back to top
15.9 C
Athens
Πέμπτη 26 Μαρτίου 2026

Στ. Κωνσταντάς: Ανανεώνουμε τα προϊόντα μας, υλοποιούμε έργα μετασχηματισμού

Στο INCO21 μίλησε ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς, Διευθύνων Σύμβουλος, Εθνική Ασφαλιστική. Στην ομιλία του με θέμα «H Συμβολή  της Ασφάλισης στη Bιώσιμη και Αειφόρο Ανάπτυξη» ο κ. Κωνσταντάς ανέφερε πως στην Εθνική Ασφαλιστική, “η προσαρμοστικότητα είναι η προσέγγισή μας. Tα Ηνωμένα Έθνη κατήρτισαν μια παγκόσμια καθοδήγηση βιώσιμης ασφάλισης και εφαρμογής του ESG στην ασφάλιση. Η ΕΕ στοχεύει στη διαμόρφωση κανόνων που αφορούν την ενημέρωση επενδυτών για θέματα περιβάλλοντος. Στόχος είναι η δημιουργία μια ανθεκτικής ασφαλιστικής βιομηχανίας για μια υγιή και βιώσιμη κοινωνία”.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντά, η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά ως οφείλει στην ανανέωση των προιόντων της, υλοποιεί έργα μετασχηματισμού με γνὠμονα αυτούς του πυλώνες. Η Εθνική Ασφαλιστική θέτει ως στόχο “να καλύψουμε κινδύνους από την κλιματική αλλαγή όπως προστάζουν τα νέα δεδομένα, την περιβαλλοντική ρύπανση, την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους τεχνολογικού κινδύνους, θέματα ανήθικων πρακτικών και να αποτρέψουμε την αθέμιτη συμπεριφορά σε βάρος των καταναλωτών. Στοχεύουμε στην συμβολή της εταιρείας μας στην οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα της χώρας”.

- Advertisement -

H πολιτική των επενδύσεών μας βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας. Η εταιρική διακυβέρνησή μας εστιάζει στη συνετή διοίκηση, προάγει της συνέχεια και τη συνέπεια στην ορθή λειτουργία της εταιρείας.

- Advertisement -

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ενσωμάτωσης όλων αυτών των αρχών στις υπηρεσίες της Εθνικής Ασφαλιστικής ο κ. Κωνσταντάς παρέθεσε το  πρόγραμμα Full Life Plan με προιόντα που διαθέτουν περιβαλλοντικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα όπως είπε είναι έντονη η απαίτηση να προσαρμοστούμε σε νέες τεχνολογίες. Από το 2018 η Εθνική Ασφαλιστική σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντά έθεσε ένα μεγαλεπήβολο πλάνο στρατηγικού μετασχηματισμού. Ενισχύσαμε την αποδοτικότητα των εργασιών μας.

“H τεχνολογία δημιουργεί νέες ευκαιρίες όσον αφορά τα κενά ασφάλειας. Τα big data και τα analytics παίζουν σημαντικό ρόλο στην παροχή νέων ψηφιακών λύσεων στους καταναλωτές. Aξιοποιούμε εφαρμογές business analytics για την στρατηγική της εταιρείας” είπε μεταξύ άλλων.

Για το ξέσπασμα της πανδημίας είπε πως η εταιρεία εφάρμοσε αποτελεσματικά την εξ αποστάσεως εργασία. “Η εταιρεία εμπλούτισε τα προιόντα για να καλύψουν νέες ανάγκες των πιθανών αντισυμβαλλομένων .

Ο κ. Κωνσταντάς αναφέρθηκε στους επιμέρους κλάδους που πρωταγωνιστούν στην παρούσα φάση. Για το ζήτημα των cyber κινδύνων η Εθνική Ασφαλιστική συνδράμει τα μέγιστα προσφέροντας εξειδικευμένες ασφαλιστικές καλύψεις .

Ενώ για τον κλάδο της υγείας, αναφέρθηκε στην διεθνή τάση πρόληψης και προώθησης ενός υγιούς τρόπου ζωής. Στο πλαίσιο αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν συσκευές μέτρησης και έξυπνα λογισμικά που βοηθούν τον χρήστη να διατηρεί έναν υγιή τρόπο ζωής.

