back to top
12.8 C
Athens
Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2025

89% των εργαζομένων θέλουν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες τους μέσα στον επόμενο χρόνο

Με την επικράτηση των νέων τεχνολογιών και την ταχύτατη εξέλιξή τους να έχει αλλάξει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τις αναγκαίες για τους εργαζομένους δεξιότητες και γνώσεις, με τις αλλαγές που έφερε ο Covid-19 στην αγορά εργασίας και τον ανταγωνισμό για τα ταλέντα να έχει αυξηθεί, όλο και περισσότεροι εργοδότες αναβαθμίζουν τις δεξιότητες του προσωπικού τους, ώστε να συμβαδίζουν με τις μακροχρόνιες στρατηγικές των επιχειρήσεων τους.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η LHH στην παγκόσμια σελίδα της στο LinkedIn, οι εργαζόμενοι έχουν αντιληφθεί τη μεταβαλλόμενη δυναμική του κόσμου της εργασίας και στη συντριπτική τους πλειοψηφία (89%) οι συμμετέχοντες επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες τους μέσα στον επόμενο ένα χρόνο για να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για μελλοντικούς ρόλους που ενδεχομένως θα αναλάβουν.

- Advertisement -

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας, η διαρκής αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της απασχολησιμότητας των εργαζομένων. Σύμφωνα με την LHH, κάποιος που δεν αναπτύσσει τις δεξιότητές του, έχει λιγότερες πιθανότητες να εξελιχθεί στον οργανισμό που εργάζεται και να αναλάβει πιο υψηλόβαθμους ρόλους, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται και οι πιθανότητες να διεκδικήσει με επιτυχία έναν νέο επαγγελματικό ρόλο σε άλλον οργανισμό.

Οι εργαζόμενοι είναι σημαντικό να αναζητούν ευκαιρίες ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους μέσω εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμελούν να εμπλέξουν τον εργοδότη τους σε αυτή τη διαδικασία. Είναι εξάλλου ένας τρόπος να δείξουν πως έχουν όρεξη για μάθηση, νέες ιδέες και αφοσίωση στην εταιρεία τους, στην οποία θέλουν να προσφέρουν πάντα το καλύτερο διατηρώντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους επίκαιρες.

- Advertisement -

Τι προτείνει η LHH

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αναζητούν τις σχετικές με εκπαίδευση πολιτικές της εταιρείας τους. Μια συνομιλία με τον/την υπεύθυνο/η ανθρώπινου δυναμικού ή ακόμα και με τον προϊστάμενό τους θα μπορέσει να τους δώσει μια ιδέα για πιθανές ευκαιρίες, για τα κόστη εκπαίδευσης που μπορεί να καλυφθούν από τον οργανισμό, για διαθέσιμα ενδοεταιρικά εκπαιδευτικά προγράμματα και χρονικά περιθώρια ολοκλήρωσης των προγραμμάτων αυτών.

Δεν αρκεί να επιλέξουν οι εργαζόμενοι απλά ένα αντικείμενο στο οποίο θέλουν να εκπαιδευτούν. Θα πρέπει να δείξουν στους εργοδότες τους πώς αυτή η εκπαίδευση συνδέεται με τις επιδιώξεις τους για την επαγγελματική τους πορεία και πώς αυτές οι επιδιώξεις μπορούν να υποστηρίξουν τους επιχειρηματικούς στόχους της εταιρείας τους. Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να δείξουν πώς η επένδυση αυτή που θα κάνει η εταιρεία θα αποφέρει οφέλη και στην ίδια. Θα μπορέσουν επίσης μαζί να σχεδιάσουν το πλάνο ανάπτυξης του εργαζομένου αξιοποιώντας τις νεοαποκτηθείσες δεξιότητές του στο μέγιστο.

