Ι. Βοτσαρίδης: Μεγάλη ευκαιρία για ισχυρή ανάπτυξη στη χώρα και στην ασφαλιστική αγορά

Αισιόδοξα μηνύματα για την επόμενη μέρα της ελληνικής οικονομίας και της ασφαλιστικής αγοράς εξέπεμψε ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Interlife ΑΕΓΑ στην χθεσινή ειδική εκδήλωση με θέμα «Προοπτικές ανάπτυξης στη μετά Covid-19 εποχή», παρουσία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, κ. Απόστολου Τζιτζικώστα.

«Πρόκειται ίσως για την μεγαλύτερη ευκαιρία αναδιάρθρωσης του παραγωγικού μοντέλου της χώρας, μετά τη Μεταπολίτευση» εξηγώντας πως στις μεγάλες αναπτυξιακές προσπάθειες που συντελούνται η χώρα έχει ως πολύ ισχυρό σύμμαχο το Ταμείο Ανάκαμψης που σε συνδυασμό με τα προγράμματα ΕΣΠΑ θα απελευθερώσουν πόρους περί τα 57 δις. ευρώ

Όπως εξήγησε ο κ. Βοτσαρίδης, αυτό μεταφράζεται μέχρι το 2026 σε αύξηση του πραγματικού ΑΕΠ κατά 7%, αύξηση ιδιωτικών επενδύσεων κατά 20%, ενώ πολύ σημαντικό στοιχείο αποτελεί το γεγονός ότι υπολογίζεται πως θα δημιουργηθούν 180.000 νέες θέσεις εργασίας.

Όλα αυτά σε συνέχεια των σημαντικών προκλήσεων που επέφερε η πανδημία. Ενδεικτικά:

-Πολλές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα ΜμΕ βγήκαν λαβωμένες ή σε οριακό σημείο, παρά την στήριξη της Πολιτείας

-Υπήρξαν απώλειες, με αύξηση του δημοσίου χρέους και ύφεση περί το 8% το 2020

– Η τηλεργασία ήρθε για να μείνει όπως και άλλες μορφές δραστηριοτήτων όπως το ηλεκτρονικό εμπόριο.

Ωστόσο, όπως τόνισε ο κ. Βοτσαρίδης οι εκτιμήσεις κάνουν λόγο για μια ανάπτυξη της τάξεως του 3,5% ως 4% φέτος και με πολύ αισιόδοξες προοπτικές για το 2022.

Τα θετικά «σημάδια»

Σε 2 βασικούς πυλώνες της ελληνικής πρότασης για το Ταμείο Ανάκαμψης στάθηκε ο κ. Βοτσαρίδης κατά την ομιλία του, αναδεικνύοντας τους παράγοντες εκείνους που αποτελούν θετικά σημεία για την «επόμενη μέρα»: α. Στην ψηφιακή μετάβαση, β. στις ιδιωτικές επενδύσεις και τον μετασχηματισμό της οικονομίας.

Ο ίδιος σημείωσε πως η ψηφιακή μετάβαση θα παίξει καθοριστικό ρόλο για τις ιδιωτικές επενδύσεις, ενώ η ψηφιοποίηση των δημοσίων θα καταπολεμήσει τις χρονοβόρες διαδικασίες που λειτουργούν ως μόνιμη και διαχρονική τροχοπέδη για τους επενδυτές

Τα ενθαρρυντικά στοιχεία που εκτιμά ο επιχειρηματικός κόσμος, ως απόρροια της ψηφιοποίησης του κράτους και του στρατηγικού επανασχεδιασμού ανάπτυξης της χώρας, είναι: Ο περιορισμός του κρατισμού, η διευκόλυνση των ιδιωτικών επενδύσεων, η επιτάχυνση στην απονομή της δικαιοσύνης, η φορολογική σταθερότητα και ο περιορισμός της γραφειοκρατίας

Συνεχίζει ανοδικά η Interlife

Κατά τα άλλα, τα 30α γενέθλια της Interlife συμπίπτουν και με την είσοδο της εταιρείας στην κύρια αγορά του ΧΑ, όπως είπε κ. Βοτσαρίδης ευχαριστώντας μετόχους, συνεργάτες και εργαζόμενους και τις μεγάλες προσπάθειες όλα αυτά τα χρόνια.

