back to top
11 C
Athens
Τετάρτη 25 Μαρτίου 2026

Στ. Κωνσταντάς: Ανανεώνουμε τα προϊόντα μας, υλοποιούμε έργα μετασχηματισμού

Στο INCO21 μίλησε ο κ. Σταύρος Κωνσταντάς, Διευθύνων Σύμβουλος, Εθνική Ασφαλιστική. Στην ομιλία του με θέμα «H Συμβολή  της Ασφάλισης στη Bιώσιμη και Αειφόρο Ανάπτυξη» ο κ. Κωνσταντάς ανέφερε πως στην Εθνική Ασφαλιστική, “η προσαρμοστικότητα είναι η προσέγγισή μας. Tα Ηνωμένα Έθνη κατήρτισαν μια παγκόσμια καθοδήγηση βιώσιμης ασφάλισης και εφαρμογής του ESG στην ασφάλιση. Η ΕΕ στοχεύει στη διαμόρφωση κανόνων που αφορούν την ενημέρωση επενδυτών για θέματα περιβάλλοντος. Στόχος είναι η δημιουργία μια ανθεκτικής ασφαλιστικής βιομηχανίας για μια υγιή και βιώσιμη κοινωνία”.

Στο πλαίσιο αυτό, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντά, η Εθνική Ασφαλιστική προχωρά ως οφείλει στην ανανέωση των προιόντων της, υλοποιεί έργα μετασχηματισμού με γνὠμονα αυτούς του πυλώνες. Η Εθνική Ασφαλιστική θέτει ως στόχο “να καλύψουμε κινδύνους από την κλιματική αλλαγή όπως προστάζουν τα νέα δεδομένα, την περιβαλλοντική ρύπανση, την παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, τους τεχνολογικού κινδύνους, θέματα ανήθικων πρακτικών και να αποτρέψουμε την αθέμιτη συμπεριφορά σε βάρος των καταναλωτών. Στοχεύουμε στην συμβολή της εταιρείας μας στην οικονομική, περιβαλλοντική και κοινωνική βιωσιμότητα της χώρας”.

- Advertisement -

H πολιτική των επενδύσεών μας βασίζεται στις αρχές της κοινωνικής υπευθυνότητας. Η εταιρική διακυβέρνησή μας εστιάζει στη συνετή διοίκηση, προάγει της συνέχεια και τη συνέπεια στην ορθή λειτουργία της εταιρείας.

- Advertisement -

Ως χαρακτηριστικό παράδειγμα ενσωμάτωσης όλων αυτών των αρχών στις υπηρεσίες της Εθνικής Ασφαλιστικής ο κ. Κωνσταντάς παρέθεσε το  πρόγραμμα Full Life Plan με προιόντα που διαθέτουν περιβαλλοντικά και κοινωνικά χαρακτηριστικά.

Παράλληλα όπως είπε είναι έντονη η απαίτηση να προσαρμοστούμε σε νέες τεχνολογίες. Από το 2018 η Εθνική Ασφαλιστική σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντά έθεσε ένα μεγαλεπήβολο πλάνο στρατηγικού μετασχηματισμού. Ενισχύσαμε την αποδοτικότητα των εργασιών μας.

“H τεχνολογία δημιουργεί νέες ευκαιρίες όσον αφορά τα κενά ασφάλειας. Τα big data και τα analytics παίζουν σημαντικό ρόλο στην παροχή νέων ψηφιακών λύσεων στους καταναλωτές. Aξιοποιούμε εφαρμογές business analytics για την στρατηγική της εταιρείας” είπε μεταξύ άλλων.

Για το ξέσπασμα της πανδημίας είπε πως η εταιρεία εφάρμοσε αποτελεσματικά την εξ αποστάσεως εργασία. “Η εταιρεία εμπλούτισε τα προιόντα για να καλύψουν νέες ανάγκες των πιθανών αντισυμβαλλομένων .

Ο κ. Κωνσταντάς αναφέρθηκε στους επιμέρους κλάδους που πρωταγωνιστούν στην παρούσα φάση. Για το ζήτημα των cyber κινδύνων η Εθνική Ασφαλιστική συνδράμει τα μέγιστα προσφέροντας εξειδικευμένες ασφαλιστικές καλύψεις .

Ενώ για τον κλάδο της υγείας, αναφέρθηκε στην διεθνή τάση πρόληψης και προώθησης ενός υγιούς τρόπου ζωής. Στο πλαίσιο αυτό πρωταγωνιστικό ρόλο έχουν συσκευές μέτρησης και έξυπνα λογισμικά που βοηθούν τον χρήστη να διατηρεί έναν υγιή τρόπο ζωής.

“Η ασφαλιστική εταιρεία θα δρα ως ένας οργανισμός πρόληψης δίπλα στον ασφαλισμένο τον βοηθά να είναι υγιής. Προσφέρει καινοτόμες λύσεις προκειμένου να παρακολουθεί ενεργά την κατάσταση της υγείας του ασφαλισμένου και τον επιβραβεύει για αυτό. Αυτή είναι μια τάση που έρχεται και στη χώρα μας”.

