back to top
27.9 C
Athens
Πέμπτη 25 Ιουνίου 2026

Μία ιδέα για τους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους

της Ελενας Ερμείδου

Αν και οι εμπορικοί και βιομηχανικοί κίνδυνοι βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος, οι περισσότερες επιχειρήσεις  δεν γνωρίζουν τους κινδύνους ούτε από πού και αν απειλείται η επιχείρηση τους.

- Advertisement -

Από την άλλη οι ασφαλιστικές που τους ξέρουν τους κινδύνους ψάχνουν να βρουν πελάτες για να αυξήσουν τα έσοδα τους. Στην υγεία, το αυτοκίνητο και στην ζωή με μόνο τα unit linked να οδηγούν την ανάπτυξη του κλάδου δεν μπορούν να ποντάρουν.

Ας πούμε λοιπόν από αυτή την στήλη μία ιδέα, μήπως και πιάσει μια και τώρα γυρνά ο τροχός που ανοίγει η οικονομία και οι επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένου και των επιχειρήσεων του τουρισμού.

- Advertisement -

Η ιδέα έχει να κάνει με την δημιουργία ενός καναλιού ( ψηφιακής πλατφόρμας)  το οποίο κανάλι θα εστιάζει στους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους και στις ανάγκες που έχουν για πληροφόρηση οι διαχειριστές κινδύνων που εργάζονται για πολυεθνικές, μικρές και μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις, αλλά και ασφαλιστικές.

Η δημιουργία ενός τέτοιοι καναλιού ενημέρωσης σήμερα θα αποσαφηνίσει την έννοια των επιχειρηματικών κινδύνων, τον χαρακτήρα τους, το πώς απειλούνται οι επιχειρήσεις, ενώ θα βοηθήσει τους διαχειριστές κινδύνων να κατανοήσουν τα εξειδικευμένα ασφαλστικά και αντασφαλιστικά  προγραμματα. Θα μάθουν οι διαχειριστές κινδύνων τι νέο κυκλοφορεί στην αγορά και γιατί κυκλοφορεί.

Κεντρικό ρόλο στην ενημέρωση θα μπορούσε να έχει η ΕΑΕΕ σε συνεργασία με την αντίστοιχη Επιτροπή Εμπορικών και Βιομηχανικών κινδύνων παίρνοντας παραδείγματα και από άλλες Ενωσεις άλλων Ευρωπαϊκών χωρών όπως είναι της SVV και της GDV που εκπονούν μελέτες  και αναλύσεις για κλάδους  της οικονομίας συνδυάζοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ασφαλιστική αγορά.

Η αγορά αλλάζει και οι ανάγκες, οι μεγάλοι κίνδυνοι πρέπει να καλυφθούν. Αν δοθεί η γνώση και οι επιχειρήσεις καταλάβουν τις δυνατότητες που έχουν, σίγουρα η ασφαλιστική βάση θα διευρυνθεί, τα έσοδα των ασφαλιστικών θα αυξηθούν και η οικονομία θα αναπτύσσεται πιο σίγουρα.

Ότι ακριβώς ζητά ο κλάδος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Μεγάλων Εμπορικών και Βιομηχανικών Κινδύνων

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, την Τρίτη 18 και την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025

«Η Υγεία στο προσκήνιο, με γνώμονα τη διαφάνεια, την κοινωνική ευθύνη και τη βιωσιμότητα» το μήνυμα του 4ου Συνεδρίου της ΕΑΕ

Για την αναγκαία ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και πρακτικές όπως τα DRGs μίλησε ο Α. Σαρρηγεωργίου

Στο +2,7% η παραγωγή ασφαλίστρων, αρνητικά οι ασφαλίσεις Ζωής, +9,5% οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών

Θετικό πρόσημο κατέγραψε η παραγωγή ασφαλίστρων το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2025, κυρίως χάρη στην αύξηση που παρουσίασε ο κλάδος κατά Ζημιών.

Συντάξεις: Πώς θα αυξήσετε τον αριθμό των ατόμων που αποταμιεύουν

Ο ρόλος των ασφαλιστών εκτείνεται πέρα από τις απλές προσφορές και πωλήσεις προϊόντων.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Κολλημένη η ζωή, βάρος στις γενικές, κενό στις αστικές

Σχεδόν καθηλωμένος ο κλάδος ζωής, λόγω των άλυτων προβλημάτων στις ασφαλιστικές αλλά και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων

Δέκα χρόνια πριν, θυμάστε τι γράφαμε;

Ούτε κατάρρευση ούτε αναγέννηση. Η Allianz Trade εξετάζει ποιες προβλέψεις επαληθεύθηκαν και πού βρισκόμαστε σήμερα

ΕΥΡΩΠΗ Ασφαλιστική: Χορηγός της συμμετοχής «Flandy»-Στεφανή στο 70ό Ράλλυ Ακρόπολις 2026!

Όπως επισήμανε ο CEO Ν. Μακρόπουλος, η εταιρεία στηρίζει ενεργά δράσεις που προάγουν το πνεύμα της προσπάθειας, των υψηλών επιδόσεων και της αριστείας

Interamerican: Δημιουργώντας μακροπρόθεσμη αξία με οδηγό τη βιωσιμότητα

Μια χρονιά ουσιαστικής προόδου στην ενσωμάτωση των κριτηρίων ESG στις δραστηριότητές του καταγράφει ο Όμιλος στη 14η «Έκθεση Βιώσιμης Ανάπτυξης»

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Θάνος Κουλουτμπάνης, ο ωφελημένος από το deal της εισηγμένης Dotsoft

Το ενδιαφέρον στρέφεται πλέον και στον χώρο της ασφαλιστικής διαμεσολάβησης, όπου η Infotrust έχει δώσει δείγματα ενεργητικής στρατηγικής ανάπτυξης

«Shaping the Future of Insurance»: Tο 19th Insurance Conference – #inco26 ανοίγει αυλαία

Η ηγεσία της αγοράς συζητά τον ψηφιακό μετασχηματισμό και την επόμενη ημέρα της ιδιωτικής ασφάλισης

Το μήνυμα του Παναγιώτη Λελεδάκη ενόψει του 19th Insurance Conference

O Founder & CEO της IFAAcademy θα παρουσιάσει τις διεθνείς AI εξελίξεις και τις στρατηγικές που αξιοποιεί ήδη το κορυφαίο 1% των επαγγελματιών

Live vidcast στο #inco26: Μπορεί μια ελληνική ασφαλιστική ιδέα να κατακτήσει άλλες αγορές;

Σε ένα δυναμικό 15λεπτο επί σκηνής, ο δημοσιογράφος Λ. Ρόδης συνομιλεί με τον Αντ. Τσακνάκη, Country Manager της Anytime by Interamerican Romania

Κολλημένη η ζωή, βάρος στις γενικές, κενό στις αστικές

Σχεδόν καθηλωμένος ο κλάδος ζωής, λόγω των άλυτων προβλημάτων στις ασφαλιστικές αλλά και της συρρίκνωσης των εισοδημάτων