back to top
15.9 C
Athens
Πέμπτη 24 Σεπτεμβρίου 2026

Μία ιδέα για τους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους

της Ελενας Ερμείδου

Αν και οι εμπορικοί και βιομηχανικοί κίνδυνοι βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος, οι περισσότερες επιχειρήσεις  δεν γνωρίζουν τους κινδύνους ούτε από πού και αν απειλείται η επιχείρηση τους.

- Advertisement -

Από την άλλη οι ασφαλιστικές που τους ξέρουν τους κινδύνους ψάχνουν να βρουν πελάτες για να αυξήσουν τα έσοδα τους. Στην υγεία, το αυτοκίνητο και στην ζωή με μόνο τα unit linked να οδηγούν την ανάπτυξη του κλάδου δεν μπορούν να ποντάρουν.

Ας πούμε λοιπόν από αυτή την στήλη μία ιδέα, μήπως και πιάσει μια και τώρα γυρνά ο τροχός που ανοίγει η οικονομία και οι επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένου και των επιχειρήσεων του τουρισμού.

- Advertisement -

Η ιδέα έχει να κάνει με την δημιουργία ενός καναλιού ( ψηφιακής πλατφόρμας)  το οποίο κανάλι θα εστιάζει στους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους και στις ανάγκες που έχουν για πληροφόρηση οι διαχειριστές κινδύνων που εργάζονται για πολυεθνικές, μικρές και μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις, αλλά και ασφαλιστικές.

Η δημιουργία ενός τέτοιοι καναλιού ενημέρωσης σήμερα θα αποσαφηνίσει την έννοια των επιχειρηματικών κινδύνων, τον χαρακτήρα τους, το πώς απειλούνται οι επιχειρήσεις, ενώ θα βοηθήσει τους διαχειριστές κινδύνων να κατανοήσουν τα εξειδικευμένα ασφαλστικά και αντασφαλιστικά  προγραμματα. Θα μάθουν οι διαχειριστές κινδύνων τι νέο κυκλοφορεί στην αγορά και γιατί κυκλοφορεί.

Κεντρικό ρόλο στην ενημέρωση θα μπορούσε να έχει η ΕΑΕΕ σε συνεργασία με την αντίστοιχη Επιτροπή Εμπορικών και Βιομηχανικών κινδύνων παίρνοντας παραδείγματα και από άλλες Ενωσεις άλλων Ευρωπαϊκών χωρών όπως είναι της SVV και της GDV που εκπονούν μελέτες  και αναλύσεις για κλάδους  της οικονομίας συνδυάζοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ασφαλιστική αγορά.

Η αγορά αλλάζει και οι ανάγκες, οι μεγάλοι κίνδυνοι πρέπει να καλυφθούν. Αν δοθεί η γνώση και οι επιχειρήσεις καταλάβουν τις δυνατότητες που έχουν, σίγουρα η ασφαλιστική βάση θα διευρυνθεί, τα έσοδα των ασφαλιστικών θα αυξηθούν και η οικονομία θα αναπτύσσεται πιο σίγουρα.

Ότι ακριβώς ζητά ο κλάδος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι 10 μεγαλύτερες παρεξηγήσεις στις ασφαλίσεις

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι, τη στιγμή που πληρώνουμε το ασφαλιστήριό μας κάθε χρόνο, είμαστε πλήρως προστατευμένοι απέναντι σε κάθε απρόοπτο

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Μεγάλων Εμπορικών και Βιομηχανικών Κινδύνων

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, την Τρίτη 18 και την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025

«Η Υγεία στο προσκήνιο, με γνώμονα τη διαφάνεια, την κοινωνική ευθύνη και τη βιωσιμότητα» το μήνυμα του 4ου Συνεδρίου της ΕΑΕ

Για την αναγκαία ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και πρακτικές όπως τα DRGs μίλησε ο Α. Σαρρηγεωργίου

Στο +2,7% η παραγωγή ασφαλίστρων, αρνητικά οι ασφαλίσεις Ζωής, +9,5% οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών

Θετικό πρόσημο κατέγραψε η παραγωγή ασφαλίστρων το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2025, κυρίως χάρη στην αύξηση που παρουσίασε ο κλάδος κατά Ζημιών.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

P. Cotelle (FERMA President / Head of Cyber Insurance Management): «Μαζί είμαστε πιο δυνατοί»

Κεντρικός ομιλητής στο φετινό συνέδριο ήταν ο κ. Philippe Cotelle, President της FERMA (Federation of European Risk Management Associations), Head of Cyber Insurance Management & Head of Insurance Risk Management της Airbus Defence & Space.

ΛΕΞΙΚΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ – REINSURANCE: Η «ασφάλιση» της ασφαλιστικής

Ένα εργοστάσιο αξίας 300 εκατ. ευρώ, μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα ή ένα χαρτοφυλάκιο με χιλιάδες ακίνητα μπορεί να είναι ασφαλισμένο

Λεξικό Ασφαλιστικής Αγοράς: Το Insurance World εξηγεί την ασφαλιστική αγορά, λέξη προς λέξη!

Το Insurance World παρουσιάζει μια νέα σειρά 10 διαδοχικών άρθρων που αποκωδικοποιεί τη γλώσσα της ασφαλιστικής αγοράς και εξηγεί

Κατερίνα Σέιχ αλ Μπασάτενα, Hellas Direct: «Στις αποζημιώσεις η τεχνολογία επιταχύνει, αλλά ο άνθρωπος παραμένει αναντικατάστατος»

Η ασφάλιση δοκιμάζεται πραγματικά τη στιγμή της ζημιάς. Όταν ένα ατύχημα συμβαίνει, όταν ο ασφαλισμένος βρίσκεται σε πανικό και αναζητά απαντήσεις...

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Πάνορμος: Business Center και νέο μοντέλο συνεργασίας για τους ασφαλιστικούς διαμεσολαβητές

Νέα πρόταση συνεργασίας προς την ασφαλιστική διαμεσολάβηση ανοίγει ο Πάνορμος, θέτοντας στο επίκεντρο το Business Center και ένα μοντέλο που συνδυάζει...

Cyber Parable: Από την Τροία στο Σύγχρονο Datacenter – Τα Διδάγματα της Κλασικής Αρχαιότητας για τη Ψηφιακή Ανθεκτικότητα

Στην αρχαία Τροία, τα τείχη δεν έπεσαν από βίαιη εισβολή, αλλά από ένα «δώρο» που έγινε δεκτό χωρίς έλεγχο.

ERGO My Fund: Αποταμίευση από σήμερα για τους στόχους του παιδιού αύριο

Με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, η ERGO Hellas αναδεικνύει τη σημασία του οικονομικού προγραμματισμού για το μέλλον των παιδιών, μέσα από το ERGO My Fund.

Νέα καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής για την υγεία και την πρόληψη

Νέα επικοινωνιακή καμπάνια της Εθνικής Ασφαλιστικής εστιάζει στην πρόληψη και στη δυνατότητα πρόσβασης των ασφαλισμένων σε υπηρεσίες υγείας

Σύλλογος Εθνικής Ασφαλιστικής: Δέκα ερωτήματα στο γραφείο του Δημήτρη Μαζαράκη

Δέκα ερωτήματα του Συλλόγου της Εθνικής Ασφαλιστικής βρίσκονται εν γνώσι του Δημήτρη Μαζαράκη και της διοίκησης της Ασφαλιστικής