Υπενθύμισε πως παρά τη μεγάλη δοκιμασία σε διεθνές και εγχώριο επίπεδο για τις οικονομίες και τον ασφαλιστικό κλάδο, η Interlife ενέγραψε κέρδη περί τα 20 εκατ. ευρώ το 2020, αυξάνοντας όλα τα οικονομικά μεγέθη, με άνοδο επενδύσεων 10% και παράλληλα διατήρησε τους πολύ υψηλούς δείκτες φερεγγυότητας

Ως μέρισμα φέτος διέθεσε συνολικά 2,2 εκατ. ευρώ (0,12 ευρώ/μετοχή), δηλαδή μερισματική απόδοση 3,09% σε μια εποχή που επικρατούν τα μηδενικά ή ακόμα και τα αρνητικά επιτόκια.

Φέτος, παρά την μεγάλη έξαρση της πανδημίας το πρώτο τρίμηνο η παραγωγή αυξήθηκε κατά 9,2%, καταγράφοντας κέρδη 8,2 εκατ. ευρώ.

«Βλέπει» ισχυρή άνοδο στην ασφαλιστική αγορά

Με την προϋπόθεση της ανόδου του ελληνικού ΑΕΠ, η ασφαλιστική αγορά θα πρέπει να προσμένει πολύ ισχυρή ανάπτυξη σύμφωνα με τον κ. Βοτσαρίδη και υπό το πρίσμα όσων προαναφέρθηκαν (Ταμείο Ανάκαμψης, ΕΣΠΑ κλπ)

Ο ίδιος μίλησε για τις μεγάλες επενδύσεις σε πολλούς κλάδους της οικονομίας, σημειώνοντας πως η επιχειρηματική δραστηριότητα έχει εξ’ ορισμού ανάγκη το εργαλείο της ασφάλισης

Αναφέρθηκε σε τομείς που μπορούν να δώσουν ώθηση – και – στις Γενικές Ασφαλίσεις όπως: Οι επενδύσεις στην πράσινη ενέργεια, στις νέες τεχνολογίες, στις υποδομές, στις μεταφορές, στα logistics.

Την ίδια ώρα, μεγάλοι επιχειρηματικοί κίνδυνοι προκύπτουν από πανδημίες, φυσικές καταστροφές, κυβερνοαπειλές, αναβαθμίζοντας τον ρόλο της ασφαλιστικής κάλυψης.

Δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην αυξανόμενη ζήτηση των ιδιωτικών ασφαλίσεων Υγείας που προκύπτει από την ανεπάρκεια των Δημοσίων Συστημάτων περίθαλψης, στην στροφή των επαγγελματιών στα ΤΕΑ ή στην αναμενόμενη σύμπραξη (ΣΔΙΤ) στην επικουρική ασφάλιση.

Αλλάζει πρόσωπο η Θεσσαλονίκη

Πολλά υποσχόμενη είναι η «επόμενη μέρα» της Θεσσαλονίκης, κατά την εκτίμηση του πρόεδρου της Interlife, η οποία τα τελευταία 2 χρόνια έχει σημειώσει σημαντική πρόοδο.

Αναφέρθηκε στα μεγάλα έργα υποδομών που δρομολογούνται (Μετρό που μπαίνει στην τελική φάση, η νέα Flyover περιφερειακή οδός, η ανάπλαση της ΔΕΘ, το νέο πρόσωπο του αεροδρομίου Μακεδονία, η σύνδεση του 6ου προβλήτα του λιμένα Θεσσαλονίκης με την ΠΑΘΕ και την Εγνατία Οδό)

Επίσης, σε μια σειρά μεγάλων ιδιωτικών επενδύσεων όπως το Τεχνολογικό Πάρκο ή την εγκατάσταση γνωστών πολυεθνικών (Pfizer, Cisco) που σε συνδυασμό και με άλλες πρωτοβουλίες μετατρέπουν την πόλη σε ένα σύγχρονο κέντρο ψηφιακής ανάπτυξης, δημιουργώντας παράλληλα ένα ισχυρό ενδιαφέρον σε όλους τους τομείς του real estate

Παρακάτω η Ομιλία του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολου Τζιτζικώστα

“Κυρίες και κύριοι.

Είναι μεγάλη χαρά και τιμή μου να βρίσκομαι απόψε μαζί σας. Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχαριστήσω θερμά για την πρόσκληση, τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Interlife Ασφαλιστική, τον Ιωάννη Βοτσαρίδη.

