back to top
16.4 C
Athens
Τετάρτη 7 Οκτωβρίου 2026

Μία ιδέα για τους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους

της Ελενας Ερμείδου

Αν και οι εμπορικοί και βιομηχανικοί κίνδυνοι βρίσκονται στην αιχμή του δόρατος, οι περισσότερες επιχειρήσεις  δεν γνωρίζουν τους κινδύνους ούτε από πού και αν απειλείται η επιχείρηση τους.

- Advertisement -

Από την άλλη οι ασφαλιστικές που τους ξέρουν τους κινδύνους ψάχνουν να βρουν πελάτες για να αυξήσουν τα έσοδα τους. Στην υγεία, το αυτοκίνητο και στην ζωή με μόνο τα unit linked να οδηγούν την ανάπτυξη του κλάδου δεν μπορούν να ποντάρουν.

Ας πούμε λοιπόν από αυτή την στήλη μία ιδέα, μήπως και πιάσει μια και τώρα γυρνά ο τροχός που ανοίγει η οικονομία και οι επιχειρήσεις συμπεριλαμβανομένου και των επιχειρήσεων του τουρισμού.

- Advertisement -

Η ιδέα έχει να κάνει με την δημιουργία ενός καναλιού ( ψηφιακής πλατφόρμας)  το οποίο κανάλι θα εστιάζει στους εμπορικούς και βιομηχανικούς κινδύνους και στις ανάγκες που έχουν για πληροφόρηση οι διαχειριστές κινδύνων που εργάζονται για πολυεθνικές, μικρές και μεγάλες εγχώριες επιχειρήσεις, αλλά και ασφαλιστικές.

Η δημιουργία ενός τέτοιοι καναλιού ενημέρωσης σήμερα θα αποσαφηνίσει την έννοια των επιχειρηματικών κινδύνων, τον χαρακτήρα τους, το πώς απειλούνται οι επιχειρήσεις, ενώ θα βοηθήσει τους διαχειριστές κινδύνων να κατανοήσουν τα εξειδικευμένα ασφαλστικά και αντασφαλιστικά  προγραμματα. Θα μάθουν οι διαχειριστές κινδύνων τι νέο κυκλοφορεί στην αγορά και γιατί κυκλοφορεί.

Κεντρικό ρόλο στην ενημέρωση θα μπορούσε να έχει η ΕΑΕΕ σε συνεργασία με την αντίστοιχη Επιτροπή Εμπορικών και Βιομηχανικών κινδύνων παίρνοντας παραδείγματα και από άλλες Ενωσεις άλλων Ευρωπαϊκών χωρών όπως είναι της SVV και της GDV που εκπονούν μελέτες  και αναλύσεις για κλάδους  της οικονομίας συνδυάζοντας τις δυνατότητες που προσφέρει η ασφαλιστική αγορά.

Η αγορά αλλάζει και οι ανάγκες, οι μεγάλοι κίνδυνοι πρέπει να καλυφθούν. Αν δοθεί η γνώση και οι επιχειρήσεις καταλάβουν τις δυνατότητες που έχουν, σίγουρα η ασφαλιστική βάση θα διευρυνθεί, τα έσοδα των ασφαλιστικών θα αυξηθούν και η οικονομία θα αναπτύσσεται πιο σίγουρα.

Ότι ακριβώς ζητά ο κλάδος.

Σχετικές δημοσιεύσεις

Οι 10 μεγαλύτερες παρεξηγήσεις στις ασφαλίσεις

Οι περισσότεροι πιστεύουμε ότι, τη στιγμή που πληρώνουμε το ασφαλιστήριό μας κάθε χρόνο, είμαστε πλήρως προστατευμένοι απέναντι σε κάθε απρόοπτο

ΕΙΑΣ: Σεμινάριο Ασφαλίσεων Μεγάλων Εμπορικών και Βιομηχανικών Κινδύνων

Σε υβριδικό περιβάλλον webinar και φυσικής τάξης, την Τρίτη 18 και την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2025

