back to top
29 C
Athens
Τρίτη 23 Ιουνίου 2026

89% των εργαζομένων θέλουν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες τους μέσα στον επόμενο χρόνο

Με την επικράτηση των νέων τεχνολογιών και την ταχύτατη εξέλιξή τους να έχει αλλάξει τα δεδομένα σε ό,τι αφορά τις αναγκαίες για τους εργαζομένους δεξιότητες και γνώσεις, με τις αλλαγές που έφερε ο Covid-19 στην αγορά εργασίας και τον ανταγωνισμό για τα ταλέντα να έχει αυξηθεί, όλο και περισσότεροι εργοδότες αναβαθμίζουν τις δεξιότητες του προσωπικού τους, ώστε να συμβαδίζουν με τις μακροχρόνιες στρατηγικές των επιχειρήσεων τους.

Σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε η LHH στην παγκόσμια σελίδα της στο LinkedIn, οι εργαζόμενοι έχουν αντιληφθεί τη μεταβαλλόμενη δυναμική του κόσμου της εργασίας και στη συντριπτική τους πλειοψηφία (89%) οι συμμετέχοντες επιθυμούν να αναβαθμίσουν τις δεξιότητες τους μέσα στον επόμενο ένα χρόνο για να είναι καλύτερα προετοιμασμένοι για μελλοντικούς ρόλους που ενδεχομένως θα αναλάβουν.

- Advertisement -

Λαμβάνοντας υπόψη τα νέα δεδομένα στην αγορά εργασίας, η διαρκής αναβάθμιση των γνώσεων και δεξιοτήτων είναι απαραίτητη για τη διατήρηση της απασχολησιμότητας των εργαζομένων. Σύμφωνα με την LHH, κάποιος που δεν αναπτύσσει τις δεξιότητές του, έχει λιγότερες πιθανότητες να εξελιχθεί στον οργανισμό που εργάζεται και να αναλάβει πιο υψηλόβαθμους ρόλους, ενώ ταυτόχρονα μειώνονται και οι πιθανότητες να διεκδικήσει με επιτυχία έναν νέο επαγγελματικό ρόλο σε άλλον οργανισμό.

Οι εργαζόμενοι είναι σημαντικό να αναζητούν ευκαιρίες ανάπτυξης των δεξιοτήτων τους μέσω εκπαίδευσης και επιμόρφωσης, και σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να παραμελούν να εμπλέξουν τον εργοδότη τους σε αυτή τη διαδικασία. Είναι εξάλλου ένας τρόπος να δείξουν πως έχουν όρεξη για μάθηση, νέες ιδέες και αφοσίωση στην εταιρεία τους, στην οποία θέλουν να προσφέρουν πάντα το καλύτερο διατηρώντας τις γνώσεις και τις δεξιότητές τους επίκαιρες.

- Advertisement -

Τι προτείνει η LHH

Οι εργαζόμενοι πρέπει να αναζητούν τις σχετικές με εκπαίδευση πολιτικές της εταιρείας τους. Μια συνομιλία με τον/την υπεύθυνο/η ανθρώπινου δυναμικού ή ακόμα και με τον προϊστάμενό τους θα μπορέσει να τους δώσει μια ιδέα για πιθανές ευκαιρίες, για τα κόστη εκπαίδευσης που μπορεί να καλυφθούν από τον οργανισμό, για διαθέσιμα ενδοεταιρικά εκπαιδευτικά προγράμματα και χρονικά περιθώρια ολοκλήρωσης των προγραμμάτων αυτών.

Δεν αρκεί να επιλέξουν οι εργαζόμενοι απλά ένα αντικείμενο στο οποίο θέλουν να εκπαιδευτούν. Θα πρέπει να δείξουν στους εργοδότες τους πώς αυτή η εκπαίδευση συνδέεται με τις επιδιώξεις τους για την επαγγελματική τους πορεία και πώς αυτές οι επιδιώξεις μπορούν να υποστηρίξουν τους επιχειρηματικούς στόχους της εταιρείας τους. Με αυτό τον τρόπο οι εργαζόμενοι θα μπορέσουν να δείξουν πώς η επένδυση αυτή που θα κάνει η εταιρεία θα αποφέρει οφέλη και στην ίδια. Θα μπορέσουν επίσης μαζί να σχεδιάσουν το πλάνο ανάπτυξης του εργαζομένου αξιοποιώντας τις νεοαποκτηθείσες δεξιότητές του στο μέγιστο.