Και βέβαια θέλω να σας συγχαρώ κ. Πρόεδρε, όπως και όλα τα μέλη της διοίκησης και τα στελέχη, πρώτον, για τη σταθερά ανοδική πορεία της εταιρείας σας εδώ και τρείς δεκαετίες, και δεύτερον για την εισαγωγή της εταιρείας στην Κύρια Αγορά του Χρηματιστηρίου Αθηνών, μετά και το Χρηματιστήριο Αξιών Κύπρου, στο οποίο η μετοχή σας διαπραγματεύεται από το 2012.

Σε όλους σας αξίζουν τα πιο θερμά συγχαρητήρια. Η Interlife Ασφαλιστική είναι μία εταιρεία που ιδρύθηκε το 1991, εδώ, στη Θεσσαλονίκη, και μέσα σε αυτά τα 30 χρόνια, διαρκώς εξελίσσεται, αναπτύσσεται και ισχυροποιεί τη θέση της.

Ταυτόχρονα όμως, έμεινε προσηλωμένη στις αξίες και τους στόχους της. Δεν σταμάτησε ποτέ να επενδύει στο ανθρώπινο δυναμικό, στην οικονομία και την κοινωνία.

Συνέχισε να καινοτομεί, να κάνει αποφασιστικά επιχειρηματικά βήματα, να κατακτά προκλήσεις και στόχους, και ταυτόχρονα να προσφέρει στην κοινωνία, στηρίζοντας το έργο δεκάδων φορέων.

Και όλα αυτά τα καταφέρατε σε περιόδους, που η σταθερότητα και η ανάπτυξη, δεν ήταν ούτε εύκολο ούτε αυτονόητο να επιτευχθούν. Οι αναταράξεις στη χώρα από τη δεκαετή οικονομική κρίση, προκάλεσαν σοβαρούς τριγμούς σε όλο το φάσμα της οικονομίας.

Ο ασφαλιστικός κλάδος, υπέστη πολύ βαριές ζημιές.

Όμως εσείς αποδείξατε ότι διαθέτεται και γερά θεμέλια, που είναι οι αξίες σας, αλλά και εξαιρετικά ικανό ανθρώπινο δυναμικό

Για αυτό, όλα αυτά τα χρόνια όπως και σήμερα, η Interlife Ασφαλιστική, είναι ένας από τους πυλώνες της ιδιωτικής ασφάλισης στη χώρα, που επικουρικά με το ασφαλιστικό μας σύστημα, κατορθώνει να παρέχει πολύτιμες υπηρεσίες και το πιο σημαντικό, εμπνέει εμπιστοσύνη στους συμπολίτες μας, σε μια περίοδο που λόγω του κορονοϊού, η ανασφάλεια είναι το κυρίαρχο συναίσθημα, που έλαβε πολύ μεγάλες διαστάσεις.

Σε αυτή λοιπόν, την πρωτόγνωρη περίοδο, που διαρκεί 16 μήνες, αυτή ήταν και η προτεραιότητα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας.

Να μην αφήσουμε κανέναν συμπολίτη μας μόνο, κανέναν πίσω. Να σταθούμε δίπλα στους πιο ευάλωτους συνανθρώπους μας, να στηρίξουμε τους ήρωες της πρώτης γραμμής, να ενισχύσουμε τις τοπικές μας επιχειρήσεις, να δημιουργήσουμε ένα πλέγμα προστασίας για τις θέσεις εργασίας.

Παραδώσαμε περισσότερους από 36 τόνους ειδών ατομικής προστασίας, στα Νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας, την Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το Λιμενικό. Παραδώσαμε 24 νέες κλίνες ΜΕΘ.

Εξασφαλίσαμε και αξιοποιούμε 80 εκατομμύρια ευρώ, από τους ευρωπαϊκούς πόρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, για νέο ιατροτεχνολογικό εξοπλισμό σε όλα τα νοσοκομεία, και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Στηρίζουμε 7.000 τοπικές επιχειρήσεις και διασφαλίζουμε 24.000 εργασίας, με το πρόγραμμα “Διέξοδος” και τα συνολικά 200 εκατομμύρια ευρώ, που βάζουμε στην οικονομία μας με τη μορφή επιχορήγησης και όχι δανείου.

Και ξέρω πολύ καλά που το λέω αυτό, στην Interlife Ασφαλιστική, που έχει μηδενικό τραπεζικό ή άλλο δανεισμό.

