back to top
27.9 C
Athens
Τετάρτη 5 Αυγούστου 2026

Π. Μιχαλόπουλος, inco21: Στόχος μας, μια αγορά με ίδιους κανόνες

Κατά τον θεσμικό χαιρετισμό του στο INCO 21 ο κ. Παναγιώτης Μιχαλόπουλος, ασφαλιστικός πράκτορας και πρόεδρος ΠΟΑΔ και ΕΑΔΕ δήλωσε πως το μέλλον του ασφαλιστικού κλάδου είναι πάντα επίκαιρο.

Ο κ. Μιχαλόπουλος παρέθεσε τις ιδιάζουσες συνθήκες του περιβάλλοντος, που δημιούργησαν πρόσθετη ανησυχία αλλά και νέες ευκαιρίες για τον κλάδο. Η Διαμεσολάβηση πριν το ξέσπασμα της πανδημίας είχε αρχίσει να εκδηλώνει έντονη ανησυχία για το ζήτημα της τεχνολογίας. Η εξ αποστάσεως εμπιστοσύνη ήταν και είναι γρίφος για δυνατούς λύτες, όπως είπε.

- Advertisement -

Αναφερόμενος στην ετοιμότητα που επέδειξε η ασφαλιστική διαμεσολάβηση, ο κ. Μιχαλόπουλος είπε πως “Ο κλάδος αντέδρασε μετά το πρώτο σοκ της πανδημίας αποτελεσματικά. Μεριμνήσαμε για την επιτάχυνση κάλυψης αναγκών ψηφιακής πώλησης έτσι ώστε το πλήγμα παραγωγής να είναι περιορισμένο. Καταστρώσαμε σχέδια επιχειρησιακής συνέχειας και ο διαμεσολαβητής κατάφερε να προσαρμοστεί στο νέο μοντέλο εργασίας. Ο ρόλος υπήρξε κομβικός και η διαμεσολάβηση επέδειξε την αναγκαία ευελιξία”.

Σύμφωνα με τον κ. Μιχαλόπουλο “η ιδιωτική ασφάλιση έχει αρχίσει να εισέρχεται σε ανοδική τροχιά. Τα προβλήματα παραμένουν. Ο κλάδος μας έγινε πολλές φορές μάρτυρας πριμοδοτούμενων με μεγάλες προμήθειες χαρτοφυλακίων. Yπάρχουν ηλεκτρονικές πλατφόρμες με online direct υπηρεσίες, με μη προβλεπόμενες μεθόδους βάσει του κανονιστικού πλαισίου. Παρατηρούμε αθέμιτες πρακτικές και από τραπεζικά ιδρύματα”.

- Advertisement -

Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΠΟΑΔ και της ΕΑΔΕ ζήτησε να υπάρξει ουσιαστική προάσπιση του επαγγέλματος του ασφαλιστή ενώ τόνισε πως “Ο στόχος μας είναι ένας, μια αγορά με ίδιους κανόνες”.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Η επόμενη ημέρα της διαμεσολάβησης περνά από τη νέα γενιά 

Η ασφαλιστική διαμεσολάβηση βρίσκεται μπροστά σε μια σημαντική γενεακή μετάβαση. Η είσοδος της δεύτερης και τρίτης γενιάς στις οικογενειακές ασφαλιστικές επιχειρήσεις

Ν. Μακρόπουλος στο IW: O θεσμός της διαμεσολάβησης θα διαδραματίσει πρωταγωνιστικό ρόλο στο μέλλον

Το 19th Insurance Conference, αποτέλεσε την κορυφαία πλατφόρμα στρατηγικού διαλόγου για την ελληνική ασφαλιστική αγορά.