Η Κατερίνα Βουρλογιάννη, Talent Development Director, LHH, σχολιάζει: «Οι γραμμικές πορείες σταδιοδρομίας ανήκουν σε ένα ολοένα και πιο μακρινό παρελθόν και  είναι πλέον σε μεγάλο βαθμό απρόβλεπτες και επηρεαζόμενες από τις συνθήκες της αγοράς και τις αλλαγές που συντελούνται στον κόσμο της εργασίας. Η ανάγκη των εταιρειών να ακολουθούν τις εξελίξεις της τεχνολογίας, να διαφοροποιούνται από τον ανταγωνισμό όπως και να επιλέγουν και να διακρατούν τα ταλέντα που θα τις βοηθήσουν να επιτύχουν τους στόχους τους κάνει τη διαρκή ανάπτυξη δεξιοτήτων πιο επιτακτική από ποτέ. Η διατήρηση ενός εργατικού δυναμικού με επίκαιρες δεξιότητες που απαντούν στις ανάγκες της σημερινής αλλά και μελλοντικής αγοράς είναι ευθύνη που βαρύνει τόσο τον ίδιο τον εργαζόμενο, όσο και τις επιχειρήσεις».

Σχετικές δημοσιεύσεις

Σχεδόν οι μισοί άνδρες θεωρούν ότι η δουλειά βλάπτει την ψυχική τους υγεία

Τα στοιχεία νέας έρευνας της Compare the Market δείχνουν ότι η ανδρική ψυχική υγεία παραμένει ένα θέμα που χρειάζεται περισσότερη συζήτηση

Generali Hellas: Επενδύοντας στο ταλέντο του αύριο στο Πανόραμα 2026

Με ισχυρή παρουσία και σαφή στρατηγική στόχευση στη νέα γενιά, η ασφαλιστική συμμετέχει και φέτος στη μεγάλη διοργάνωση επιχειρηματικότητας και σταδιοδρομίας

Η NN στις Ημέρες Εργασιακής Διασύνδεσης στο Σεράφειο

Η εκδήλωση προωθεί την ισότιμη πρόσβαση στην εργασία για ανθρώπους στο φάσμα του αυτισμού, λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας και άτομα με αναπηρία

Δημόσιο: Μνημόνιο συνεργασίας με τη Microsoft για ενίσχυση ψηφιακών δεξιοτήτων

Υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση των ψηφιακών δεξιοτήτων των δημοσίων υπαλλήλων και την αξιοποίηση σύγχρονων τεχνολογιών στη Δημόσια Διοίκηση

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η μεγάλη έρευνα της ΑΟΝ για τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις των συνταξιοδοτικών παροχών

Όπως παρουσιάστηκε από τον Γ. Κεντούρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, στο #ocin26

Πώς προστατεύω το αυτοκίνητό μου από φωτιά;

Χρήσιμες συμβουλές από το Pricefox για την προστασία του οχήματός σου κατά την αντιπυρική περίοδο

EAEE: Πάνω από 13.000 περιπτώσεις ασφαλιστικής απάτης εξακριβώθηκαν τη διετία 2023-2024

Τα νούμερα αποτυπώνουν τη συνεχή αναβάθμιση των μηχανισμών πρόληψης και αντιμετώπισης – Πώς διαμορφώνονται ανά κλάδο

Δ. Μπατζής: Private Equity, the missing piece in your portfolio

Ομιλία του Head of Southern CEE Countries, Schroders, στο 7ο Συνέδριο Επαγγελματικής Ασφάλισης – #ocin26

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Θεωρίες συνωμοσίας στην Ελλάδα: Τα νέα ευρήματα της διαΝΕΟσις

Οι ερευνητές ανέλυσαν αναρτήσεις από το 2021 έως το 2024 και εντόπισαν σχεδόν στις μισές ισχυρισμούς για τους κινδύνους του εμβολιασμού

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Νέα έμφαση στην οικογενειακή οικονομική προστασία από την Allianz Greece

Το προσιτό Family Care απευθύνεται σε όσους θέλουν να εξασφαλίσουν περισσότερη οικονομική σταθερότητα στα αγαπημένα τους πρόσωπα, με κάλυψη έως 15 χρόνια

Η μεγάλη έρευνα της ΑΟΝ για τις προτεραιότητες και τις προκλήσεις των συνταξιοδοτικών παροχών

Όπως παρουσιάστηκε από τον Γ. Κεντούρη, Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της εταιρείας, στο #ocin26

Το μέλλον της ασφάλισης γράφεται στο #inco26 – Exclusive Closing Keynote από τον Παναγιώτη Λελεδάκη

Δηλώστε συμμετοχή στο κορυφαίο συνέδριο στρατηγικής, καινοτομίας και μετασχηματισμού για την ελληνική ασφαλιστική αγορά