Κυρίες και κύριοι.

Αναφέρθηκα σύντομα στην περίοδο που πέρασε, όμως απόψε, θέλω να σας μιλήσω για το μέλλον. Για την επόμενη ημέρα της Κεντρικής Μακεδονίας.

Και πρώτα απ’ όλα θέλω να σας διαβεβαιώσω, ότι παρά τις νέες ανάγκες που δημιούργησε η πανδημία, οι οποίες αποτέλεσαν προτεραιότητα για εμάς όλους αυτούς τους μήνες, δεν σταματήσαμε λεπτό, να δουλεύουμε υλοποιώντας το σχέδιό μας για τη Μακεδονία της επόμενης ημέρας, για τη Μακεδονία του 2030.

Έτσι αυτή τη στιγμή η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας υλοποιεί και στις επτά Περιφερειακές Ενότητες 1.036 έργα και δράσεις, συνολικού προϋπολογισμού 2 δισεκατομμυρίων ευρώ, σε όλους τομείς.

Στη Θεσσαλονίκη, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι αυτή που οραματίστηκε, σχεδίασε και θα υλοποιήσει, το μεγάλο έργο της ενοποίησης και αξιοποίησης του Παραλιακού Μετώπου, που θα αποτελέσει τη σύγχρονη ταυτότητα και το νέο brand name της πόλης.

Παράλληλα, χρηματοδοτούμε ήδη τις εργασίες για την κατασκευή, του μεγαλύτερου Μητροπολιτικού Πάρκου, στο πρώην Στρατόπεδο Παύλου Μελά, ενώ έχουμε εξασφαλίσει πόρους και για τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεων τις ΔΕΘ.

Ταυτόχρονα, αυτή τη στιγμή υλοποιούμε 116 έργα βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, σε όλες τους Δήμους, σε πολλές γειτονιές της Θεσσαλονίκης, που δεν αλλάζουν μόνο την εικόνα, αλλά την ίδια την ποιότητα ζωής των κατοίκων.

Επίσης, αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε εξέλιξη, έργα και δράσεις που χρηματοδοτεί η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σε όλους τους τομείς, όπως μεταξύ άλλων:

Η αντιπλημμυρική θωράκιση 19 πόλεων, η αναβάθμιση του ηλεκτροφωτισμού στο οδικό δίκτυο ευθύνης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, που είναι ένα από τα μεγαλύτερα έργα ΣΔΙΤ στην χώρα, η ενεργειακή αναβάθμιση 40 δημόσιων κτηρίων 35 νέες σχολικές μονάδες μέσω ΣΔΙΤ, η κατασκευή του Νέου Μουσείου στη Βεργίνα, που θα είναι εφάμιλλο του Μουσείου της Ακρόπολης, η προστασία και ανάδειξη του Τύμβου Καστά και της ευρύτερης περιοχής της Αμφίπολης, η επέκταση του Δικτύου Φυσικού Αερίου στις μεγάλες πόλεις της Κεντρικής Μακεδονίας, η ψηφιακή αναβάθμιση των Πανεπιστημίων και των Επιμελητηρίων, τα 123 εκατομμύρια ευρώ για 312 επενδυτικά σχέδια τουριστικών και μεταποιητικών επιχειρήσεων, τα 148 εκατομμύρια για τα 2.444 σχέδια αγροτικής ανάπτυξης τα κουπόνια καινοτομίας στις επιχειρήσεις, τα 30 εκατομμύρια ευρώ για την ενεργειακή αναβάθμιση κατοικιών, για 2.225 νοικοκυριά με χαμηλά εισοδήματα, είναι μερικά μόνο από τα έργα και τις δράσεις που είτε ήδη υλοποιούμε, είτε ξεκινούν το επόμενο διάστημα, και αλλάζουν την Κεντρική Μακεδονία.

Είναι το σχέδιο που θέσαμε σε εφαρμογή για τη Μακεδονία του 2030, μια Περιφέρεια σύγχρονη, έξυπνη, πράσινη και ανθρώπινη.

Κυρίες και κύριοι.