Τα μηνύματα της Γενικής Συνέλευσης του BIPAR και τι σημαίνουν για τον Έλληνα ασφαλιστικό διαμεσολαβητή

Σε μια εποχή όπου η ευρωπαϊκή ασφαλιστική αγορά καλείται να διαχειριστεί πρωτόγνωρες προκλήσεις, οι εργασίες της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του BIPAR

Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης

Στην ενότητα με θέμα «Η νέα αξία της Ασφαλιστικής Διαμεσολάβησης», θεσμικό χαιρετισμό απηύθυνε ο κ. Κωστής Αλφιέρης, Γενικός Γραμματέας Ένωση Ασφαλιστικών Διαμεσολαβήτων Ελλάδος (ΕΑΔΕ) & Πρόεδρος, Σύνδεσμος Ελλήνων Μεσιτών Ασφαλίσεων (ΣΕΜΑ)

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Η Εθνική Ασφαλιστική στο πλευρό των ασφαλισμένων της που δοκιμάζονται από τις καταστροφικές πυρκαγιές

Στην Εθνική Ασφαλιστική, αναγνωρίζουμε τη δύσκολη κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι ασφαλισμένοι μας λόγω των πρόσφατων καταστροφικών πυρκαγιών.

Anytime και Public ενώνουν δυνάμεις και αλλάζουν την εμπειρία ασφάλισης

Η Anytime και τα Public εγκαινιάζουν τη συνεργασία τους, προσφέροντας ακόμη μεγαλύτερη αξία στην καθημερινότητα των πελατών τους

Η ERGO στο πλευρό των συνεργατών του Εταιρικού της Δικτύου με δύο ταξίδια επιβράβευσης στην Πράγα και το Καρπενήσι

Η ERGO Ασφαλιστική επιβράβευσε για μία ακόμη χρονιά τους συνεργάτες του Εταιρικού της Δικτύου που διακρίθηκαν για τις επιδόσεις τους...

Infotrust Insurance Agents: Επένδυση 1,5 εκατ. ευρώ στη νέα ιδιόκτητη έδρα 

Σε νέα ιδιόκτητα γραφεία μεταφέρεται η Infotrust Insurance Agents, σηματοδοτώντας ένα ακόμη βήμα στην αναπτυξιακή της πορεία και επενδύοντας

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Αυτό είναι το νέο Λογότυπο του Γραφείου Διεθνούς Ασφάλισης

Το Γραφείο Διεθνούς Ασφάλισης σύντομα συμπληρώνει 40 χρόνια λειτουργίας. Στο διάστημα αυτό έχει συμβάλει στην εξυπηρέτηση και αποζημίωση χιλιάδων πολιτών

Συνάντηση εργασίας με την Βουλευτή ΠΑΣΟΚ Βορείου Τομέα Αθηνών και Υπεύθυνη ΚΤΕ Οικονομίας, κα Μιλένα Αποστολάκη

Από την ΕΑΔΕ, παρόντες στην συνάντηση ήταν ο Πρόεδρος της Ένωσης κος Κωνσταντίνος Ρούσσης καθώς και τα Μέλη κ.κ. Γιώργος Χατζηγεωργάκης και Χάρης Αλεξόπουλος.

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε τον Δείκτη Υγείας ΕΔΑ να τρίζει

Όταν ο Ανασφάλιστος άκουσε να ‘τρίζει’  ο ΕΔΑ  την περασμένη εβδομάδα ……όταν είδε … πραγματικά… τι έγινε με τον  δείκτη υπολογισμού κόστους υγείας (ΕΔΑ)

Αντασφαλιστικές διαφορές στο Ντουμπάι, δικαστική Απόφαση σταθμός για (αντ)ασφαλιστές

Η διαφορά αντασφάλισης για τις πλημμύρες στο Ντουμπάι οδηγεί σε απόφαση-σταθμό του DIFC

Urba360: Εντοπίστε κινδύνους πριν αυτοί εμφανιστούν

Σε μια εποχή έντονης αβεβαιότητας, είναι εξαιρετικά σημαντικό να μπορείτε να προλαμβάνετε τους κινδύνους στον αγροδιατροφικό κλάδο..πριν αυτοί εμφανιστούν.