“Η ασφαλιστική εταιρεία θα δρα ως ένας οργανισμός πρόληψης δίπλα στον ασφαλισμένο τον βοηθά να είναι υγιής. Προσφέρει καινοτόμες λύσεις προκειμένου να παρακολουθεί ενεργά την κατάσταση της υγείας του ασφαλισμένου και τον επιβραβεύει για αυτό. Αυτή είναι μια τάση που έρχεται και στη χώρα μας”.

Για το συνταξιοδοτικό ζήτημα είπε ότι ο 3ος πυλώνας συνταξιοδοτικής ασφάλισης μπορεί να λειτουργεί ως συμπληρωματικό εισόδημα των πολιτών.

Τέλος αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες ασφάλειας στα οχήματα που μπορούν να συνεισφέρουν στη μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων”

Kαταλήγοντας, ο κ. Κωνσταντάς κάλεσε κυβέρνηση, πολίτες και ασφαλιστές “να αντιληφθούμε τις αλλαγές που συμβαίνουν”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Μαζαράκης από το Λονδίνο: «Διαμορφώνουμε το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα και όχι μόνο»

Σαφές μήνυμα αισιοδοξίας από τον CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής για την επόμενη φάση, εντός του Ομίλου Πειραιώς, με έμφαση σε καινοτομία, ταχύτητα και δημιουργία αξίας για πελάτες και μετόχους

Η Εθνική Ασφαλιστική στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2026

Ο Π. Τσώνης, Chief Technology Officer της εταιρείας, θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα: «Γιατί η ασφάλιση είναι κλάδος του μέλλοντος: Tech, data & νέες καριέρες»

Προσδοκίες για εκτόνωση της έντασης στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση – Συνάντηση με την Εθνική Ασφαλιστική

Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση, οι θεσμικοί εκπρόσωποι της διαμεσολάβησης συναντήθηκαν εντέλει και σε καλό κλίμα με τη διοίκηση της εταιρείας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

4η Ημερίδα Θρομβοκαρδιολογίας από το ΥΓΕΙΑ

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος», με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό

Greek Risk Management Awards 2026: Ξεκίνησε η ψηφοφορία κοινού και Κριτικής Επιτροπής

Η τελετή απονομής των #grma26 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Ψηφίστε τους καλύτερους έως τις 27 Μαρτίου

Η 19η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας ανέδειξε τη σημασία της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης

Ενισχύοντας με δράσεις σε όλη τη χώρα την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων και την καλλιέργεια κυκλοφοριακής παιδείας

Greek Space Tech Forum 2026: Τα νέα διαστημικά projects της Ελλάδας – Δύο νέα RFIs από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

To #gstf26 θα πραγματοποιηθεί 21-22 Απριλίου 2026 από την ethosEVENTS, με τη συνδιοργάνωση του ΕΒΙΔΙΤΕ και του si-Cluster του Corallia

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

4η Ημερίδα Θρομβοκαρδιολογίας από το ΥΓΕΙΑ

Την Παρασκευή 27 Μαρτίου στο Συνεδριακό Κέντρο «Ν. Λούρος», με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό

Συνέχεια στον κύκλο σεμιναρίων του ΕΕΑ για μια βιώσιμη ασφαλιστική καριέρα

Το 2ο Webinar, με τίτλο «Ψηφιακά Εργαλεία και Αυτοματοποίηση στην Ασφαλιστική Διαμεσολάβηση», θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 1η Απριλίου 2026

Greek Risk Management Awards 2026: Ξεκίνησε η ψηφοφορία κοινού και Κριτικής Επιτροπής

Η τελετή απονομής των #grma26 θα πραγματοποιηθεί στις 3 Απριλίου στο Divani Caravel – Ψηφίστε τους καλύτερους έως τις 27 Μαρτίου

«Και Αν Συμβεί… να μιλήσουμε με έναν επαγγελματία ασφαλιστικό πράκτορα;»

Ο Πρόεδρος του ΣΠΑΤΕ Γ. Χατζηγεωργάκης σε μια συζήτηση με επίκεντρο τον ρόλο του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή και την αξία της εμπιστοσύνης

Η 19η Πανελλαδική Εβδομάδα Οδικής Ασφάλειας ανέδειξε τη σημασία της εκπαίδευσης και της ενημέρωσης

Ενισχύοντας με δράσεις σε όλη τη χώρα την ευαισθητοποίηση για την πρόληψη των τροχαίων συμβάντων και την καλλιέργεια κυκλοφοριακής παιδείας