Πριν από περίπου τρεις δεκαετίες, λίγο πριν την ίδρυση της Interlife ασφαλιστικής, το κατά κεφαλήν ΑΕΠ της Κεντρικής Μακεδονίας, δεν ξεπερνούσε το 58% του μέσου όρου της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Σήμερα, βρισκόμαστε πλέον, πάνω από το 70%, και μάλιστα ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας είμαστε περήφανοι που καταφέραμε να συμβάλλουμε στην αύξηση του κατά κεφαλήν ΑΕΠ κατά 14% στη διάρκεια της πενταετίας 2014-2019.

Όπως λοιπόν, και η Interlife Ασφαλιστική, παρά τη σφοδρή δεκαετή οικονομική κρίση, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας έκανε σημαντικά βήματα μπροστά.

Καταφέραμε να διατηρήσουμε τον παραγωγικό χαρακτήρα μας. Είμαστε στην κορυφή σε βαθμούς εξωστρέφειας, οι εξαγωγές μας, μέσα στην κρίση, διπλασιάστηκαν.

Είμαστε η πρώτη Περιφέρεια της χώρας σε τουριστικές επισκέψεις.

Είμαστε, επί μία πενταετία, οι εθνικοί πρωταθλητές στο ΕΣΠΑ, έχοντας εκτοξεύσει τους ρυθμούς απορρόφησης ευρωπαϊκών πόρων και υλοποίησης έργων.

Ενισχύουμε σταθερά τις εκπαιδευτικές και ερευνητικές υποδομές. Αναπτύσσουμε την Καινοτομία, ως τον τρίτο πυλώνα της οικονομίας μας, μαζί με τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα.

Αξιοποιούμε ολοένα και περισσότερο τις νέες τεχνολογίες. Μειώσαμε τη γραφειοκρατία, Αφαιρέσαμε την λεγόμενη “πολιτική υπογραφή”. Δημιουργήσαμε μια σειρά από one – stop – shop υπηρεσίες. Είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε δεκάδες διαδικτυακές υπηρεσίες, μέσω του gov.gr.

Με άλλα λόγια, αποδείξαμε στην πράξη ότι η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι φορέας αποτελεσματικότητας και σταθερότητας, όπως άλλωστε συμβαίνει σε ολόκληρη την Ευρώπη, με τον κομβικό ρόλο των Περιφερειών.

Όλες οι κεντρικές ευρωπαϊκές πολιτικές, όλες οι νέες δράσεις και τα προγράμματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης, περνάνε μέσα από τις Περιφέρειες. Σε όλη την Ευρώπη, οι Περιφέρειες πραγματοποιούν το 30% των δημοσίων δαπανών και το 50% των δημοσίων επενδύσεων.

Το 90% των δράσεων για το Περιβάλλον περνάει μέσα από τις Περιφέρειες

Ενδεικτικά σας αναφέρω ότι το 87% του προϋπολογισμού της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, κατευθύνεται σε έργα υποδομών. Οι Περιφέρειες είναι αυτές που μετατρέπουν τους ευρωπαϊκούς πόρους σε μετρήσιμο έργο για τους πολίτες.

Είναι λοιπόν η ώρα και στη χώρα μας, να κάνουμε το επόμενο βήμα, τη μετάβαση από την Περιφερειακή Αυτοδιοίκηση, στην Περιφερειακή Διακυβέρνηση. Ο ρόλος των Περιφερειών σ’ αυτό το νέο ξεκίνημα και στη χώρα μας και στην Ευρώπη, μετά την πανδημία, είναι κομβικός.

Και ως διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, είμαστε έτοιμοι και στο νέο ΕΣΠΑ με πλήρη και κοστολογημένα σχέδια, με δράσεις και έργα, για την καινοτομία, την επιχειρηματικότητα, την κυκλική οικονομία, τις πράσινες και ψηφιακές υποδομές, την ενίσχυση του τουρισμού και του πρωτογενούς τομέα, τον εκσυγχρονισμό του δικτύου υποδομών και τον ψηφιακό μετασχηματισμό της δημόσιας διοίκησης.

Η πανδημία λοιπόν, δεν μας σταμάτησε. Συνεχίζουμε να δουλεύουμε σκληρά και μεθοδικά. Είμαστε εδώ, είμαστε έτοιμοι, είμαστε αποφασισμένοι. Συνεχίζουμε το έργο μας, συνεχίζουμε να χτίζουμε τη Μακεδονία του 2030. Και βέβαια συνεχίζουμε να είμαστε δίπλα στις επιχειρήσεις του τόπου μας. Στόχος μας είναι η Κεντρική Μακεδονία, να γίνει η πιο φιλική Περιφέρεια της χώρας, στην επιχειρηματικότητα.