Για το συνταξιοδοτικό ζήτημα είπε ότι ο 3ος πυλώνας συνταξιοδοτικής ασφάλισης μπορεί να λειτουργεί ως συμπληρωματικό εισόδημα των πολιτών.

Τέλος αναφέρθηκε στις νέες τεχνολογίες ασφάλειας στα οχήματα που μπορούν να συνεισφέρουν στη μείωση των θανατηφόρων ατυχημάτων”

Kαταλήγοντας, ο κ. Κωνσταντάς κάλεσε κυβέρνηση, πολίτες και ασφαλιστές “να αντιληφθούμε τις αλλαγές που συμβαίνουν”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Μαζαράκης από το Λονδίνο: «Διαμορφώνουμε το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα και όχι μόνο»

Σαφές μήνυμα αισιοδοξίας από τον CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής για την επόμενη φάση, εντός του Ομίλου Πειραιώς, με έμφαση σε καινοτομία, ταχύτητα και δημιουργία αξίας για πελάτες και μετόχους

Η Εθνική Ασφαλιστική στο Πανόραμα Επιχειρηματικότητας και Σταδιοδρομίας 2026

Ο Π. Τσώνης, Chief Technology Officer της εταιρείας, θα συμμετάσχει σε πάνελ με θέμα: «Γιατί η ασφάλιση είναι κλάδος του μέλλοντος: Tech, data & νέες καριέρες»

Προσδοκίες για εκτόνωση της έντασης στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση – Συνάντηση με την Εθνική Ασφαλιστική

Μετά τη μεγάλη κινητοποίηση, οι θεσμικοί εκπρόσωποι της διαμεσολάβησης συναντήθηκαν εντέλει και σε καλό κλίμα με τη διοίκηση της εταιρείας

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Greek Space Tech Forum 2026: Τα νέα διαστημικά projects της Ελλάδας – Δύο νέα RFIs από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης

To #gstf26 θα πραγματοποιηθεί 21-22 Απριλίου 2026 από την ethosEVENTS, με τη συνδιοργάνωση του ΕΒΙΔΙΤΕ και του si-Cluster του Corallia

2nd Greek Water Summit: Η νέα στρατηγική και τα έργα διαχείρισης των υδάτινων πόρων

Το #gwas26 συγκέντρωσε εκπροσώπους της πολιτικής, της επιστήμης και της αγοράς με στόχο την ανάδειξη προκλήσεων και προοπτικών στη διαχείριση υδάτινων πόρων

Μαζαράκης από το Λονδίνο: «Διαμορφώνουμε το μέλλον της ασφάλισης στην Ελλάδα και όχι μόνο»

Σαφές μήνυμα αισιοδοξίας από τον CEO της Εθνικής Ασφαλιστικής για την επόμενη φάση, εντός του Ομίλου Πειραιώς, με έμφαση σε καινοτομία, ταχύτητα και δημιουργία αξίας για πελάτες και μετόχους

Silver βραβείο για το Megabrokers Insurance A.I. Advisor

Η διάκριση στην κατηγορία «Best Digital Initiative for Brokers / Insurers» επιβεβαιώνει τη στρατηγική επένδυση της Mega Brokers σε τεχνολογία και ψηφιακό μετασχηματισμό

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

H Alpha Bank συνεχίζει την ενίσχυση δομών υγείας και φροντίδας σε όλη την Ελλάδα

Για 12η χρονιά το πρόγραμμα «Mαζί, με στόχο την υγεία» αφήνει ισχυρό αποτύπωμα, αυτή τη φορά στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας

ERGO: Σε επικοινωνία με την Τράπεζα Πειραιώς για το bancassurance

Οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές απέναντι σε τραπεζικά δίκτυα που διαρκώς αυξάνουν τα μερίδιά τους

Καθοριστικός ο ρόλος της επαγγελματικής ασφάλισης για επαρκείς συντάξεις

Στην επετειακή εκδήλωση του ΙΧΑ, ο Χρ. Νούνης, ΕΛΕΤΕΑ, τόνισε πως η επαρκής γνώση ασφαλιστικών-επενδυτικών εργαλείων είναι κρίσιμη για τη λήψη ορθών αποφάσεων

Ε. Puls, HDI Global: «Δημιουργώντας έναν οργανισμό που καθοδηγείται από τον άνθρωπο και τροφοδοτείται από την ΤΝ»

Ο CEO της εταιρείας παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα του 2025 και την ευρύτερη στρατηγική της

EY: Η ΤΝ επιταχύνει τον μετασχηματισμό του κλάδου τεχνολογίας το 2026

Λ. Γκόγκος: «Η συζήτηση δεν αφορά πια το τι είναι τεχνικά εφικτό, αλλά το τι αξίζει να μπει σε παραγωγή, με ποιους όρους και με ποιο ρίσκο»