«Η Υγεία στο προσκήνιο, με γνώμονα τη διαφάνεια, την κοινωνική ευθύνη και τη βιωσιμότητα» το μήνυμα του 4ου Συνεδρίου της ΕΑΕ

Για την αναγκαία ανάπτυξη της ιδιωτικής ασφάλισης υγείας και πρακτικές όπως τα DRGs μίλησε ο Α. Σαρρηγεωργίου

Στο +2,7% η παραγωγή ασφαλίστρων, αρνητικά οι ασφαλίσεις Ζωής, +9,5% οι ασφαλίσεις κατά Ζημιών

Θετικό πρόσημο κατέγραψε η παραγωγή ασφαλίστρων το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2025, κυρίως χάρη στην αύξηση που παρουσίασε ο κλάδος κατά Ζημιών.

Από την ίδια κατηγορία δημοσιεύσεων

Bekas & Associates Law Offices: Το αυτοκίνητο συγκεντρώνει τις περισσότερες αιτιάσεις

Τις περισσότερες αιτιάσεις συγκεντρώνει ο κλάδος αυτοκινήτου αναφέρει ο Βασίλειος Θ. Μπέκας, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Founding Partner

Η AI μπαίνει στο κόστος της ηθικής βλάβης – Η ασφαλιστική αγορά αναζητά προβλεψιμότητα στις αποζημιώσεις

Η Τεχνητή Νοημοσύνη περνά πλέον και στο πεδίο των αποζημιώσεων για ψυχική οδύνη και ηθική βλάβη, καθώς η Ένωση Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος

Όσοι δεν ήξεραν, περίμεναν – όσοι ήξεραν, περιέπαιζαν

Οποιος στο λεξιλόγιο του έχει ένα ‘γιατί’ όπως ο Ανασφάλιστος, τότε μπορεί να αντιμετωπίσει και το οιοδήποτε ‘πως’.

Από τις 10 Ιουλίου 2027 αλλάζουν οι κανόνες για το οικονομικό έγκλημα

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα εποχή στην καταπολέμηση του οικονομικού εγκλήματος έχει ήδη ξεκινήσει για την ασφαλιστική αγορά.

Δημοφιλή Άρθρα

Ροή Ειδήσεων

Τρεις διακρίσεις για την Εθνική Ασφαλιστική στα Peak Awards 2026

Τρεις διακρίσεις στα Peak Awards 2026 απέσπασε η Εθνική Ασφαλιστική για την πρωτοβουλία «Μπροστά στις Φυσικές Καταστροφές, Αλλάζουμε το Κλίμα Μέσα μας».

Η Interamerican ανοίγει τις πόρτες της στους νέους επαγγελματίες μέσα από τα Business Days 2026

Στον κόσμο της ασφάλισης, της τεχνολογίας και των δεδομένων στρέφει το ενδιαφέρον της νέας γενιάς επαγγελματιών η Interamerican

Syndea: Στο επίκεντρο η ιδιωτική ασφάλιση υγείας  με τα προγράμματα Synet Health

Στην ανάγκη για άμεση πρόσβαση σε φροντίδα και αποκατάσταση εστιάζει η Syndea μέσα από τα προγράμματα ασφάλισης υγείας Synet Health

Οι νέες προοπτικές στον χώρο της Επαγγελματικής Ασφάλισης με τον Νόμο 5327/2026

Mε μεγάλο ενδιαφέρον πραγματοποιήθηκε το panel με τίτλο: Οι Νέες Προοπτικές στο Χώρο της Επαγγελματικής Ασφάλισης με τον Νόμο 5327/2026 με συμμετέχουσα την Υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης, Νίκη Κεραμέως

Bekas & Associates Law Offices: Το αυτοκίνητο συγκεντρώνει τις περισσότερες αιτιάσεις

Τις περισσότερες αιτιάσεις συγκεντρώνει ο κλάδος αυτοκινήτου αναφέρει ο Βασίλειος Θ. Μπέκας, Δικηγόρος Παρ’ Αρείω Πάγω, Founding Partner