Το είπαμε, το κάνουμε πράξη.

Σας ευχαριστώ!

Συγχαρητήρια και πάλι για όλα όσα έχετε πετύχει. Είμαστε πραγματικά υπερήφανοι για την Interlife Ασφαλιστική.

Σας ευχαριστώ”.

Interlife, κτίριο

Αναλυτικά τα αποτελέσματα από τη Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α.

Παρουσία ισχυρής πλειοψηφίας των μετόχων της Εταιρείας, πραγματοποιήθηκε 16/6/21 η Τακτική Γενική Συνέλευση της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α. στον υπαίθριο χώρο του Κτήματος Χρηστίδη στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τα υγειονομικά μέτρα που απαιτούνται για την περίσταση.

Κατά την διάρκεια της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης παρουσιάστηκαν στους μετόχους τα πεπραγμένα της Χρήσης 2020, ενώ εγκρίθηκαν οι ετήσιες Οικονομικές Καταστάσεις της Χρήσης 2020 και η διάθεση Κερδών μέσω διανομής μερίσματος 0,12 € ανά μετοχή με ημερομηνία αποκοπής μερίσματος την Δευτέρα 05 Ιουλίου 2021.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε το Διοικητικό Συμβούλιο της INTERLIFE Α.Α.Ε.Γ.Α, τα κυριότερα οικονομικά μεγέθη της Εταιρείας συνοψίζονται ως εξής:

  • Υψηλή Κερδοφορία της τάξεως των 19,65 εκατ. € 
  • Αύξηση Ιδίων Κεφαλαίων κατά 16,38% στα 109,54 εκατ. €
  • Αύξηση Επενδύσεων κατά 10,52% στα 229,30 εκατ. €
  • Αύξηση του Ενεργητικού κατά 9,03 % στα 249,27 εκατ. €
  • Αύξηση Δεδουλευμένων Ασφαλίστρων κατά 2,63% στα 66,97 €
  • Αύξηση Αποθεμάτων κατά 3,02% στα 125,58 εκατ. €
  • Υψηλές επιδόσεις Δεικτών Φερεγγυότητας : MCR 712% & SCR 178%

Στην Τακτική Γενική Συνέλευση των Μετόχων εγκρίθηκαν επίσης, μεταξύ άλλων, η συνολική διαχείριση της Εταιρείας από το Διοικητικό Συμβούλιο, η απαλλαγή των Ορκωτών Ελεγκτών από κάθε ευθύνη, η εκλογή Ορκωτών Ελεγκτών για την εταιρική χρήση 2021 και ο καθορισμός της αμοιβής, οι αμοιβές των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2020 και η προέγκριση των αμοιβών των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου για την εταιρική χρήση 2021, η Πολιτική Καταλληλότητας και Αξιοπιστίας των μελών Διοικητικού Συμβουλίου, η εκλογή νέου εννεαμελούς  Διοικητικού Συμβουλίου, η Πολιτική Αποδοχών των μελών Δ.Σ., η εκλογή νέας Επιτροπής Ελέγχου και η απόκτηση Ιδίων Μετοχών.

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο έχει ως εξής:

  1. Ιωάννης Βοτσαρίδης του Παναγιώτη
  2. Ευάγγελος Δρυμπέτας του Ιωάννη
  3. Κωνσταντίνος Βοτσαρίδης του Παναγιώτη
  4. Γεωργία Βοτσαρίδου του Χρήστου
  5. Αθανάσιος Γ. Πρόιος του Γεωργίου
  6. Ευαγγελία Μηντζιώρη του Φωτίου
  7. Δημήτριος Παπαδόπουλος του Γεωργίου
  8. Πασχαλίνα Γούτα του Βασιλείου
  9. Στυλιανή (Λιάνα) Αλεξανδρή του Δημητρίου

H νέα Επιτροπή Ελέγχου έχει ως εξής:

  • Απόστολος Χρυσοστομίδης του Αχιλλέως
  • Παναγιώτης Βοτσαρίδης του Ιωάννη
  • Δημήτριος Δημαρέλης του Χρήστου

Αναλυτικές πληροφορίες για όλες τις αποφάσεις που ελήφθησαν στην από 16.06.2021 Τακτική Γενική Συνέλευση μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα της Εταιρίας www.interlife.gr

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*