ΕΛΠΑ Ασφάλειες: Ισχυρές επιδόσεις παρά την πανδημία, στο 246% ο δείκτης φερεγγυότητας

Άκρως επιτυχημένη χρονιά αποδείχτηκε το 2020, παρά τις αντιξοότητες της πανδημίας, για την GasanMamo Insurance (GMI) που εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την ΕΛΠΑ Ασφάλειες.

Η εταιρεία δημοσίευσε πρόσφατα την Ετήσια Έκθεση της για το 2020 και τα αποτελέσματά της είναι αξιοσημείωτα. Παρά τον σχεδόν μηδενισμό του κλάδου ταξιδιωτικής ασφάλισης που αποτελεί σημαντικό μέρος των εργασιών της, η εταιρεία κατάφερε να διατηρήσει τον όγκο της παραγωγής της ακριβώς στα ίδια επίπεδα με το 2019, κάτι που οφείλεται όπως αναφέρει η έκθεση στην αύξηση των εργασιών σε άλλους κλάδους και στο υψηλό επίπεδο πιστότητας των πελατών της που κράτησε το επίπεδο διατηρησιμότητας σχεδόν στο 100%.

Όσον αφορά στην απόδοση των επενδύσεων, η πολύ κακή εικόνα των αγορών το πρώτο τρίμηνο του 2020 εξισσοροπήθηκε στην πορεία χάρη στην βελτίωση των επενδυτικών συνθηκών και την μεστή διαχείριση της εταιρείας, με αποτέλεσμα την συνολική αμετάβλητη επενδυτική θέση της εταιρείας.

Τα παραπάνω σε συνδυασμό με τη βελτίωση των τεχνικών αποτελεσμάτων σε κλάδους όπως του αυτοκινήτου και της υγείας οδήγησαν την GMI σε αύξηση του δείκτη φερεγγυότητας από το 219% στο 246%, τοποθετώντας την στις πρώτες θέσης της σχετικής κατάταξης μεταξύ των εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελληνική αγορά.

Στο εισαγωγικό του σημείωμα, ο κος Julian Mamo, Managing Director της GMI, αναφέρει αποσπασματικά:

«Το 2020 ήταν μια χρονιά που μας δοκίμασε όλους ποικιλοτρόπως. Ήταν μια χρονιά που κατέδειξε τις αδυναμίες και δοκίμασε τα όρια όλων των επιχειρήσεων. Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω ότι η GasanMamo Insurance (GMI) πέρασε αυτό το τεστ με εμφατικό τρόπο. Είμαστε περήφανοι για αυτή την επιτυχία, αλλά παραμένουμε προσγειωμένοι με επίγνωση της προσπάθειας που έχουμε καταβάλει για να φτάσουμε εδώ αλλά και της αβεβαιότητας που υπάρχει αναφορικά με την εξέλιξη της πανδημίας. Χρόνο με το χρόνο, έχω το προνόμιο να γράφω αυτό το σημείωμα με αναφορά σε εξαιρετικά αποτελέσματα, σταθερή ανάπτυξη και ισχυρές τεχνικές επιδόσεις.

Βλέπουμε μπροστά με αυτοπεποίθηση ότι θα αντιμετωπίσουμε τις επερχόμενες προκλήσεις και θα εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες για κερδοφόρο ανάπτυξη. Το μέλλον θα είναι σίγουρα συναρπαστικό και ανυπομονούμε να κάνουμε αυτό το ταξίδι μαζί σας.».

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*