όπως η Μαλαισία, η οποία αντιπροσωπεύει μια πολύ ελκυστική ευκαιρία καθώς φιλοξενεί έναν αυξανόμενο πληθυσμό μεσαίας τάξης και έχει ποσοστό ασφαλιστικής διείσδυσης που είναι ακόμα σχετικά χαμηλό σε σύγκριση με άλλες πιο ώριμες αγορές στην Ασία”

Από την πλευρά του ο Rob Leonardi, Regional Officer, Generali Asia σημείωσε μεταξύ άλλων: “Αυτή είναι μια συναρπαστική στιγμή για την Generali στην Μαλαισία και για το στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης στην Ασία…Φιλοδοξούμε να προχωρήσουμε σε περαιτέρω μετασχηματισμό και ενδυνάμωση του ομίλου σε αυτή την σημαντική αγορά και προσβλέπουμε να εργαστούμε με πελάτες, εργαζόμενους, δίκτυα, συνεργάτες και διανομείς σε αυτό το ταξίδι”

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*