Η Κατερίνα Βουρλογιάννη, Talent Development Director, LHH, σχολιάζει: «Οι γραμμικές πορείες σταδιοδρομίας ανήκουν σε ένα ολοένα και πιο μακρινό παρελθόν και  είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό απρόβλεπτες και επηρεαζόμενες από τις συνθήκες της αγοράς και τις αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο της εργασίας. Η ανάγκη των εταιρειών να ακολουθούν τις εξελίξεις της τεχνολογίας, να διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό όπως και να επιλέγουν και να διακρατούν τα ταλέντα που θα τις βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους κάνει τη διαρκή ανάπτυξη δεξιοτήτων πιο επιτακτική από ποτέ. Η διατήρηση ενός εργατικού δυναμικού με επίκαιρες δεξιότητες που απαντούν στις ανάγκες της σημερινής αλλά και μελλοντικής αγοράς είναι ευθύνη που βαρύνει τόσο τον ίδιο τον εργαζόμενο, όσο και τις επιχειρήσεις».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη 2025: Εστίαση στην ευεξία στον χώρο εργασίας

Με την εκστρατεία της η Ελληνική Διαβητολογική Εταιρεία αναδεικνύει την ανάγκη για ασφαλείς και ενθαρρυντικές συνθήκες στο εργασιακό περιβάλλον

Οι ασφαλιστικές εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξεύρεσης νέων στελεχών

Οι ασφαλιστικές εταιρείες αντιμετωπίζουν πρόβλημα εξεύρεσης νέων στελεχών

Allianz: Δύο αντίθετες απόψεις για την Τεχνητή Νοημοσύνη

Μια αύξηση της παραγωγικότητας κατά 0,622% θα απέφερε μείωση των θέσεων της εργασίας κατά 1%.

INTERAMERICAN: Ψυχική υγεία και εργασία

Συνέντευξη με την κα Ευαγγελία Δεμερούτη, Καθηγήτρια Εργασιακής και Οργανωσιακής Ψυχολογίας στο Eindhoven University of Technology

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

H πρώτη «έξυπνη» πόλη στην Ευρώπη, με τη σφραγίδα της COSMOTE TELEKOM

Kάτοικοι, εργαζόμενοι και επισκέπτες θα απολαμβάνουν εντός της πρότυπες και καινοτόμες τηλεπικοινωνιακές υπηρεσίες

Το 3rd Athens Property Conference ’25 έρχεται 2/12 στο Ίδρυμα Θεοχαράκη

20 έγκριτοι ομιλητές αναλύουν τα δεδομένα και τις τάσεις στα ακίνητα - Στην ατζέντα του συνεδρίου και τα ασφαλιστήρια

Παράταση προθεσμιών στο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ για ανέργους και εργαζομένους

Ως καταληκτική ημερομηνία ενεργοποίησης της επιταγής κατάρτισης ωφελούμενων και υπογραφής της Διμερούς Σύμβασης ορίζεται η 5η Ιανουαρίου 2026

Πληρωμή με IRIS από 1/12 στις λιανικές συναλλαγές – Νέες τεχνικές προδιαγραφές διασύνδεσης

Συμπλήρωση του κανονιστικού πλαισίου για τη διασύνδεση των επιχειρήσεων με τη φορολογική αρχή και την αποδοχή άμεσων πληρωμών στο σημείο πώλησης

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

7 χρόνια επιτυχίας για την Coface Ελλάδος – Η νέα στέγη στο Μαρούσι ανοίγει δρόμους για την επόμενη φάση ανάπτυξης

Η διπλή γιορτή σηματοδότησε την έναρξη νέου κεφαλαίου, καθώς η εταιρεία περνά δυναμικά στην 8η χρονιά της

Π. Κασκαρέλης: Οι προτεραιότητες της Υδρογείου Ασφαλιστικής για τα επόμενα χρόνια

«Κλείνοντας τη χρονιά με θετικό αποτύπωμα, προχωρούμε προς το 2026 με σχέδιο, συνέπεια και ανθρωποκεντρικό προσανατολισμό»

Σε πανελλαδική διεύρυνση προχωρά ο ΣΠΑΤΕ – Ριζικά ανανεωμένο το νέο Διοικητικό Συμβούλιο

Η φωνή των ασφαλιστικών διαμεσολαβητών ενισχύεται σε όλη τη χώρα, με τη δυναμική ενός σωματείου που πρωτοστατεί σε κάθε σημαντική πρωτοβουλία

Προειδοποιήσεις από τα Lloyd’s, σκέψεις για νέο επιχειρηματικό μοντέλο

Ιδιαίτερη έμφαση δίνουν στην τιμολόγηση ατυχημάτων, στον κυβερνοχώρο και στα ασφάλιστρα περιουσίας

Allianz SΕ: Δωρίζει 200.000 σε πληγέντες από φυσικές καταστροφές

Το 50% θα κατευθυνθεί στον Ερυθρό Σταυρό προς ανακούφιση των πληγέντων και το υπόλοιπο 50% σε ενέργειες πρόληψης